Rådhusgatan 14 B, Centralt

Accepterat pris

850 000 kr

Högsta bud

900 000 kr

Visa budhistorik
 • Bud Datum
 • 900 000 kr 24/03 11:00 1
 • 890 000 kr 24/03 10:50 2
 • 875 000 kr 23/03 12:08 1
 • 855 000 kr 23/03 10:19 2
 • 850 000 kr 17/03 16:54 1
Visningar

Är du intresserad av en visning?

Rådhusgatan 14 B, Centralt (Östersund)

Välplanerad 2:a nära sjukhuset med balkong!

 • Typ
  Bostadsrättslägenhet
 • Rum
  2 r.o.k.
 • Boarea
  61 m²
 • Våningsplan
  2 av 2
 • Månadsavgift
  4 513 kr

Välkommen till denna välplanerade tvåa nära sjukhuset och stadskärnan. Lägenheten ligger i perfekt läge med balkong mot lugn innergård! Rymligt kök och matplats vid fönster. Stort sovrum med klädkammare/förråd intill. Lättmöblerat vardagsrum med utgång till balkong i soligt läge. Stort badrum med tvättmaskin.

Rymlig hall med goda avhängningsmöjligheter och en klädkammare i nära anslutning. Stort kök med matplats vid fönster mot Rådhusgatan. Här är det vita köksluckor och vitt kakel ovanför arbetsytor. Köket är utrustat med spis, köksfläkt, stor kyl och frys samt en diskmaskin från 2018. Det är plastmatta på golvet och ljus tapet på väggarna. Sovrum med med ljus heltäckningsmatta på golvet och ljus tapet på väggarna. Sovrummet når du från klädkammaren och vardagsrummet. Vardagsrum med ekparkettgolv och ljus tapetserade väggar med en grön fondtapet. Lättmöblerade ytor. Här når du balkongen i soligt läge som vetter mot en lugn innergård. Badrum med plastmatta på golvet och delvis kaklad vägg och målad väv på väggarna. Badrummet är utrustat med wc, tvättställ, dusch och en tvättmaskin.

Mycket trivsam förening med grön innergård och ”egen” boulebana i centrala Östersund med all tänkbar allmänservice inom räckhåll. Mycket bra gång- och cykelavstånd till Mittuniversitetet. Cykelbanan är ansluten till ingången på gården vid Rådhusgatan. Föreningen har lediga carportplatser med motorvärmare som går att hyra för den som behöver.

Välkommen på visning!

Martin Eriksson
Ansvarig mäklare

Martin Eriksson

Kontakta mig om du vill veta mer om denna lägenhet eller vill ha en fri värdering av din nuvarande bostad!

Kontoret: 063-10 65 55

Fakta

 • Rum
  2 r.o.k.
 • Boarea
  61 m²
 • Våningsplan
  2 av 2
 • Hiss
  Nej
 • Lägenhetsnr
  035 / 1102

Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Interiör

RUMSBESKRIVNING: Lägenheten disponeras enligt följande:

HALL
Entré till ljus och välkomnande hall från trapphus. Här finns gott om plats för avhängning av ytterkläder. Till vänster finns en stor och praktisk klädkammare som nås från både sovrum och hall. Tapet på vägg och plastmatta på golv.

KÖK
Stort kök med rymlig matplats intill fönster. Köket har vita köksluckor och vitt kakel ovanför arbetsytor. Köket är maskinellt utrustat med spis, fläkt, diskmaskin (2018) och fullstor Kyl/frys. Ljus plastmatta på golv och vita tapetserade väggar.

VARDAGSRUM
Stort och ljust vardagsrum med utgång till den stora balkongen med eftermiddags- och kvällssol. På väggarna sitter en ljus tapet med en grön fondvägg och på golvet ligger ett fint parkettgolv i ek. Här finns plats för både soffgrupp och matsalsmöbel om så önskas.

BADRUM
Rymligt badrum med delvis kaklade väggar och ljus plastmatta på golvet. Här finns gott om plats för förvaringsmöbler samt goda torkmöjligheter. Utrustat med dusch, WC, handfat och tvättmaskin.

SOVRUM
Genom klädkammaren till vänster kommer du till lägenhetens sovrum. Du kan även nå sovrummet från vardagsrummet. Lus heltäckningsmatta på golvet och ljus tapet på väggarna. Här finns plats för dubbelsäng och byrå/garderober.

KLÄDKAMMARE
Praktisk klädkammare med garderober och gott om plats för förvaring av kläder.

TV

TV: Tv-anslutning via ComHem

Internet

Bredband via fiber via Telenor.

Byggnad

 • Byggnadstyp
  Flerfamiljshus
 • Byggår
  1987
 • Fönster
  3-glasfönster
 • Uppvärmning
  Fjärrvärme
 • Ventilation
  Mekanisk till- och frånluft
Energideklaration
 • Status
  Utförd
 • Datum
  2019-06-13
 • Prestanda
  112 kWh/m²/år
 • Energiklass
  D

Exteriör

Uteplats

Rymlig balkong med markis mot lugn innergård i soligt läge.

Bilplats

I föreningen finns 32 carportar med värmare samt 4 gästparkeringar. Finns lediga att hyra. Hyra: 325 kr/mån

Övriga utrymmen

Till lägenheten hör ett förråd som ligger en trappa ner. Tvättstuga finns i huset bredvid (egen tvättmaskin finns i badrummet och ingår i köpet).

Ekonomi

 • Månadsavgift
  4 513 kr
 • Andel i BRF
  2,2692 %
 • Andel av årsavg.
  2,2692 %
 • Repfond
  2 505 kr
 • Överlåtelseavg.
  1 183 kr
 • Pantsättningsavg.
  473 kr

I avgiften ingår värme, vatten och kabel-tv

Driftskostnader
 • El
  800 kr
 • Försäkring
  58 kr

Totalt: 858 kr/mån

Bostadsrätts­förening

HSB:s brf Getingen
 • Lägenheter
  40 st
 • Lokaler
  1 st
 • Äkta förening
  Ja

Välskött och stabil HSB förening som består av 40 lägenheter fördelade på adresserna Kyrkgatan 9 A-B och 11 A-B samt Rådhusgatan 12 A-B och 14 A-B.

Ekonomi

Ingen planerad höjning.

Renoveringar

Väggen vid carport mot Kyrkgatan skall kläs in i plåt. Staket ska målas samt att utomhus belysning skall glödlampor bytas ut till led-lampor.
Sommaren 2009 byttes fönstren till 4-glasfönster vilket ger en bra ljudisolering mot gatan. Garantibesiktning är gjord under hösten 2010. Även tvättstugan renoverades under mitten av 2009 då byttes maskinerna ut, 2 tvättmaskiner och ett torkskåp. En ny torktumlare har installerats. Det har gjorts spolning av avlopp till alla lägenheter och byggnadslov till att den som vill kan glasa in sin balkong (för egen kostnad).

Övrigt

På våren brukar det anordnas en frivillig städdag.
Föreningen tillämpar sopsortering och det är bra ordning i sophuset på gården.

HSB tar ut en överlåtelseavgift om 1183 kr vilket betalas av köparen. Pantsättningsavgift tas ut om 473 kr. HSB´s obligatoriska medlemsskap kostar 500 kronor per medlem vilket berättigar till att ta del av HSB´s rabatter.

Dokument

Övrig information

Accepterat pris
Den här bostaden marknadsförs med "Accepterat pris". Det innebär att priset ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering. Även om ett Accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

Budgivning
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som köper bostaden. I det fall det kommer in bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

Boendekostnadskalkyl
Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna så erbjuder sig ansvarig fastighetsmäklare att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

Sidotjänster
Storsjömäklarna AB erhåller en administrationsersättning om 520 kr exkl moms för förmedling av Hemnets (Hemnet Service HNS AB) annonserbjudande.

Annonsering av slutpris på Internet
Storsjömäklarna publicerar information om slutpriset på Hemnet och vår hemsida.

Information angående hantering av personuppgifter
På en visning behöver vi ta in personuppgifter i form av namn, telefonnummer och mailadress. Anledningen till att vi samlar in uppgifterna är främst för att kunna kontakta dig i efterhand för att höra om du är intresserad av bostaden eller om du önskar bevakning av liknande bostäder. Vi behåller dina uppgifter i två år, men du kan när som helst meddela att du inte vill ha fortsatt kontakt. Det gör du genom att avanmäla dig direkt till mäklaren eller via info@storsjomaklarna.se. Vi behåller dock alltid dina uppgifter fram tills dess att bostaden är såld eftersom ni som spekulant utgör en del av själva affären. Om du går vidare och blir budgivare så är vi skyldiga att arkivera dina uppgifter i tio år enligt Fastighetsmäklarlagen.

Undersökningsplikt
Som köpare av en bostadsrätt eller fastighet har du en omfattande undersökningsplikt. Det innebär att du inte kan göra säljaren ansvarig för sådana fel som du borde ha upptäckt vid en undersökning, så kallade faktiska fel. Det är därför viktigt att du gör en undersökning av bostadsrätten eller fastigheten. Säljaren kan endast, om inte annat har avtalats, bli ersättningsskyldig för dolda fel, det vill säga sådana fel och brister som man inte kan kräva att du som köpare borde ha upptäckt vid din undersökning av bostadsrätten eller fastigheten och inte heller borde ha kunnat räkna med. Läs mer om köparens undersökningsplikt i frågelistan som du finner på internet eller som du kan få av ansvarig fastighetsmäklare.

Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt kontrollerad med bostadsrättsföreningen. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Bilder

Vardagsrum
Vardagsrum
Sovrum
Sovrum
Badrum
Badrum
Kök
Kök
Hall
Hall
Hall
Hall
Hall
Hall
Klädkammare
Klädkammare
Kök
Kök
Kök
Kök
Kök
Kök
Vardagsrum
Vardagsrum
Vardagsrum
Vardagsrum
Vardagsrum
Vardagsrum
Vardagsrum
Vardagsrum
Sovrum
Sovrum
Balkong
Balkong
Balkong
Balkong
Välkommen till Rådhusgatan 14B
Välkommen till Rådhusgatan 14B
Baksida
Baksida
Innergård
Innergård
Innergård
Innergård
Fastighetskarta
Fastighetskarta

Planlösning

Område

I närheten

I Östersunds centrum finns allt inom bekvämt avstånd. Här finns en livskraftig stadskärna med butiker och företag för alla smaker. Flera populära cafeer och restauranger. Välsorterade matbutiker. Till strandpromenaderna vid Storsjön är det bara några få kvarter. Där finns också båthamnen, välbesökt sommarrestaurang och badhusparken att njuta av både sommar och vintertid.

Skicka intresse­anmälan

Skicka en intresseanmälan så kontaktar mäklaren dig.