Risslersgatan 25, Frösön

Accepterat pris

1 975 000 kr

Visningar

Är du intresserad av en visning?

Risslersgatan 25, Frösön (Östersund)

Modernt och stilrent!

 • Typ
  Bostadsrättslägenhet
 • Rum
  4 r.o.k.
 • Boarea
  89 m²
 • Våningsplan
  1 av 3
 • Månadsavgift
  3 510 kr

Välkomna till lugna Risslersgatan och denna ombyggda och totalrenoverade hörnlägenhet som erbjuder någonting utöver det vanliga där allt är planerat i minsta detalj för att skapa ett modernt och smakfullt boende av högsta klass. Kök och vardagsrum har en öppen planlösning och blir en naturlig samlingspunkt för matlagning och trevliga sammankomster med släkt och vänner. Välskött bostadsrättsförening med god ekonomi och låg månadsavgift.

Njut av detta välplanerade kök som är anpassat för matlagning med stora öppna ytor, köksö och bra avlastningsytor. Här kan ni laga middagar för små och stora sällskap utan några begränsningar. Bra förvaringsutrymmen i dämpade lådor och skåp samt vitvaror av hög klass. Inbyggd vinkyl där ni förvarar era favorit viner. Vardagsrum och matplats i öppen planlösning med vackert trägolv och generösa fönsterpartier mot insynsskyddat lugnt läge som ger mycket ljusinsläpp och en trivsam miljö. Utgång till möblerbar balkong mot söder som ni kan koppla av på. Tre renoverade sovrum med snygga ytskikt, bra förvaring och fönster mot lugn gata. Påkostat stilrent badrum som har klinker, golvvärme och helkaklade väggar. Tillbyggd duschhörna med fondvägg av sten och vikvägg av frostat glas. Effektiv kombinerad tvättmaskin och torktumlare. Välkomnande hall med klinkergolv och bra utrymme för ytterkläder.

Här bor ni i lugnt populärt område som har gångavstånd till stadskärnan via närliggande gångbro, matbutik och bra service på Frösöns centrala delar. Trevliga promenadstråk. Bra cykelvägar och bussförbindelser till Östersunds centrum.

Boka in en visning för denna lägenhet är något utöver det vanliga.

Björn Löfgren
Ansvarig mäklare

Björn Löfgren

Kontakta mig om du vill veta mer om denna lägenhet eller vill ha en fri värdering av din nuvarande bostad!

Kontoret: 063-10 65 55

Fakta

 • Rum
  4 r.o.k.
 • Sovrum
  3 st
 • Boarea
  89 m²
 • Våningsplan
  1 av 3
 • Hiss
  Nej
 • Lägenhetsnr
  1 / 1003

Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Hörnlägenhet endast en halv trappa upp.

Interiör

RUMSBESKRIVNING: PLANLÖSNING
Ombyggd och genomgående renoverad lägenhet, under 2016, där kök, matplats och vardagsrum har en öppen planlösning, smakfulla materialval och generösa fönsterpartier som ger fantastiskt ljus. Modernt kök med köksö och bra avlastningsytor. Vardagsrum med utgång till balkong mot söder. Tre sovrum med bra förvaring och fönster mot lugn gata. Ombyggt och renoverat badrum som har duschhörna med vikvägg av frostat glas. Kombinerad tvättmaskin & torktumlare. Stor hall med bra utrymme.

KÖK
Stilrent nyrenoverat kök, från -16, som har mörka köksluckor med utdragslådor, vitrinskåp och överskåp. Köksö med underskåp. Gott om förvaringsutrymmen. Kakel ovanför köks- och diskbänkar. Laminatbänkskiva, dubbelho och engreppsblandare. Köket är maskinellt utrustat med svart kombinerad kyl & frys från Bosch, induktionshäll med boostfunktion från Siemens, köksfläkt från Siemens, inbyggnadsugn från Siemens, integrerad diskmaskin från Siemens samt vinkyl. Samtliga vitvaror är från -16. Belysning under köksskåp. Klinkergolv och målade väggar.

VARDAGSRUM
Vardagsrum och matplats i öppen planlösning med insynsskyddade stora fönsterpartier som ger mycket ljus och trevlig miljö. Trägolv, målade väggar och fondvägg av vacker mörk sten. Tillbyggd vägg för stor platt tv och för dolda kabeldragningar. Utgång till möblerbar balkong mot söder.

SOVRUM
Sovrum (1) har heltäckningsmatta, målade väggar, fondvägg av liggande träpanel, stor garderobsmöbel som har lådor, hyllor och stång för galgar. Fönster mot lugn gata. Sovrum (2) har heltäckningsmatta, målade väggar med bildtapet som fondvägg och garderobsmöbel med lådor. Fönster mot lugn gata. Sovrum (3) har matta, målade väggar med fondvägg av bild tapet och fönster mot lugn gata.

BADRUM
Nyrenoverat badrum, från -16, som har klinker, golvvärme och helkaklade väggar. Utrustat med duschhörna med vägg av mörk sten, vikvägg av frostat glas, tvättställ med två lådor, spegel, wc-stol och handdukstork. Belysning med rörelse styrning.

HALL
Hall med klinkergolv och målade väggar. Garderob som har draperi. Bra utrymme för ytterkläder.

TV

Basutbud av tv-kanaler från ComHem.

Internet

Bredband med eget abonnemang via ComHem. Föreningen kommer att installera fiber och erbjuda gruppavtal för tv, internet och telefoni. I grundutbudet kommer det att ingå bredband på 100 mbit/s.

Tillträde

Tillträde enligt överenskommelse.

Byggnad

 • Fönster
  3-glasfönster isoler
 • Uppvärmning
  Fjärrvärme
Energideklaration
 • Status
  Utförd
 • Datum
  2008-07-14
 • Prestanda
  176 kWh/m²/år
Renoveringar

Ombyggd och helrenoverad lägenhet under 2016.

Exteriör

Uteplats

Stor möblerbar balkong mot söder.

Bilplats

13 garageplatser. Går att hyra för 250 kr/mån. Till garageplatsen är det separat kö.

28 parkeringsplatser. Går att hyra för 115 kr/mån. Till parkeringsplatsen är det separat kö.

Övriga utrymmen

Till lägenheten hör källarförråd och matkällare. I byggnaden finns cykelförråd, övernattningslägenhet och bastu. Tvättstuga i grannfastigheten.

Ekonomi

 • Månadsavgift
  3 510 kr
 • Andel i BRF
  2,4100 %
 • Repfond
  0 kr
 • Överlåtelseavg.
  625 kr (betalas av köpare)
 • Pantsättningsavg.
  375 kr
 • Pantsatt
  Ja

I månadsavgiften ingår värme, vatten, kabel-tv.

Driftskostnader
 • El
  225 kr
 • Försäkring
  80 kr

Totalt: 305 kr/mån

Driftskostnader för nuvarande ägare. Bostadsrättsföreningen har gemensamt elavtal och den faktiska förbrukningen betalas som ett tillägg på månadsavgiften.

Observera att driftskostnader kan skilja sig åt beroende på avtal och användning.

Bostadsrätts­förening

Brf Fritzhem
 • Lägenheter
  64 st

Brf Fritzhem är en välskött bostadsrättsförening som äger 4 hus med adresserna Risslersgatan 21,23,25 och Trädgårdsvägen 9.
För cyklar och barnvagnar finns särskilda förråd. Det finns även övernattningsrum med våningssäng där nedre slafen är en bredare säng för två. I anslutning till denna även bastu och motionsrum.

Ekonomi

Föreningen har stabil ekonomi. Månadsavgiften höjdes senast 2014 pga fönsterbyte och innan dess hade den inte höjts på på 15 år.
Michael Adamsson Fastighetsekonomi är den ekonomiske förvaltaren.

Föreningen har inte beslutat om några avgiftsförändringar.

Renoveringar

Kommande renoveringar:
Föreningen kommer under 2019 att installera solceller på taket på huset på Trädgårdsvägen 9. Detta kommer att sänka föreningens elkostnader.

Utförda renoveringar:

2019 har trapphusen målats invändigt.

2016 Infördes gemensamhetsel.

2014 Fönsterbyte.

2012 Nytt låssystem och nya säkerhetsdörrar är insatta.

2010 Nya centralfläktar insatta.

2010 Ny lekstuga på gården.

2006/2007 Byttes elen i föreningen.

2002/2003 Taken på fastigheterna är omlagda

2002 Tvättstugorna renoverades.

1997 byttes stammarna i föreningen och i samband med detta renoverades badrummen.

Avvattningssystemet på yttertaken är utbytta.
Nya lås i alla lägenhetsdörrar.
Ventilerna i alla badrum har bytts ut.

En modern avfallshantering har ordnats med återvinning och kompost.

Övrigt

Vid ev andrahandsuthyrning höjs avgiften med 10% av prisbasbeloppet under den perioden.

Övrig information

Accepterat Pris
Den här bostaden marknadsförs med "Accepterat pris". Det innebär att priset ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering. Även om ett Accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

Budgivning
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som köper bostaden. I det fall det kommer in bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

Boendekostnadskalkyl
Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna så erbjuder sig ansvarig fastighetsmäklare att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

Sidotjänster
Storsjömäklarna AB erhåller en administrationsersättning om 600 kr exkl moms för förmedling av Hemnets (Hemnet Service HNS AB) annonserbjudande.

Annonsering av slutpris på Internet
Storsjömäklarna publicerar information om slutpriset på Hemnet och vår hemsida.

Undersökningsplikt
Som köpare av en bostadsrätt eller fastighet har du en omfattande undersökningsplikt. Det innebär att du inte kan göra säljaren ansvarig för sådana fel som du borde ha upptäckt vid en undersökning, så kallade faktiska fel. Det är därför viktigt att du gör en undersökning av bostadsrätten eller fastigheten. Säljaren kan endast, om inte annat har avtalats, bli ersättningsskyldig för dolda fel, det vill säga sådana fel och brister som man inte kan kräva att du som köpare borde ha upptäckt vid din undersökning av bostadsrätten eller fastigheten och inte heller borde ha kunnat räkna med. Läs mer om köparens undersökningsplikt i frågelistan som du finner på internet eller som du kan få av ansvarig fastighetsmäklare.

Hantering av personuppgifter
Information angående hantering av personuppgifter På en visning behöver vi ta in personuppgifter i form av namn, telefonnummer och mailadress. Anledningen till att vi samlar in uppgifterna är främst för att kunna kontakta dig i efterhand för att höra om du är intresserad av bostaden eller om du önskar bevakning av liknande bostäder. Vi behåller dina uppgifter i två år, men du kan när som helst meddela att du inte vill ha fortsatt kontakt. Det gör du genom att avanmäla dig direkt till mäklaren eller via info@storsjomaklarna.se. Vi behåller dock alltid dina uppgifter fram tills dess att bostaden är såld eftersom ni som spekulant utgör en del av själva affären. Om du går vidare och blir budgivare så är vi skyldiga att arkivera dina uppgifter i tio år enligt Fastighetsmäklarlagen.

Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt utdrag ur bostadsrättsföreningens lägenhetsregister. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Bilder

Välkomna till lugna Risslersgatan.
Välkomna till lugna Risslersgatan.
Kök med köksö!
Kök med köksö!
Njut av en härlig miljö!
Njut av en härlig miljö!
Topprenoverat i markplan med fantastiskt ljus!
Topprenoverat i markplan med fantastiskt ljus!
Matplats mot det moderna köket!
Matplats mot det moderna köket!
Bra utrymme och atmosfär!
Bra utrymme och atmosfär!
Kök som inbjuder till matlagning och samvaro!
Kök som inbjuder till matlagning och samvaro!
Vardagsrum för avkoppling och hörnläge.
Vardagsrum för avkoppling och hörnläge.
Möblerbar balkong mot söder!
Möblerbar balkong mot söder!
Master bedroom med stil!
Master bedroom med stil!
Badrum av hög klass!
Badrum av hög klass!
Badrum med duschhörna!
Badrum med duschhörna!
Sovrum med moderna ytskikt!
Sovrum med moderna ytskikt!
Sovrum nummer 3 av hög klass!
Sovrum nummer 3 av hög klass!
Rymlig hall med klinker & golvvärme.
Rymlig hall med klinker & golvvärme.
Trevlig hall!
Trevlig hall!
Risslersgatan 25 i ombonad miljö!
Risslersgatan 25 i ombonad miljö!

Planlösning

Område

I närheten

På Frösöns "framsida" är det gångavstånd till Östersunds centrum via gångbro samt närhet till Frösöns egna butiker vid bl a populära Tages konditori. I närområdet finns både förskola och skola årskurs 1-9. Här bor ni med närhet till Gustavsbergs och Ladängens slalombackar samt härliga promenadstråk runt Frösöberget.

Skicka intresse­anmälan

Skicka en intresseanmälan så kontaktar mäklaren dig.