Svensåsen 131, Oviken

Accepterat pris

1 250 000 kr

Budgivning pågår
Visningar

Är du intresserad av en visning?

Svensåsen 131, Oviken (Berg)

Gård i Svensåsen med fantastisk snickarglädje i vackert bostadshus och bryggstuga med bakugn!

 • Typ
  Friliggande villa
 • Boarea
  118 m²
 • Tomtarea
  1 300 m²
 • Driftskostnad
  45 590 kr/år

Välkomna till den vackra bygden Oviken och denna mycket välskötta gård som har ett bostadshus som andas snickarglädje och har vackra detaljer som förhöjer intrycket. Här har ni sällskapsutrymmen i båda planen med värmande kakelugn och braskamin. Njut av det lantliga köket som har en vedspis som sprider en härlig värme och ger en avkopplande atmosfär.

Lantligt kök med plats för stort matbord som rymmer hela familjen. Mycket ljusinsläpp från fönster åt två håll som har trevlig utsikt över bygden. Köksluckor av massivt trä och gott om förvaringsutrymmen. I värmen från vedspisen kan ni koka ert morgonkaffe. Vardagsrum och matsalsrum i öppen planlösning med vackert trägolv och en vacker kakelugn som ger härligt med värme under lång tid. Här kommer ni med glädje bjuda in släkt och vänner till trevliga middagar. Utgång till altan med eftermiddagssol. Matsalen har glasdörrar mot hallen. Toalett vid entrén och bra utrymme för ytterkläder. Tvättstuga med tvättmaskin och torktumlare. Övre plan har allrum med vackert trägolv och braskamin för trevlig avkoppling. Högt i tak som ger en härlig rymd. Från balkongen har ni en vidunderlig utsikt över bygden och Oviksfjällen. Stort sovrum med trägolv, vacker utsikt från fönstret och stor klädkammare. På övre plan finns möjligheten till ytterligare sovrum vid behov. Bryggstuga med fungerande bakugn. På gården finns också vinterbonat förråd, vedbod, snickarverkstad och carport.

Här bor ni i lantlig idyll med fantastisk utsikt över Storsjön och Oviksfjällen. I närliggande Myrviken finns förskola och skola årskurs F-9. I Myrviken finns också Ica butik, bensinmack samt nybyggd aktivitetshall med stor sporthall, bowlingbanor och badhus. Landsortsbussar trafikerar Oviken både på vardagar och helger.

Björn Löfgren
Ansvarig mäklare

Björn Löfgren

Kontakta mig om du vill veta mer om denna villa eller vill ha en fri värdering av din nuvarande bostad!

Kontoret: 063-10 65 55

Fakta

 • Sovrum
  2 st
 • Boarea
  118 m²
 • Tomtarea
  1 300 m²
 • Beteckning
  Svensåsen 1:5
 • Pantbrev
  359 000 kr

Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Interiör

RUMSBESKRIVNING: ENTRÉPLAN
Entréplanet erbjuder lantligt kök med vedspis. Vardagsrum och matsalsrum i öppen planlösning med kakelugn. Tvättstuga, toalett och hall med bra utrymme för ytterkläder.

KÖK
Lantligt vackert kök med plats för stort matbord och härlig vedspis som sprider en härlig värme. Fönsterpartier mot två håll som ger mycket ljusinsläpp och trevlig utsikt. Köksluckor i trä och gott om förvaringsutrymmen. Kakel ovanför köks- och diskbänkar. Bänkskiva i ek, dubbelho och engreppsblandare. Köket är maskinellt utrustat med kombinerad kyl/ frys, spis, köksfläkt och diskmaskin. Golv av kork & plastmatta samt målade väggar.

VARDAGSRUM/ MATSALSRUM
Vardagsrum i öppen planlösning mot matsalsrum med enhetligt trägolv, tapet, trätak samt mycket ljusinsläpp från generösa fönsterpartier. Kakelugn som har långvarig värmeeffekt. Utgång till altan med eftermiddagssol. Glasdörrar i matsalsrummet mot hallen.

TVÄTTSTUGA
Tvättstuga med våtrumsmatta. Arbetsbänk och tvättho. Tvättmaskin och torktumlare.

TOALETT
Toalett som har kork & plastmatta samt tapet. Utrustat med tvättställ, spegel och wc-stol.

HALL
Hall som har kork & plastmatta samt tapet. Bra utrymme för ytterkläder.

ÖVRE PLAN
Övre plan har allrum med braskamin, stort sovrum med klädkammare, badrum med badkar och extra mindre sovrum av sidovind.

ALLRUM
Allrum som har vackert trägolv, tapet, trätak med förhöjt takliv och synliga takbjälkar. Utgång till balkong med vacker utsikt över Oviksfjällen.

SOVRUM
Sovrum som har trägolv, tapet och fönster med trevlig utsikt över bygden. Ingång till stor klädkammare som kan ansvändas som sovrum.

BADRUM
Badrum som har våtrumsmatta, delvis kaklade väggar och tapet. Utrustat med badkar, stort tvättställ med förvaring, spegel, bidé och wc-stol.

SOVRUM (2)
Sovrum i sidovind med två fönster.

TV

Antenn

Internet

Bredband via telefonjack eller mobilt.

Tillträde

Tillträde enligt överenskommelse.

Byggnad

 • Byggnadstyp
  1 ½ plan
 • Byggår
  1929
 • Grund
  Torpargrund
 • Stomme
  Trä
 • Bjälklag
  Trä
 • Fasad
  Liggande träpanel
 • Tak
  Plåt med tegelprofil
 • Fönster
  2-glasfönster med spröjs
 • Uppvärmning
  Direktverkande el & kakelugn
 • Vatten/avlopp
  Kommunalt vatten, Avlopp till 3-kammarbrunn med infiltration.
 • Ventilation
  Självdrag
Energideklaration
 • Status
  Utförd
 • Datum
  2019-12-19
 • Prestanda
  137 kWh/m²/år
 • Energiklass
  C
Renoveringar

1984-86: Ombyggnad av bostadshuset inklusive ny grund, fönster och tak. 2018: Nytt avlopp till 3-kammarbrunn med infiltration.

Exteriör

Uteplats

Altan med trätrall och plåttak med eftermiddagssol.

Övriga byggnader

Bryggstuga med bakugn. Vinterbonat förråd och vedbod. Snickarverkstad.

Ekonomi

Driftskostnader
 • Värme
  28 950 kr
 • Vatten/avlopp
  7 890 kr
 • Samfällighet
  1 000 kr
 • Försäkring
  7 750 kr

Totalt: 45 590 kr/år

Driftskostnader för nuvarande ägare. I uppvärmning ingår hushållsström. I vatten/ avlopp ingår renhållning.

Observera att driftskostnader kan skilja sig åt beroende på avtal och användning.

Taxering
 • Totalsumma
  394 000 kr
 • Byggnad
  314 000 kr
 • Mark
  80 000 kr
 • Värdeår
  1929
 • Fastställd
  2018
 • Fastighetsavgift
  2 955 kr
 • Typkod
  220, Småhusenhet, bebyggd

Inskrivningar

Rättigheter förmån

Förmån: Avtalsservitut: Avloppsanläggning, D201800528707:1.1
Förmån: Avtalsservitut: Avloppsanläggning, D201800528708:1.1

Rättigheter last

Last: Avtalsservitut: Ledning, 23-IM2-71/1714.1

Servitut

Avtalsservitut Ledning

Övrig information

Lagfartsavgift (stämpelskatt) 1,5% på köpeskilling samt inskrivningsavgift om 825 kr betalas av köparen. Kostnaden för uttagande av nya pantbrev är 2% på pantbrevs beloppet samt en avgift om 375 kr per pantbrev.

Fastigheten har besiktigats av Anticimex 2019-12-17 och protokoll kommer att delas ut vid visningarna. Detsamma gäller energideklarationen som har utförts. Kopplad till besiktningen är en ansvarsförsäkring för säljaren avseende fel i fastighet enl. JN 4 kap 19 § (dolda fel) som gäller 10 år efter tillträdesdag.

Accepterat Pris
Den här bostaden marknadsförs med "Accepterat pris". Det innebär att priset ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering. Även om ett Accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

Budgivning
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som köper bostaden. I det fall det kommer in bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

Boendekostnadskalkyl
Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna så erbjuder sig ansvarig fastighetsmäklare att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

Sidotjänster
Storsjömäklarna AB erhåller en administrationsersättning om 240-560 kr exkl moms för förmedling av Hemnets (Hemnet Service HNS AB) annonserbjudande.

Annonsering av slutpris på internet
Storsjömäklarna publicerar information om slutpriset på Hemnet och vår hemsida.

Information angående hantering av personuppgifter
På en visning behöver vi ta in personuppgifter i form av namn, telefonnummer och mailadress. Anledningen till att vi samlar in uppgifterna är främst för att kunna kontakta dig i efterhand för att höra om du är intresserad av bostaden eller om du önskar bevakning av liknande bostäder. Vi behåller dina uppgifter i två år, men du kan när som helst meddela att du inte vill ha fortsatt kontakt. Det gör du genom att avanmäla dig direkt till mäklaren eller via info@storsjomaklarna.se. Vi behåller dock alltid dina uppgifter fram tills dess att bostaden är såld eftersom ni som spekulant utgör en del av själva affären. Om du går vidare och blir budgivare så är vi skyldiga att arkivera dina uppgifter i tio år
enligt Fastighetsmäklarlagen.

Undersökningsplikt
Som köpare av en bostadsrätt eller fastighet har du en omfattande undersökningsplikt. Det innebär att du inte kan göra säljaren ansvarig för sådana fel som du borde ha upptäckt vid en undersökning, så kallade faktiska fel. Det är därför viktigt att du gör en undersökning av bostadsrätten eller fastigheten. Säljaren kan endast, om inte annat har avtalats, bli ersättningsskyldig för dolda fel, det vill säga sådana fel och brister som man inte kan kräva att du som köpare borde ha upptäckt vid din undersökning av bostadsrätten eller fastigheten och inte heller borde ha kunnat räkna med. Läs mer om köparens undersökningsplikt i frågelistan som du finner på internet eller som du kan få av ansvarig fastighetsmäklare.

Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Bilder

Välskött gård i lantlig idyll!
Välskött gård i lantlig idyll!
Bostadshus med charm samt bryggstuga med bakugn!
Bostadshus med charm samt bryggstuga med bakugn!
Bryggstuga som har fungerande bakugn.
Bryggstuga som har fungerande bakugn.
Vacker utsikt från gården.
Vacker utsikt från gården.
Oviksfjällen i fonden.
Oviksfjällen i fonden.
Lantligt kök med vedspis.
Lantligt kök med vedspis.
Mycket ljusinsläpp.
Mycket ljusinsläpp.
Matbord vid fönster mot gården.
Matbord vid fönster mot gården.
Värmande vedspis.
Värmande vedspis.
Öppen planlösning i sällskapsutrymmena..
Öppen planlösning i sällskapsutrymmena..
Kakelugn som ger långvarig värme.
Kakelugn som ger långvarig värme.
Matsalsrum för större sällskap.
Matsalsrum för större sällskap.
Utgång till altan med eftermiddagssol.
Utgång till altan med eftermiddagssol.
Vardagsrum att koppla av i.
Vardagsrum att koppla av i.
Vardagsrum
Vardagsrum
Glasdörrar mot hallen.
Glasdörrar mot hallen.
Toalett på entréplanet.
Toalett på entréplanet.
Tvättstuga
Tvättstuga
Hall
Hall
Trapp till övre plan.
Trapp till övre plan.
Entré med rymlig hall.
Entré med rymlig hall.
Allrum med härlig rymd & atmosfär.
Allrum med härlig rymd & atmosfär.
Allrum med braskamin.
Allrum med braskamin.
Allrum
Allrum
Balkong med fantastisk utsikt.
Balkong med fantastisk utsikt.
Rymligt sovrum.
Rymligt sovrum.
Sovrum
Sovrum
Sovrum eller klädkammare.
Sovrum eller klädkammare.
Skrivbord.
Skrivbord.
Allrum med utgång till balkong.
Allrum med utgång till balkong.
Extra sovrum.
Extra sovrum.
Sovrum övre plan.
Sovrum övre plan.
Badrum med badkar.
Badrum med badkar.
Bakstuga med fungerande ugn.
Bakstuga med fungerande ugn.
Mycket trevlig bakstuga.
Mycket trevlig bakstuga.
Dags för tunnbrödsbakning.
Dags för tunnbrödsbakning.
Carport, snickarverkstad & förråd.
Carport, snickarverkstad & förråd.
Snickarverkstad
Snickarverkstad
Carport
Carport
Carport
Carport
Gården
Gården
Fastighetskarta
Fastighetskarta

Planlösning

Område

I närheten

Här bor ni mitt i lantlig idyll med fantastisk utsikt över Storsjön och Oviksfjällen. I Myrviken finns grundskola, nybyggd allakivitetshall med bowlingbanor och gym, välsorterad livsmedelsbutik, bensinmack, pizzeria och bygghandel. I Oviken finns också populära Fröjdholmen med dans och artister. I Oviken finns an aktiv idrottsklubb för bla a fotboll och skidåkning.

Stora förutsättningar ges till ett aktivt friluftsliv med närhet till skoterleder, skidåkning i Bydalsfjällen, fjällfiske samt fiske i Storsjön. I Gräftåvallen finns preparerade skidspår och ellljus. Bussförbindelser finns till bl.a. Östersund och Svenstavik. Till Frösö flygplats är det 30 minuters bilfärd.

Skicka intresse­anmälan

Skicka en intresseanmälan så kontaktar mäklaren dig.