Anarisvägen 19, Torvalla

Accepterat pris

575 000 kr

Visningar

Är du intresserad av en visning?

Anarisvägen 19, Torvalla (Östersund)

Rymlig och ljus tvåa i lugnt och trivsamt område. Balkong i söderläge & hiss i huset!

 • Typ
  Bostadsrättslägenhet
 • Rum
  2 r.o.k.
 • Boarea
  67 m²
 • Våningsplan
  2 av 5
 • Månadsavgift
  4 153 kr

I stabil förening och lugnt, trivsamt område på Anarisvägen 19 finner ni denna välplanerade tvåa med stora rum, generöst ljusinsläpp, stilrent och rymligt kök samt en härlig balkong med solsäkert söderläge. På den rymliga balkongen som har gott om plats för utemöbler, tar ni en fika eller måltid och njuter av solens varma strålar. Lägenheten nås enkelt via hiss och har en härligt välkomnande känsla med sitt generösa ljusinsläpp och smarta planlösning.

Hallen som förgrenar mot sovrum, badrum och vardagsrum har en mycket praktisk och snygg skjutdörrsgarderob med gott om plats för förvaring av kläder och skor. Vardagsrummet är stort och rymmer enkelt både soffhörna och en matsalsmöbel om man så vill. Härifrån finns utgång till den rymliga & soliga balkongen.

Köket är lättarbetat och praktiskt med gott om bänkyta samt förvaring och har en matplats vid fönster i två väderstreck som ger hela köket ett härligt ljus. Köket är välplanerat med både fullstor kyl och frys.

Badrummet med klinkergolv och spotlightbelysning i taket har badkar och wc samt är förberett för både tvättmaskin och torktumlare. Sovrummet upplevs som rymligt och rymmer plats för dubbelsäng, här finns 4 garderober och städskåp. I området finns lekpark, grillplats och samlingslokal vilket uppskattas av både stora och små. Gemensam tvättstuga finner ni smidigt belägen på gården strax utanför huset och ett lägenhetsförråd finns i husets källarplan.

Här bor ni bekvämt i lugnt område med perfekt närhet till skogs- och strövområden. Gångavstånd till matbutik vid Torvalla centrum där ni även finner skola, bibliotek, restaurang, frisör, sporthall mm. Här går det under hela året att cykla in till stadskärnan via välskötta cykelvägar. Och för er som önskar färdas kollektivt erbjuds goda bussförbindelser till Östersunds centrum. Välskött bostadsrättsförening med stabil ekonomi.

Välkomna på visning!

Fredrik Berglund
Ansvarig mäklare

Fredrik Berglund

Kontakta mig om du vill veta mer om denna lägenhet eller vill ha en fri värdering av din nuvarande bostad!

Kontoret: 063-10 65 55

Fakta

 • Rum
  2 r.o.k.
 • Sovrum
  1 st
 • Boarea
  67 m²
 • Våningsplan
  2 av 5
 • Hiss
  Ja
 • Lägenhetsnr
  32 / 1101

Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Interiör

RUMSBESKRIVNING:
HALL
Här välkomnas ni in i en hall med slittåligt, ljust klinkergolv vid entrén och laminatgolv i körsbärsfärg längre in i hallen. Skjutdörrsgarderob ger gott om utrymme för praktisk förvaring av både kläder och skor i hallen.

BADRUM
Badrummet finner ni till vänster från hallen. Badrummet har ett klinkergolv i terracottanyans och våtrumsmatta på väggarna i samma ton. Här är utrustat med badkar, wc (2017), handfatskommod (2017) med spegel med belysning samt ett mycket praktiskt liggande badrumsskåp. Infällda spotlights i taket för belysning. Badrummet är också mycket praktiskt förberett för både tvättmaskin och torktumlare. (Lösa badrumsskåp som står i badrummet ingår ej)

SOVRUM
Lägenhetens sovrum finner ni till höger från hallen. Laminatgolv i valnötsfärg och ljusa målade väggar. Sovrummet har gott om plats för dubbelsäng och erbjuder bra utrymme för förvaring med 5st inbyggda garderober längs hela ena väggen.

VARDAGSRUM
Lägenhetens härligt ljusa vardagsrum är beläget rakt fram från hallen. Klassiskt parkettgolv och väggar i varmgrå nyans. Här är både väggar och tak målade under 2019. Vardagsrummet har utrymme både för sällskapsmöbler och större matplats för er som önskar. Utgång till den härligt soliga balkongen finner ni även här.

KÖK
Ljust och inbjudande kök med matplats vid fönster. Gott om utrymme för förvaring och bänkyta i köket. Köket har vita luckor, bänkskivor i massiv ek, rostfri diskbänk och kakel i grå nyans som stänkskydd. på golvet närmast diskbänk och spis finner ni ett slilttåligt klinkergolv i grått och i resterande del ett laminatgolv i mörk nyans. Målade ljusa väggar. Kökets vita luckor är lackade under 2019 då samtidigt väggar och tak i köket målades.

TV

Basutbud av tv-kanaler via comhem ingår i månadsavgiften.

Internet

Bredband för internet och ip-telefoni via Telenor ingår i månadsavgiften.

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

 • Byggår
  1985
 • Uppvärmning
  Fjärrvärme
 • Ventilation
  Mekanisk frånluft
Energideklaration
 • Status
  Utförd
 • Datum
  2019-06-13
 • Prestanda
  119 kWh/m²/år
 • Energiklass
  E

Exteriör

Uteplats

Balkong i söderläge med trätrall och gott om plats för utemöbler.

Bilplats

62 garageplatser med eluttag. Går att hyra för 250 kr/mån. Till garageplatserna är det separat kö. För närvarande lång kö.
51 parkeringsplatser med eluttag. Går att hyra för 125 kr/mån. Till parkeringsplatserna är det separat kö. För närvarande finns det ledig plats enligt föreningen 2020-03-17.

Övriga utrymmen

Förråd som medföljer finner ni i källaren i samma hus.

Gemensam tvättstuga finner ni ett separat hus på gården. Föreningen har även samlingslokal, , cykelförråd och övernattningslägenhet som kan hyras av de boende för 100kr/dygn.

Ekonomi

 • Månadsavgift
  4 153 kr
 • Andel i BRF
  0,8433 %
 • Andel av årsavg.
  0,8433 %
 • Repfond
  270 kr
 • Överlåtelseavg.
  1 183 kr (betalas av köpare)
 • Pantsättningsavg.
  473 kr
 • Pantsatt
  Ja

I månadsavgiften ingår värme, vatten, basutbud av tv-kanaler, bredband och ip-telefoni.

Driftskostnader
 • El
  275 kr

Totalt: 275 kr/mån

Driftskostnaden är nuvarande ägares verkliga kostnad och kan variera beroende på användning och avtal. Nuvarande ägare har haft hemförsäkring inkluderat via sitt fackförbund/Folksam.

Bostadsrätts­förening

HSB:s brf Smörkransen
 • Lägenheter
  104 st
 • Lokaler
  1 st

Föreningen äger fastigheten Smörkransen 1, byggd år 1985 i vilken man uplåter lägenheter och lokaler. Lägenheterna ligger på adresserna Anarisvägen 1-99. Det finns 104 lägenheter och 1 lokal i föreningen. 32 lägenheter är radhuslägenheter och 72 st. Lägenheter finns belägna i föreningens tre punkthus. De minsta lägenheterna består av 1 rum och kök, de största lägenheterna är på 4 rum och kök. Förutom våra 1:or har alla lägenheterna balkong eller uteplats.

Ekonomi

Föreningens ekonomi är stabil.
Det finns inte några beslut om kommande avgiftsförändringar på lägenheterna.

Avgiften höjdes med 2% för 2017 pga ökade driftskostnader för framförallt vatten/sophämtning och el/fjärrvärme.

Renoveringar

Föreningen kommer att byta ventilationsaggregat och köksfläktar i höghusen under 2020. Vid byte av köksfläkt ingår en vit standardmodell men rostfri kan läggas till för mindre kostnad.

Lekplatserna renoverades 2019.
Trapphus och entréer i de 3 höghusen är renoverade under 2017/2018.
Utebelysning i området byttes ut under 2018.
I samband med att medlemmarna renoverar badrummen byter föreningen ut golvbrunnarna i lägenheterna i enlighet med HSB´s normalstadgar.
Hösten 2015 byttes garageportarna och nya motorvärmare sattes in i garagen.
Taken i föreningen har renoverats 2015-2016.
Fläktar i radhusen renoverades 2014.
Husen målades om utvändigt 2009.
Hissarna och ventilationens styrsystem renoverades 2010. Värmeåtervinningsaggregaten byttes 2011.

Övrigt

Köparen/köparna måste vara medlemmar i HSB innan beslut om medlemskap i föreningen tas. Andelsavgift i HSB kostar 500 kr/person och årsavgiften är 300 kr/hushåll. Årsavgiften är dock redan inräknad i den månadsavgift som föreningen tar ut av varje lägenhetsinnehavare. Andelsavgiften återbetalas den dagen man väljer att kliva ur som medlem i HSB.
Ansökan om medlemskap görs på; www.hsb.se

Dokument

Övrig information

Accepterat pris
Den här bostaden marknadsförs med "Accepterat pris". Det innebär att priset ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering. Även om ett Accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

Budgivning
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som köper bostaden. I det fall det kommer in bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

Boendekostnadskalkyl
Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna så erbjuder sig ansvarig fastighetsmäklare att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

Sidotjänster
Storsjömäklarna AB erhåller en administrationsersättning om 440 kr exkl moms för förmedling av Hemnets (Hemnet Service HNS AB) annonserbjudande.

Annonsering av slutpris på Internet
Storsjömäklarna publicerar information om slutpriset på Hemnet och vår hemsida.

Information angående hantering av personuppgifter
På en visning behöver vi ta in personuppgifter i form av namn, telefonnummer och mailadress. Anledningen till att vi samlar in uppgifterna är främst för att kunna kontakta dig i efterhand för att höra om du är intresserad av bostaden eller om du önskar bevakning av liknande bostäder. Vi behåller dina uppgifter i två år, men du kan när som helst meddela att du inte vill ha fortsatt kontakt. Det gör du genom att avanmäla dig direkt till mäklaren eller via info@storsjomaklarna.se. Vi behåller dock alltid dina uppgifter fram tills dess att bostaden är såld eftersom ni som spekulant utgör en del av själva affären. Om du går vidare och blir budgivare så är vi skyldiga att arkivera dina uppgifter i tio år
enligt Fastighetsmäklarlagen.

Undersökningsplikt
Som köpare av en bostadsrätt eller fastighet har du en omfattande undersökningsplikt. Det innebär att du inte kan göra säljaren ansvarig för sådana fel som du borde ha upptäckt vid en undersökning, så kallade faktiska fel. Det är därför viktigt att du gör en undersökning av bostadsrätten eller fastigheten. Säljaren kan endast, om inte annat har avtalats, bli ersättningsskyldig för dolda fel, det vill säga sådana fel och brister som man inte kan kräva att du som köpare borde ha upptäckt vid din undersökning av bostadsrätten eller fastigheten och inte heller borde ha kunnat räkna med. Läs mer om köparens undersökningsplikt i frågelistan som du finner på internet eller som du kan få av ansvarig fastighetsmäklare.

Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt kontrollerad med bostadsrättsföreningen. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Bilder

Anarisvägen 19
Anarisvägen 19
Rymligt vardagsrum
Rymligt vardagsrum
Ljust och stilrent kök
Ljust och stilrent kök
Matplats vid fönster i två väderstreck
Matplats vid fönster i två väderstreck
Praktisk skjutdörrsgarderob i hallen
Praktisk skjutdörrsgarderob i hallen
Välkomnande hall
Välkomnande hall
Badrum med badkar - förberett för tvättmaskin och torktumlare
Badrum med badkar - förberett för tvättmaskin och torktumlare
Rymligt sovrum
Rymligt sovrum
Bra förvaring med fem garderober i sovrummet
Bra förvaring med fem garderober i sovrummet
Vardagsrum med fantastiskt ljusinsläpp
Vardagsrum med fantastiskt ljusinsläpp
Solsäkeroch rymlig balkong med söderläge
Solsäkeroch rymlig balkong med söderläge
Vardagsrum
Vardagsrum
Kök
Kök
Kök
Kök
Trivsamt och lugnt område
Trivsamt och lugnt område

Planlösning

Område

I närheten

Torvalla är en stor stadsdel ca 7 km söder om Östersunds stadskärna. Området är till stor del uppfört under 1980- och 90-talet och har fina strövområden och gångvägar, elljusspår och stora bevarade natur- och skogsområden. Bra med bussförbindelser, här passerar stadsbussarna 4 och 6 och det finns ett flertal grundskolor och dagis, välsorterad livsmedelaffär, hälsocentral, kyrka, frisör samt ett antal detaljhandlare inom möbler och inredning.

Lokalt i området finns med gångavstånd ett flertal förskolor, skola årskurs 1-5 samt skola årskurs 6-9. Närhet till flers fotbollsplaner och strövområden. I bekvämt avstånd finns också Odensala Sportfält med ett flertal fotbollsplaner samt inomhushall.

Skicka intresse­anmälan

Skicka en intresseanmälan så kontaktar mäklaren dig.