Slåtte 123, Slåtte

Accepterat pris

1 150 000 kr

Högsta bud

1 050 000 kr

Visningar

Är du intresserad av en visning?

Slåtte 123, Slåtte (Östersund)

Trivsamt hus med fridfullt läge. Kök, badrum och ytskikt renoverade. Fiber indraget!

 • Typ
  Friliggande villa
 • Boarea
  96 m²
 • Tomtarea
  2 177 m²
 • Driftskostnad
  34 030 kr/år

Välkomna till Slåtte, en lugn och gemytlig by på bekvämt pendlingsavstånd till både Östersund och Brunflo. På en stor och trevlig naturtomt med skogen som granne hittar ni detta trivsamma enplanshus som genomgått en lyckad förvandling från fritidshus till permanentboende.

En trevlig farstukvist välkomnar er in i en mysig och rymlig hall med stilrena tapeter och vackert ekgolv. Direkt till höger finner ni det renoverade köket och det rymliga, rofyllda vardagsrummet. En större öppning mellan rummen gör att de känns extra ljusa och luftiga. Köket erbjuder alla tänkbara bekvämligheter och goda arbetsytor för den som gillar att laga mat. I vardagsrummet finns gott om plats för både ett större matsalsbord och soffmöbel. Den vackra braskaminen värmer gott under kyliga höstkvällar och bidrar med en extra mysfaktor och från de två stora fönstren har man en spännande utsikt över fågelbord och natur.

Här finns ett rymligt badrum som renoverades 2014 med stilrena ytskikt i moderna färger, golvvärme, takdusch och badkar (badkarsblandare ej monterat) att njuta av efter en skridskotur på sjön. Intill badrummet finns tvättstugan, också den med nya ytskikt och golvvärme.

De tre sovrummen har nya ytskikt och förvaringsutrymme i garderober finner ni i samtliga. Dessutom har de flesta tak och väggar renoverats med ny färg och tapeter under 2019 så här är verkligen som nytt!

På tomten finns gott om utrymme och praktiska byggnader med, pumphus, snickarbod, vedbod och förråd. Ett dubbelgarage med gjutet betonggolv erbjuder gott om plats för bilarna. Ett stenkast från huset ligger Hornsjön som gärna besöks under sommaren för ett bad eller kanske lite fiske. Ett perfekt boende för den friluftsintresserade men som ändå vill ha närheten till stan!

Välkomna på visning!

Fredrik Berglund
Ansvarig mäklare

Fredrik Berglund

Kontakta mig om du vill veta mer om denna villa eller vill ha en fri värdering av din nuvarande bostad!

Kontoret: 063-10 65 55

Fakta

 • Sovrum
  3 st
 • Boarea
  96 m²
 • Tomtarea
  2 177 m²
 • Beteckning
  Slåtte 1:24
 • Pantbrev
  975 000 kr

Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Interiör

Rumsbeskrivning:
ENTRÉ/HALL
Hallen välkomnar med ett vackert parkettgolv i ek och tapeter i blå nyans. En hatthylla i ek erbjuder avhängningsmöjligheter och ett städskåp med dubbeldörr underlättar förvaringen.

SOVRUM
Sovrum som nås från hallen med 3 garderober för praktisk förvaring. Väggarna är målade i grå kulör tillsammans med en modern fondtapet och på golvet ligger ett parkettgolv i valnöt.

KÖK
Köket renoverades 2007 och köksinredningen kommer från IKEA med skåp- och lådfronter i beige nyans av modell Lidingö. Gott om förvaring finns i både skåp och lådor. Bänkskivan i svart laminat bjuder på goda arbetsytor och ovanför sitter snygg mosaik i gråsvart kulör. Under överskåpen finns spotlights som ger bra med ljus åt arbetsbänken. Här finns också ett vackert vitrinskåp som erbjuder plats för finporslinet. Köksutrustningen består av spis/ugn från Cylinda, diskmaskin från Cylinda, fullstor kyl från Bosch, fullstor frys från Cylinda och rostfri diskho från Ifö. Väggarna är klädda i en mönstrad tapet i grön nyans och på golvet ligger ett parkettgolv i ek.

VARDAGSRUM
En större öppning mellan vardagsrummet och kök gör att rummen känns extra stora och luftiga. Här finns matplatsen som rymmer ett större bord för 6 personer. Gott om plats finns för både soffa, fåtölj, tv-möbel och bokhyllor om så önskas. Barskaminen, modell Göteborg, med täljstensplattor är rummets självklara höjdpunkt. Runtom kaminen ligger svart mosaik som fungerar som gnistskydd. Två stora fönster ger ett generöst ljusinsläpp och utsikt över den angränsande skogen. Väggarna är klädda med tapeter i beige nyans med medaljonger i silver och på golvet ligger det omslipade parkettgolvet.

SOVRUM
Väggarna är målade i blå nyans. På golvet ligger den vackra ekparketten och här finns två garderober.

SOVRUM
Väggar målade i mintgrön nyans och på golvet ligger ett parkettgolv i ek. 3 garderober för praktisk förvaring och här finns gott om plats för dubbelsäng..

BADRUM
Badrummet helrenoverades 2014 och har våtrumsmatta i gråmönstrad nyans på golvet med behaglig golvvärme och vitmönstrad våtrumsmatta på väggarna. Här finns både duschhörna med takdusch och fristående badkar (badkarsblandare ej monterat). Övrig badrumsinredning består av kommod från Westerberg i ekfaner, linneskåp i ekfaner, toalettstol från Gustavsberg och badrumsspegel med spotlights. (I badrummet är el draget och förberett för inkoppling av massagebadkar)

TVÄTTSTUGA
Tvättstugan renoverades 2007 och har väv på väggarna och en stenliknande våtrumsmatta på golvet. Även här är golvvärme installerat. Tvätthon kommer från IKEA och går i ekfaner och rostfritt. Övrig utrustning är tvättmaskin från Cylinda (2007) och torktumlare från Cylinda (2007). Väggen är förstärkt om man vill installera varmvattenberedare.

TV

Fiber finns för TV samt Parabol från Canal Digital

Internet

Fiber indraget.

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

 • Byggår
  1980
 • Grund
  Krypgrund
 • Stomme
  Trä
 • Bjälklag
  Trä
 • Fasad
  Stående träpanel
 • Tak
  Plåt
 • Fönster
  3-glasfönster
 • Nätbolag
  Jämtkraft
 • Uppvärmning
  Direktverkande el och ved
 • Vatten/avlopp
  Enskilt vatten, Enskilt avlopp.
 • Ventilation
  Självdrag
Energideklaration
 • Status
  Utförd
 • Datum
  2012-05-03
 • Prestanda
  137 kWh/m²/år
Renoveringar

2019 Nya ytskikt på väggar och målade tak i de flesta rummen.
2018 Fiber indraget.
2014 Badrum renoverat.
2013 Luftvärmepump installerad.

Exteriör

Tomt

Tomtarea 2 177 m² (friköpt). Stor tomt med grusad infart och gräsmatta/naturtomt.

Bilplats

Oisolerat garage med två portar och gjutet betonggolv.

Övriga byggnader

Förråd, snickarbod och vedbod.

Ekonomi

Driftskostnader
 • Värme
  25 000 kr
 • Vatten/avlopp
  1 473 kr
 • Sotning
  1 021 kr
 • Samfällighet
  432 kr
 • Renhållning
  1 000 kr
 • Försäkring
  5 104 kr

Totalt: 34 030 kr/år

I kostnaden för uppvärmning ingår även hushållsel. (Nuvarande ägare har 20A huvudsäkring)
I summan för sotning ingår brandskyddskontroll vart tredje år.
Kostnaden för renhållning är den fasta kostnaden, sedan tillkommer 75kr/tömning för normalstort kärl på 190liter.
Sedan tillkommer för 2019, 6195kr/år för kommunal fastighetsavgift.

Taxering
 • Totalsumma
  826 000 kr
 • Byggnad
  663 000 kr
 • Mark
  163 000 kr
 • Värdeår
  1981
 • Fastställd
  2018
 • Fastighetsavgift
  6 195 kr
 • Typkod
  220, Småhusenhet, bebyggd

Inskrivningar

Rättigheter förmån

Förmån: Officialservitut Väg Vattentäkt Båtplats, 23-BRU-1516.1
Förmån: Officialservitut Väg Vattentäkt Båtplats, 23-BRU-1517.1

Dokument

Övrig information

Lagfartsavgift (stämpelskatt) 1,5% på köpeskilling samt inskrivningsavgift om 825 kr betalas av köparen. Kostnaden för uttagande av nya pantbrev är 2% på pantbrevsbeloppet samt en avgift om 375 kr per pantbrev.

Fastigheten har besiktigats av Anticimex 2019-11-14 och protokoll kommer att delas ut vid visningarna. Detsamma gäller energideklarationen som har utförts 2012. Kopplad till besiktningen är en ansvarsförsäkring för säljaren avseende fel i fastighet enl. JN 4 kap 19 § (dolda fel) som gäller 10 år efter tillträdesdag.

Accepterat Pris
Den här bostaden marknadsförs med "Accepterat pris". Det innebär att priset ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering. Även om ett Accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

Budgivning
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som köper bostaden. I det fall det kommer in bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

Boendekostnadskalkyl
Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna så erbjuder sig ansvarig fastighetsmäklare att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

Sidotjänster
Storsjömäklarna AB erhåller en administrationsersättning om 600 kr exkl moms för förmedling av Hemnets (Hemnet Service HNS AB) annonserbjudande.

Annonsering av slutpris på internet
Storsjömäklarna publicerar information om slutpriset på Hemnet och vår hemsida.

Undersökningsplikt
Som köpare av en bostadsrätt eller fastighet har du en omfattande undersökningsplikt. Det innebär att du inte kan göra säljaren ansvarig för sådana fel som du borde ha upptäckt vid en undersökning, så kallade faktiska fel. Det är därför viktigt att du gör en undersökning av bostadsrätten eller fastigheten. Säljaren kan endast, om inte annat har avtalats, bli ersättningsskyldig för dolda fel, det vill säga sådana fel och brister som man inte kan kräva att du som köpare borde ha upptäckt vid din undersökning av bostadsrätten eller fastigheten och inte heller borde ha kunnat räkna med. Läs mer om köparens undersökningsplikt i frågelistan som du finner på internet eller som du kan få av ansvarig fastighetsmäklare

Bilder

Slåtte 123
Slåtte 123
Slåtte 123
Slåtte 123
Ljust och inbjudande kök
Ljust och inbjudande kök
Kök
Kök
Kök
Kök
Fullstor kyl och frys
Fullstor kyl och frys
Badrum med både dusch och badkar
Badrum med både dusch och badkar
Badrum
Badrum
Renoverat stilrent badrum
Renoverat stilrent badrum
Härligt värmande kamin i vardagsrummet
Härligt värmande kamin i vardagsrummet
Rymligt och ljust vardagsrum
Rymligt och ljust vardagsrum
Sovrum
Sovrum
Sovrum
Sovrum
Sovrum
Sovrum
Sovrum
Sovrum
Hall
Hall
Tvättstuga
Tvättstuga
Tvättstuga
Tvättstuga
Sovrum
Sovrum
Sovrum
Sovrum
Hall
Hall
Med skogen som närmsta granne
Med skogen som närmsta granne
Rymligt dubbelgarage
Rymligt dubbelgarage
Garage invändigt
Garage invändigt
Gott om biutrymmen
Gott om biutrymmen
Förråd
Förråd
Fastighetskarta
Fastighetskarta

Planlösning

Område

Vägbeskrivning

Kör E 14 genom Brunflo tills ni passerat Gulf. Efter Gulf finns en väg till vänster med skylten "Rissna". Åk den (ca 2-3 km) tills ni kommer fram till Lunne och en fyrvägskorsning. Där tar ni höger till Slåtte (4 km). När ni kommer fram till Slåtte når ni skylten "här slutar allmän väg", efter den är det ca 1 km kvar tills ni når ett rött hus, med ett rött garage och två uthus på vänster sida. Välkomna!

Skicka intresse­anmälan

Skicka en intresseanmälan så kontaktar mäklaren dig.