Fjällbyn 217, Åkersjön

Utgångspris

1 575 000 kr

Visningar

Är du intresserad av en visning?

Fjällbyn 217, Åkersjön (Krokom)

Renoverat i skoterparadis!

 • Typ
  Fritidshus
 • Boarea
  66 m²
 • Tomtarea
  1 300 m²
 • Driftskostnad
  22 200 kr/år

Välplanerat och smakfullt renoverat fritidshus med bästa läge på hörntomt i populära Fjällbyn i Åkersjön. Njut av lugnet och den avkopplande miljön där ni har tillgång till stora sällskapsutrymmen och trevlig grillkåta som har plats för både släkt och vänner.

Välkomna och känner er som hemma i detta härliga fritidshus om erbjuder öppen planlösning mellan kök, matplats och storstuga med värmande braskamin. Här kan ni koppla av efter dagens fritidsaktiviteter och bara njuta av lugnet och den härliga fjällmiljön. Kök som inbjuder till matlagning och att umgås i med köksö, barbord med plats för fyra stolar och moderna vitvaror. Utgång till inglasat uterum med skjutbar glasdörr till tomten. Storstuga har plats för både stora middagsbjudningar och ytor att umgås på. Två sovrum med 6 bäddar. Badrum med dusch och tvättmaskin. Hall med bra utrymme för ytterkläder.

Grillkåta med plats för 10-12 personer på stor insynsskyddad hörntomt. Stor parkering för bilar och släpvagn. Två skotergarage och ett förråd som har plats för flera skotrar.

Fjällbyn är ett barnvänligt familjärt område i skoterparadiset Åkersjön. Här finns milsvida välpreparerade skoterleder som går att utforska både upp mot fjället och för att hitta flera av de trevliga kaffe och matstugorna. Åkersjön har lämpliga lätta slalombackar för hela familjen.

Välkomna på visning!

Björn Löfgren
Ansvarig mäklare

Björn Löfgren

Kontakta mig om du vill veta mer om detta fritidshus eller vill ha en fri värdering av din nuvarande bostad!

Kontoret: 063-10 65 55

Fakta

 • Sovrum
  2 st
 • Boarea
  66 m²
 • Tomtarea
  1 300 m²
 • Beteckning
  Åkersjön 1:216
 • Pantbrev
  987 000 kr

Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Interiör

RUMSBESKRIVNING: PLANLÖSNING
Kök med köksö i öppen planlösning mot storstuga med braskamin. Från matrumsdel utgång till inglasat uterum med insynsskyddat läge. Storstuga som har värmande braskamin och stor sällskapsdel. Sovrum med plats för dubbelsäng. Sovrum (2) har plats för både våningssäng och bäddsoffa. Badrum med klinkergolv. Utrustat med duschhörna. Hall med bra utrymme för ytterkläder.

VARDAGSRUM
Storstuga som har braskamin som sprider en härlig värme. Klickgolv i mörkt träslag, vitmålad panel på väggarna och vitmålat tak öppet till nock samt synliga takbjälkar. Fönster åt två håll som ger bra ljus. Vardagsrummet har soffa, tv och köksbord med sex stolar.

KÖK
Kök, renoverat 16, som har mörka köksluckor och gott om förvaringsutrymmen. Köksö med förvaring. Liggande ljust kakel ovanför köks- och diskbänkar. Laminatbänkskiva, enkelho och engreppsblandare. Köket är maskinellt utrustat med kombinerad kyl/ frys, spishäll från -19, fläktkåpa, ugn & inbyggd micro, vinkyl och diskmaskin från -19. Klickgolv, ljusa målade väggar och vitt trätak. Barbord med fyra stolar i matdel. Utgång till inglasat uterum som har klickgolv och glasdörr till tomten.

SOVRUM
Sovrum (1) har klickgolv i mörk träslag, vitmålad timmerpanel, vitmålat tak och garderob. Dubbelsäng och byrå. Sovrum (2) har klickgolv i mörkt träslag, vitmålad timmerpanel och garderob med skjutdörrar. Våningssäng, bäddsoffa och tv.

BADRUM
Badrum som har klinker, golvvärme och kaklade väggar. Utrustat med duschhörna, tvättställ, spegelskåp och wc-stol. Tvättmaskin.

HALL
Hall med klickgolv och matta. Hatthylla och bra utrymme för ytterkläder.

De inventarier som beskrivs ovan ingår i köpet.

TV

Antenn

Tillträde

Tillträde enligt överenskommelse.

Byggnad

 • Byggnadstyp
  1-planshus
 • Byggår
  1972
 • Grund
  Krypgrund
 • Stomme
  Timmer
 • Bjälklag
  Timmer/ trä
 • Fasad
  Timmerpanel
 • Tak
  Plåt
 • Fönster
  2-glasfönster
 • Uppvärmning
  Direktverkande el & luftvärmepump
 • Vatten/avlopp
  Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
 • Ventilation
  Mekanisk frånluft
Energideklaration
 • Status
  Behövs ej
Renoveringar

2016: Renovering kök. 2019: Installation braskamin. Ny spishäll, diskmaskin.

Exteriör

Uteplats

Inglasat uterum med glasdörr till tomten.

Bilplats

Stor parkering.

Övriga byggnader

Grillkåta med plats för 10-12 personer. Två skotergarage och förråd.

Ekonomi

Driftskostnader
 • Värme
  14 400 kr
 • Vatten/avlopp
  4 000 kr
 • Samfällighet
  1 800 kr
 • Försäkring
  2 000 kr

Totalt: 22 200 kr/år

Driftskostnader för nuvarande ägare. I uppvärmning ingår hushållsström.

Observera att driftskostnaden kan skilja sig åt beroende på avtal och förbrukning.

Taxering
 • Totalsumma
  600 000 kr
 • Byggnad
  375 000 kr
 • Mark
  225 000 kr
 • Värdeår
  1972
 • Fastställd
  2018
 • Fastighetsavgift
  4 500 kr
 • Typkod
  220, Småhusenhet, bebyggd

Inskrivningar

Rättigheter last

Last: Avtalsservitut: Ledning Mm, 23-IM1-72/1031.1

Servitut

Avtalsservitut Ledning Mm

Gemensamhets­anläggningar

Gemensamhetsanläggning: Krokom Åkersjön GA:2

Plan­bestämmelser

Byggnadsplan

Övrig information

Lagfartsavgift (stämpelskatt) 1,5% på köpeskilling samt inskrivningsavgift om 825 kr betalas av köparen. Kostnaden för uttagande av nya pantbrev är 2% på pantbrevsbeloppet samt en avgift om 375 kr per pantbrev.

Accepterat Pris
Den här bostaden marknadsförs med "Accepterat pris". Det innebär att priset ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering. Även om ett Accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

Budgivning
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som köper bostaden. I det fall det kommer in bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

Boendekostnadskalkyl
Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna så erbjuder sig ansvarig fastighetsmäklare att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

Sidotjänster
Storsjömäklarna AB erhåller en administrationsersättning om 240-560 kr exkl moms för förmedling av Hemnets (Hemnet Service HNS AB) annonserbjudande.

Annonsering av slutpris på internet
Storsjömäklarna publicerar information om slutpriset på Hemnet och vår hemsida.

Information angående hantering av personuppgifter
På en visning behöver vi ta in personuppgifter i form av namn, telefonnummer och mailadress. Anledningen till att vi samlar in uppgifterna är främst för att kunna kontakta dig i efterhand för att höra om du är intresserad av bostaden eller om du önskar bevakning av liknande bostäder. Vi behåller dina uppgifter i två år, men du kan när som helst meddela att du inte vill ha fortsatt kontakt. Det gör du genom att avanmäla dig direkt till mäklaren eller via info@storsjomaklarna.se. Vi behåller dock alltid dina uppgifter fram tills dess att bostaden är såld eftersom ni som spekulant utgör en del av själva affären. Om du går vidare och blir budgivare så är vi skyldiga att arkivera dina uppgifter i tio år
enligt Fastighetsmäklarlagen.

Undersökningsplikt
Som köpare av en bostadsrätt eller fastighet har du en omfattande undersökningsplikt. Det innebär att du inte kan göra säljaren ansvarig för sådana fel som du borde ha upptäckt vid en undersökning, så kallade faktiska fel. Det är därför viktigt att du gör en undersökning av bostadsrätten eller fastigheten. Säljaren kan endast, om inte annat har avtalats, bli ersättningsskyldig för dolda fel, det vill säga sådana fel och brister som man inte kan kräva att du som köpare borde ha upptäckt vid din undersökning av bostadsrätten eller fastigheten och inte heller borde ha kunnat räkna med. Läs mer om köparens undersökningsplikt i frågelistan som du finner på internet eller som du kan få av ansvarig fastighetsmäklare.

Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Bilder

Välkomna till skoterparadiset Åkersjön.
Välkomna till skoterparadiset Åkersjön.
Fritidshus på hörntomt!
Fritidshus på hörntomt!
Kök med mycket ljus.
Kök med mycket ljus.
Öppen planlöning mellan kök & storstuga.
Öppen planlöning mellan kök & storstuga.
Storstuga att umgås i.
Storstuga att umgås i.
Ljust och trevligt!
Ljust och trevligt!
Stort matbord i storstugan!
Stort matbord i storstugan!
Detaljbild.
Detaljbild.
Värmande braskamin.
Värmande braskamin.
Inglasat uterum.
Inglasat uterum.
Inglasat uterum.
Inglasat uterum.
Kök med barbord!
Kök med barbord!
Trevligt barhäng!
Trevligt barhäng!
Modernt kök!
Modernt kök!
Bra förvaring och utrymme.
Bra förvaring och utrymme.
Kök med köksö.
Kök med köksö.
Sovrum med dubbelsäng.
Sovrum med dubbelsäng.
Sovrum
Sovrum
Sovrum
Sovrum
Sovrum med våningssäng och bäddsoffa.
Sovrum med våningssäng och bäddsoffa.
Förvaring i sovrum.
Förvaring i sovrum.
Badrum
Badrum
Hall
Hall
Grillkåta
Grillkåta
Grillkåta
Grillkåta
Skotergarage & förråd
Skotergarage & förråd
Skotergarage & grillkåta
Skotergarage & grillkåta
Skotergarage med förrådsdel
Skotergarage med förrådsdel
Grillkåta
Grillkåta
Fastighetskarta
Fastighetskarta

Planlösning

Område

I närheten

Åkersjön är mest känd för att vara ett skoterparadis där man når storslagen fjällnatur med vackra vyer som är svårt att hitta någon annanstans med skoter. I Åkersjön erbjuds också alpin skidåkning med en lift och två nedfarter. Preparerade skidspår finns i hela byn. Det går skidspår från bl a Hotell Fjällgården. Fina fiskevatten nås både sommar- och vintertid med chans att få både öring och röding på kroken. Campingen erbjuder olika buffékvällar med olika inriktningar i sin egen restaurang med fullständiga rättigheter. Här finns även Hotell Fjällgården och Restaurang Drivan som ligger med en fantastisk utsikt över Åkersjön. I Bakvattnet finns Evas pensionat som erbjuder underbara lunchbuffér. Med skoter når man ett flertal olika fik och restauranger inom en timme. Förutom detta så finns även t.ex skoteruthyrning, skotersafari, hundspann och downhillcykling.

Skicka intresse­anmälan

Skicka en intresseanmälan så kontaktar mäklaren dig.