Kövra 333, Oviken/ Kövra

Accepterat pris

1 200 000 kr

Visningar

Är du intresserad av en visning?

Kövra 333, Oviken/ Kövra (Berg)

Bo i renoverat bostadshus med närhet till förskola & skola. Bra utrymmen både inne och ute.

 • Typ
  Friliggande villa
 • Boarea
  120 m²
 • Tomtarea
  2 755 m²
 • Driftskostnad
  36 400 kr/år

Med högt vackert läge ligger denna fastighet som har renoverat bostadshus med stor altan och utespa, bra parkerings- och förrådsutrymmen på både tomten och övriga byggnader. Här kan ni njuta av stora sällskapsutrymmen med värmande braskamin samt härligt med ljus och utsikt mot bygden och delar av Storsjön.

Renoverat kök med gott om förvaringsutrymmen, moderna vitvaror och plats för stort matbord som rymmer hela familjen. Vardagsrum och matrum i öppen planlösning med fantastiskt ljusinsläpp från generösa fönsterpartier. Njut och koppla av tillsammans med släkt och vänner med den nyinstallerade braskaminen som sprider en härlig värme. Utgång till stor altan som har gott om plats för både loungemöbler, matgrupp och solstolar. Koppla av med ett bad i den nedfällda badtunnan och utsikten över åker- och ängsmark. Gott om sol har ni hela dagen. På övre plan finns möjligheten till tre sovrum med vacker utsikt. Badrum med våtrumsmatta och väggmatta. Omdränerat källarplan med jordvärmepump, tvättstuga och bra förvaringsutrymmen. I anslutning till bostaden finns två carportar. Separat garagebyggnad med vikport och förrådsdel. På fastigheten finns en grusad plan på 600 kvm med bra bärighet.

I Kövra som ligger strategiskt mellan Myrviken och Svenstavik finns både förskola och skola. Till skolområdet är det gångavstånd. I anslutning till skolan finns också ett café. Till centralorterna går det landsortsbussar och vägen är i mycket bra skick. Här bor ni i lantlig härlig miljö med mycket ängs- och åkermark. Vid Storsjön finns både bad och fiske möjligheter. I Persåsen finns Wikners konsthantverk och en mycket populär kälkbacke.

Björn Löfgren
Ansvarig mäklare

Björn Löfgren

Kontakta mig om du vill veta mer om denna villa eller vill ha en fri värdering av din nuvarande bostad!

Kontoret: 063-10 65 55

Fakta

 • Sovrum
  3 st
 • Boarea
  120 m²
 • Biarea
  62 m²
 • Tomtarea
  2 755 m²
 • Beteckning
  Kövra 1:33
 • Pantbrev
  552 500 kr

Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Interiör

RUMSBESKRIVNING: ENTRÉPLAN
Entréplanet erbjuder trevligt kök med plats för stort matbord, kök & matrum i öppen planlösning med moderna ytskikt och värmande braskamin. Utgång till stor nybyggd altan med nedsänkt badtunna. Hall med bra utrymme för ytterkläder och gästtoalett.

KÖK
Kök med plats för stort matbord vid fönster med utsikt mot lantlig miljö. Köksluckor i trä och gott om förvaringsutrymmen. Kakel ovanför köks- och diskbänkar. Laminatbänskskiva, dubbelho och engreppsblandare. Köket är maskinellt utrustat med kombinerad kyl/ frys, spis med häll, fläktkåpa och diskmaskin. Klickgolv och tapet.

VARDAGSRUM
Nyrenoverat vardagsrum i öppen planlösning mot praktiskt matrum med generösa fönsterpartier som ger mycket bra ljusinsläpp och trevlig utsikt. Nyinstallerad braskamin som sprider en härlig värme. Enhetligt klickgolv och tapet med fondvägg.

MATRUM
Matrum har klickgolv samt målad pärlspont på väggarna. Utgång till stor altan med vacker utsikt över bygden. På altanen finns nytt utespa. Här finns gott om plats för både loungemöbel, matbord och solstolar.

HALL
Hall med klinker, vattenburen golvvärme och vit träpanel. Gott om utrymme för ytterkläder. Modern ytterdörr med kodlås.

TOALETT
Toalett som matta och vot pårlspont på väggarna. Utrustat med tvättställ, spegelskåp och wc-stol.

ÖVRE PLAN
Övre plan har tre bra sovrum , badrum, stor hall och bra förrådsutrymmen.

SOVRUM
Sovrum (1) har klickgolv, tapet med fondvägg, trätak och dubbla fönster mot den lantliga miljön. Sovrum (2) har klickgolv, tapet med fondvägg, inbyggda garderober och fönster mot gården. Sovrum (3) har klickgolv, tapet med fondvägg samt fönster med utsikt över Storsjön och Hoverberg.

BADRUM
Badrum som har våtrumsmatta och väggmatta. Utrustat med badkar, tvättställ, spegelskåp och wc-stol.

HALL
Hall med klickgolv och tapet. Vindsutrymme/ sidovind som har trägolv och målade väggar.

KÄLLARPLAN
Källarplanet har övervägande betonggolv och betongväggar. Har finns tvättstuga, pannrum och stora förrådsutrymmen.

TVÄTTSTUGA
Tvättstuga som har betonggolv och målade betongväggar. Tvättmaskin av nyare modell.

PANNRUM/ FÖRRÅD
Pannrum med jordvärmepump. Stora praktiska förrådsutrymmen finns också i källaren.

TV

Parabol

Internet

Bredband via telefonjack eller mobilt. Fiber är beställt.

Tillträde

Tillträde enligt överenskommelse.

Byggnad

 • Byggnadstyp
  1 ½ plan med källare
 • Byggår
  1947
 • Grund
  Betong
 • Grundmur
  Betong/ sten
 • Stomme
  Trä
 • Bjälklag
  Trä
 • Fasad
  Liggande träpanel
 • Tak
  Plåt med tegelprofil
 • Fönster
  3-glasfönster isoler
 • Uppvärmning
  Jordvärmepump
 • Vatten/avlopp
  Vatten via vattenförening. Avlopp till 3-kammarbrunn.
 • Ventilation
  Självdrag
Energideklaration
 • Status
  Utförd
 • Datum
  2019-12-20
 • Prestanda
  55 kWh/m²/år
 • Energiklass
  B
Renoveringar

2006: Dränering av källarplan. 2015: Nytt plåttak med tegelprofil. 2016: Tilläggsisolering och ny ytterpanel. 2017: Installation braskamin och ny skorstenshuv. Markberedning och grusning av plan på 600 kvm med bra bärighet.

Exteriör

Tomt

Stor tomt i vacker lantlig bygd.

Uteplats

Stor altan med utespa. Vacker utsikt över bygden. Gott om soltimmar på altanen och tomten.

Bilplats

Dubbel carport i anslutning till bostadshuset. Separat garagebyggnad med vikport.

Övriga byggnader

Förrådsbyggnad.

Ekonomi

Driftskostnader
 • Värme
  21 900 kr
 • Vatten/avlopp
  3 060 kr
 • Sotning
  300 kr
 • Samfällighet
  2 650 kr
 • Renhållning
  3 300 kr
 • Försäkring
  5 190 kr

Totalt: 36 400 kr/år

Driftskostnader för nuvarande ägare. I uppvärmning ingår hushållsström. I Kövra finns vattenförening.

Taxering
 • Totalsumma
  529 000 kr
 • Byggnad
  456 000 kr
 • Mark
  73 000 kr
 • Värdeår
  1947
 • Fastställd
  2018
 • Fastighetsavgift
  3 968 kr
 • Typkod
  220, Småhusenhet, bebyggd

Inskrivningar

Gemensamhets­anläggningar

Gemensamhetsanläggning: Berg Kövra GA:2, Gemensamhetsanläggning: Berg Kövra GA:3

Övrig information

Lagfartsavgift (stämpelskatt) 1,5% på köpeskilling samt inskrivningsavgift om 825 kr betalas av köparen. Kostnaden för uttagande av nya pantbrev är 2% på pantbrevs beloppet samt en avgift om 375 kr per pantbrev.

Fastigheten har besiktigats av Anticimex 2019-12-16 och protokoll kommer att delas ut vid visningarna. Detsamma gäller energideklarationen som har utförts. Kopplad till besiktningen är en ansvarsförsäkring för säljaren avseende fel i fastighet enl. JN 4 kap 19 § (dolda fel) som gäller 10 år efter tillträdesdag.

Accepterat Pris
Den här bostaden marknadsförs med "Accepterat pris". Det innebär att priset ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering. Även om ett Accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

Budgivning
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som köper bostaden. I det fall det kommer in bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

Boendekostnadskalkyl
Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna så erbjuder sig ansvarig fastighetsmäklare att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

Sidotjänster
Storsjömäklarna AB erhåller en administrationsersättning om 240-1200 kr exkl moms för förmedling av Hemnets (Hemnet Service HNS AB) annonserbjudande.

Annonsering av slutpris på internet
Storsjömäklarna publicerar information om slutpriset på Hemnet och vår hemsida.

Information angående hantering av personuppgifter
På en visning behöver vi ta in personuppgifter i form av namn, telefonnummer och mailadress. Anledningen till att vi samlar in uppgifterna är främst för att kunna kontakta dig i efterhand för att höra om du är intresserad av bostaden eller om du önskar bevakning av liknande bostäder. Vi behåller dina uppgifter i två år, men du kan när som helst meddela att du inte vill ha fortsatt kontakt. Det gör du genom att avanmäla dig direkt till mäklaren eller via info@storsjomaklarna.se. Vi behåller dock alltid dina uppgifter fram tills dess att bostaden är såld eftersom ni som spekulant utgör en del av själva affären. Om du går vidare och blir budgivare så är vi skyldiga att arkivera dina uppgifter i tio år
enligt Fastighetsmäklarlagen.

Undersökningsplikt
Som köpare av en bostadsrätt eller fastighet har du en omfattande undersökningsplikt. Det innebär att du inte kan göra säljaren ansvarig för sådana fel som du borde ha upptäckt vid en undersökning, så kallade faktiska fel. Det är därför viktigt att du gör en undersökning av bostadsrätten eller fastigheten. Säljaren kan endast, om inte annat har avtalats, bli ersättningsskyldig för dolda fel, det vill säga sådana fel och brister som man inte kan kräva att du som köpare borde ha upptäckt vid din undersökning av bostadsrätten eller fastigheten och inte heller borde ha kunnat räkna med. Läs mer om köparens undersökningsplikt i frågelistan som du finner på internet eller som du kan få av ansvarig fastighetsmäklare.

Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Bilder

Välkommen till Kövra!
Välkommen till Kövra!
Vacker utsikt mot bygden och Storsjön.
Vacker utsikt mot bygden och Storsjön.
Renoverat hus med utespa!
Renoverat hus med utespa!
Vardagsrum och matsalsrum med värmande braskamin.
Vardagsrum och matsalsrum med värmande braskamin.
Vardagsrum med mycket ljus.
Vardagsrum med mycket ljus.
Matrum
Matrum
Matrum med utgång till altan.
Matrum med utgång till altan.
Matplats med härlig utsikt.
Matplats med härlig utsikt.
Kök med bra förvaring.
Kök med bra förvaring.
Matplats vid fönster mot gården.
Matplats vid fönster mot gården.
Kök
Kök
Stilrent kök.
Stilrent kök.
Hall med golvvärme!
Hall med golvvärme!
Hall mot kök.
Hall mot kök.
Toalett
Toalett
Sovrum med vacker utsikt.
Sovrum med vacker utsikt.
Sovrum
Sovrum
Badrum med badkar.
Badrum med badkar.
Sovrum
Sovrum
Sovrum
Sovrum
Sovrum
Sovrum
Sovrum
Sovrum
Övre hall
Övre hall
Garage/ förråd med vikport.
Garage/ förråd med vikport.
Fastighetskarta
Fastighetskarta

Område

I närheten

Lantlig miljö med närhet till skog och mark.

Service

I Kövra finns både privat förskola och skola F-6.

Skicka intresse­anmälan

Skicka en intresseanmälan så kontaktar mäklaren dig.