Österåsen 145 & Österåsen 135, Österåsen

Eller högstbjudande

550 000 kr

Visningar

Är du intresserad av en visning?

Österåsen 145 & Österåsen 135, Österåsen (Strömsund)

Charmig gård i natursköna Österåsen med 22 ha mark!

 • Typ
  Gård
 • Boarea
  84 m²
 • Tomtarea
  3 515 m²
 • Driftskostnad
  41 180 kr/år

Välkommen till denna trevliga gårdsbild i Österåsen utanför Strömsund där vi har nöjet att förmedla två angränsande fastigheter som säljs tillsammans med totalt ca 22 ha mark. Här finner du ett boningshus, två gäststugor samt garagebyggnad. Här finns även en flera förrådsbyggnader, ett gammalt sågverk och växthus. På stor tomt har du alla möjligheter att skapa ett trivsamt liv på landet. På tomten finns en stora gräsytor med möjligheter att skapa en fridfull oas för både avkoppling och lek. Är man intresserad av jakt så följer jakträtt med fastigheten.

Boningshuset är i behov av lite upprustning men har stor potential för den som är lite händig. Farstukvisten tar er in i en mindre hall med avhängningsmöjligheter. Äldre kök med plats för 4 personer. Här finns bra med förvaring i skåp och lådor. Vardagsrum med plats för både soffgrupp och tv-möbel. Här finns också ett äldre badrum med badkar. Här finns också ett sovrum som rymmer en dubbelsäng med gott om förvaring i inbyggda garderober. Utbyggnad av entréplanet har påbörjats med utrymme för att ett större kök och en altan. Här finns alla möjligheter att glasa in om man skulle önska det. Övre planet erbjuder två sovrum och bra förvaringsutrymmen. Källarplanet har en tvättstuga, snickarbod, matkällare och pannrum.

Martin Eriksson
Ansvarig mäklare

Martin Eriksson

Kontakta mig om du vill veta mer om denna villa eller vill ha en fri värdering av din nuvarande bostad!

Kontoret: 063-10 65 55

Fakta

 • Sovrum
  3 st
 • Boarea
  84 m²
 • Biarea
  66 m²
 • Tomtarea
  3 515 m²
 • Beteckning
  Österåsen 1:19 & Österåsen 1:15
 • Pantbrev
  183 000 kr

Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Interiör

Beskrivning: Boningshuset disponeras enligt följande:

ENTRÉPLAN:

HALL
Mindre hall med möjlighet att hänga av sig kläder. På golvet ligger en brun korkmatta. Här ifrån når du alla rum på entréplanet.

KÖK
Köksinredningen består av skåpluckor och lådfronter i trä. Bänkskivor i laminat som erbjuder gott om arbetsytor med vitt kakel ovanför. Maskinellt utrustat med spis med häll (Cylinda), Vedspis (Husqvarna), Kyl (Electro Helios) samt spisfläkt. Frys finns i källaren. Här har utbyggnad påbörjats som ger möjlighet till ett större kök. På golvet ligger en brun korkmatta och väggarna är vita.

SOVRUM 1
Sovrummet rymmer en dubbelsäng, sängbord och byrå. Här finns också flera inbyggda garderober för extra förvaringsutrymme. På golvet ligger en grå matta och på väggarna sitter en ljus tapet.

VARDAGSRUM
Ljust vardagsrum tack vare generösa fönsterpartier. Här finns plats för soffgrupp, soffbord och tv-möbel. På golvet ligger ett trägolv och på väggarna sitter en mönstrad tapet.

BADRUM
Äldre badrum som är utrustat med badkar, wc och handfat. Här finns också ett praktiskt vädringsfönster. På golvet ligger ett klinkergolv och väggarna är delvis kaklade.

ÖVRE PLAN:

SOVRUM 2
Sovrummet rymmer en säng, skrivbord och en bokhylla om man önskar det. Här finns också två inbyggda garderober och en skrubb. På golvet ligger ett mossgrönt golv och väggarna är ljusa med en grön fondvägg.

SOVRUM 3
Stort sovrum som är under renovering. Här finns plats för dubbelsäng, sängbord och ett par garderober och en byrå. På golvet ligger ett grått golv och på väggarna sitter en grön tapet.

På övre plan finns också en stor kattvind som funkar perfekt för klädförvaring.

KÄLLARPLAN:
Källarplanet rymmer en tvättstuga med bakstuga, pannrum och förrådsutrymmen.

TV

Tv via boxer

Internet

Ja, via mobilt bredband

Byggnad

 • Byggnadstyp
  1 ½ plan med källare
 • Byggår
  1957
 • Grund
  Källare/grundsula
 • Stomme
  Trä
 • Bjälklag
  Trä
 • Fasad
  Stående träpanel
 • Fönster
  2-glasfönster isoler / 2-glasfönster kopplade
 • Uppvärmning
  Jordvärme
 • Vatten/avlopp
  Enskilt vatten, Enskilt avlopp. Vatten via vatten vattenförening och trekammarbrunn
 • Ventilation
  Självdrag
Energideklaration
 • Status
  Utförd
 • Datum
  2019-10-04
 • Prestanda
  110 kWh/m²/år
 • Energiklass
  D
Renoveringar

Se frågelista.

Exteriör

Tomt

22 ha mark uppdelat på:
Betesmark: Areal: 3 ha.
Skogsmark: Areal: 15 ha.
Åkermark: Areal: 4 ha

Uteplats

Altanbyggnad är påbörjad. Köpare får färdigställa detta.

Bilplats

Parkering på uppfarten samt garagebyggnad med plats för 2 bilar.

Övriga byggnader

Garage/förrådsbyggnad:
Garage med betongplatta, el och vedpanna för uppvärmning. plats för en bil och verkstadsdel. Enklare garagedel för en bil samt skoterförråd, vedbod och redskapsbod.

Gäststuga:
Välhållen gäststuga med en storstuga som rymmer flera bäddar och soffgrupp samt ett köksutrymme. Här finns också en braskamin (Behöver kompletteras med väggskydd). Här finns också en egen altan. Bredvid gästhuset finns ett mindre förråd och ett utedass.

Mindre gäststuga:
Plats för flera sängar, el finns och vedspis. Bredvid stugan ligger ett förråd/vedbod.

På tomten finns också en lekstuga samt ett växthus.

Längre upp i skogen ligger en äldre sågverksbyggnad och ett virkesförråd.

Ekonomi

Driftskostnader
 • Värme
  23 612 kr
 • Vatten/avlopp
  2 784 kr
 • Vägavgift/snö
  1 500 kr
 • Löpande underhåll
  2 400 kr
 • Renhållning
  1 400 kr
 • Försäkring
  8 345 kr
 • Övrigt
  1 139 kr

Totalt: 41 180 kr/år

I driftkostnader ingår kostnader för båda fastigheterna.

Taxering
 • Totalsumma
  200 000 kr
 • Byggnad
  164 000 kr
 • Mark
  36 000 kr
 • Värdeår
  1957
 • Fastställd
  2018
 • Fastighetsavgift
  1 500 kr
 • Typkod
  220, Småhusenhet, bebyggd

Inskrivningar

Rättigheter förmån

Förmån: Avtalsservitut: Vatten,Område,Pumphus, 2313IM-09/20300.1
Förmån: Avtalsservitut: Vattenkälla, 2313IM-10/5148.1

Rättigheter last

Last: Avtalsservitut: Garage Mm, 23-IM1-96/21513.1
Last: Officialservitut Vattenledning, 2313-88/88.1

Servitut

Avtalsservitut Garage Mm
Nyttjanderätt Område,Väg

Dokument

Övrig information

Förvärvstillstånd krävs från Länsstyrelsen vid förvärv av lantbruksegendom inom glesbygdsområde. Kostnaden för detta står köparen för.

Lagfartsavgift (stämpelskatt) 1,5% på köpeskilling samt inskrivningsavgift om 825 kr betalas av köparen. Kostnaden för uttagande av nya pantbrev är 2% på pantbrevsbeloppet samt en avgift om 375 kr per pantbrev.

Fastigheten har besiktigas av Anticimex och protokoll kommer att delas ut vid visningarna. Detsamma gäller energideklarationen som har utförts samma 2019-10-04. Kopplad till besiktningen är en ansvarsförsäkring för säljaren avseende fel i fastighet enl. JN 4 kap 19 § (dolda fel) som gäller 10 år efter tillträdesdag.

Accepterat Pris
Den här bostaden marknadsförs med "Accepterat pris". Det innebär att priset ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering. Även om ett Accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

Budgivning
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som köper bostaden. I det fall det kommer in bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

Boendekostnadskalkyl
Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna så erbjuder sig ansvarig fastighetsmäklare att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

Sidotjänster
Storsjömäklarna AB erhåller en administrationsersättning om 240-560 kr exkl moms för förmedling av Hemnets (Hemnet Service HNS AB) annonserbjudande.

Annonsering av slutpris på internet
Storsjömäklarna publicerar information om slutpriset på Hemnet och vår hemsida.

Information angående hantering av personuppgifter
På en visning behöver vi ta in personuppgifter i form av namn, telefonnummer och mailadress. Anledningen till att vi samlar in uppgifterna är främst för att kunna kontakta dig i efterhand för att höra om du är intresserad av bostaden eller om du önskar bevakning av liknande bostäder. Vi behåller dina uppgifter i två år, men du kan när som helst meddela att du inte vill ha fortsatt kontakt. Det gör du genom att avanmäla dig direkt till mäklaren eller via info@storsjomaklarna.se. Vi behåller dock alltid dina uppgifter fram tills dess att bostaden är såld eftersom ni som spekulant utgör en del av själva affären. Om du går vidare och blir budgivare så är vi skyldiga att arkivera dina uppgifter i tio år
enligt Fastighetsmäklarlagen.

Undersökningsplikt
Som köpare av en bostadsrätt eller fastighet har du en omfattande undersökningsplikt. Det innebär att du inte kan göra säljaren ansvarig för sådana fel som du borde ha upptäckt vid en undersökning, så kallade faktiska fel. Det är därför viktigt att du gör en undersökning av bostadsrätten eller fastigheten. Säljaren kan endast, om inte annat har avtalats, bli ersättningsskyldig för dolda fel, det vill säga sådana fel och brister som man inte kan kräva att du som köpare borde ha upptäckt vid din undersökning av bostadsrätten eller fastigheten och inte heller borde ha kunnat räkna med. Läs mer om köparens undersökningsplikt i frågelistan som du finner på internet eller som du kan få av ansvarig fastighetsmäklare.

Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Bilder

Välkommen till Österåsen!
Välkommen till Österåsen!
Kök
Kök
Vardagsrum
Vardagsrum
Sovrum 1
Sovrum 1
Badrum
Badrum
Sovrum 2
Sovrum 2
Påbörjad utbyggnad
Påbörjad utbyggnad
Hall
Hall
Kök
Kök
Kök
Kök
Matplats
Matplats
Sovrum 1
Sovrum 1
Sovrum 2
Sovrum 2
Sovrum 3
Sovrum 3
Sovrum 3
Sovrum 3
Sovrum 3
Sovrum 3
Tvättstuga
Tvättstuga
Garage/Förråd/Vedbod
Garage/Förråd/Vedbod
Garage
Garage
Garage
Garage
Boningshuset
Boningshuset
Gäststuga
Gäststuga
Gäststuga
Gäststuga
Gäststuga
Gäststuga
Gäststuga
Gäststuga
Gäststuga
Gäststuga
Gäststuga
Gäststuga
Gäststuga 2
Gäststuga 2
Gäststuga och förråd/vedbod
Gäststuga och förråd/vedbod
Växthus
Växthus
Påbörjad utbyggnad
Påbörjad utbyggnad
Enskilt läge
Enskilt läge
Förråd
Förråd
Utedass
Utedass
Sågverk
Sågverk
Skogen
Skogen
Fastighetskarta
Fastighetskarta
Fastighetskarta
Fastighetskarta

Planlösning

Område

Skicka intresse­anmälan

Skicka en intresseanmälan så kontaktar mäklaren dig.