Sofiavägen 3A, Brunflo

Accepterat pris

425 000 kr

Visningar
 • 19/11
  19/11, 17:00–17:30 Öppen visning - Välkommen!
Sofiavägen 3A, Brunflo (Östersund)

Bekvämt boende i markplan med lugn omgivning

 • Typ
  Bostadsrättslägenhet
 • Rum
  2 r.o.k.
 • Boarea
  61 m²
 • Våningsplan
  1
 • Månadsavgift
  3 483 kr

Välkommen till detta bekväma boende helt i markplan med stor välbyggd altan. Rofyllt hörnläge med lägenhetsförråd och tvättstuga alldeles utanför dörren. Lägenheten är genomgående ljus och trevlig tack vare stora fönster utan direkt insyn. Ljust kök med äldre inredning och med visst renoveringsbehov samt klassisk rostfri diskbänk. Den maskinella utrustningen består av något nyare kyl/frys medan övrig utrustning är äldre. Utgång till den välbyggda träaltanen som delvis ligger under tak och blir en trevlig plats under sommarhalvåret. Här kan du njuta av solen hela eftermiddagen och kvällen.

I såväl vardagsrum som sovrum ligger det ekparkett på golv och väggarna är målade. Badrummet är renoverat av föreningen med våtrumsmatta- och tapet på väggarna.

Lägenheten ligger i lugnt och fridfullt område i en stabil och välskött bostadsrättsförening med god ekonomi.
Bostadsrättsföreningen har dessutom egen bagarstuga, lekpark, verkstad, tvätthall och samlingslokal som rymmer både släkt och vänner. I det absoluta närområdet finns hälsocentral, apotek, folktandvård, dagis och förskola. Gångavstånd till skola, service och affär. Här bor och trivs människor i alla åldrar!

Passa på att bli ägare till ett trivsamt och bekvämt boende i lugna kvarter!

Madeleine Söderström
Ansvarig mäklare

Madeleine Söderström

Kontakta mig om du vill veta mer om denna lägenhet eller vill ha en fri värdering av din nuvarande bostad!

Kontoret: 063-10 65 55

Fakta

 • Rum
  2 r.o.k.
 • Sovrum
  1 st
 • Boarea
  61 m²
 • Våningsplan
  1
 • Hiss
  Nej
 • Lägenhetsnr
  111 / 1004

Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Markplan

Interiör

HALL: Välkomnande hall med god överblick mot samtliga rum i lägenheten. Klädavhängning finns till vänster via hatthylla och två inbyggda garderober. På golvet ligger ett ljusgrått golv i klinkerimitation och väggarna är ljusa.

KÖK: Rakt fram från hallen når du köket som är ljust och trevligt med plats för matbord och 4 stolar. Härifrån finns utgång till den stora altanen med trätrall. Köket har ljus äldre inredning med klassisk rostfri diskbänk, den maskinella utrustningen utgör spis, fläkt samt delad kyl och frys (ålder på den maskinella utrustningen är okänd men kyl/frys ser ut att vara nyare). Väggarna är klädda med ljus bröstpanel och grått golv likadant som i hallen.

VARDAGSRUM: Stort och rymligt vardagsrum med stora fönster vilket ger rikligt med ljusinsläpp. Utrymme finns för stor soffgrupp, kontorshörna och tv-möbel. På golvet ligger ekparkett och väggarna är klädda med tapet.

BADRUM: Klassiskt badrum som renoverades 2006 av föreningen med våtrumsmatta- och tapet på väggarna i blå ton. Inredningen består av badkar, wc-stol och tvättställ med överskåp.

SOVRUM: Intill badrummet ligger det rymliga sovrummet som har plats för dubbelsäng och sängbord. Klädförvaring finns i två inbyggda garderober.

TV

Basutbud av tv-kanaler ingår i hyran. Leverantör: Sappa.

Internet

Bredband via Bredbandsbolaget finns, ingår ej i avgiften

Övrigt

Accepterat pris
Den här bostaden marknadsförs med "Accepterat pris". Det innebär att priset ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering. Även om ett Accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

Budgivning
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som köper bostaden. I det fall det kommer in bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

Boendekostnadskalkyl
Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna så erbjuder sig ansvarig fastighetsmäklare att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

Annonsering av slutpris på Internet
Storsjömäklarna publicerar information om slutpriset på Hemnet och vår hemsida.

Information angående hantering av personuppgifter
På en visning behöver vi ta in personuppgifter i form av namn, telefonnummer och mailadress. Anledningen till att vi samlar in uppgifterna är främst för att kunna kontakta dig i efterhand för att höra om du är intresserad av bostaden eller om du önskar bevakning av liknande bostäder. Vi behåller dina uppgifter i två år, men du kan när som helst meddela att du inte vill ha fortsatt kontakt. Det gör du genom att avanmäla dig direkt till mäklaren eller via info@storsjomaklarna.se. Vi behåller dock alltid dina uppgifter fram tills dess att bostaden är såld eftersom ni som spekulant utgör en del av själva affären. Om du går vidare och blir budgivare så är vi skyldiga att arkivera dina uppgifter i tio år enligt Fastighetsmäklarlagen.

Undersökningsplikt
Som köpare av en bostadsrätt eller fastighet har du en omfattande undersökningsplikt. Det innebär att du inte kan göra säljaren ansvarig för sådana fel som du borde ha upptäckt vid en undersökning, så kallade faktiska fel. Det är därför viktigt att du gör en undersökning av bostadsrätten eller fastigheten. Säljaren kan endast, om inte annat har avtalats, bli ersättningsskyldig för dolda fel, det vill säga sådana fel och brister som man inte kan kräva att du som köpare borde ha upptäckt vid din undersökning av bostadsrätten eller fastigheten och inte heller borde ha kunnat räkna med. Läs mer om köparens undersökningsplikt i frågelistan som du finner på internet eller som du kan få av ansvarig fastighetsmäklare.

Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Byggnad

 • Byggår
  1969
 • Fönster
  3-glasfönster isoler
 • Uppvärmning
  Fjärrvärme
 • Ventilation
  Mekanisk frånluft
Energideklaration
 • Status
  Utförd
Renoveringar

Ny altan med trätrall och staket

Exteriör

Uteplats

Mycket trevlig altan som omges av skyddande staket med öppningsbar grind. Altanen ligger delvis under tak tack vare balkongen ovanför. Soligt läge mot sydväst som bjuder på sol hela eftermiddagen och kvällen.

Bilplats

44 garageplatser. Går att hyra för 225 kr/mån. Till garageplatsen är det separat kö. Fn. är det kö.
P-plats 1: 77 parkeringsplatser med eluttag. Går att hyra för 130 kr/mån. Till parkeringsplatsen är det separat kö. Finns 3 lediga platser (2019-11-06).
22 carportplatser med eluttag. Går att hyra för 180 kr/mån. Till carportplatsen är det separat kö. FN. är det kö.
P-plats 2: 5 parkeringsplatser. Går att hyra för 60 kr/mån. Till parkeringsplatsen är det separat kö.

Övriga utrymmen

Till lägenheten följer ett förråd som är beläget i markplan alldeles intill lägenheten. Gemensam tvättstuga finns också alldeles intill lägenheten.

Ekonomi

 • Månadsavgift
  3 483 kr
 • Andel i BRF
  0,6905 %
 • Andel av årsavg.
  0,6707 %
 • Repfond
  3 483 kr
 • Överlåtelseavg.
  1 163 kr (betalas av köpare)
 • Pantsättningsavg.
  465 kr
 • Pantsatt
  Ja

I avgiften ingår värme, vatten och kabel-tv

Driftskostnader
 • El
  260 kr
 • Försäkring
  100 kr

Totalt: 360 kr/mån

Uppgifterna är individuella och kan variera beroende på användning och avtal

Bostadsrätts­förening

Riksbyggen brf Brunflohus nr 3
 • Lägenheter
  130 st
 • Lokaler
  34 st
 • Äkta förening
  Ja

Föreningen äger fastigheten Brunflo-Änge 1:145, 1:146 med därpå uppförda 1 st friliggande panncentral, 3 st miljöhus, 13 st byggnader med 130 lägenheter och 34 lokaler. Fastighetens adress är Ängevägen 20-34 A-G och Sofiavägen 1-9 A-G i Brunflo.

Ekonomi

Föreningen har en stabil ekonomi. Månadsavgiften höjdes med 2,5% september 2019.

Höjning på mellan 1,5 - 2,5 %/år är planerat i den senast beslutade 5 års budgeten.
Föreningen har s.ka. helförvaltning via Riksbyggen.

Renoveringar

Kommande och gjorda renoveringar:
Just nu relinas avloppsstammarna i 2 rums lägenheter i markplan. Byte av termostater och kontroll av vattenledningar är på gång.

2017: Byte av köksstammarna i 3:orna.
2015: Ombyggnad av ventilation/fläkt
2012. Renoveringar av gården.
2011: Renovering av uteplatser m.m.
2011: Treglasfönster sattes in.
2010: Nya ytterdörrar installerades.
2010: Reparation och målning av farstukvistar.
2006: Badrum renoveras.
2006: Dränering utförs.

Övrigt

Inom föreningen finns cykelförråd, barnvagnsförråd, tvätt/mek hall, bagarstuga och samlingslokal som rymmer ca 40 personer. Det finns totalt 8 st tvättstugor. De är utrustade med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp och en mangel i varje tvättstuga. Släpvagn för uthyrning. Föreningens samlingslokal, tvätt/mek hallen och bagarstugan disponeras fritt av föreningens medlemmar. Föreningen har ett antal hobbyrum som uthyres till föreningens medlemmar. F.N finns inga lediga.

Dokument

Bilder

Markplan med ingång från gaveln
Markplan med ingång från gaveln
Rejäl altan med insynsskyddat staket
Rejäl altan med insynsskyddat staket
Ljust och praktiskt kök
Ljust och praktiskt kök
Kök med utgång till altan
Kök med utgång till altan
Matplats för 2-4 personer
Matplats för 2-4 personer
Kök mot hall och entrén
Kök mot hall och entrén
Vardagsrum med stora fönster
Vardagsrum med stora fönster
Utrymme finns för kontorshörna
Utrymme finns för kontorshörna
Hall med platsbyggda garderober
Hall med platsbyggda garderober
Sovrum
Sovrum
2 inbyggda garderober
2 inbyggda garderober
Badrum
Badrum

Planlösning

Område

I närheten

I centrala Brunflo finns skolorna Kastalskolan (årskurs 6-9), Storvikenskolan (årskurs 1-5) och Sörgårdsskolan (årskurs 1-5). Här finns även ett flertal förskolor i närområdet.

I Brunflo finns också badhus, ishall, sporthall, elljusspår, bibliotek, matbutiker, hälsocentral, två bensinstationer, ett flertal restauranger, goda busskommunikationer samt ett flertal aktiva idrottsföreningar.

Skicka intresse­anmälan

Skicka en intresseanmälan så kontaktar mäklaren dig.