Stenhuggargränd 1, Lugnvik

Accepterat pris

650 000 kr

Visningar
 • 22/1
  22/1, 16:00–16:30 Öppen visning - Välkommen!
 • 25/1
  25/1, 15:00–15:30 Öppen visning - Välkommen!
Stenhuggargränd 1, Lugnvik (Östersund)

Toppfräsch 1:a med sjöutsikt.

 • Typ
  Bostadsrättslägenhet
 • Rum
  1 r.o.k.
 • Boarea
  49 m²
 • Våningsplan
  4 av 6
 • Månadsavgift
  3 104 kr

Renoverad och toppfräsch 1:a med perfekt planlösning och balkong som erbjuder utsikt över områdets takåsar mot Storsjön. Vad sägs om ett vitt modernt kök som är fullutrustat och erbjuder gott om förvaring i skåp och lådor. Ett stilrent badrum med moderna våtrumsskivor på väggarna, vikbara glasdörrar till duschen och egen tvättmaskin. Lägenhetens smarta planlösning erbjuder matplats och ett rymligt rum. Alla ytskikt är utbytta så sent som 2017 och smart förvaring gör lägenheten till något extra. Som pricken över I:et finns den härliga inglasade balkongen med nålfiltsmatta som nyttjas stor del av året.

Här bor man i lugna och omtyckta kvarter i en av Lugnviks populäraste bostadsrättsföreningar. Bostadsrättsföreningen är välskött och har stabil ekonomi. I anslutning till föreningens fastighet finns det odlingslotter. På den välskötta innergården finns både lekplats, grillplats och under sommaren fina trädgårdsmöbler. Här trivs både gamla och unga! I området finns grundskola 1-9, vårdcentral, dagis, pizzeria, bensinstation med ICA-butik. Det finns även fotbollsplan/isbana, tennisbana och grönområden i närheten.

Denna fräscha och moderna lägenhet är nu redo för en ny ägare. Varmt välkommen på visning!!

Jim Edelsvärd
Ansvarig mäklare

Jim Edelsvärd

Kontakta mig om du vill veta mer om denna lägenhet eller vill ha en fri värdering av din nuvarande bostad!

Kontoret: 063-10 65 55

Fakta

 • Rum
  1 r.o.k.
 • Boarea
  49 m²
 • Våningsplan
  4 av 6
 • Hiss
  Ja
 • Lägenhetsnr
  0051 / 1407

Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Interiör

RUMSBESKRIVNING: HALL:
En välkomnande och rymlig hall med klädavhängning på hatthylla och här finns en rymlig skjutdörrsgarderob samt en inbyggd garderober som erbjuder smart förvaring. På vänstra väggen i huvudhöjd finns platsbyggt väggskåp för ytterligare förvaring. Här ligger ett grått laminatgolv och väggarna här vit bröstpanel och däröver är det målat.

BADRUM
Ett stilrent badrum som renoverades 2017 (av Riksbyggen). Här är väggarna klädda med våtrumsskivor och på golvet ligger en matchande plastmatta. Badrummet är utrustat med WC, handfat med underskåp, badrumsskåp, tvättmaskin (Electrolux), dusch med vikbara duschväggar. Duschen erbjuder både handdusch och takdusch.

KÖK
Ett Epoq kök som renoverades 2017 med vita köksluckor och matchande bänkskiva i mörk laminat. Ovan arbetsbänkar och diskho sitter ett vitt kakel som stänkskydd. Köket är utrustat med kombinerad kyl/frys (Electrolux), köksfläkt och spis med Induktionshöll (Cylinda). Här ligger samma stilrena laminatgolv som i hallen.

MATPLATS
I anslutning till köket ligger utrymme som passar perfekt som matplats eller sovalkov. Här ligger ett grått laminatgolv och väggarna här vit bröstpanel och däröver är det målat.

RUMMET
Ett trivsamt rum med plats för tv-hörna och soffgrupp om så önskas. Här ligger ett grått laminatgolv och väggarna målade. Härifrån finns utgång till den inglasade balkongen.

TV

Ansluten till kabelnät med digitalbox (medföljer)

Internet

Bredband via fiber. Fast kostnad: 150 kr/mån. Administreras via föreningen.

Tillträde

Enligt överrenskommelse

Byggnad

 • Byggnadstyp
  Flerbostadshus
 • Byggår
  1976
 • Fönster
  3-glasfönster
 • Nätbolag
  Jämtkraft
 • Uppvärmning
  Fjärrvärme
Energideklaration
 • Status
  Utförd
 • Datum
  2009-10-30
 • Prestanda
  135 kWh/m²/år
Renoveringar

Lägenheten totalrenoverades under 2017 med nytt kök, nytt badrum och nya ytskikt i samtliga rum.

Exteriör

Uteplats

Helt ny inglasad balkong med nålfiltsmatta och utsikt mot Storsjön.

Bilplats

Föreningen har 120 p-platser, varav 90 med motorvärmarstolpe och 189 st garageplatser. Utöver detta finns 38 husvagnsparkeringar.
P-plats kostar 75kr/månad, p-plats med motorvärmarstolpe kostar 200kr/månad, varmgarage 350kr/månad och husvagnsparkering kostar 125kr/månad.

Övriga utrymmen

Det finns bastu, cykelförråd, källarförråd, samlingslokal, tvättstuga, mopedgarage och gästlägenhet.. Föreningen har en gästlägenhet som går att hyra för 150kr/natt. Samlingslokalen går att hyra mot en kostnad om 100-150kr/tillfälle.

Ekonomi

 • Månadsavgift
  3 104 kr
 • Andel i BRF
  0,3241 %
 • Andel av årsavg.
  0,3153 %
 • Repfond
  1 172 kr
 • Överlåtelseavg.
  1 163 kr (betalas av köpare)
 • Pantsättningsavg.
  465 kr
 • Pantsatt
  Ja

I avgiften ingår: Värme, vatten, kabel-tv och balkongtillägg.

Driftskostnader
 • El
  250 kr
 • Försäkring
  80 kr

Totalt: 330 kr/mån

Föreningen bekostar bostadsrättstillägget i hemförsäkringen.

Bostadsrätts­förening

Riksbyggens Brf Östersundshus 21
 • Lägenheter
  241 st
 • Lokaler
  6 st
 • Äkta förening
  Ja

Bostadsrättsföreningen Riksbyggen Östersundshus nr 21 äger fastigheterna Pumpmakaren 1, Sprängaren 12 och Borraren 2 i Östersunds kommun med 10 st byggnader med 241 lägenheter och 6 lokaler. Byggnaderna är uppförda 1976. Fastighternas adress är Pumpmakargränd 1-17 och 2-22 samt Stenhuggargränd 1-25 i Östersund.

Ekonomi

Välskött förening med en underhållsplan som man följer. God likviditet och god soliditet.
Föreningen är i slutskedet gällande byggnation och inglasning av balkonger. I samband med balkongbygget lägger man till en balkongavgift på 400 kr från och med 1/1 2019, denna avgift redovisas på hyresavin, men kommer inte att följa med eventuella avgiftsförändringar i framtiden. Avgiften höjdes med 2% 2017-09-01. Avgiften höjdes med 2% 2016.

Renoveringar

Föreningen är i slutskedet gällande byggnation och inglasning av balkonger. I samband med balkongbygget lägger man till en balkongavgift på 400 kr från och med 1/1 2019, denna avgift redovisas på hyresavin, men kommer inte att följa med eventuella avgiftsförändringar i framtiden.
2019 Färdigställande inglasning av balkonger och loftgångar
2019 byttes entréportarna på låghusen.
2016 har garagerenoveringen slutförts.
2015 Installerades nya motorvärmare i garagen.
2013 byttes lägenhetsdörrar och låssystemet ut.
2012 Renoverades taken på låghusen och trapphusen i lofthusen
2011 Byttes hissarna i lofthusen
2008 Byggdes ventilationssystemen om och nya fläktar installerades.
2006 Byttes fönstren.
Föreningen har även rustat upp lekplatserna och byggt en grillkåta för medlemmarna att nyttja.

Dokument

Övrig information

Accepterat pris
Den här bostaden marknadsförs med "Accepterat pris". Det innebär att priset ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering. Även om ett Accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

Budgivning
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som köper bostaden. I det fall det kommer in bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

Boendekostnadskalkyl
Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna så erbjuder sig ansvarig fastighetsmäklare att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

Sidotjänster
Storsjömäklarna AB erhåller en administrationsersättning om 520kr exkl moms för förmedling av Hemnets (Hemnet Service HNS AB) annonserbjudande.
Annonsering av slutpris på InternetStorsjömäklarna publicerar information om slutpriset på Hemnet och vår hemsida.

Undersökningsplikt
Som köpare av en bostadsrätt eller fastighet har du en omfattande undersökningsplikt. Det innebär att du inte kan göra säljaren ansvarig för sådana fel som du borde ha upptäckt vid en undersökning, så kallade faktiska fel. Det är därför viktigt att du gör en undersökning av bostadsrätten eller fastigheten. Säljaren kan endast, om inte annat har avtalats, bli ersättningsskyldig för dolda fel, det vill säga sådana fel och brister som man inte kan kräva att du som köpare borde ha upptäckt vid din undersökning av bostadsrätten eller fastigheten och inte heller borde ha kunnat räkna med. Läs mer om köparens undersökningsplikt i frågelistan som du finner på internet eller som du kan få av ansvarig fastighetsmäklare.

Information angående hantering av personuppgifter
På en visning behöver vi ta in personuppgifter i form av namn, telefonnummer och mailadress. Anledningen till att vi samlar in uppgifterna är främst för att kunna kontakta dig i efterhand för att höra om du är intresserad av bostaden eller om du önskar bevakning av liknande bostäder. Vi behåller dina uppgifter i två år, men du kan när som helst meddela att du inte vill ha fortsatt kontakt. Det gör du genom att avanmäla dig direkt till mäklaren eller via info@storsjomaklarna.se. Vi behåller dock alltid dina uppgifter fram tills dess att bostaden är såld eftersom ni som spekulant utgör en del av själva affären. Om du går vidare och blir budgivare så är vi skyldiga att arkivera dina uppgifter i tio år enligt Fastighetsmäklarlagen.

Bilder

Kök
Kök
Badrum
Badrum
Stenhuggargränd 1
Stenhuggargränd 1
Hall
Hall
Balkong
Balkong
Kök/Hall
Kök/Hall
Rum
Rum
Badrum
Badrum
Badrum
Badrum
Kök
Kök
Kök
Kök
Kök
Kök
Hall
Hall
Matplats/sovhörna
Matplats/sovhörna
Rum
Rum
Rum
Rum
Rum
Rum
Rum
Rum
Rum
Rum
Rum
Rum
Balkong
Balkong
Loftgång
Loftgång
Stenhuggargränd 1
Stenhuggargränd 1
Stenhuggargränd 1
Stenhuggargränd 1
Stenhuggargränd 1
Stenhuggargränd 1

Planlösning

Område

Skicka intresse­anmälan

Skicka en intresseanmälan så kontaktar mäklaren dig.