Ope 317, Ope

Accepterat pris

2 250 000 kr

Visningar
 • 19/11
  19/11, 17:00–18:00 Öppen visning - Anmäl er gärna innan!
Ope 317, Ope (Östersund)

Charmig villa med lantlig charm och sjöutsikt!

 • Typ
  Friliggande villa
 • Boarea
  120 m²
 • Tomtarea
  2 850 m²
 • Driftskostnad
  48 673 kr/år

Välkommen till denna lantliga pärla i Ope. Huset är vackert beläget med utsikt mot Storsjön och ligger endast 12 minuters bilväg från Östersund centrum. Redan när man svänger in till fastigheten slås man av lugnet och det öppna ytorna. Stor anlagd gräsmatta med möjligheter att skapa en fridfull oas för både avkoppling och lek. På tomten finns en gammal ladugårdsbyggnad med praktiska förvaringsutrymmen. Fastigheten har fantastisk utsikt över Storsjön och ”Annersia”.

Bostadsbyggnaden är gedigen med en välkomnande farstukvist. Rymligt och ljust kök med plats för ett matbord för 4-6 personer. Här finns rikligt med förvaring i skåp och lådor. Vardagsrummet har ett fint plankgolv och plats för både soffgrupp och tv-möbel. På entréplan finns också ett mindre sovrum/kontor och gästtoalett. Huset har sammanlagt 3 sovrum, på övre plan erbjuds ni två sovrum, badrum med badkar och wc. Här finns också en balkong med utsikt över ägorna och Storsjön. I källaren finner ni tvättstugan, dusch och bastu, gillestuga, pannrum och förråd.

Här bor ni i härlig lantlig miljö med strategisk läge nära kommunikationer, allmän service och stadens utbud av aktiviteter. Trevliga gång- & cykelvägar mot både Östersund och Brunflo. Närhet till Optands flygfält och härliga promenadstråk i ängs- och skogsmiljö. Välkommen!

Martin Eriksson
Ansvarig mäklare

Martin Eriksson

Kontakta mig om du vill veta mer om denna villa eller vill ha en fri värdering av din nuvarande bostad!

Kontoret: 063-10 65 55

Fakta

 • Sovrum
  3 st
 • Boarea
  120 m²
 • Biarea
  54 m²
 • Tomtarea
  2 850 m²
 • Beteckning
  Ope 12:3
 • Pantbrev
  140 000 kr

Osäkerhet råder om areans exakta storlek, Areauppgifter enligt säljarens uppmätning.

Interiör

Rumsbeskrivning: Huset disponeras enligt följande:

ENTRÉPLAN:

HALL
Den trevliga farstukvisten tar er in i hallen med gott om utrymme för avhängning av kläder och plats för byrå om man skulle önska det. På golvet ligger en brun plastmatta och på väggarna sitter träpanel.

KÖK
Stort kök med gott om förvaring i skåp och lådor. Köksinredningen består av bruna fasade luckor och lådfronter och mörka bänkskivor. Här finns plats för ett större matbord (6 pers). På golvet ligger ett brunt plastgolv och på väggarna sitter ljus tapet. Köket är maskinellt utrustat med spis (Electro Helios), fläkt (Electrolux) och kyl/frys (Cylinda). Förberett för diskmaskin om man önskar det.

GÄSTTOALETT
Gästtoalett med wc, handfat och spegelskåp. På golvet ligger en vinröd plastmatta och på väggarna sitter ljus tapet och kakel. Här finns också ett praktiskt vädringsfönster.

SOVRUM/KONTOR
I anslutning till köket finns ett sovrum som rymmer säng, skrivbord och byrå. Inbyggda garderober ger extra förvaringsutrymme. Kan även användas som kontor om man önskar det.

VARDAGSRUM
Ljust och luftigt vardagsrum som rymmer soffgrupp, tv-möbel och ett par bokhyllor. På golvet ligger ett fint plankgolv och på väggarna sitter en vit tapet. I taket sitter vitmålad träpanel.

ÖVRE PLAN:

ALLRUM
Via den fina trätrappan når man det övre planet och ett allrum som rymmer soffgrupp, fåtöljer, tv-möbel och bokhyllor. Här är ett utrymme med många användningsområden. PÅ golvet ligger ett fint plankgolv och på väggarna sitter träpanel och en vit tapet.

SOVRUM 1
Föräldrasovrummet är stort och ljus tack vare generösa fönsterpartier. Här finns en inbyggd dubbelgarderob och god plats för dubbelsäng, sängbord och byrå. Här finns utgång till balkongen som erbjuder en fantastisk utsikt över Storsjön. På golvet ligger en mörk plastmatta och på väggarna sitter en ljus tapet.

BARNRUM/KLÄDKAMMARE
I anslutning till sovrummet finns ett mindre rum som kan användas som barnrum, klädkammare eller ett kontorsutrymme. Här finns plats för säng om man skulle önska det.

SOVRUM 2
Stort sovrum med plats för dubbelsäng, sängbord och byrå. En praktisk dubbelgarderob erbjuder extra förvaring. På golvet ligger ett mörkt plastgolv och på väggarna sitter en ljus tapet.

BADRUM
Badrummet är utrustat med wc, badkar, handfat. På golvet ligger en brun badrumsmatta och på väggarna sitter ett ljust kakel och en ljus tapet.
Här finns också ett praktiskt vädringsfönster och ett linneskåp.

KÄLLARPLAN:
Vid toppen av källartrappan finns en utgång till sidan på huset.

GILLESTUGA
Här finns möjlighet att ha gästrum eller använda som extra sovrum/allrum. På golvet ligger en beige plastmatta och på väggarna sitter en vit tapet.

TVÄTTSTUGA
Tvättstugan är utrustad med tvättmaskin (Cylinda) och tvättho. På golvet ligger en röd plastmatta och på väggarna sitter en vit tapet.

BASTU/DUSCH
Duschutrymme och bastu för 4 personer. Aggregat från Tylö

PANNRUM/FÖRRÅD/MATKÄLLARE
I anslutning till pannrummet finns vedförvaring. Innanför gillestugan finns ett större förrådsutrymme med hyllor och en mindre matkällare.

TV

TV-antenn.

Internet

Bredband via fiber

Byggnad

 • Byggnadstyp
  1 ½ plan med källare
 • Byggår
  1975
 • Grund
  Källare/grundsula
 • Grundmur
  Betong
 • Stomme
  Timmer
 • Fasad
  Stående träpanel
 • Tak
  Tegelpannor
 • Fönster
  2+1 glas isolerrutor
 • Uppvärmning
  Kombipanna med vattenburen värme
 • Vatten/avlopp
  Kommunalt vatten, kommunalt avlopp.
 • Ventilation
  Självdrag
Energideklaration
 • Status
  Utförd
 • Datum
  2019-08-22
 • Prestanda
  141 kWh/m²/år
 • Energiklass
  E
Renoveringar

Fönster renoverade 2003

Exteriör

Tomt

Tomtarea 2 850 m² (friköpt). Tomten: Stor trädgårdstomt med svarta och röda vinbärsbuskar, syrenbuskar och ett trädgårdsland.

Uteplats

Altan, läge sydväst.

Bilplats

Parkering på gårdsplan.

Övriga byggnader

Äldre K-märkt bryggstuga med anor från 1600-talet som erbjuder gott om förvaring och stor potential för den som vill rusta upp.

Ekonomi

Driftskostnader
 • Värme
  36 000 kr
 • Sotning
  1 400 kr
 • Samfällighet
  500 kr
 • Vägavgift/snö
  2 000 kr
 • Renhållning
  4 045 kr
 • Försäkring
  4 728 kr

Totalt: 48 673 kr/år

Uppskattade driftskostnader.

Observera att driftskostnaderna kan skilja sig åt beroende på avtal och användning.

Taxering
 • Totalsumma
  1 041 000 kr
 • Byggnad
  549 000 kr
 • Mark
  492 000 kr
 • Värdeår
  1975
 • Fastställd
  2015
 • Fastighetsavgift
  7 808 kr
 • Typkod
  220, Småhusenhet, bebyggd

Dokument

Övrig information

Lagfartsavgift (stämpelskatt) 1,5% på köpeskilling samt inskrivningsavgift om 825 kr betalas av köparen. Kostnaden för uttagande av nya pantbrev är 2% på pantbrevs beloppet samt en avgift om 375 kr per pantbrev.

Fastigheten är belägen i ett område som är utpekad som historiskt värdefull kulturmiljö. Det innebär främst att miljön i området är bevarandevärt. Förvanskningsförbudet gäller byggnaden, så väl som andra byggnader. Däremot kan miljön i området och huset vara mer känsligt för till- och ombyggnader.

Det kan vara bra att ha i åtanke att byggnader och miljöer som är utpekade omfattas av en större bygglovsplikt än andra byggnader. Det gäller exempelvis fasadändringar och bygglovsbefriade åtgärder. Vid eventuella bygglov på fastigheten kommer kommunens byggnadsantikvarie att kolla på ansökan och bedöma om den är lämplig på den aktuella byggnaden och i den aktuella miljön.

Fastigheten har besiktigats av Anticimex 2019-08-22 och protokoll kommer att delas ut vid visningarna. Detsamma gäller energideklarationen som har utförts samma datum. Kopplad till besiktningen är en ansvarsförsäkring för säljaren avseende fel i fastighet enl. JN 4 kap 19 § (dolda fel) som gäller 10 år efter tillträdesdag.

Accepterat Pris
Den här bostaden marknadsförs med "Accepterat pris". Det innebär att priset ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering. Även om ett Accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

Budgivning
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som köper bostaden. I det fall det kommer in bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

Boendekostnadskalkyl
Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna så erbjuder sig ansvarig fastighetsmäklare att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

Sidotjänster
Storsjömäklarna AB erhåller en administrationsersättning om 240-560 kr exkl moms för förmedling av Hemnets (Hemnet Service HNS AB) annonserbjudande.

Annonsering av slutpris på internet
Storsjömäklarna publicerar information om slutpriset på Hemnet och vår hemsida.

Undersökningsplikt
Som köpare av en bostadsrätt eller fastighet har du en omfattande undersökningsplikt. Det innebär att du inte kan göra säljaren ansvarig för sådana fel som du borde ha upptäckt vid en undersökning, så kallade faktiska fel. Det är därför viktigt att du gör en undersökning av bostadsrätten eller fastigheten. Säljaren kan endast, om inte annat har avtalats, bli ersättningsskyldig för dolda fel, det vill säga sådana fel och brister som man inte kan kräva att du som köpare borde ha upptäckt vid din undersökning av bostadsrätten eller fastigheten och inte heller borde ha kunnat räkna med. Läs mer om köparens undersökningsplikt i frågelistan som du finner på internet eller som du kan få av ansvarig fastighetsmäklare.

Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Bilder

Välkommen till Ope 317
Välkommen till Ope 317
Vardagsrum
Vardagsrum
Badrum
Badrum
Allrum
Allrum
Sovrum 1
Sovrum 1
Hall
Hall
Hall
Hall
Hall
Hall
Gästtoalett
Gästtoalett
Vardagsrum
Vardagsrum
Kök
Kök
Kök
Kök
Kök
Kök
Sovrum 3
Sovrum 3
Sovrum 3
Sovrum 3
Allrum
Allrum
Sovrum 2
Sovrum 2
Sovrum 2
Sovrum 2
Sovrum 1
Sovrum 1
Sovrum 1
Sovrum 1
Sovrum/klädkammare
Sovrum/klädkammare
Tvättstuga
Tvättstuga
Dusch/bastu
Dusch/bastu
Altan med sjöutsikt
Altan med sjöutsikt
Altan och balkong med sjöutsikt
Altan och balkong med sjöutsikt
Stor gårdsplan
Stor gårdsplan
Fin utsikt över åker och Storsjön
Fin utsikt över åker och Storsjön
Fastighetskarta
Fastighetskarta

Planlösning

Område

Skicka intresse­anmälan

Skicka en intresseanmälan så kontaktar mäklaren dig.