Bydalen 151, Bydalen

Utgångspris

395 000 kr

Visningar

Är du intresserad av en visning?

Bydalen 151, Bydalen (Åre)

Drömläge vid Dammån och närhet till skidåkning i Bydalen!

 • Typ
  Fritidshus
 • Tomtarea
  776 m²
 • Driftskostnad
  4 035 kr/år

Unikt tillfälle att skapa ett riktigt paradis intill härligt brusande och fiskrika Dammån. Här har jag nu nöjet att erbjuda denna tomt med fantastiskt läge, bebyggd med en stuga som har stora renoverings- eller rivningsbehov. Fastigheten är lättillgängligt belägen intill vägen och dessutom endast 1,8km från Bydalens fjällanläggning som erbjuder fantastiska möjligheter för utförsåkning.

El är redan inkopplat vilket gör det enkelt att påbörja planeringen av ert framtida drömboende i familjära Bydalsfjällen.

I Bydalen, mitt i de vackra Bydalsfjällen, bor ni mitt i den storslagna naturen. Känn friheten och ta för er av äventyren. Vandra längs de rösade lederna på fjället och njut av den friska rena bergsluften. Det finns många möjligheter i Bydalsfjällen. Som exempelvis, förstklassigt fiske, skotersafari, fjällridning på nordsvenska hästar med guide och massor av sevärdheter. Eller ta en tur med båt, kanot eller mountainbike. Under vintersäsongen går länstrafikens bussar mellan Östersund och Bydalen.

Bydalen ligger naturskönt beläget mitt i skidsystemet, och här åker du skidor direkt från stugan ut i hela skidsystemet. Bydalens Wärdshus är en av de naturliga samlingsplatserna i dalen. Hit vänder du dig för mat, dryck, umgänge, information i receptionen, bastu, badtunnebad, underhållning och konferens. I restaurangen finns allt från lunchmeny med dagens rätt till mycket fina 7-rättersmenyer med lokala råvaror.

Lite längre in i dalen återfinns restaurang Drommen där det serveras god och vällagad mat, smörgåsar, dagens lunch, våfflor eller varför inte en cappuccino och en kula vaniljglass. Kvällstid förvandlas restaurangen till en mysig fjällrestaurang. På menyn blandas svenska klassiker med Jämtländska inslag av ren, röding och ostar från Skärvången. Mat och goda viner i ljuv harmoni är ett brinnande intresse för sommelieren Marie Sällström. After ski vid brasan efter dagens slut är självklart för både stora och små. Temakvällarna på restaurang Drommen som tyrolerafton, grillafton och pizza buffé ska man inte heller missa.

Välkomna till Bydalen, en dalgång med svängrum!

Fredrik Berglund
Ansvarig mäklare

Fredrik Berglund

Kontakta mig om du vill veta mer om detta fritidshus eller vill ha en fri värdering av din nuvarande bostad!

Kontoret: 063-10 65 55

Fakta

 • Tomtarea
  776 m²
 • Beteckning
  Marby Prästbord 1:3
 • Pantbrev
  0 kr

Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

 • Byggnadstyp
  1 plan
 • Byggår
  Okänt
 • Grund
  Torpargrund
 • Fasad
  Trä
 • Tak
  Tegel
 • Nätbolag
  Jämtkraft
 • Vatten/avlopp
  Vatten saknas, Avlopp saknas. Fastigheten omfattas ej av anslutning till det kommunala V/A-nät som nu byggs ut i Bydalens dalgång. Denna sträcker sig till infarten till Fjällhalsen. Godkännande om att installera enskilt avlopp med 3-kammarbrunn och infiltration har tidigare beviljats av Åre kommun. Beslutet är dock inte längre gällande eftersom installationen ej slutförts inom 5 år.
Energideklaration
 • Status
  Behövs ej

Exteriör

Tomt

Tomtarea 776 m² (friköpt).

Bilplats

Parkering vid Bydalsvägen intill tomten.
Enkel infartsväg finns även ned till tomten.

Övriga byggnader

Förråd på tomten

Ekonomi

Driftskostnader
 • El
  4 035 kr

Totalt: 4 035 kr/år

Kostnaden för el avser den fasta elnätskostnaden för 16A från Jämtkraft.

Taxering
 • Totalsumma
  218 000 kr
 • Byggnad
  0 kr
 • Mark
  218 000 kr
 • Fastställd
  2018
 • Fastighetsavgift
  1 635 kr
 • Typkod
  213, Småhusenhet, byggnadsvärde under 50 000 kr

Dokument

Övrig information

Lagfartsavgift (stämpelskatt) 1,5% på köpeskilling samt inskrivningsavgift om 825 kr betalas av köparen. Kostnaden för uttagande av nya pantbrev är 2% på pantbrevsbeloppet samt en avgift om 375 kr per pantbrev.

Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Annonsering av slutpris på internet
Storsjömäklarna publicerar information om slutpriset på Hemnet och vår hemsida.

Budgivning
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som köper bostaden. I det fall det kommer in bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

Boendekostnadskalkyl
Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna så erbjuder sig ansvarig fastighetsmäklare att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

Sidotjänster
Storsjömäklarna AB erhåller en administrationsersättning om 440kr exkl moms för förmedling av Hemnets (Hemnet Service HNS AB) annonserbjudande.

Information angående hantering av personuppgifter
På en visning behöver vi ta in personuppgifter i form av namn, telefonnummer och mailadress. Anledningen till att vi samlar in uppgifterna är främst för att kunna kontakta dig i efterhand för att höra om du är intresserad av bostaden eller om du önskar bevakning av liknande bostäder. Vi behåller dina uppgifter i två år, men du kan när som helst meddela att du inte vill ha fortsatt kontakt. Det gör du genom att avanmäla dig direkt till mäklaren eller via info@storsjomaklarna.se. Vi behåller dock alltid dina uppgifter fram tills dess att bostaden är såld eftersom ni som spekulant utgör en del av själva affären. Om du går vidare och blir budgivare så är vi skyldiga att arkivera dina uppgifter i tio år enligt Fastighetsmäklarlagen.

Bilder

Mitt i dalgången intill brusande Dammån
Mitt i dalgången intill brusande Dammån
Plan och lättbyggd tomt
Plan och lättbyggd tomt
Lättillgänglig tomt och parkering vid vägen
Lättillgänglig tomt och parkering vid vägen
Trappa ned till Dammån
Trappa ned till Dammån

Område

I närheten

Bydalsfjällen - En dalgång med svängrum!

Här är det verkligen genuint och gemytligt. Här finns äkta omtanke, ett personligt värdskap som gör det enkelt och trivsamt att vara gäst. Här kan ni få ett personligt möte, bara ni och fjället och ett trevligt äventyr som ger minnen för livet. I Bydalsfjällen ingår destinationerna Höglekardalen, Bydalen, Fjällhalsen och Gräftåvallen.

I Bydalen, mitt i de vackra Bydalsfjällen, bor du mitt i den storslagna naturen. Känn friheten och ta för dig av äventyren. Vandra längs de rösade lederna på fjället och njut av den friska rena bergsluften. Det finns många möjligheter i Bydalsfjällen. Som exempelvis, förstklassigt fiske, skotersafari, fjällridning på nordsvenska hästar med guide och massor av sevärdheter. Eller ta en tur med båt, kanot eller mountainbike. Från Östersund och flygplatsen är det ca 6 mils bilfärd. Under vintersäsongen går länstrafikens bussar mellan Östersund och Bydalen.

Bydalen ligger naturskönt beläget mitt i skidsystemet, och här åker du skidor direkt från stugan ut i hela skidsystemet. Bydalens Wärdshus är en av de naturliga samlingsplatserna i dalen. Hit vänder du dig för mat, dryck, umgänge, information i receptionen, bastu, badtunnebad, underhållning och konferens.
I restaurangen finns allt från lunchmeny med dagens rätt till mycket fina 7-rättersmenyer med lokala råvaror.

Runt restaurangen i centrum finns allt nära till hands. Skidshop/ skiduthyrning, skipassförsäljning, reception och livsmedelsaffär, allt i samma byggnad.

Lite längre in i dalen återfinns restaurang Drommen där det serveras god och vällagad mat, smörgåsar, dagens lunch, våfflor eller varför inte en cappuccino och en kula vaniljglass. Kvällstid förvandlas restaurangen till en mysig fjällrestaurang. På menyn blandas svenska klassiker med Jämtländska inslag av ren, röding och ostar från Skärvången. Mat och goda viner i ljuv harmoni är ett brinnande intresse för sommelieren Marie Sällström. After ski vid brasan efter dagens slut är självklart för både stora och små. Temakvällarna på restaurang Drommen som tyrolerafton, grillafton och pizza buffé ska man inte heller missa.

Läs mer på www.bydalsfjallen.se, www.bydalen.com, www.hoglekardalen.com

Skicka intresse­anmälan

Skicka en intresseanmälan så kontaktar mäklaren dig.