Sigurds Väg 23, Frösön - Valla Norra

Accepterat pris

2 750 000 kr

Visningar

Är du intresserad av en visning?

Sigurds Väg 23, Frösön - Valla Norra (Östersund)

På lugn villagata ligger detta trevliga bostadshus som har tomt som gränsar mot skogsområde!

 • Typ
  Friliggande villa
 • Boarea
  108 m²
 • Tomtarea
  713 m²
 • Driftskostnad
  30 985 kr/år

Välkomna till Valla Norra och detta barnvänliga område där ni har gångavstånd till flera förskolor och skola. Bostadshus som har stora sällskapsutrymmen för trevlig samvaro och en härlig välskött trädgårdstomt mot insynsskyddande skogsområde. Här kan ni njuta av lugnet och koppla av med familj och vänner.

Kök med separat matplats där hela familjen kan samlas för trivsamma måltider. Ljusa köksluckor som har lådor, överskåp och bardel med överskåp som ger gott om förvaringsutrymmen. Vardagsrum med generösa fönsterpartier mot den insynsskyddade trädgårdstomten. Utgång till altan med trätall som har eftermiddagssol. På entréplanet finns tre rymliga sovrum med gott om plats för lek och förvaring. Badrum med badkar. Stor hall med bra utrymme för ytterkläder och klädkammare. Källarplanet har har gillestuga med vackert nyslipat trägolv och en öppen spis som bidrar till avkoppling vid den sprakande brasan. Praktiskt gästrum eller sovrum. Relax och tvättavdelning som har duschhörna och bastu. Stort förrådsrum och allmänt bra förvaringsutrymmen.

Här bor ni populärt lugnt område där allt som underlättar vardagen finns inom bekvämt avstånd. En förskola ligger i närområdet och är väldigt uppskattad. Vid Valla centrum finns skola årskurs F-9. Här bor ni med strategiskt avstånd till Östersunds centrum, Frösö park och flygplatsen. I Valla mot Frösö kyrka finns många trevliga vandringsleder. Bra bussförbindelser till stadskärnan.

Björn Löfgren
Ansvarig mäklare

Björn Löfgren

Kontakta mig om du vill veta mer om denna villa eller vill ha en fri värdering av din nuvarande bostad!

Kontoret: 063-10 65 55

Fakta

 • Sovrum
  4 st
 • Boarea
  108 m²
 • Biarea
  106 m²
 • Tomtarea
  713 m²
 • Beteckning
  Sigurd 3
 • Pantbrev
  342 800 kr

Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Interiör

RUMSBESKRIVNING: ENTRÉPLAN
Entréplanet erbjuder kök med bardel och plats för stort matbord. Vardagsrum med generösa fönsterpartier samt utgång till altan och trädgårdstomten. Tre rymliga sovrum och badrum med badkar. Hall i vinkel med klädkammare.

KÖK
Kök med separat matplats vid fönster mot lugn villagata. Ljus köksluckor och gott om förvaringsutrymmen. Bardel med överskåp. Bänkskivor i ek. Kakel ovanför köks- och diskbänkar. Rostfri bänkskiva med dubbelho. Köket är maskinellt utrustat med stor kyl & frys, spis med häll, köksfläkt och diskmaskin. Matta och tapet.

VARDAGSRUM
Vardagsrum som har ekparkettgolv, tapet och generösa fönsterpartier som ger bra ljus och utsikt mot den trevliga trädgårdstomten. Utgång till altan med trätrall med eftermiddagssol. Trevlig välplanerad trädgårdstomt mot skogsområde.

SOVRUM
Sovrum (1), master bedroom, har ny matta, tapet, tre inbyggda garderober och fönster mot trädgårdstomten. Utgång till balkong och trädgårdstomten. Sovrum (2) har matta, tapet, en inbyggd garderob och fönster mot trädgårdstomten. Sovrum (3) har matta, tapet, två inbyggda garderober och fönster mot entréplanet.

BADRUM
Badrum som har våtrumsmatta och tapet. Utrustat med badkar, tvättställ, spegel, bidé, inbyggt högskåp och wc-stol.

HALL
Stor hall i vinkel med matta och tapet. Klädkammare vid entrén.

KÄLLARPLAN
Källarplanet har fantastisk gillestuga med öppen spis och plats för både stor soffa och matsalsbord. Relax/ tvättstuga med bastu och bra arbetsytor. Gästrum/ sovrum, toalett och stort förrådsrum.

GILLLESTUGA
Gillestuga, renoverad -18, som har nyslipat vackert trägolv, öppen spis, tapet och trätak. Blyinfattat fönster. Ingång till stor klädkammare.

SOVRUM/ GÄSTRUM
Sovrum (4) har matta, tapet, två garderober och högt placerat fönster.

RELAX/ TVÄTTSTUGA
Relax/ tvättstuga som har matta och målad väv. Utrustat med duschhörna och bastu. Tvättavdelningen har tvättho, trädbackar samt bra arbetsytor.

FÖRRÅDSRUM
Förrådsrum som har bra förvaringsutrymmen och ingång till matkällare.

TOALETT
Toalett som har matta och ljusa väggar. Utrustat med tvättställ och wc-stol.

TV

Tv via fiber.

Internet

Bredband via fiber för bredband, tv och telefoni.

Tillträde

Tillträde enligt överenskommelse.

Byggnad

 • Byggnadstyp
  2-planshus med källare
 • Byggår
  1974
 • Grund
  Betong
 • Grundmur
  Lättbetong
 • Stomme
  Trä
 • Bjälklag
  Betong/ trä
 • Fasad
  Tegel
 • Tak
  Eternit
 • Fönster
  3-glasfönster isoler
 • Uppvärmning
  Fjärrvärme
 • Vatten/avlopp
  Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
 • Ventilation
  Självdrag
Energideklaration
 • Status
  Utförd
 • Datum
  2019-06-30
 • Prestanda
  82 kWh/m²/år
 • Energiklass
  C
Renoveringar

2004: Fjärrvärme installerad. 2005: Övervägande byte till 3-glasfönster. 2018: Nya golv och ytskikt i sovrum övre plan. Renovering gillestuga med slipning av trägolv och målning av väggar.

Exteriör

Tomt

Trädgårdstomt mot allmänning/ skogsområde.

Uteplats

Altan med trätrall och eftermiddagssol.

Bilplats

Garage med förrådsdel.

Ekonomi

Driftskostnader
 • Värme
  16 235 kr
 • El
  3 900 kr
 • Vatten/avlopp
  6 000 kr
 • Sotning
  350 kr
 • Försäkring
  4 500 kr

Totalt: 30 985 kr/år

Driftskostnader för nuvarande ägare. I vatten/ avlopp ingår renhållning.

Observera att driftskostnader kan skilja sig åt beroende på avtal och användning.

Taxering
 • Totalsumma
  2 212 000 kr
 • Byggnad
  1 570 000 kr
 • Mark
  642 000 kr
 • Värdeår
  1974
 • Fastställd
  2018
 • Fastighetsavgift
  8 349 kr
 • Typkod
  220, Småhusenhet, bebyggd

Inskrivningar

Plan­bestämmelser

Stadsplan

Övrig information

Lagfartsavgift (stämpelskatt) 1,5% på köpeskilling samt inskrivningsavgift om 825 kr betalas av köparen. Kostnaden för uttagande av nya pantbrev är 2% på pantbrevs beloppet samt en avgift om 375 kr per pantbrev.

Fastigheten har besiktigats av Anticimex 2019-12-29 och protokoll kommer att delas ut vid visningarna. Detsamma gäller energideklarationen som har utförts. Kopplad till besiktningen är en ansvarsförsäkring för säljaren avseende fel i fastighet enl. JN 4 kap 19 § (dolda fel) som gäller 10 år efter tillträdesdag.

Accepterat Pris
Den här bostaden marknadsförs med "Accepterat pris". Det innebär att priset ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering. Även om ett Accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

Budgivning
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som köper bostaden. I det fall det kommer in bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

Boendekostnadskalkyl
Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna så erbjuder sig ansvarig fastighetsmäklare att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

Sidotjänster
Storsjömäklarna AB erhåller en administrationsersättning om 1 000 kr exkl moms för förmedling av Hemnets (Hemnet Service HNS AB) annonserbjudande.

Annonsering av slutpris på internet
Storsjömäklarna publicerar information om slutpriset på Hemnet och vår hemsida.

Information angående hantering av personuppgifter
På en visning behöver vi ta in personuppgifter i form av namn, telefonnummer och mailadress. Anledningen till att vi samlar in uppgifterna är främst för att kunna kontakta dig i efterhand för att höra om du är intresserad av bostaden eller om du önskar bevakning av liknande bostäder. Vi behåller dina uppgifter i två år, men du kan när som helst meddela att du inte vill ha fortsatt kontakt. Det gör du genom att avanmäla dig direkt till mäklaren eller via info@storsjomaklarna.se. Vi behåller dock alltid dina uppgifter fram tills dess att bostaden är såld eftersom ni som spekulant utgör en del av själva affären. Om du går vidare och blir budgivare så är vi skyldiga att arkivera dina uppgifter i tio år enligt Fastighetsmäklarlagen.

Undersökningsplikt
Som köpare av en bostadsrätt eller fastighet har du en omfattande undersökningsplikt. Det innebär att du inte kan göra säljaren ansvarig för sådana fel som du borde ha upptäckt vid en undersökning, så kallade faktiska fel. Det är därför viktigt att du gör en undersökning av bostadsrätten eller fastigheten. Säljaren kan endast, om inte annat har avtalats, bli ersättningsskyldig för dolda fel, det vill säga sådana fel och brister som man inte kan kräva att du som köpare borde ha upptäckt vid din undersökning av bostadsrätten eller fastigheten och inte heller borde ha kunnat räkna med. Läs mer om köparens undersökningsplikt i frågelistan som du finner på internet eller som du kan få av ansvarig fastighetsmäklare.

Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Bilder

Bo i lugn barnvänlig miljö på Frösön.
Bo i lugn barnvänlig miljö på Frösön.
Altan och tomt mot skogsområde.
Altan och tomt mot skogsområde.
Kök med separat matplats.
Kök med separat matplats.
Bra utrymme och förvaring.
Bra utrymme och förvaring.
Fönster som ger bra ljusinsläpp.
Fönster som ger bra ljusinsläpp.
Kök mot vardagsrum.
Kök mot vardagsrum.
Kök
Kök
Matplats vid fönster mot lugn gata.
Matplats vid fönster mot lugn gata.
Vardagsrum med generösa fönsterpartier.
Vardagsrum med generösa fönsterpartier.
Fantastiskt ljus och atmosfär.
Fantastiskt ljus och atmosfär.
Bra planlösning.
Bra planlösning.
Vardagsrum
Vardagsrum
Sigurds väg 23
Sigurds väg 23
Master bedroom mot tomten.
Master bedroom mot tomten.
Master bedroom.
Master bedroom.
Sovrum
Sovrum
Stora sovrum
Stora sovrum
Sovrum
Sovrum
Badrum
Badrum
Hall med bra utrymme för ytterkläder.
Hall med bra utrymme för ytterkläder.
Hall
Hall
Renoverad avkopplande gillestuga.
Renoverad avkopplande gillestuga.
Öppen spis.
Öppen spis.
Matplats i gillestugan.
Matplats i gillestugan.
Gästrum/ sovrum
Gästrum/ sovrum
Hall
Hall
Förråd
Förråd
Förråd
Förråd
Tvättstuga
Tvättstuga
Bastu
Bastu
Dusch i relaxdel
Dusch i relaxdel
Toalett
Toalett
Fastighetskarta
Fastighetskarta

Planlösning

Område

Skicka intresse­anmälan

Skicka en intresseanmälan så kontaktar mäklaren dig.