Övre Järnvägsgatan 21, Söder

Accepterat pris

4 250 000 kr

Högsta bud

3 650 000 kr

Visa budhistorik
 • Bud Datum
 • 3 650 000 kr 08/10 10:49 1
Visningar
 • 17/10
  17/10, 16:30–17:15 Öppen visning - Välkomna!
Övre Järnvägsgatan 21, Söder (Östersund)

Bo med stil och kvalité!

 • Typ
  Friliggande villa
 • Boarea
  114 m²
 • Tomtarea
  883 m²
 • Driftskostnad
  39 500 kr/år

Friliggande villa på söder som har allt som ni kan önska er av modern karaktär, kvalité samt påkostade och lyxiga detaljer som blir till glädje för både barn och vuxna. Koppla av med ett bad och njut av den stora altanen som har plats för både loungemöbel, matgrupp samt solstolar. Här skiner solen från tidig förmiddag till långt in på kvällen. Bostadshuset har genomgått en total förändring och renoverats för att på bästa sätt motsvara kraven som den moderna familjen kräver.

Hela entréplanet har vattenburen golvvärme och erbjuder kök, matplast och vardagsrum i öppen planlösning där ni kan umgås med både släkt och vänner i en öppen trevlig miljö Mycket bra ljusinsläpp från stora fönsterpartier. I matsalsdelen har ni plats för ett stort matbord som rymmer hela familjen. Utgång till den fantastisk altanen som har sol hela dagen och kvällen mot den välskötta trädgårdstomten. På altanen har ni en härlig pool som inbjuder till bad från tidig vår till sen höst. Modernt påkostat kök som står redo för den som har nöjet att laga maten där allt är anpassat för att det ska bli så praktiskt och bekvämt som möjligt. Renoverat badrum som har klinker, golvvärme och stort bubbelhörnbadkar. På entréplanet finns också ett påkostat ljudsystem som kan bli köparens för ett mycket reducerat pris. Övre plan har moderna ytskikt. Här finns två stora sovrum och renoverad toalett med golvvärme. Källarplanet har perfekt tonårssovrum, gästrum, kombinerat badrum/ tvättstuga, garagedel och mycket bra förrådsutrymmen.

Här bor ni på trevliga populära södersidan där ni har närhet till stort köpcentrum med bl. a matbutik. Här har ni även gångavstånd till Minnesgärdet vid Storsjöns strand som erbjuder vacker utsikt mot Vallsundsbron och Oviksfjällen. Bra cykelvägar och bussförbindelser till Östersunds centrum.

Välkomna på visning.

Björn Löfgren
Ansvarig mäklare

Björn Löfgren

Kontakta mig om du vill veta mer om denna villa eller vill ha en fri värdering av din nuvarande bostad!

Kontoret: 063-10 65 55

Fakta

 • Sovrum
  3 st
 • Boarea
  114 m²
 • Biarea
  75 m²
 • Tomtarea
  883 m²
 • Beteckning
  Knipan 9
 • Pantbrev
  2 400 000 kr

Areauppgifter enligt säljaren

Interiör

RUMSBESKRIVNING: Entréplan
Entréplanet är genomgående renoverat och har vattenburen golvvärme samt allmänt nya ytskikt. Öppen planlösning mellan, kök, matrum och vardagsrum samt stora fönster som ger mycket bra ljusinsläpp. Utgång till altan med pool. Sovrum och renoverat badrum med bubbelhörnbadkar. Hall med klinker och golvvärme. Sonos högtalarsystem går att köpa separat till reducerat pris.

VARDAGSRUM
Vardagsrum i öppen planlösning mot matrum med vitlaserat trägolv, målade väggar och värmande braskamin. Härlig rymd och mycket bra ljusinsläpp från generösa fönsterpartier. Utgång till altan mot sydväst som har plats för loungemöbel, matgrupp och solstolar. Trapp till den välskötta tomten. Nedsänkt pool som värms med fjärrvärme.

KÖK
Modernt kök som har vita högblanka luckor med utdragslådor och överskåp. Gott om förvaringsutrymmen. Kakel ovanför köks. och diskbänkar. Laminatbänkskiva, enkelho och engreppsblandare. Köket är maskinellt utrustat med rostfri kyl/ frys, induktionshäll, varmluftsugn, rostfri fläkt och integrerad diskmaskin. Samtliga vitvaror är från -16. Klinker, golvvärme och målade väggar.

SOVRUM
Sovrum (1) har vitlaserat ekgolv i trä, målade väggar, stort fönster och skjutdörr mot vardagsrummet.

BADRUM
Badrum, renoverat -09, har klinker, golvvärme och helkaklade väggar. Utrustat med hörnbubbelbadkar, tvättställ, vägghängd wc-stol, högskåp och handdukstork.

HALL
Hall med klinker, golvvärme och målade väggar. Högskåp och bra utrymme för ytterkläder. Yttedörr med kodlås. På entrésidan finns altan med förmiddagssol. Trapp till övervåningen har heltäckningsmatta och inbyggd belysning.

ÖVRE PLAN
Övre plan har två sovrum, nyrenoverad toalett, klädkammare och bra förvaringsmöjligheter i sidovindar.

SOVRUM
Sovrum (2) har klickgolv, målade väggar med fondtapet, garderobsvägg med skjutdörrar, sidovind och stort fönster mot gaveln. Sovrum (3) har heltäckningsmatta, målade väggar med fondtapet, sidovind och stort fönster mot gaveln.

TOALETT
Renoverad toalett som har klinker, golvvärme och kaklade väggar. Utrustat med tvättställ, spegel och wc-stol. Fönster av betongglas.

HALL
Hall med klickgolv och målade väggar. Ingång till klädkammare/ sidovind.

KÄLLARPLAN
Källarplanet har sovrum, gästrum, badrum med tvättstuga, garagedel, pannrum/ förråd och stort förrådsrum.

SOVRUM
Sovrum (4) har heltäckningsmatta, målade väggar med fondvägg av liggande panel samt högt placerat fönster. Sovrum (5)/ gästrum har klickgolv, målade väggar med fondvägg av liggande panel samt högt placerat fönster.

BADRUM/ TVÄTTSTUGA
Kombinerat badrum/ tvättstuga som har betonggolv och målade väggar. Utrustat med duschkabin, tvättställ spegelskåp och wc-stol. Ny tvättmaskin och torktumlare.

GARAGE
Mindre garagedel i byggnaden som har betonggolv och målade väggar. Modern garageport.

FÖRRÅD
Förråd/ pannrum som har betonggolv. Bra förvaringsmöjligheter. Förråd/ klädkammare som har klinkergolv och målade väggar. Bra förvaringsmöjligheter.

HALL
Inre hall mot garage har kodlås och gott om plats för ytterkläder/ arbetskläder. Trapp till entréplanet har heltäckningsmatta.

TV

Antenn eller fiber.

Internet

Bredband via fiber för internet, tv och telefoni.

Tillträde

Tillträde 15/12 eller enligt överenskommelse.

Byggnad

 • Byggnadstyp
  1 ½ planshus med källare
 • Byggår
  1959
 • Grund
  Betong
 • Grundmur
  Betonghålsten
 • Stomme
  Trä
 • Bjälklag
  Trä
 • Fasad
  Liggande träpanel
 • Tak
  Betongtakpannor
 • Fönster
  3-glasfönster isoler
 • Uppvärmning
  Elpanna - vattenburen värme
 • Vatten/avlopp
  Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
 • Ventilation
  Självdrag
Energideklaration

Ingen energideklaration att redovisa

Renoveringar

2007/ 2008: Ombyggnad av planlösning samt allmän renovering av alla utrymmen. 2008: nybyggnad av altan på entrésidan. Ombyggnad entré/ ingång. 2009: nytt badrum entréplan med klinker, golvvärme och helkaklade väggar. Ny altan på baksidan. 2012: renovering av invändiga ytskikt. 2015: Ny konstruktion av ytterväggar med isolering & liggande träpanel. Utbyggnad altan på baksidan. Nytt yttertak. 2016: Byte garageport. Installation av braskamin. Nya vitvaror i kök samt bänkskivor. 2017: Renovering källare. Tillbyggnad sovrum. Ny luftvärmepump. 2018: Ny altan på entrésidan. Ny pool. Utvändig målning av ytterpanel. 2019: Renovering av sovrum övre plan. Nya persienner i hela huset.

Exteriör

Tomt

Välskött trädgårdstomt.

Uteplats

Altan på sydväst med pool. Eftermiddags- och kvällssol. Altan mot entrésidan med förmiddagssol.

Bilplats

Garage i byggnaden. Asfalterad uppfart mot garage med plats för flera bilar.

Ekonomi

Driftskostnader
 • Värme
  30 900 kr
 • Vatten/avlopp
  2 100 kr
 • Sotning
  500 kr
 • Renhållning
  3 000 kr
 • Försäkring
  3 000 kr

Totalt: 39 500 kr/år

Driftskostnader för nuvarande ägare. Beräknad förbrukning 22 900 kwh inkl. uppvärmning pool. I uppvärmning ingår hushållsström. Nuvarande ägare sotar braskaminen varje år.

Observera att driftskostnader kan skilja sig åt beroende på avtal och användning.

Taxering
 • Totalsumma
  2 593 000 kr
 • Byggnad
  1 769 000 kr
 • Mark
  824 000 kr
 • Värdeår
  1959
 • Fastställd
  2018
 • Fastighetsavgift
  8 049 kr
 • Typkod
  220, Småhusenhet, bebyggd

Inskrivningar

Plan­bestämmelser

Stadsplan (1945-02-16)

Övrig information

Lagfartsavgift (stämpelskatt) 1,5% på köpeskilling samt inskrivningsavgift om 825 kr betalas av köparen. Kostnaden för uttagande av nya pantbrev är 2% på pantbrevs beloppet samt en avgift om 375 kr per pantbrev.

Fastigheten har besiktigats av Anticimex 2019-09-25 och protokoll kommer att delas ut vid visningarna. Detsamma gäller energideklarationen som har utförts. Kopplad till besiktningen är en ansvarsförsäkring för säljaren avseende fel i fastighet enl. JN 4 kap 19 § (dolda fel) som gäller 10 år efter tillträdesdag.

Accepterat Pris
Den här bostaden marknadsförs med "Accepterat pris". Det innebär att priset ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering. Även om ett Accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

Budgivning
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som köper bostaden. I det fall det kommer in bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

Boendekostnadskalkyl
Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna så erbjuder sig ansvarig fastighetsmäklare att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

Sidotjänster
Storsjömäklarna AB erhåller en administrationsersättning om 240-560 kr exkl moms för förmedling av Hemnets (Hemnet Service HNS AB) annonserbjudande.

Annonsering av slutpris på internet
Storsjömäklarna publicerar information om slutpriset på Hemnet och vår hemsida.

Information angående hantering av personuppgifter
På en visning behöver vi ta in personuppgifter i form av namn, telefonnummer och mailadress. Anledningen till att vi samlar in uppgifterna är främst för att kunna kontakta dig i efterhand för att höra om du är intresserad av bostaden eller om du önskar bevakning av liknande bostäder. Vi behåller dina uppgifter i två år, men du kan när som helst meddela att du inte vill ha fortsatt kontakt. Det gör du genom att avanmäla dig direkt till mäklaren eller via info@storsjomaklarna.se. Vi behåller dock alltid dina uppgifter fram tills dess att bostaden är såld eftersom ni som spekulant utgör en del av själva affären. Om du går vidare och blir budgivare så är vi skyldiga att arkivera dina uppgifter i tio år
enligt Fastighetsmäklarlagen.

Undersökningsplikt
Som köpare av en bostadsrätt eller fastighet har du en omfattande undersökningsplikt. Det innebär att du inte kan göra säljaren ansvarig för sådana fel som du borde ha upptäckt vid en undersökning, så kallade faktiska fel. Det är därför viktigt att du gör en undersökning av bostadsrätten eller fastigheten. Säljaren kan endast, om inte annat har avtalats, bli ersättningsskyldig för dolda fel, det vill säga sådana fel och brister som man inte kan kräva att du som köpare borde ha upptäckt vid din undersökning av bostadsrätten eller fastigheten och inte heller borde ha kunnat räkna med. Läs mer om köparens undersökningsplikt i frågelistan som du finner på internet eller som du kan få av ansvarig fastighetsmäklare.

Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Bilder

Välkomna till denna pärla på söder!
Välkomna till denna pärla på söder!
Genomgående renoverat i Lugnt barnvänligt område.
Genomgående renoverat i Lugnt barnvänligt område.
öppen planlösning mellan kök, matrum och vardagsrum.
öppen planlösning mellan kök, matrum och vardagsrum.
Modernt kök!
Modernt kök!
Här lagas middagar med glädje!
Här lagas middagar med glädje!
Högblanka luckor och nya vitvaror.
Högblanka luckor och nya vitvaror.
Stor matplats.
Stor matplats.
Härlig atmosfär samt braskamin!
Härlig atmosfär samt braskamin!
Vardagsrum för avkoppling & samvaro.
Vardagsrum för avkoppling & samvaro.
Mycket ljus från generösa fönsterpartier.
Mycket ljus från generösa fönsterpartier.
Altan mot sydväst som badar i sol.
Altan mot sydväst som badar i sol.
Altan med bra utrymme för samvaro.
Altan med bra utrymme för samvaro.
Pool för varma sommardagar!
Pool för varma sommardagar!
Påkostat badrum!
Påkostat badrum!
Hall och trapp till övre plan.
Hall och trapp till övre plan.
Klinker och golvvärme.
Klinker och golvvärme.
Master bedroom!
Master bedroom!
Stort sovrum på övre plan.
Stort sovrum på övre plan.
Sovrum (2) på övre plan.
Sovrum (2) på övre plan.
Sovrum med gott om plats.
Sovrum med gott om plats.
Tonårssovrum för avskildhet.
Tonårssovrum för avskildhet.
Gästrum
Gästrum
Hall källarplan med dörr till garaget.
Hall källarplan med dörr till garaget.
Badrum/ tvättstuga
Badrum/ tvättstuga
Hall övre plan.
Hall övre plan.
Altan med morgonsol.
Altan med morgonsol.
Närhet till Storsjön.
Närhet till Storsjön.

Planlösning

Område

I närheten

Här bor man bekvämt med mycket goda kommunikationer med bussar (2:an, 6:an och 9:an) som trafikerar Rådhusgatan. Bra utbud av restauranger (Thairestaurang och flera pizzerior) och nära till matvarubutiker (Lidl och Willys). Det finns cykelbana som går in till stan eller bort till Torvalla. Vill man promenera finns det fina strövområden nere vid Minnesgärde där man också når Sverigeleden.

Skicka intresse­anmälan

Skicka en intresseanmälan så kontaktar mäklaren dig.