Lignells Väg 45, Karlslund

Accepterat pris

4 450 000 kr

Visningar

Är du intresserad av en visning?

Lignells Väg 45, Karlslund (Östersund)

Exklusivt och stilsäkert renoverad villa med attraktivt läge i Karlslund!

 • Typ
  Friliggande villa
 • Boarea
  194 m²
 • Tomtarea
  1 087 m²
 • Driftskostnad
  51 016 kr/år

Välkomna till denna stilsäkert och exklusivt renoverade villa i populära och attraktiva Karlslund. Här finner ni en villa som verkligen har renoverats med högsta kvalitet och moderna exklusiva materialval. Eller vad sägs om braskaminer på båda planen, smart EL med dimbara LED-spotlights i samtliga rum, inbyggt toppmodernt NUVO multiroomsystem med högtalare och separata zoner i alla rum, köksinredning från HTH, kyl och frys med både ismaskin och kolsyra samt granitskiva från granit & form i köket? Självklart finner ni även nätverksuttag för fiber och antennuttag i alla rum och här är samtliga väggar och tak, enhetligt vitmålade och den vackra, nyslipade fiskbensparketten i vardagsrum och matsal binder samman det moderna med det klassiska.

På entréplanet välkomnas ni in i en välplanerad hall, där skjutdörrsgarderober erbjuder förvaringsmöjligheter utöver det vanliga och det slittåliga klinkergolvet passar perfekt för den moderna familjen. På detta plan umgås ni i familjens och goda vänners lag, där det moderna vita köket med gott om förvaringsutrymme i skåp och lådor från HTH verkligen inbjuder till matlagning och bakning. Bänkytorna med lyxig diskbänk från Franke delux och granitskiva från granit och form är mycket genomtänkta, liksom de exklusiva vitvarorna från Husqvarna och ASKO med exempelvis, extra bred induktionshäll och ismaskin samt kolsyrat vatten inbyggt i kyl och frys. Den moderna Fjäråskupan kompletterar inredningen perfekt. I köket ryms även ett stort matbord och vidare finns ytterligare plats för matsalsmöbler och sällskapsmöbler både i vardagsrum och matsal. I vardagsrummet njuter ni gott framför en värmande brasa i kaminen under kyliga höstkvällar.

Via den rejäla trappan når ni husets övre plan som erbjuder med gott om plats för den stora familjen, med fyra rymliga sovrum, allrum och ett väl tilltaget badrum. Enhetliga och slittåliga högkvalitetsgolv från Kährs på hela det övre planet och självklart stilrent, vitmålade väggar även här. I samtliga sovrum finner ni dubbla nätverks- och antennuttag för att passa den möblering som önskas och den inbyggda högtalaranläggningen med sina separata zoner gör att alla i familjen kan välja att lyssna på den musik de uppskattar mest. Det modernt helkaklade badrummet är även det planerat för den stora familjen, med dubbla blandare, mycket rymlig dusch och lättstädat med vägghängd wc.

Källarplanet är mycket rymligt och praktiskt och här erbjuds ett härligt ljusinsläpp via de stora fönstren. Här finns gott om plats med både tvättstuga, flera förrådsrum och matkällare. Stor potential för att skapa en lyxig spa-avdelning, praktisk och modern tvättstuga och ytterligare sovrum för den som önskar.

Huset har vattenburen golvvärme i båda planen förutom i vardagsrum och matsal med fiskbensparkett där vattenburna radiatorer sköter uppvärmningen.
Här är alla fönster och dörrar nya, taket är bytt och dessutom är huset omdränerat. Det enda som återstår är att färdigställa fasaden utvändigt.

Med närhet till både Östersunds stadskärna och skidspår samt strövområden runt Östersunds skidstadion är detta verkligen ett oslagbart läge.

Välkomna på visning!

Fredrik Berglund
Ansvarig mäklare

Fredrik Berglund

Kontakta mig om du vill veta mer om denna villa eller vill ha en fri värdering av din nuvarande bostad!

Kontoret: 063-10 65 55

Fakta

 • Sovrum
  4 st
 • Boarea
  194 m²
 • Biarea
  97 m²
 • Tomtarea
  1 087 m²
 • Beteckning
  Mården 5
 • Pantbrev
  4 080 000 kr

Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Interiör

RUMSBESKRIVNING:
ENTRÈPLAN
Detta plan har vattenburen golvvärme i utrymmen med klinkergolv och radiatorer i vardagsrum och matsal med parkettgolv. Vitmålade väggar, inbyggda LED-spotlights och högtalarsystem i taket.

HALL
Här välkomnas ni in i en rymlig möblerbar hall som har mycket praktiskt planerad med gott om utrymme för klädavhängning och skoförvaring i skjutdörrsgarderober längs två av hallens väggar. Hallen har ett slittåligt och modernt klinkergolv i mörk nyans och vitmålade väggar.

KÖK
Det stilrent moderna klinkergolvet fortsätter från hallen in i köket som är mycket rymligt med utrymme för stort matbord och plats för många gäster. Mycket väl genomtänkt med dubbla altandörrar ut till den tänkta altanen mot husets innergård. Köket från HTH med tidlösa vita luckor och påkostade materialval såsom granitbänkskiva från granit & form i Ås, en lång rostfri diskbänk (Franke Delux) med praktisk kant både framtill och baktill som underlättar mycket vid avtorkning och är perfekt för matlagning och bakning. Glasskiva med modern tapet bakom är här placerad som snyggt och praktiskt stänksskydd ovanför alla bänkytor. Exklusiva vitvaror med inbyggd kolsyra och ismaskin i kyl och frys (Husqvarna), inbyggd varmluftsugn (Husqvarna) och microvågsugn (Husqvarna), extra bred induktionshäll (Husqvarna) med modern designfläkt från Fjäråskupan ovanför, samt inbyggd diskmaskin (Asko). Bra förvaringsmöjligheter med dubbla överskåp i hela köket och breda, rymliga underskåp med utdragslådor.

WC
Enhetligt med hall och kök finner ni ett mörkt klinkergolv även när ni kliver över tröskeln till entréplanets wc-rum. Vita kaklade väggar tillsammans med matchande grön mosaik på väggarna. Här är utrustat med vägghängd wc som underlättar städningen och vid handfatskommod med vattenfallsblandare och spegelskåp med belysning ovanför.

VARDAGSRUM
Den klassiska fiskbensparketten välkomnar er in i salongen. Här fås ett generöst ljusinsläpp från de stora fönstren och den generösa takhöjden ger en härlig rymd till rummet. Gott om plats för ytterligare matsalsbord och även soffa, fåtölj och andra sällskapsmöbler. Här värmer vedkaminen gott under kyliga höstkvällar.

MATSAL
Den ursprungliga matsalen finner ni ytterligare ett steg till höger som avgränsas mot vardagsrummet med klassiska skjutdörrar. Fiskbensparkett på golvet även här och stora fönster erbjuder ljusinsläpp.

ÖVRE PLAN
Hela det övre planet har vattenburen golvvärme & slittåligt enstavigt, ekfärgat Kährs laminatgolv i alla torra utrymmen. Vitmålade väggar och inbyggda LED-spotlights och högtalarsystem i taket.

HALL
På det övre planet välkomnas ni av en möblerbar hall som exempelvis kan nyttjas som TV-rum för den som önskar. Här är finner ni ytterligare n modern vedkamin för värme och hög mysfaktor.

BADRUM
Stilrent badrum med mörkt klinkergolv och vita kaklade väggar tillsammans med matchande mörk glasmosaik i duschhörn. Badrummet är utrustat med extra breda duschväggar som gör duschutrymmet extra rymligt, vägghängd wc som underlättar städningen och extra bred handfatskommod med dubbla vattenfallsblandare. Bred spegel ovanför kommoden. Vidare är badrummet även utrustat med en vattenburen handdukstork som även har installerad elpatron.

SOVRUM
Till vänster från hallen med hörnläge och fönster i två väderstreck. Eklaminatgolv och vitmålade väggar. Gott om utrymme för säng, skrivbord och ytterligare förvaringsmöbler.

SOVRUM
Rakt fram från hallen med eklaminatgolv och vitmålade väggar.
Gott om utrymme för säng, skrivbord och ytterligare förvaringsmöbler.

SOVRUM
Längst in till höger på det övre planet med laminatgolv och vitmålade väggar. Gott om utrymme för säng, skrivbord och ytterligare förvaringsmöbler.

SOVRUM
Ett riktigt master bedroom med skjutdörrsgarderob längs en av väggarna som erbjuder fantastiska förvaringsmöjligheter. Här finns gott om utrymme för dubbelsäng och ytterligare sängmöbler, Eklaminatgolv och vitmålade väggar.

KÄLLARPLAN

RUM/FÖRRÅD
Ett rum rakt fram när ni kommer ner till källaren som har stor potential att inreda som ytterligare sovrum för den som önskar. Stora fönster ger bra ljusinsläpp. Vitmålat trägolv och vitmålade betongväggar. Här är vattenmätaren placerad.

MATKÄLLARE
Praktisk och rymlig matkällare med gott om förvaringsmöjligheter.

FÖRRÅD/FD GARAGE
Ytterligare förrådsutrymme med betonggolv och målade betongväggar. Stort fönster för ljusinsläpp där tidigare garageporten var monterad.

TVÄTTSTUGA/TORKRUM
Tvättstuga med tvättmaskin och tvättho samt utrymme för tvätthantering. Målat betonggolv i grå nyans och vitmålade betongväggar, Stort torkrum med avfuktare i anslutning.

PANNRUM
Här finns även ett pannrum där fjärrvärmecentralen är placerad. Förrådsutrymme i ett mindre rum innanför pannrummet.

TV

TV via fiber, eller via parabol.

Internet

Bredband via fiber.

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

 • Byggnadstyp
  2 plan med källare
 • Byggår
  1939
 • Grund
  Grundsulor
 • Grundmur
  Betong
 • Stomme
  Trä
 • Bjälklag
  Trä
 • Fasad
  Puts
 • Tak
  Plåt
 • Fönster
  3-glasfönster isoler
 • Nätbolag
  Jämtkraft
 • Elförbrukning
  7 700 kWh/år
 • Uppvärmning
  Fjärrvärme & två vedkaminer
 • Vatten/avlopp
  Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
 • Ventilation
  Självdrag
Energideklaration
 • Status
  Utförd
 • Datum
  2019-05-31
 • Prestanda
  125 kWh/m²/år
 • Energiklass
  D
Renoveringar

2005 Nytt plåttak med tegelimitation. Ny läkt, ny papp och sprutisolerad (lösull) vind samt ny fläkt för vinden.

2010 Dränering och tilläggsisolering av grunden.

2012 Hela entrévåningen totalrenoverad och ombyggd. Vattenburen golvvärme i utrymmen med klinkergolv och radiatorer i vardagsrum och matsal med parkettgolv.

2012 Installerat nya braskaminer på entréplan och övre plan.

2012/2013 Hela övervåningen ombyggd och totalrenoverad. Golvvärme på hela planet.

2012/2013 Samtliga fönster utbytta till 3-glas kvalitetsfönster från SP-fönster. Alla dörrar nya.

All el på nedervåning och övervåning är ny med s.k smart el.

Samtliga innertak på både nedervåningen och övervåningen är nedsänkta med inbyggda LED belysning med dimmer och NUVO multiroomsystem med inbyggda högtalare i innertak som ger tillgång till musik i alla rum, styrs via iPhone/iPad eller styrpanel på väggen.
Samtliga rum på övervåning har dubbla nätverk samt tv uttag för att underlätta möblering.

För en ännu utförligare lista, vänligen se bilaga till frågelistan som finns tillgänglig på visning.

Exteriör

Tomt

Trädgårdstomt med gräsmatta, buskar och träd. Flaggstång finns på tomten.

Uteplats

Balkongdörr finns på övre plan från det största sovrummet för den som önskar bygga balkong och dubbla altandörrar med dubbeldörr från köket för att bygga altan på denna sida.

Bilplats

Infart med plats för parkering av bil finns vid husets ena gavel.

Ekonomi

Driftskostnader
 • Värme
  23 084 kr
 • El
  14 538 kr
 • Vatten/avlopp
  5 379 kr
 • Sotning
  700 kr
 • Renhållning
  2 315 kr
 • Försäkring
  5 000 kr

Totalt: 51 016 kr/år

Driftskostnaden är baserad på ett hushåll med 5 personer varav tre tonåringar.
Renhållningskostnaden är baserad på att nuvarande ägare utfört tömning var 4:e vecka.

Taxering
 • Totalsumma
  3 159 000 kr
 • Byggnad
  2 000 000 kr
 • Mark
  1 159 000 kr
 • Värdeår
  1939
 • Fastställd
  2018
 • Fastighetsavgift
  8 349 kr
 • Typkod
  220, Småhusenhet, bebyggd

Inskrivningar

Plan­bestämmelser

Tomtindelning (1945-12-06) Stadsplan (1943-08-13)

Dokument

Övrig information

Lagfartsavgift (stämpelskatt) 1,5% på köpeskilling samt inskrivningsavgift om 825 kr betalas av köparen. Kostnaden för uttagande av nya pantbrev är 2% på pantbrevsbeloppet samt en avgift om 375 kr per pantbrev.

Fastigheten har besiktigats av Anticimex 2019-05-28 och protokoll kommer att delas ut vid visningarna. Detsamma gäller energideklarationen som även den utförts av Anticimex 2019-05-28. Kopplad till besiktningen är en ansvarsförsäkring för säljaren avseende fel i fastighet enl. JN 4 kap 19 § (dolda fel) som gäller 10 år efter tillträdesdag.

Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Accepterat Pris
Den här bostaden marknadsförs med "Accepterat pris". Det innebär att priset ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering. Även om ett Accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

Annonsering av slutpris på internet
Storsjömäklarna publicerar information om slutpriset på Hemnet och vår hemsida.

Budgivning
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som köper bostaden. I det fall det kommer in bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

Boendekostnadskalkyl
Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna så erbjuder sig ansvarig fastighetsmäklare att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

Sidotjänster
Storsjömäklarna AB erhåller en administrationsersättning om 800kr exkl moms för förmedling av Hemnets (Hemnet Service HNS AB) annonserbjudande.

Information angående hantering av personuppgifter
På en visning behöver vi ta in personuppgifter i form av namn, telefonnummer och mailadress. Anledningen till att vi samlar in uppgifterna är främst för att kunna kontakta dig i efterhand för att höra om du är intresserad av bostaden eller om du önskar bevakning av liknande bostäder. Vi behåller dina uppgifter i två år, men du kan när som helst meddela att du inte vill ha fortsatt kontakt. Det gör du genom att avanmäla dig direkt till mäklaren eller via info@storsjomaklarna.se. Vi behåller dock alltid dina uppgifter fram tills dess att bostaden är såld eftersom ni som spekulant utgör en del av själva affären. Om du går vidare och blir budgivare så är vi skyldiga att arkivera dina uppgifter i tio år enligt Fastighetsmäklarlagen.

Bilder

Kök - Entréplan
Kök - Entréplan
Härligt ljust och luftigt kök - Entréplan
Härligt ljust och luftigt kök - Entréplan
Kök - Entréplan
Kök - Entréplan
Vardagsrum - Entréplan
Vardagsrum - Entréplan
Dubbla kranar och handfat i badrum - Övre plan
Dubbla kranar och handfat i badrum - Övre plan
Lignells väg 45
Lignells väg 45
Utrymme för stor matplats - Entréplan
Utrymme för stor matplats - Entréplan
Väl genomtänkt förvaring i hallen - Övre plan
Väl genomtänkt förvaring i hallen - Övre plan
WC - Entréplan
WC - Entréplan
Vardagsrum - Entréplan
Vardagsrum - Entréplan
Rymligt vardagsrum - Entréplan
Rymligt vardagsrum - Entréplan
Matsal/Salong - Entréplan
Matsal/Salong - Entréplan
Matsal - Entréplan
Matsal - Entréplan
Dubbla dubbeldörrar från köket till innergården - Entréplan
Dubbla dubbeldörrar från köket till innergården - Entréplan
Trappa till övre plan - Entréplan
Trappa till övre plan - Entréplan
Hall - Övre plan
Hall - Övre plan
Kamin i hallen på övre plan
Kamin i hallen på övre plan
Master bedroom - Övre plan
Master bedroom - Övre plan
Hel garderobsvägg för praktisk förvaring - Övre plan
Hel garderobsvägg för praktisk förvaring - Övre plan
Sovrum - Övre plan
Sovrum - Övre plan
Sovrum - Övre plan
Sovrum - Övre plan
Sovrum - Övre plan
Sovrum - Övre plan
Sovrum - Övre plan
Sovrum - Övre plan
Badrum med rymlig dusch - Övre plan
Badrum med rymlig dusch - Övre plan
Sovrum - Övre plan
Sovrum - Övre plan
Välkomna till Lignells väg 45
Välkomna till Lignells väg 45
Sommarbild - Grönskande tomt
Sommarbild - Grönskande tomt
Bra potential på tomten
Bra potential på tomten
Fastighetskarta
Fastighetskarta

Planlösning

Område

Skicka intresse­anmälan

Skicka en intresseanmälan så kontaktar mäklaren dig.