Skolgatan 40A

Eller högstbjudande

1 250 000 kr

Visningar

Är du intresserad av en visning?

Skolgatan 40A (Östersund)

Välkommen till denna välplanerade trea med balkong och vacker utsikt!

 • Typ
  Bostadsrättslägenhet
 • Rum
  3 r.o.k.
 • Boarea
  72 m²
 • Månadsavgift
  4 302 kr

Det här är en välplanerad gavellägenhet som har fönster i tre olika väderstreck vilket gör lägenheten ljus och trivsam. Den generösa takhöjden skapar en härlig rymd och bidrar till den hemtrevliga känslan. När ni kliver in i entrén möts ni av en hatthylla och en garderob som erbjuder goda avhängningsmöjligheter. Vidare in i hallen finns gott om väggytor för speglar eller fotografier och i anslutning finns en praktisk klädkammare.

Köksinredningen går i vitt och matplatsen rymmer ett matbord för fyra personer. Badrummet är utrustat med badkar och har ett mindre fönster som ger ett trevligt ljusinsläpp.

Det mindre sovrummet vetter mot innergården och har två garderober som underlättar förvaringen. Det stora sovrummet har ett stilfullt burspråk och här finns gott om plats för både dubbelsäng och sängmöbler. Vardagsrummet är ett stort och härligt rum som rymmer både soffa, tv-möbel och matsalsbord om så önskas. Från vardagsrummet nås också balkongen med utsikt mot Storsjön och Frösön samt den pittoreska gården med faluröda gårdshus.

Bostadsrättsföreningen Björktrasten har en stabil ekonomi och större renoveringar har utförts de senaste åren. Två förråd hör till lägenheten och inom föreningen finns ett övernattningsrum som går att hyra för en billig penning. Trevlig innergård med grönytor, lekplats, utemöbler, grill och egen boulebana. Välkommen!

Marcus Ahlqvist
Ansvarig mäklare

Marcus Ahlqvist

Kontakta mig om du vill veta mer om denna lägenhet eller vill ha en fri värdering av din nuvarande bostad!

Kontoret: 063-10 65 55

Fakta

 • Rum
  3 r.o.k.
 • Boarea
  72 m²
 • Hiss
  Ja
 • Lägenhetsnr
  30-2516-1-68 / 1202
Interiör

Entré/hall: Entrén välkomnar med en hatthylla och en garderob som underlättar förvaringen. Väggarna är klädda i tapeter och på golvet ligger en ljus plastmatta. Den inre hallen rymmer byrå, spegel och fotografier. Plats finns även för garderob om så önskas. I anslutning finns en praktisk klädkammare som ger goda förvaringsmöjligheter.

Kök/matplats: Köksinredningen går i vitt och erbjuder goda förvaringsmöjligheter i skåp och lådor. Ovanför den rostfria diskhon sitter ett vitt kakel. Köksutrustningen består av spis/ugn, spisfläkt, kylskåp och frysskåp. Väggarna är klädda i ljusa tapeter och på golvet ligger en träfärgad plastmatta.

Badrum: Badrumsinredningen består av badkar, toalettstol, handfat och badrumsskåp. Väggarna är klädda i vitt kakel och på golvet ligger en sandfärgad plastmatta. Ett fönster ger ett trevligt ljusinsläpp.

Vardagsrum: Gott om plats finns för soffa, tv-möbel och bokhylla. Härifrån nås balkongen i söderläge med utsikt över kvarteret, mot vattnet och Frösön. Väggarna är klädda i ljusa tapeter och på golvet ligger ett parkettgolv.

Sovrum: Detta sovrum rymmer säng, skrivbord och byrå. Två garderober underlättar förvaringen. Väggarna är klädda i en grå tapet och på golvet ligger en ljus plastmatta.

Sovrum: Detta sovrum rymmer dubbelsäng och sängmöbler. Två infällda garderober erbjuder förvaring. En vacker detalj är burspråket som gör att rummet känns större samtidigt som det släpper in rikligt med ljus. Väggarna är klädda i tapeter och på golvet ligger ett parkettgolv.

TV

Grundutbud av tv-kanaler ingår i avgiften via Comhem.

Internet

Bredband via bredbandsbolaget ingår i månadsavgiften.

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

 • Byggår
  1950-52
 • Nätbolag
  Jämtkraft
Energideklaration

Ingen energideklaration att redovisa

Exteriör

Uteplats

Balkong i söderläge.

Bilplats

9 garageplatser. Går att hyra för 567 kr. Lång kö.
81 parkeringsplatser med uttag för motorvärmare. Går att hyra för 170 kr/mån. Ca 1 års kötid enligt föreningen.

Övriga utrymmen

Två förråd hör till lägenheten varav ett är matkällarförråd. Inom föreningen finns cykelförråd, snickeri, målarrum, solarium, vävstuga. Här finns också ett övernattningsrum som går att hyra för 100 kr/dygn, max fem dagar i rad. Det finns tre tvättstugor som renoverades 2001 och grovtvättstugan färdigställdes 2009. Tvättstugan är utrustad med två tvättmaskiner, torktumlare och torkrum.

Ekonomi

 • Månadsavgift
  4 302 kr
 • Andel i BRF
  0,8027 %
 • Andel av årsavg.
  0,8027 %
 • Repfond
  15 kr
 • Överlåtelseavg.
  1 163 kr (betalas av köpare)
 • Pantsättningsavg.
  465 kr
Driftskostnader
 • El
  350 kr
 • Försäkring
  93 kr

Totalt: 443 kr/mån

Bostadsrätts­förening

HSB:s Brf Björktrasten

Stabil HSB förening bestående av 145 bostadsrätter, 1 hyresrätt och 10 lokaler på adresserna Skolgatan 40-46 C, Odensängsvägen 4-10, Fagervallsgränd 13-15 A-B samt 17, Allégatan 41-45 A-B samt 47. Innergårdar med grönytor och utemöbler, grillplats och boulebana.

Ekonomi

Ingen avgiftsförändring är beslutad. (men avgiften kommer troligtvis höja med 2-3% per år under de närmaste åren)

Ekonomin i bostadsrättsföreningen är god.
2018-01-01 höjdes avgiften med 2%.
2017-01-01 höjdes avgiften med 2%.
2016-01-01 höjdes avgiften med 2%.

Renoveringar

Fönsterbyte, målning trapphus och tilläggsputs av fasad finns med i underhållsplanen med beräknad start 2021.
Anslutning av dagvattenledningar till kommunala nätet utfördes hösten 2017.
2017: byte till rörelsedetektorer för invändig belysning.
2016: Nytt låssystem installerades
2012-2013 Renovering av hissar inom föreningens fastigheter
2010-2014 Tak
2008: OVK
2009: Grovtvättstuga färdigställs
2001: Tre tvättstugor renoveras
1988/ 1989: Omdragning av el, extraglas insatt, trappuppgångar renoverade. Tilläggisolering ytterväggar/ fönster. Stamrenovering horisontella stammar i kök/ badrum, byte av radiatorer.

Övrigt

HSB´s obligatoriska medlemskap kostar 500 kronor per medlem vilket berättigar till att ta del av HSB´s rabatter. Första året betalas en årsavgift på 300kr som sedan ingår i månadsavgiften på bostadsrätten.

Inom föreningen finns cykelförråd, snickeri, målarrum, vävstuga. Här finns även ett övernattningsrum som går att hyra för 100 kr/dygn, max fem dagar i rad. På Allegatan 45 finns möjlighet för boende att hyra lokal för aktiviteter 400kr för halvdag/600kr för heldag (Via Hjärt & Lungsjukas förening). Det finns tre tvättstugor som renoverades 2001 och grovtvättstugan färdigställdes 2009. Tvättstugan är utrustad med två tvättmaskiner, centrifug, torktumlare och torkskåp.

Dokument

Övrig information

Budgivning
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som köper bostaden. I det fall det kommer in bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

Boendekostnadskalkyl
Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna så erbjuder sig ansvarig fastighetsmäklare att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

Sidotjänster
Storsjömäklarna AB erhåller en administrationsersättning om 520 kr exkl moms för förmedling av Hemnets (Hemnet Service HNS AB) annonserbjudande.

Annonsering av slutpris på Internet
Storsjömäklarna publicerar information om slutpriset på Hemnet och vår hemsida.

Undersökningsplikt
Som köpare av en bostadsrätt eller fastighet har du en omfattande undersökningsplikt. Det innebär att du inte kan göra säljaren ansvarig för sådana fel som du borde ha upptäckt vid en undersökning, så kallade faktiska fel. Det är därför viktigt att du gör en undersökning av bostadsrätten eller fastigheten. Säljaren kan endast, om inte annat har avtalats, bli ersättningsskyldig för dolda fel, det vill säga sådana fel och brister som man inte kan kräva att du som köpare borde ha upptäckt vid din undersökning av bostadsrätten eller fastigheten och inte heller borde ha kunnat räkna med. Läs mer om köparens undersökningsplikt i frågelistan som du finner på internet eller som du kan få av ansvarig fastighetsmäklare.

Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Information angående hantering av personuppgifter
På en visning behöver vi ta in personuppgifter i form av namn, telefonnummer och mailadress. Anledningen till att vi samlar in uppgifterna är främst för att kunna kontakta dig i efterhand för att höra om du är intresserad av bostaden eller om du önskar bevakning av liknande bostäder. Vi behåller dina uppgifter i två år, men du kan när som helst meddela att du inte vill ha fortsatt kontakt. Det gör du genom att avanmäla dig direkt till mäklaren eller via info@storsjomaklarna.se. Vi behåller dock alltid dina uppgifter fram tills dess att bostaden är såld eftersom ni som spekulant utgör en del av själva affären. Om du går vidare och blir budgivare så är vi skyldiga att arkivera dina uppgifter i tio år enligt Fastighetsmäklarlagen

Bilder

Vy mot entrén
Vy mot entrén
Kök
Kök
Plats finns för både fullstor kyl & frys
Plats finns för både fullstor kyl & frys
Sovrum
Sovrum
Sovrum
Sovrum
Vardagsrum
Vardagsrum
Vardagsrum
Vardagsrum
Sovrum med burspråk
Sovrum med burspråk
Inre hall
Inre hall
Inre hall
Inre hall
Entré/hall
Entré/hall
Badrum
Badrum
Vy från balkongen
Vy från balkongen
Vy från balkongen
Vy från balkongen
Vy mot innergården
Vy mot innergården

Planlösning

Område

Skicka intresse­anmälan

Skicka en intresseanmälan så kontaktar mäklaren dig.