Södra Torlandsgatan 21B, Blomängen

Accepterat pris

1 150 000 kr

Visningar
 • 15/10
  15/10, 16:30–17:00 Öppen visning - Välkommen!
Södra Torlandsgatan 21B, Blomängen (Östersund)

Ljus med härlig balkong

 • Typ
  Bostadsrättslägenhet
 • Rum
  2 r.o.k.
 • Boarea
  59 m²
 • Våningsplan
  2 av 3
 • Månadsavgift
  3 062 kr

Varmt välkommen till denna ljusa och moderna tvårummare i omtyckt och välskött bostadsrättsförening. En välkomnande hall med ljusa ytskikt och gott om plats för klädavhängning öppnar sig lägenheten vackert mot kök och vardagsrum. Fräscht badrum med klinkergolv, vikbara duschväggar, ny tvättmaskin och modernt porslin. Lägenhetens ljusa och stilrena kök renoverades bara för något år sedan och här finns gott om arbetsyta och moderna vitvaror. Köket rymmer plats för matbord där många gäster kan trivas. Rogivande sovrum med egen praktisk klädkammare. Stort vardagsrum med utgång till den härliga balkongen som erbjuder sol från lunch och fram till sena kvällen.

Att bo här är bekvämt med en fräsch tvättstuga samt förråd i källaren. I föreningen finns också gott om gemensamhetslokaler såsom hobbyrum, övernattningsrum och bastu. Lägenheten har ett perfekt läge i området nära både bussar och service så som matvarubutik, restauranger, skola, dagis, gym och ett trevligt bageri. På lagom gång- och cykelavstånd till Universitetet. En promenad ner till Östersunds centrum tar endast 15 minuter.

Varmt välkommen!

Jim Edelsvärd
Ansvarig mäklare

Jim Edelsvärd

Kontakta mig om du vill veta mer om denna lägenhet eller vill ha en fri värdering av din nuvarande bostad!

Kontoret: 063-10 65 55

Fakta

 • Rum
  2 r.o.k.
 • Boarea
  59 m²
 • Våningsplan
  2 av 3
 • Hiss
  Nej
 • Lägenhetsnr
  40 / 1101

Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Interiör

RUMSBESKRIVNING:
HALL
Välkomnande ljus och stilren hall med klädavhängning vid ytterdörren. Det är laminatgolv i mörkbetsad ek och vita tapeter på väggarna.

KÖK
Modernt och fräscht kök med vita skåpluckor och lådfronter från IKEA. På golvet är det vitlaserat laminatgolv och väggarna är vitmålade. Köket har bra utrymme på arbetsbänkar och däröver sitter ett stilrent vitt mosaikkakel. Spotlights i taket. Köket är utrustat med induktionshäll, fläkt, fullstor kyl, halv frys och diskmaskin.

VARDAGSRUM
Rymligt och ljust vardagsrum med fint mörkbetsat laminatgolv och väggarna är målade i en grå nyans. Här finns utgången till den härliga balkongen med trätrall som erbjuder kvällssol.

SOVRUM
Sovrummet har mörkbetsat laminatgolv och ljusa tapeter på väggarna. Härifrån kommer ni åt den praktiska klädkammaren

BADRUM
Fräscht duschrum som har ljusbeiget klinkergolv och vitt kakel på 3/4 av väggen som bryts av med en svart dekor och där över är det vitmålat. Här finns snyggt tvättställ med kommod, WC, dusch med vikbara glasväggar och en ny toppmatad tvättmaskin (Electrolux, 2018)

Tillträde

November/December

Byggnad

 • Byggnadstyp
  Flerbostadshus
 • Byggår
  1964
 • Fönster
  3-glasfönster
 • Nätbolag
  Jämtkraft
 • Uppvärmning
  Fjärrvärme
Energideklaration
 • Status
  Utförd
 • Prestanda
  142 kWh/m²/år

Exteriör

Uteplats

Härlig balkong med kvällssol. Här finns trallgolv och balkongen rymmer plats för bord och stolar om så önskas.

Bilplats

48 garageplatser. Går att hyra för 275 kr/mån. upp mot 1 års kö.
79 parkeringsplatser. Går att hyra för 150 kr/mån. Finns 4 lediga. (kontrollerat 2019-09-26)

Övriga utrymmen

Till lägenheten hör ett källarförråd om ca 5 kvm samt ett matkällarförråd. Samlingslokal med pentry, övernattningsrum och ett litet hobbyrum finns att hyra i källaren på Södra Torlandsgatan 25 c och 27 c. Det finns två stycken tvättstugor i källaren. I det ena finns 2 tvättmaskiner och en torktumlare, och i det andra finns 1 tvättmaskiner och en grovtvättmaskin. Här finns även 3 st torkrum.

Ekonomi

 • Månadsavgift
  3 062 kr
 • Andel i BRF
  0,6734 %
 • Andel av årsavg.
  0,6607 %
 • Repfond
  0 kr
 • Överlåtelseavg.
  1 148 kr (betalas av köpare)
 • Pantsättningsavg.
  465 kr

I avgiften ingår: Värme, vatten, bredband och kabel-tv.

Driftskostnader
 • El
  300 kr
 • Försäkring
  100 kr

Totalt: 400 kr/mån

Bostadsrätts­förening

Riksbyggen Östersundshus nr 14
 • Lägenheter
  138 st
 • Lokaler
  8 st

Mycket stabil och välkänd förening som har totalt 138 bostadsrätter på adresserna Södra Torlandsgatan 21-29 A-C och Tegelbruksvägen 12 A-D.

Ekonomi

En stabil förening med god ekonomi. Föreningen höjer med 2% årligen.

Renoveringar

Under sommaren 2017 fick gården nya uteplatser med nya utemöbler

Putsning av fasader och uppsättning av entrétak 2017-2019. Föreningen utreder och håller på att samla in offerter kring om och utbyggnationer av balkonger, förlag genomarbetas f.n av föreningen (inget beslut taget.)

Badrummen renoverades av föreningen runt 2001. Stammarna byttes då i både kök och badrum. Elsanering i föreningen gjordes under 2009/2010. Fönstren är utbytta för ca 15 år sedan och är ommålade för ett antal år sedan. Portarna är bytta under 2012/2013. Dräneringsåtgärder och putsning av vissa fasadpartier är gjorda under 2012/2013. 2016 installerades portkod på entrédörrarna.

Övrigt

Samlingslokal med pentry, övernattningsrum och ett mindre utrymme för mindre målningsarbeten eller dyl finns att hyra. Föreningen har ett samarbete med grannföreningen, Brf Östersundshus nr 12. Hos dom finns möjlighet att hyra bastu, solarium och motionslokal i en allaktivitetslokal på Krondikesvägen 46. På Krondikesvägen 38 A finns en bakstuga med elektrisk ugn att hyra.

Dokument

Övrig information

Accepterat pris
Den här bostaden marknadsförs med "Accepterat pris". Det innebär att priset ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering. Även om ett Accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

Budgivning
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som köper bostaden. I det fall det kommer in bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

Boendekostnadskalkyl
Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna så erbjuder sig ansvarig fastighetsmäklare att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

Sidotjänster
Storsjömäklarna AB erhåller en administrationsersättning om 240kr exkl moms för förmedling av Hemnets (Hemnet Service HNS AB) annonserbjudande.
Annonsering av slutpris på InternetStorsjömäklarna publicerar information om slutpriset på Hemnet och vår hemsida.

Undersökningsplikt
Som köpare av en bostadsrätt eller fastighet har du en omfattande undersökningsplikt. Det innebär att du inte kan göra säljaren ansvarig för sådana fel som du borde ha upptäckt vid en undersökning, så kallade faktiska fel. Det är därför viktigt att du gör en undersökning av bostadsrätten eller fastigheten. Säljaren kan endast, om inte annat har avtalats, bli ersättningsskyldig för dolda fel, det vill säga sådana fel och brister som man inte kan kräva att du som köpare borde ha upptäckt vid din undersökning av bostadsrätten eller fastigheten och inte heller borde ha kunnat räkna med. Läs mer om köparens undersökningsplikt i frågelistan som du finner på internet eller som du kan få av ansvarig fastighetsmäklare.

Information angående hantering av personuppgifter
På en visning behöver vi ta in personuppgifter i form av namn, telefonnummer och mailadress. Anledningen till att vi samlar in uppgifterna är främst för att kunna kontakta dig i efterhand för att höra om du är intresserad av bostaden eller om du önskar bevakning av liknande bostäder. Vi behåller dina uppgifter i två år, men du kan när som helst meddela att du inte vill ha fortsatt kontakt. Det gör du genom att avanmäla dig direkt till mäklaren eller via info@storsjomaklarna.se. Vi behåller dock alltid dina uppgifter fram tills dess att bostaden är såld eftersom ni som spekulant utgör en del av själva affären. Om du går vidare och blir budgivare så är vi skyldiga att arkivera dina uppgifter i tio år enligt Fastighetsmäklarlagen.

Bilder

Vardagsrum
Vardagsrum
Kök
Kök
Kök
Kök
Badrum
Badrum
Balkong
Balkong
Kök mot matplats
Kök mot matplats
Matplats
Matplats
Vardagsrum
Vardagsrum
Vardagsrum
Vardagsrum
Vardagsrum
Vardagsrum
Balkong
Balkong
Hall
Hall
Hall
Hall
Sovrum
Sovrum
Sovrum
Sovrum
Södra torlandsgatan
Södra torlandsgatan
Södra torlandsgatan
Södra torlandsgatan

Planlösning

Område

Skicka intresse­anmälan

Skicka en intresseanmälan så kontaktar mäklaren dig.