Stenåldersvägen 13, Odensala

Eller högstbjudande

2 450 000 kr

Visningar
 • 15/10
  15/10, 17:00–18:00 Öppen visning - Välkommen!
Stenåldersvägen 13, Odensala (Östersund)

Trevlig villa i Odensala med hörnläge!

 • Typ
  Friliggande villa
 • Boarea
  103 m²
 • Tomtarea
  795 m²
 • Driftskostnad
  36 434 kr/år

I Västra Odensala, ett av Östersunds absolut populäraste områden, hittar ni denna trivsamma villa. Området ligger med ett lugnt naturskönt läge och här har ni möjlighet att kombinera det bästa av två världar med närhet till handel, skolor samt kommunikationer och med lantliga kvalitéer såsom skog och sjö. Villan ligger med ett hörnläge och härifrån har man delvis utsikt mot Storsjön.

En asfalterad infart välkomnar er till brokvisten och ett garage som rymmer bilen. När ni kliver in över tröskeln kommer ni in i en rymlig hall med hatthylla, väggfast stol och infällda garderober som underlättar förvaringen.

Köket är stort och här finns gott om förvaring i skåp och lådor samt en bardisk som erbjuder goda arbetsytor. Matplatsen rymmer matbord, stolar och kökssoffan. I anslutning finns vardagsrummet som rymmer matsalsmöbel, soffa och bokhyllor. Höga fönster ger ett trevligt ljusinsläpp och härifrån nås även den inglasade altanen som är utrustad med infravärme. Förutom detta så rymmer entréplanet även tre rymliga sovrum, toalett och ett badrum med badkar.

I källarplanet finns en stor gillestuga med gott om plats för soffa, fåtöljer och tv-möbel. Pricken över i:et är den öppna spisen som ger en extra mysfaktor. Här finns också en klädkammare, matkällare, förråd, pannrum, dusch och ett hobbyrum.

Trädgården bjuder på trevliga inslag såsom schersmin, buskar, blommor, vinbärsbuskar, böljande gräsmatta, grönskande häck och vacker stensatt uteplats.

För den aktiva familjen finns det mesta som ni kan önska och inom gångavstånd ligger sportfältet som erbjuder fotbollsplaner i alla dess storlekar, skridskobana samt belysta skid- och motionsspår som tar er hela vägen upp till Skidstadion. Här finns även en populär pulkbacke med olika banor och hopp där hela familjen kan ha skoj. Längs med Storsjöns strand finns trivsamma ströv- och motionsslingor och nere vid Mårtensviken finner ni en härlig sandstrand där det kan vara skönt att svalka sig under årets varmaste dagar. Under vårvintern hänger ni skridskorna över axeln och promenerar ner till Storsjön där ni kan njuta av den fina skridskobanan som går hela vägen in till Vinterstaden. För er som gillar att uppleva naturen på skotern går skoterleden alldeles i utkanten av området.

Ta chansen att få bo i Odensala och denna trevliga villa!

Marcus Ahlqvist
Ansvarig mäklare

Marcus Ahlqvist

Kontakta mig om du vill veta mer om denna villa eller vill ha en fri värdering av din nuvarande bostad!

Kontoret: 063-10 65 55

Fakta

 • Boarea
  103 m²
 • Biarea
  116 m²
 • Tomtarea
  795 m²
 • Beteckning
  Bronsåldern 11
 • Pantbrev
  1 100 000 kr

Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Interiör

Entré/hall: Entrén välkomnar med en hatthylla som erbjuder avhängningsmöjligheter och en väggfast stol för den som vill sitta ner. I den inre hallen finns plats för byrå samt spegel och här finns två infällda garderober som erbjuder förvaring. Väggar är klädda i gröna tapeter och på golvet ligger ett parkettgolv.

Toalett: Inredningen består av handfat, spegel, badrumsskåp och toalettstol. Ett fönster ger ett trevligt ljusinsläpp. Väggarna är målade i en ljus kulör och på golvet ligger en brun plastmatta.

Kök/matplats: Köksinredningen består av skåp och luckor som är målade i en ljus rosa kulör. Gott om plats finns i skåp och lådor. Köksutrustningen består av kyl från Cylinda, frys från Cylinda, spisfläkt från Bosch, diskmaskin från Cylinda, spis/ugn från Cylinda och rostfri diskbänk. Ovanför bänkskivan sitter ett grönt kakel. Matplatsen rymmer bord, stolar och kökssoffa. Väggarna är klädda i ljusa tapeter och på golvet ligger ett kork-och-plast golv.

Vardagsrum: Gott om plats finns för soffa, tv-möbel och matsalsmöbel. Höga fönster ger ett trevligt ljusinsläpp och härifrån nås även den inglasade altanen. På golvet ligger ett parkettgolv och väggarna är klädda i ljusa tapeter.

Badrum: Badrumsinredningen består av toalettstol, bidé, handfat, badkar, två badrumsskåp och spegel. Två fönster ger ett trevligt ljusinsläpp. Väggar är klädda i ljust kakel samt ljus plastmatta och på golvet ligger en brun plastmatta.

Sovrum: Plats finns för säng och skrivbord. Två infällda garderober med tillhörande överskåp underlättar förvaringen. Väggarna är klädda i ljusa tapeter och på golvet ligger en heltäckningsmatta.

Sovrum: Stort sovrum med plats för dubbelsäng. Tre infällda garderober med tillhörande överskåp erbjuder förvaring. Väggarna är klädda i randiga tapeter och på golvet ligger en plastmatta. Härifrån nås även den stensatta uteplatsen genom en altandörr.

Sovrum: Plats för säng och byrå. Fyra infällda garderober erbjuder förvaring. Väggarna är klädda i beiga tapeter och på golvet ligger ett parkettgolv.

Matkällare: Gott om plats för syltburkar och saftflaskor på platsbyggda hyllor. Väggarna är målade och på golvet ligger en plastmatta.

Klädkammare: Klädstång och hyllor som underlättar förvaringen. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger en filtmatta.

Gillestuga: Gott om plats för soffa, fåtöljer och tv-möbel. En öppen spis ger en extra mysfaktor. På väggarna sitter det träpanel och på golvet ligger ett parkettgolv i ek.

Tvättstuga: Utrustningen består tvättmaskin från ElektroHelios, tvättho, skåp samt hyllor och ett torkskåp från Cylinda (osäkert om det är fungerande). Väggar är målade i en gul kulör och betonggolvet är målat.

Dusch: Plastmatta på väggar och golv.

Förråd: Tilltänkt bastu. Gott om förvaringsmöjligheter. Plastmatta på golv.

Hobbyrum: Inrett med hyllor. Här står även ett frysskåp från ElektroHelios. En dörr tar er ut till gaveln på huset. Betonggolv och väggar är målade.

Pannrum: Gott om plats för förvaring. Betonggolv och målade väggar. Här sitter fjärrvärmepannan.

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

 • Byggnadstyp
  1 plan med källare
 • Byggår
  1971
 • Grund
  Källare
 • Stomme
  Trä
 • Fasad
  Stående träpanel
 • Tak
  Betongpannor
 • Fönster
  2-glasfönster kopplade i fönsterbågar
 • Nätbolag
  Jämtkraft
 • Elförbrukning
  24 800 kWh/år
 • Uppvärmning
  Fjärrvärme
 • Vatten/avlopp
  Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
 • Ventilation
  Självdrag
Energideklaration
 • Status
  Utförd
 • Datum
  2019-09-20
 • Prestanda
  160 kWh/m²/år
 • Energiklass
  D

Exteriör

Tomt

Trivsam hörntomt med häck runtom. Träd, blombuskar och bärbuskar.

Uteplats

Inglasad altan
Stensatt uteplats

Bilplats

Garage

Ekonomi

Driftskostnader
 • Värme
  19 376 kr
 • El
  9 030 kr
 • Vatten/avlopp
  2 097 kr
 • Sotning
  166 kr
 • Renhållning
  1 907 kr
 • Försäkring
  3 858 kr

Totalt: 36 434 kr/år

Taxering
 • Totalsumma
  1 997 000 kr
 • Byggnad
  1 361 000 kr
 • Mark
  636 000 kr
 • Värdeår
  1971
 • Fastställd
  2018
 • Fastighetsavgift
  8 049 kr
 • Typkod
  220, Småhusenhet, bebyggd

Inskrivningar

Plan­bestämmelser

Tomtindelning (1970-11-12) Stadsplan (1970-03-24)

Dokument

Övrig information

Lagfartsavgift (stämpelskatt) 1,5% på köpeskilling samt inskrivningsavgift om 825 kr betalas av köparen. Kostnaden för uttagande av nya pantbrev är 2% på pantbrevsbeloppet samt en avgift om 375 kr per pantbrev.

Fastigheten är besiktigad av Anticimex och protokoll kommer att delas ut vid visningarna. Detsamma gäller energideklarationen.

Budgivning
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som köper bostaden. I det fall det kommer in bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

Boendekostnadskalkyl
Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna så erbjuder sig ansvarig fastighetsmäklare att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

Sidotjänster
Storsjömäklarna AB erhåller en administrationsersättning om 240-560 kr exkl moms för förmedling av Hemnets (Hemnet Service HNS AB) annonserbjudande.

Annonsering av slutpris på internet
Storsjömäklarna publicerar information om slutpriset på Hemnet och vår hemsida.

Undersökningsplikt
Som köpare av en bostadsrätt eller fastighet har du en omfattande undersökningsplikt. Det innebär att du inte kan göra säljaren ansvarig för sådana fel som du borde ha upptäckt vid en undersökning, så kallade faktiska fel. Det är därför viktigt att du gör en undersökning av bostadsrätten eller fastigheten. Säljaren kan endast, om inte annat har avtalats, bli ersättningsskyldig för dolda fel, det vill säga sådana fel och brister som man inte kan kräva att du som köpare borde ha upptäckt vid din undersökning av bostadsrätten eller fastigheten och inte heller borde ha kunnat räkna med. Läs mer om köparens undersökningsplikt i frågelistan som du finner på internet eller som du kan få av ansvarig fastighetsmäklare.

Information angående hantering av personuppgifter
På en visning behöver vi ta in personuppgifter i form av namn, telefonnummer och mailadress. Anledningen till att vi samlar in uppgifterna är främst för att kunna kontakta dig i efterhand för att höra om du är intresserad av bostaden eller om du önskar bevakning av liknande bostäder. Vi behåller dina uppgifter i två år, men du kan när som helst meddela att du inte vill ha fortsatt kontakt. Det gör du genom att avanmäla dig direkt till mäklaren eller via info@storsjomaklarna.se. Vi behåller dock alltid dina uppgifter fram tills dess att bostaden är såld eftersom ni som spekulant utgör en del av själva affären. Om du går vidare och blir budgivare så är vi skyldiga att arkivera dina uppgifter i tio år enligt Fastighetsmäklarlagen.

Bilder

Hörnläge
Hörnläge
Vy mot infarten
Vy mot infarten
Garage
Garage
Vy över tomten och området
Vy över tomten och området
Vy mot gavel och inglasad altan
Vy mot gavel och inglasad altan
Vy mot trädgård
Vy mot trädgård
Områdesbild
Områdesbild
Matplats och kök
Matplats och kök
Kök med bardisk
Kök med bardisk
Gott om förvaring
Gott om förvaring
Matplats
Matplats
Utgång till den inglasade altanen
Utgång till den inglasade altanen
Plats för soffmöbel
Plats för soffmöbel
Vardagsrum
Vardagsrum
Vardagsrum
Vardagsrum
Sovrum
Sovrum
Sovrum
Sovrum
Sovrum
Sovrum
Sovrum
Sovrum
Badrum
Badrum
Toalett
Toalett
Entré/hall
Entré/hall
Entré/hall
Entré/hall
Inre hallen
Inre hallen
Inre hall och entré
Inre hall och entré
Gillestuga
Gillestuga
Gillestuga
Gillestuga
Öppen spis som ger en extra mysfaktor
Öppen spis som ger en extra mysfaktor
Gillestuga
Gillestuga
Gillestuga
Gillestuga
Vy från nedre hallen
Vy från nedre hallen
Matkällare
Matkällare
Hobbyrum
Hobbyrum
Dusch
Dusch
Tvättstuga
Tvättstuga

Planlösning

Område

I närheten

Närmaste matvarubutik är ICA Supermarket Odenhallen som ligger inom gångavstånd. Lillänge med gratis parkering har goda shoppingmöjligheter. I övre Odensala finns Lillsjöns centrum som nås via gång/ cykelvägar och erbjuder hälsocentral, apotek, pizzeria, kyrka, fritidsgård och äldreboende.
Det tar endast 15 minuter med bussen in till stan. Både buss 2, 4, 6 & 9 samt nattbussen stannar vid närliggande busshållplatser.

Det finns flera dagis i området. Vid Lillsjöskolan finns Lillgården. Övriga dagis i Odensala är Luktärtan, Stallet, Lingonet, Bäcken och kopperativet Solögat. Skolorna i området mot Lillsjön är Lillsjöskolan F-6 och Storsjöskolan 6-9. Det finns två öppna förskolor i området, en kommunal som bedrivs i hälsocentralens lokaler och en som drivs av Odensalakyrkan. Vid Odensala centrum finns Tavelbäcksskolan som är en F-6.

Skicka intresse­anmälan

Skicka en intresseanmälan så kontaktar mäklaren dig.