Genvägen 15E, Eriksberg

Accepterat pris

1 550 000 kr

Visningar

Är du intresserad av en visning?

Genvägen 15E, Eriksberg (Östersund)

Stilrent helrenoverad & välplanerad trea med mycket bra läge i stabil förening!

 • Typ
  Bostadsrättslägenhet
 • Rum
  3 r.o.k.
 • Boarea
  77 m²
 • Våningsplan
  2 av 2
 • Månadsavgift
  3 486 kr

Nu finns möjligheten att förvärva en välplanerad och rymlig trea i ett mycket attraktivt område nära Östersunds skidstadion. Här flyttar ni in i en lägenhet där alla ytskikt, kök och badrum är smakfullt & enhetligt helrenoverade och från balkongen njuter ni av härlig eftermiddags- och kvällssol!

Välkomnande entré med gott om utrymme för klädavhängning i garderob och dessutom en mycket praktisk klädkammare i anslutning.

Till höger finner ni köket som renoverades 2012 med stilrena färgval. Köket har generösa bänkytor för matlagning och påkostade vitvaror med induktionshäll samt både inbyggd ugn och microvågsugn. I köket finns utrymme för matplats vid fönster som erbjuder bra ljusinsläpp och utsikt mot den lugna innergården. Två rymliga sovrum erbjuds här, där det större har gott om utrymme för dubbelsäng och det andra sovrummet har en klädkammare intill för mycket praktisk förvaring. Vardagsrummet är ljust och rymligt och har gott om utrymme för sällskapsmöbler och förvaring i bl.a de fasta väggskåpen som ingår i köpet.

Det helkaklade badrummet som renoverades av föreningen 2012 med stilrena och moderna färgval är utrustat med golvvärme och dimbara LED-spotlights som belysning. Här är även en toppmatad tvättmaskin installerad som ingår i köpet.

Bostadsrättsföreningen Byalaget 16 är mycket välskött och har en trevlig gästlägenhet som är belägen i samma hus och går att hyra för 250 kr/natt. Denna är utrustad med wc, dusch och ett pentry. Tvättstuga finns i grannhuset och det är lätt att få tvättider. Ett större källarförråd och ett matkällarförråd hör till lägenheten som även dessa är belägna i samma hus tillsammans med ett stort rum för cykelförvaring.

Här bor ni verkligen med bästa tänkbara läge! Från lägenheten tar det endast ca 10 minuter att gå ner till centrum och endast några minuters promenad bort ligger campus. I närområdet finns en matvarubutik med postservice och närmaste busshållplats finns längs Eriksbergsvägen endast ca 50 meter från lägenheten. Ett stenkast bort finner ni Björkbackaparken och skidspår samt strövområden runt Östersunds skidstadion. I omtyckta Karlslund erbjuds även frisör, skolor, dagis och restaurang. Här bor och trivs människor i alla åldrar.

Välkomna på visning!

Fredrik Berglund
Ansvarig mäklare

Fredrik Berglund

Kontakta mig om du vill veta mer om denna lägenhet eller vill ha en fri värdering av din nuvarande bostad!

Kontoret: 063-10 65 55

Fakta

 • Rum
  3 r.o.k.
 • Sovrum
  2 st
 • Boarea
  77 m²
 • Våningsplan
  2 av 2
 • Hiss
  Nej
 • Lägenhetsnr
  28 / 1103
Interiör

RUMSBESKRIVNING:
HALL
Här välkomnas ni in i en ljus och välkomnande hall som har utrymme för klädavhängning i dubbelgarderob och med rymlig klädkammare i anslutning. Hallen är genomtänkt renoverade med slittåligt och praktiskt kllinkergolv vid entrén samt trägolv i ek i den inre delen av hallen. Väggarna är klädda i vitmålad panel.

KLÄDKAMMARE
Gott om utrymme för förvaring finner ni här. Klädkammaren har en ljus plastmatta på golvet och vitmålade väggar.

KÖK
Till höger från hallen finner ni lägenhetens mycket rymliga, ljusa och välplanerade kök. Här finns gott om förvaringsutrymme i skåp, lådor och fullhöjdsskafferi med ventil. Utrymme för stor matplats och generöst ljusinsläpp med dubbla fönster i köket. Köket har vita luckor och matchande, mörk stenmönstrad bänkskiva i laminat samt mörkgrått kakel som stänkskydd ovanför bänkytorna. Maskinellt är köket utrustat med kyl, frys, diskmaskin, inbyggd varmluftsugn, inbyggd mikrovågsugn, induktionshäll samt spisfläkt (kolfilter). Trägolv i ek och vitmålad panel på väggarna.

BADRUM
I samband med badrumsrenoveringen 2012 så flyttades väggen mot hallen och ett större, rymligare badrum skapades. Badrummet är stilrent renoverat med klinkergolv i mörkgrå nyans med golvvärme (El) och ljusa kaklade väggar. Badrummet är utrustat med dusch med duschväggar, wc, vattenburen handdukstork, handfatskommod, väggfast högskåp samt spegel med belysning. Dimbara LED-spotlights i taket som belysning.

SOVRUM
Sovrum beläget mot innergården, med utrymme för dubbelsäng och sängmöbler. Enhetligt ekgolv även här och tapet i grå nyans tillsammans med matchande fondtapet.

VARDAGSRUM
Klassiskt ekparkettgolv som slipades och lackades i samband med renoveringen. Mönstrad tapet i grå nyans på väggarna. Vardagsrummet har gott om plats för sällskapsmöbler och praktisk förvaring finner ni här i fast monterade väggskåp som ingår i köpet. Från vardagsrummet nås balkongen med bra solläge.

SOVRUM
Trägolv i ek och tapeter i grå nyans tillsammans med matchande fondtapet. Detta sovrum har en praktisk klädkammare i anslutning som är inrett med hylla och klädstång. Klädkammaren har plastmatta på golv och målade väggar,

TV

Ansluten till kabelnät. Leverantör: Comhem, grundutbudet ingår i avgiften.

Internet

Leverantör: Comhem. (Bredband ingår ej i avgiften)

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

 • Byggår
  1962
 • Fönster
  3-glasfönster
 • Elförbrukning
  210 kWh/år
 • Uppvärmning
  Fjärrvärme
Energideklaration
 • Status
  Utförd
 • Datum
  2019-12-20
 • Prestanda
  131 kWh/m²/år
 • Energiklass
  D

Exteriör

Uteplats

Balkong med soligt sydvästläge. Här njuter du av solen från lunchtid till kvällen.

Bilplats

2 garageplatser. 370kr/mån Lång kö.
22 carportplatser. 300kr/mån. F n kö.
26 parkeringsplatser. 225 kr/mån. I dagsläget är det kort kö till parkering enligt föreningen.
Separat kö till samtliga bilplatser.

Övriga utrymmen

Lägenhetsförråd, matkällarförråd samt cykelförråd finns i källaren. Tvättstuga finns i källaren på Eriksbergsvägen 18 C.

Föreningen har en fräsch uthyrningslägenhet med 4-5 sovplatser, pentry samt toalett och dusch som medlemmarna kan hyra för 300kr/dygn. Enligt uppgift från föreningen så är den ofta ledig.

Ekonomi

 • Månadsavgift
  3 486 kr
 • Andel i BRF
  1,9739 %
 • Andel av årsavg.
  2,1074 %
 • Repfond
  0 kr
 • Överlåtelseavg.
  1 183 kr (betalas av köpare)
 • Pantsättningsavg.
  475 kr

i avgiften ingår värme, vatten, kabel-tv och gemensamhetsel.

Driftskostnader
 • El
  400 kr
 • Försäkring
  113 kr

Totalt: 513 kr/mån

Föreningen har sedan 2020-01-01 s.k. gemensamhetsel och medlemmarna betalar endast för sin förbrukning som debiteras tillsammans med månadsavgiften.

Bostadsrätts­förening

Brf Byalaget 16
 • Lägenheter
  54 st
 • Hyresrätter
  5 st
 • Lokaler
  12 st
 • Äkta förening
  Ja

Föreningen Brf Byalaget 16 äger 3 byggnader uppförda med 54 lägenheter och 12 st lokaler. Fastighetens adress är Eriksbergsvägen 18 A-C, Genvägen 15 A-E och Stenstigen 2 A-C.

Ekonomi

Föreningen är välskött och har en god ekonomi bland annat tack vare flera hyresrätter som de sålt sedan föreningen bildades. Föreningen äger fortfarande 5 st av lägenheterna som hyrs ut, dessa säljs sedan när hyresgästen flyttat ut.

Ingen avgiftsförändring är beslutad i dagsläget.

2020 höjdes avgiften med 2%
2018 höjdes avgiften med 2 %
2016 höjdes avgiften med 2 %
2015 höjdes avgiften med 2 %
2014 höjdes avgiften med 3 %

Renoveringar

Föreningen har nyligen ansökt om bygglov för att bygga om en av sina lokaler till 8st lägenheter(bostadsrätter) som planeras att bli ettor med sovalkov och pentry.
Föreningen planerar för att i samband med denna ombyggnad till lägenheter även måla om i samtliga trapphus.

Termostater på element har bytts ut.
2019/2020 Föreningen har gått över till gemensamhetsel
2018 Nya lägenhetsdörrar
2011-2012 renoverades samtliga badrum i föreningen och i samband med det så relinades stammarna.
2009 byttes fönster och balkongdörrar i samtliga lägenheter.

Gårdsplan

Trevlig innergård med stor gräsmatta och soligt läge. En fin uteplats med grill finns för medlemmarna att tillgå samt en lekplats för de små.

Dokument

Övrig information

Accepterat pris
Den här bostaden marknadsförs med "Accepterat pris". Det innebär att priset ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering. Även om ett Accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

Budgivning
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som köper bostaden. I det fall det kommer in bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

Boendekostnadskalkyl
Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna så erbjuder sig ansvarig fastighetsmäklare att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

Sidotjänster
Storsjömäklarna AB erhåller en administrationsersättning om 760 kr exkl moms för förmedling av Hemnets (Hemnet Service HNS AB) annonserbjudande.

Annonsering av slutpris på Internet
Storsjömäklarna publicerar information om slutpriset på Hemnet och vår hemsida.

Information angående hantering av personuppgifter
På en visning behöver vi ta in personuppgifter i form av namn, telefonnummer och mailadress. Anledningen till att vi samlar in uppgifterna är främst för att kunna kontakta dig i efterhand för att höra om du är intresserad av bostaden eller om du önskar bevakning av liknande bostäder. Vi behåller dina uppgifter i två år, men du kan när som helst meddela att du inte vill ha fortsatt kontakt. Det gör du genom att avanmäla dig direkt till mäklaren eller via info@storsjomaklarna.se. Vi behåller dock alltid dina uppgifter fram tills dess att bostaden är såld eftersom ni som spekulant utgör en del av själva affären. Om du går vidare och blir budgivare så är vi skyldiga att arkivera dina uppgifter i tio år
enligt Fastighetsmäklarlagen.

Undersökningsplikt
Som köpare av en bostadsrätt eller fastighet har du en omfattande undersökningsplikt. Det innebär att du inte kan göra säljaren ansvarig för sådana fel som du borde ha upptäckt vid en undersökning, så kallade faktiska fel. Det är därför viktigt att du gör en undersökning av bostadsrätten eller fastigheten. Säljaren kan endast, om inte annat har avtalats, bli ersättningsskyldig för dolda fel, det vill säga sådana fel och brister som man inte kan kräva att du som köpare borde ha upptäckt vid din undersökning av bostadsrätten eller fastigheten och inte heller borde ha kunnat räkna med. Läs mer om köparens undersökningsplikt i frågelistan som du finner på internet eller som du kan få av ansvarig fastighetsmäklare.

Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt kontrollerad med bostadsrättsföreningen. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Bilder

Stilrent renoverat badrum
Stilrent renoverat badrum
Genvägen 15E
Genvägen 15E
Genvägen 15E
Genvägen 15E
Välkomna in!
Välkomna in!
Hall med klädkammare och dubbla garderober
Hall med klädkammare och dubbla garderober
Stilrent kök med moderna färgval
Stilrent kök med moderna färgval
Fullstor kyl och frys i köket
Fullstor kyl och frys i köket
Inbyggnadsugnar i köket
Inbyggnadsugnar i köket
Rymligt kök med stort utrymme för matplats
Rymligt kök med stort utrymme för matplats
Dusch med duschväggar
Dusch med duschväggar
Tvättmaskin i badrummet
Tvättmaskin i badrummet
Rymligt sovrum
Rymligt sovrum
Sovrum
Sovrum
Vardagsrum
Vardagsrum
Vardagsrum med generöst ljusinsläpp
Vardagsrum med generöst ljusinsläpp
Balkong med bra solläge
Balkong med bra solläge
Sovrum
Sovrum
Sovrum med klädkammare i anslutning
Sovrum med klädkammare i anslutning
Genvägen 15E
Genvägen 15E

Planlösning

Område

Skicka intresse­anmälan

Skicka en intresseanmälan så kontaktar mäklaren dig.