Vålådalsgränd 25, Torvalla

Accepterat pris

895 000 kr

Högsta bud

895 000 kr

Visa budhistorik
 • Bud Datum
 • 895 000 kr 16/01 11:40 1
Visningar
 • 21/1
  21/1, 17:00–17:30 Öppen visning - Välkommen!
Vålådalsgränd 25, Torvalla (Östersund)

Toppfräscht i Torvalla

 • Typ
  Bostadsrättslägenhet
 • Rum
  2 r.o.k.
 • Boarea
  70 m²
 • Våningsplan
  2 av 6
 • Månadsavgift
  4 139 kr

Torvallas fräschaste 2:A? Jag säger inte att jag sett alla lägenheter i Torvalla men av de jag sett är denna den absolut fräschaste och mest moderna lägenheten. Lägenheten har under 2019 blivit totalrenoverad med nytt helkaklat badrum, nytt IKEA-kök, ny el och samtliga ytskikt är uppfräschade.

När ni kliver in genom entrén möts ni av en välkomnande hall med en rymlig skjutdörrsgarderob som är praktiskt placerad precis vid dörren. Lägenhetens sovrum rymmer plats för dubbelsäng och här finns garderobsvägg med skjutdörrar som erbjuder mycket förvaring. Badrummet är helkaklat med vikbara dusch väggar i glas, WC och bredare handfat med rymlig kommod. Här är det förberett för tvättmaskin. Lägenhetens vardagsrum är mycket rymligt och erbjuder både fransk balkong och utgång till en vanlig balkong. Balkongen erbjuder utsikt över närområdet och här finns plats för utemöbler. Lägenhetens kök är mycket stilrent och erbjuder alla de vitvaror som efterfrågas. Här finns gott om utrymme till förvaring i skåp och lådor och det finns plats för matbord vid fönstret.

Brf Tårtan är en stabil förening och det är inte planerat något avgiftshöjning eller större renovering under 2019. I avgiften ingår både bredband och Ip-telefoni. I närområdet finns flera skolor och förskolor och härifrån är det ca 1 km med fina promenadstråk till Torvalla centrum där affär, skola, fritidsgård, bibliotek, pizzeria, frisör, sporthall och post finns. Bra bussförbindelser finns till Östersunds centrum. I föreningen finns två tvättstugor, gym, bastu, uthyrningslägenhet och samlingslokal att hyra. Till lägenheten hör ett stort förråd i markplan.

Välkomna på visning!

Jim Edelsvärd
Ansvarig mäklare

Jim Edelsvärd

Kontakta mig om du vill veta mer om denna lägenhet eller vill ha en fri värdering av din nuvarande bostad!

Kontoret: 063-10 65 55

Fakta

 • Rum
  2 r.o.k.
 • Sovrum
  1 st
 • Boarea
  70 m²
 • Våningsplan
  2 av 6
 • Hiss
  Ja
 • Lägenhetsnr
  33 / 1105

Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Belägen 1 våning ovan entrén

Interiör

RUMSBESKRIVNING: HALL
En välkomnande och ljus hall med vita målade väggar och på golvet ligger en ekparkett. I hallen finns en rymlig skjutdörrsgarderob. Hallen förgrenar mot lägenhetens samtliga rum.

SOVRUM
Ett rymligt sovrum med plats för dubbelsäng. Här ligger samma stilrena ekparkettgolv som i hallen och väggarna är modernt målade i vitt. Här finns garderobsvägg med skjutdörrar samt en enkelgarderob.

BADRUM
Ett toppmodernt och smakfullt badrum med kaklade väggar och klinkergolv i sobra kulörer. Badrummet är utrustat med WC, handdukstork (vattenburen), dusch med vikbara duschväggar i glas, bredare spegelskåp och handfat med kommod. I Badrummet är det förberett för tvättmaskin. Badrummet renoverades av TRV service bygg AB

KÖK
Ett helt nytt oanvänt IKEA-kök väntar dig som köpare. Köket har renoverats under 2019. Här ligger samma stilrena ekparkettgolv som i hallen. Köket har gott om utrymme på bänkskivorna, bra förvaring i skåp och lådor. I köket framför fönster mot balkongen ryms plats för matbord. Köket är utrustat med: Fläkt, induktionshäll, inbyggnadsugn, infälld diskmaskin, inbyggnadsmicro, fullstor kyl och fullstor frys. Samtliga vitvaror från IKEA. Ovanför arbetsbänkarna sitter belysning monterat.

VARDAGSRUM
Ett rymligt vardagsrum med ljusinsläpp från 3 väderstreck. Här finns fransk balkong samt utgång till härlig balkong i sydöstligt läge. Här ligger samma stilrena ekparkettgolv som i hallen och väggarna är modernt målade i vitt.

TV

Ansluten till kabel-tv nät som ingår i månadsavgiften.

Internet

Bredband och IP-telefoni via bredbandsbolaget som ingår i månadsavgiften.

Bostadsrättsföreningen Tårtan har tecknat ett gruppanslutningsavtal med Telenor, fd. Bredbandsbolaget vilket innebär att Du betalar 125 kronor per månad för Internetuppkoppling och IP-telefoni. Denna avgift ingår i och betalas via månadsavgiften. Det som tillkommer är samtalskostnad för IP-telefoni.

Tillträde

Enligt överrenskommelse

Byggnad

 • Byggnadstyp
  Flerbostadshus
 • Fönster
  3-glasfönster
 • Nätbolag
  Jämtkraft
 • Uppvärmning
  Fjärrvärme
 • Ventilation
  Mekanisk ventilation
Energideklaration
 • Status
  Utförd
 • Prestanda
  125 kWh/m²/år
 • Energiklass
  E
Renoveringar

Lägenheten totalrenoverades 2019 med nytt helkaklat badrum, nytt IKEA-kök med nya vitvaror samt nya ytskikt i hall, sovrum och vardagsrum. Ny el i lägenheten.

Exteriör

Uteplats

Balkong med sydöstläge. På balkongen ryms plats för utemöbler.

Bilplats

52 garageplatser, uthyres för 300kr/mån, 11st i kö till garage.
58 parkeringsplatser med motorvärmare, uthyres för 125kr/mån. 6st i kö till p-plats.
7 släpvagnsplatser, uthyres för 50kr/mån. Ingen kö till släpvagnsplatser enligt HSB 2019-03-05 men alla är upptagna för tillfället. Separata köer till samtliga bil och släpvagnsplatser.

Övriga utrymmen

Två tvättstugor, gym, bastu, gästlägenhet och samlingslokal att hyra.
Till lägenheten hör ett stort förråd i markplan.

Ekonomi

 • Månadsavgift
  4 139 kr
 • Andel i BRF
  0,9654 %
 • Andel av årsavg.
  0,9654 %
 • Repfond
  7 616 kr
 • Överlåtelseavg.
  1 183 kr (betalas av köpare)
 • Pantsättningsavg.
  473 kr
 • Pantsatt
  Ja

I avgiften ingår: vatten, värme, kabel-tv, bostadsrättstillägg och Internet.

Driftskostnader
 • El
  250 kr
 • Försäkring
  70 kr

Totalt: 320 kr/mån

Bostadsrätts­förening

HSB:s brf Tårtan
 • Lägenheter
  88 st
 • Äkta förening
  Ja

Trivsam förening där det finns samlingslokal samt en enklare träningslokal. Övernattningslägenhet finns för att kunna nyttjas då släkt och vänner hälsar på. På gården finns det grillplatser där man gärna samlas för att grilla under sommarhalvåret.

Ekonomi

Föreningens ekonomi är god. Det är inte planerat någon avgiftshöjning under 2019.
2018 höjdes avgiften med 1%, 2017 höjdes avgiften med 1%

Renoveringar

Utförda renoveringar:
2018: OVK-besiktning och rengöring av ventilationskanaler.
2013-2017 har samtliga tak på radhusen bytts.
2014 samtliga garageportar byttes.
2013 ommålning av trapphus och källare i punkthusen.
Byte av ventilationsfläktar i höghusen.
Målat fasader och målat fönster utvändigt.
Lekplatserna är renoverade.

Gemensamma utrymmen

Gemensam tvättstuga i separat byggnad. Samlingslokal, träningsrum, bastu och övernattningsrum finns också i föreningen.

Gårdsplan

Härlig lugn gårdsmiljö.

Övrigt

HSB´s obligatoriska medlemskap kostar 500 kronor per medlem vilket berättigar till att ta del av HSB´s rabatter och återbetalas vid utträde ur HSB. HSB tar också ut en årsavgift på 300 kr från nya medlemmar för helår, vid köp efter 1/7 tas halva avgiften ut (150 kr), detta endast 1:a året, därefter ingår årsavgiften till HSB i månadsavgiften på bostadsrätten.

Dokument

Övrig information

Accepterat pris
Den här bostaden marknadsförs med "Accepterat pris". Det innebär att priset ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering. Även om ett Accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

Budgivning
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som köper bostaden. I det fall det kommer in bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

Boendekostnadskalkyl
Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna så erbjuder sig ansvarig fastighetsmäklare att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

Sidotjänster
Storsjömäklarna AB erhåller en administrationsersättning om 520kr exkl moms för förmedling av Hemnets (Hemnet Service HNS AB) annonserbjudande.

Annonsering av slutpris på Internet
Storsjömäklarna publicerar information om slutpriset på Hemnet och vår hemsida.

Undersökningsplikt
Som köpare av en bostadsrätt eller fastighet har du en omfattande undersökningsplikt. Det innebär att du inte kan göra säljaren ansvarig för sådana fel som du borde ha upptäckt vid en undersökning, så kallade faktiska fel. Det är därför viktigt att du gör en undersökning av bostadsrätten eller fastigheten. Säljaren kan endast, om inte annat har avtalats, bli ersättningsskyldig för dolda fel, det vill säga sådana fel och brister som man inte kan kräva att du som köpare borde ha upptäckt vid din undersökning av bostadsrätten eller fastigheten och inte heller borde ha kunnat räkna med. Läs mer om köparens undersökningsplikt i frågelistan som du finner på internet eller som du kan få av ansvarig fastighetsmäklare.

Information angående hantering av personuppgifter
På en visning behöver vi ta in personuppgifter i form av namn, telefonnummer och mailadress. Anledningen till att vi samlar in uppgifterna är främst för att kunna kontakta dig i efterhand för att höra om du är intresserad av bostaden eller om du önskar bevakning av liknande bostäder. Vi behåller dina uppgifter i två år, men du kan när som helst meddela att du inte vill ha fortsatt kontakt. Det gör du genom att avanmäla dig direkt till mäklaren eller via info@storsjomaklarna.se. Vi behåller dock alltid dina uppgifter fram tills dess att bostaden är såld eftersom ni som spekulant utgör en del av själva affären. Om du går vidare och blir budgivare så är vi skyldiga att arkivera dina uppgifter i tio år enligt Fastighetsmäklarlagen.

Bilder

Kök
Kök
Badrum
Badrum
Badrum
Badrum
Vardagsrum
Vardagsrum
Kök
Kök
Kök
Kök
Kök
Kök
Kök
Kök
Vålådalsgränd 25
Vålådalsgränd 25
Hall
Hall
Sovrum
Sovrum
Sovrum
Sovrum
Hall
Hall
Vardagsrum
Vardagsrum
Vardagsrum
Vardagsrum
Vardagsrum
Vardagsrum
Balkong
Balkong
Vålådalsgränd 25
Vålådalsgränd 25

Planlösning

Område

Skicka intresse­anmälan

Skicka en intresseanmälan så kontaktar mäklaren dig.