Lottgatan 14A, Odenslund

Utgångspris

1 050 000 kr

Visningar
 • 21/11
  21/11, 16:30–17:00 Visning
 • 24/11
  24/11, 11:00–11:30 Öppen visning - Välkommen!
Lottgatan 14A, Odenslund (Östersund)

Härligt ljus tvåa med hörnläge och solsäker balkong. Låg avgift där parkering ingår!

 • Typ
  Bostadsrättslägenhet
 • Rum
  2 r.o.k.
 • Boarea
  52 m²
 • Våningsplan
  2 av 2
 • Månadsavgift
  2 930 kr

Välkomna till lugna Lottgatan i lummiga Odenslund där ni finner denna härliga, delvis renoverade tvårummare, med högt i tak och ett fördelaktigt hörnläge som ger ett härligt ljusinsläpp.

Hall med klädavhängning till vänster. Från hallen når du alla rum i lägenheten. Köket är praktiskt med gott om förvaring och arbetsytor. Köket har plats för matbord för 4 personer. Vardagsrummet har ett härligt ljusinsläpp tack vare generösa fönsterpartier och rymmer soffa, tv-möbel och bokhylla/skrivbord. Från vardagsrummet når du den rymliga balkongen som rymmer ett cafébord och 2 stolar. Här har du utsikt över Storsjön och kan njuta av eftermiddags- och kvällssol under sommarmånaderna.

Stilrent, helkaklat badrum med golvvärme och smakfulla materialval som helrenoverats 2019. Bostaden är mycket välplanerad med rymligt sovrum som erbjuder gott om förvaring genom hel garderobsvägg. Till lägenheten hör ett stort vindsförråd samt källarförråd som erbjuder gott om förvaringsutrymme. Gemensam tvättstuga och cykelrum är belägen i källaren och här erbjuds gräsytor med planteringar och trädgårdsmöbler sommartid för medlemmarna att nyttja.

Här bor ni i mindre, familjär förening i lugnt och mycket populärt område med perfekt promenadavstånd till stadskärnan. Dessutom ingår parkeringsplats i avgiften!

Välkomna på visning!

Martin Eriksson
Ansvarig mäklare

Martin Eriksson

Kontakta mig om du vill veta mer om denna lägenhet eller vill ha en fri värdering av din nuvarande bostad!

Kontoret: 063-10 65 55

Fakta

 • Rum
  2 r.o.k.
 • Sovrum
  1 st
 • Boarea
  52 m²
 • Våningsplan
  2 av 2
 • Hiss
  Nej
 • Lägenhetsnr
  2 / 1102
Interiör

Hall: Här välkomnas ni in i en centralt placerad och ljus hall med utrymme för klädavhängning vid hatthylla och inbyggd städskrubb. Hallen har en slittålig, marmormönstrad plastmatta och beigemålad strukturtapet på väggarna. Under plastmattan ligger ett parkettgolv som fortsätter in i vardagsrummet.

Vardagsrum: Stilrent vardagsrum med generöst ljusinsläpp via fönster i två väderstreck. Gott om utrymme för sällskapsmöbler. Vardagsrummet har ett fint parkettgolv i ek och lila väggar tillsammans med en matchande fondvägg. Här finns utgång till den rymliga balkongen som erbjuder eftermiddags- och kvällssol och fin utsikt över Storsjön.

Kök: Köksinredning med vita träluckor och lådfronter. Rostfri diskbänk och bänkskiva med ljust kakel ovanför. Köket är utrustat med spis (cylinda), kyl/frys (Cylinda) samt spisfläkt (Futurum). Här finns plats för ett matbord för 4 personer. På golvet ligger en ljus plastmatta och väggarna är ljusmålad strukturtapet.

Badrum: Badrummet renoverades oktober 2019 och är helkaklat med klinkergolv i grå nyans med golvvärme (el) och vita kaklade väggar med grå fond. Här är även en automatisk badrumsfläkt installerad. Badrummet är vidare utrustat med dusch med FM Mattsson blandare, wc (Ideal standard), handdukstork och handfatskommod med FM Mattson blandare. Här finns också en tvättmaskin (Electrolux) och ett praktiskt vädringsfönster.

Sovrum: Rymligt sovrum med tapetserade väggar i en sandfärgad nyans tillsammans med en matchande mörk blommig fondvägg. Här erbjuds en härlig rymd och känsla med den väl tilltagna takhöjden tillsammans med ett fint mörkt valnötsgolv i laminat. Gott om klädförvaring med inbyggda garderober längs ena väggen.

TV

TV via ADSL/Telejacket eller via egen antenn/uppkoppling.

Fiber via IP-Only.

Internet

Möjlighet till bredband via ADSL/Telejacket eller mobilt bredband.

Fiber via IP-Only är beställt.

Tillträde

Början av Januari 2020

Byggnad

 • Byggår
  1946
 • Fönster
  3-glasfönster
 • Uppvärmning
  Fjärrvärme
Energideklaration
 • Status
  Utförd
 • Datum
  2008-09-05
 • Prestanda
  151 kWh/m²/år
Renoveringar

Föreningen har inte planerat för några större kommande renoveringar.

Fiber är beställt och kommer dras in via IP-Only.

Utförda renoveringar:
2018 Asfalterat parkeringsplatser
2018 Ny avfuktare och torktumlare i tvättstugan
2014-2015 Relining av avloppsstammar
2012 Ny ytterpanel, nya balkonger och utvändig målning
2011 Fönsterbyte

Exteriör

Uteplats

Stor balkong med eftermiddags- och kvällssol. Utsikt över Storsjön.

Bilplats

Parkeringsplats med motorvärmare ingår i avgiften. Elkostnaden står bostadsrättsinnehavaren för. Strömbrytare till uttaget finns i lägenheten.

Övriga utrymmen

Till lägenheten följer ett vindsförråd och ett källarförråd.

Föreningen har även cykelrum, samlingslokal samt tvättstuga för medlemmarna att nyttja.

Ekonomi

 • Månadsavgift
  2 930 kr
 • Repfond
  0 kr
 • Pantsatt
  Ja

I avgiften ingår värme, vatten och parkering.

Driftskostnader
 • El
  380 kr
 • Försäkring
  116 kr

Totalt: 496 kr/mån

I hushållselen ingår elkostnaden för motorvärmare

Bostadsrätts­förening

Brf Ratten
 • Lägenheter
  12 st
 • Lokaler
  2 st

Mindre, familjär förening med välrenoverad fastighet och god ekonomi i Odenslund bestående av 12 lägenheter.

Ekonomi

Inga beslutade avgiftsförändringar finns.

Renoveringar

Föreningen har inte planerat för några större kommande renoveringar.

Fiber är beställt och kommer dras in så snart som IP-only har möjlighet.
När detta kopplats in kommer det vara obligatoriskt att ansluta sig till någon av de leverantörer som IP-only erbjuder i sitt fibernät.

Utförda renoveringar:
2018 Asfalterat parkeringsplatser
2018 Ny avfuktare och torktumlare i tvättstugan
2014-2015 Relining av avloppsstammar
2012 Ny ytterpanel, nya balkonger och utvändig målning
2011 Fönsterbyte

Gårdsplan

Gräsytor med planteringar. Föreningen ställer sommartid ut trädgårdsmöbler för medlemmarna att nyttja.

Övrigt

Ny energideklaration kommer att beställas av föreningen under 2019.

Föreningen tar ej ut överlåtelseavgift eller pantsättningsavgift.

Medlemmarna i BRF Ratten hjälps tillsammans åt med skötsel av fastigheten. Trappstädning, gräsklippning och snöskottning utifrån ett rullande schema. En gemensam städkväll på våren och en på hösten.

Dokument

Övrig information

Budgivning
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som köper bostaden. I det fall det kommer in bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

Boendekostnadskalkyl
Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna så erbjuder sig ansvarig fastighetsmäklare att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

Sidotjänster
Storsjömäklarna AB erhåller en administrationsersättning om 600 kr exkl moms för förmedling av Hemnets (Hemnet Service HNS AB) annonserbjudande.

Annonsering av slutpris på Internet
Storsjömäklarna publicerar information om slutpriset på Hemnet och vår hemsida.

Undersökningsplikt
Som köpare av en bostadsrätt eller fastighet har du en omfattande undersökningsplikt. Det innebär att du inte kan göra säljaren ansvarig för sådana fel som du borde ha upptäckt vid en undersökning, så kallade faktiska fel. Det är därför viktigt att du gör en undersökning av bostadsrätten eller fastigheten. Säljaren kan endast, om inte annat har avtalats, bli ersättningsskyldig för dolda fel, det vill säga sådana fel och brister som man inte kan kräva att du som köpare borde ha upptäckt vid din undersökning av bostadsrätten eller fastigheten och inte heller borde ha kunnat räkna med. Läs mer om köparens undersökningsplikt i frågelistan som du finner på internet eller som du kan få av ansvarig fastighetsmäklare.

Hantering av personuppgifter
Information angående hantering av personuppgifter På en visning behöver vi ta in personuppgifter i form av namn, telefonnummer och mailadress. Anledningen till att vi samlar in uppgifterna är främst för att kunna kontakta dig i efterhand för att höra om du är intresserad av bostaden eller om du önskar bevakning av liknande bostäder. Vi behåller dina uppgifter i två år, men du kan när som helst meddela att du inte vill ha fortsatt kontakt. Det gör du genom att avanmäla dig direkt till mäklaren eller via info@storsjomaklarna.se. Vi behåller dock alltid dina uppgifter fram tills dess att bostaden är såld eftersom ni som spekulant utgör en del av själva affären. Om du går vidare och blir budgivare så är vi skyldiga att arkivera dina uppgifter i tio år enligt Fastighetsmäklarlagen.

Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt utdrag ur bostadsrättsföreningens lägenhetsregister. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Bilder

Sovrum
Sovrum
Vardagsrum
Vardagsrum
Badrum
Badrum
Kök
Kök
Hall
Hall
Hall
Hall
Vardagsrum
Vardagsrum
Vardagsrum
Vardagsrum
Vardagsrum
Vardagsrum
Vardagsrum
Vardagsrum
Kök
Kök
Kök
Kök
Matplats
Matplats
Kök
Kök
Kök
Kök
Sovrum
Sovrum
Sovrum
Sovrum
Balkong
Balkong
Balkong
Balkong
Utsikt
Utsikt
Välkommen till Lottgatan 14
Välkommen till Lottgatan 14
Balkong
Balkong
Lottgatan 14A
Lottgatan 14A

Planlösning

Område

I närheten

I Odenslund bor ni i mycket attraktivt område i uppväxt miljö med stora grönområden och härliga promenadstråk. Närhet till Tegelplan med välsorterad matbutik, gym, restaurang och café. I området finns grundskola, fritids samt förskolor. Bra förbindelser till centrum med både cykel och buss. Gångavstånd till universitetet och Östersunds centrum.

Skicka intresse­anmälan

Skicka en intresseanmälan så kontaktar mäklaren dig.