Lits-Åsen 110, Lit

Accepterat pris

475 000 kr

Visningar

Är du intresserad av en visning?

Lits-Åsen 110, Lit (Östersund)

Gård med stor potential som behöver mycket kärlek och omtanke!

 • Typ
  Jordbruk
 • Inriktning
  Fritid, Hästgård
 • Rum
  5 r.o.k.
 • Boarea
  160 m²
 • Markarea
  2,00 ha

I populärt lantligt område endast 15 minuters bilväg från Östersund ligger denna gård under pågående avstyckning där det finns möjligheter att skapa ett bra boende samt bedriva både verksamhet och djurhållning. Gården har mycket eftersatt underhåll och behöver en hel del investeringar i både bostadshus och ekonomibyggnader för att bli det boende som ni drömt om.

Bostadshuset har stort underhållsbehov både invändigt och utvändigt. Entréplanet erbjuder kök med plats för matbord, vardagsrum, kontor/ matrum, två sovrum, badrum med duschhörna samt tvättstuga med groventré. Det finns stora renoveringsbehov i alla tillgängliga utrymmen. Övre plan har äldre kök, sovrum med utgång till balkong, sovrum med trägolv och toalett. På övre plan är det också stort renoveringsbehov. Källarplan med ytterväggar av sten och betonggolv. Stora praktiska utrymmen inför framtiden efter underhåll av ytskikt. Fastigheten har eget vatten med okänd kvalité och eget avlopp som idag inte är funktionellt. Uppvärmning i form av vattenburen värme med okänd funktion, men idag används direktverkande el.

Stor användbar ekonomibyggnad med betonggolv där det finns möjlighet att bedriva både verksamhet samt djurhållning. Delvis eftersatt underhåll. Dessutom finns timrad lada med plåttak samt ett äldre förråd i lösvirke med plåttak.

Trevlig gårdsbild i lantlig trivsam miljö med närhet till allmän service i Lit samt endast 15 minuters bilväg från Östersunds centrum. Bra bussförbindelser vid huvudvägen.

Björn Löfgren
Ansvarig mäklare

Björn Löfgren

Kontakta mig om du vill veta mer om denna gård eller vill ha en fri värdering av din nuvarande bostad!

Kontoret: 063-10 65 55

Fakta

 • Rum
  5 r.o.k.
 • Sovrum
  3 st
 • Boarea
  160 m²
 • Biarea
  85 m²
 • Beteckning
  Del av Lits-Åsen 5:2
 • Pantbrev
  1 999 000 kr

Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Interiör

ENTRÉPLAN
Entréplanet erbjuder kök med plats för stort matbord. Vardagsrum som har fuktskadat ekparkettgolv. Kontor/ matrum samt två sovrum. Badrum med klinkergolv och duschhörna. Tvättstuga med groventré. Fuktskadat badrum.

ÖVRE PLAN
Övre plan har äldre kök. Sovrum med balkong och sovrum med trägolv. Toalett.

KÄLLARPLAN
Källarplan som har stora utrymmen.

FRISKRIVNINGSKLAUSUL
Fastigheten säljs med friskrivningsklausul. Köparen uppmanas att ingående undersöka fastigheten med dess byggnad och tillbehör och därmed godta fastighetens skick och med bindande verkan avstå från alla anspråk mot säljaren på grund av fel eller brister i fastigheten. Köparen är införstådd med, att ovanstående villkor är en s.k. friskrivning från säljarens ansvar som avses i Jordabalken 4 kap 19 § avseende s.k. ”dolda fel”.

Tillträde

Tillträde enligt överenskommelse.

Byggnad

 • Byggnadstyp
  1 ½ plan med källare
 • Byggår
  1924
 • Grund
  Betong
 • Grundmur
  Betong/ sten
 • Stomme
  Timmer
 • Bjälklag
  Timmer
 • Fasad
  Liggande & stående träpanel
 • Tak
  Taktegel
 • Fönster
  2-glasfönster
 • Uppvärmning
  Direktverkande el
 • Vatten/avlopp
  Eget vatten och avlopp till defekt brunn/ infiltration.
 • Ventilation
  Självdrag
Energideklaration
 • Status
  Ej utförd
Renoveringar

Stort behov av renoveringar på bostadshuset.

Exteriör

Tomt

Tomtarea ca 20000 m².

Ekonomibyggnader
Loge, lada och liknande, värdeår 1980-

Area 136 kvm. Beskaffenhet: Enklare.

Djurstall, maskinhall mm, värdeår före 1980

Area 240 kvm. Beskaffenhet: Enklare.

Ekonomi

Driftskostnader

Inga driftskostnader att redovisa

Taxering
 • Totalsumma
  393 000 kr
 • Fastställd
  2018
 • Fastighetsavgift
  2 750 kr
 • Typkod
  220, Småhusenhet, bebyggd
Småhusbyggnad lantbruk

180 000 kr (värdeår 1929)

Ekonomibyggnader

49 000 kr

Ekonomibyggnader

24 000 kr

Småhusmark

140 000 kr

Inskrivningar

Rättigheter last

Last: Ledningsrätt Elektronisk Kommunikation, 2380K-2017/125.1
Last: Ledningsrätt Starkström, 2303-92/33.1
Last: Ledningsrätt Starkström, 2309-97/24.1
Last: Ledningsrätt Starkström, 2380K-2010/18.1
Last: Ledningsrätt Teleledning (Luftledning), 2303-99/5.1

Plan­bestämmelser

Utredning inte gjord. Avstyckning pågår.

Dokument

Övrig information

Lagfartsavgift (stämpelskatt) 1,5% på köpeskilling samt inskrivningsavgift om 825 kr betalas av köparen. Kostnaden för uttagande av nya pantbrev är 2% på pantbrevs beloppet samt en avgift om 375 kr per pantbrev.

Accepterat Pris
Den här bostaden marknadsförs med "Accepterat pris". Det innebär att priset ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering. Även om ett Accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

Budgivning
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som köper bostaden. I det fall det kommer in bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

Boendekostnadskalkyl
Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna så erbjuder sig ansvarig fastighetsmäklare att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

Sidotjänster
Storsjömäklarna AB erhåller en administrationsersättning om 240-560 kr exkl moms för förmedling av Hemnets (Hemnet Service HNS AB) annonserbjudande.

Annonsering av slutpris på internet
Storsjömäklarna publicerar information om slutpriset på Hemnet och vår hemsida.

Information angående hantering av personuppgifter
På en visning behöver vi ta in personuppgifter i form av namn, telefonnummer och mailadress. Anledningen till att vi samlar in uppgifterna är främst för att kunna kontakta dig i efterhand för att höra om du är intresserad av bostaden eller om du önskar bevakning av liknande bostäder. Vi behåller dina uppgifter i två år, men du kan när som helst meddela att du inte vill ha fortsatt kontakt. Det gör du genom att avanmäla dig direkt till mäklaren eller via info@storsjomaklarna.se. Vi behåller dock alltid dina uppgifter fram tills dess att bostaden är såld eftersom ni som spekulant utgör en del av själva affären. Om du går vidare och blir budgivare så är vi skyldiga att arkivera dina uppgifter i tio år
enligt Fastighetsmäklarlagen.

Undersökningsplikt
Som köpare av en bostadsrätt eller fastighet har du en omfattande undersökningsplikt. Det innebär att du inte kan göra säljaren ansvarig för sådana fel som du borde ha upptäckt vid en undersökning, så kallade faktiska fel. Det är därför viktigt att du gör en undersökning av bostadsrätten eller fastigheten. Säljaren kan endast, om inte annat har avtalats, bli ersättningsskyldig för dolda fel, det vill säga sådana fel och brister som man inte kan kräva att du som köpare borde ha upptäckt vid din undersökning av bostadsrätten eller fastigheten och inte heller borde ha kunnat räkna med. Läs mer om köparens undersökningsplikt i frågelistan som du finner på internet eller som du kan få av ansvarig fastighetsmäklare.

Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Bilder

Gård i Åsen strax utanför Lit.
Gård i Åsen strax utanför Lit.
trevlig gårdsbild med stort bostadshus.
trevlig gårdsbild med stort bostadshus.
Bostadshuset har stora renoveringsbehov.
Bostadshuset har stora renoveringsbehov.
Gården har en härlig miljö.
Gården har en härlig miljö.
Stor ekonomibyggnad.
Stor ekonomibyggnad.
Här kan det bedrivas verksamhet & djurhållning.
Här kan det bedrivas verksamhet & djurhållning.
Byggnaden har betonggolv.
Byggnaden har betonggolv.
Visst renoveringsbehov.
Visst renoveringsbehov.
Fastigheten håller på att avstyckas.
Fastigheten håller på att avstyckas.
Byggnad med potential.
Byggnad med potential.
Timrad lada.
Timrad lada.
Timrad lada.
Timrad lada.
Förråd.
Förråd.
Fastighetskarta
Fastighetskarta

Område

Skicka intresse­anmälan

Skicka en intresseanmälan så kontaktar mäklaren dig.