Hara 175

Accepterat pris

2 350 000 kr

Visningar
 • 25/1
  25/1, 13:00–13:45 Öppen visning - Välkommen!
Hara 175 (Östersund)

Mysig gård i centrala Hara med ca 44 ha mark!

 • Typ
  Jordbruk
 • Rum
  6 r.o.k.
 • Boarea
  127 m²
 • Markarea
  43,94 ha
 • Driftskostnad
  33 984 kr/år

Ta tillfället i akt och bli ägare till en underbar anrik gård med många möjligheter och ett händelserikt liv på landet. Fastigheten har fantastisk utsikt över närområdet och fjällen. I trevliga Hara ligger denna gård på 177 kvm som erbjuder öppen planlösning i sällskapsutrymmena och fyra sovrum för den stora familjen, Här kan ni njuta av utsikten och lugnet tillsammans med familj, släkt & vänner. En inbjudande farstukvist tar er in i hallen som erbjuder klädavhängning och plats för garderober. Ta del av de trivsamma sällskapsutrymmena med öppen planlösning mellan matplats och vardagsrum. Här finns gott om plats att umgås på för både släkt och vänner och när vädret tillåter kan ni utnyttja den trevliga altanen. Det stora köket från Ikea erbjuder gott om arbetsytor för den glade kocken. Efter middagen kan ni tillbringa tid i vardagsrummet och njuta av lugnet med braskaminen som både värmer och bidrar till mysfaktorn. Övre planet rymmer 4 sovrum med gott om inbyggd förvaring och ett badrum. Från två av sovrummen når man en storbalkong som sträcker sig längs ena gaveln.

Stor anlagd gräsmatta med möjligheter att skapa en fridfull oas för både avkoppling och lek. På tomten finns en garagebyggnad med plats för två bilar och praktiska förvaringsutrymmen, bryggstuga med fungerande bakstuga, pannrum och inredningsbar övervåning. Det finns också en loge med plats för skoter och fyrhjuling och hönsgård. På ägorna finns också en hölada och tre bikupor. Till gården hör ca 44 ha mark där en del av marken ligger med strandläge vid Storsjön. För den jaktintresserade finns det ett jaktlag som man är garanterad plats i om man önskar det. Skogsbruksplan finns över skogsskiftet.

Martin Eriksson
Ansvarig mäklare

Martin Eriksson

Kontakta mig om du vill veta mer om denna gård eller vill ha en fri värdering av din nuvarande bostad!

Kontoret: 063-10 65 55

Fakta

 • Rum
  6 r.o.k.
 • Sovrum
  4 st
 • Boarea
  127 m²
 • Beteckning
  Hara 6:6
 • Pantbrev
  2 350 000 kr

Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Interiör

Huset disponeras enligt följande:

ENTRÉPLAN:

HALL
Rymlig hall med avhängning till vänster och plats för garderober och byrå om man önskar det. På golvet ligger ett grått plastgolv och på väggarna sitter en ljus mönstrad tapet. Här finns också en inbyggd garderob och städskrubb.

KÖK
Stort och ljust kök som rymmer ett matbord för 4-6 personer. Köksinredningen från Ikea vita fasade skåp- och lådfronter och erbjuder rikligt med förvaringsmöjligheter i skåp och lådor. Bänkskivor i ek erbjuder gott om arbetsytor för den glade kocken. Ovanför bänkskivan sitter ett skifferfärgat kakel och infällda spottar. Köket är maskinellt utrustat med induktionshäll (Whirlpool), varmluftsugn/mikro (Ikea), Kyl och frys (Samsung), diskmaskin (Bosch) och fläkt (Gorenje). På väggarna sitter en ljusgrå tapet och gråmålad panel. På golvet ligger en grå plastmatta.

VARDAGSRUM/MATSAL
Stort vardagsrum/matsal med öppen planlösning. Här kan man välja själv om hur väljer att disponera ytorna eller delar av det till två rum. Här finns plats för soffgrupp, tv-möbel och matsalsbord mm. Här finns också den stora braskaminen som både värmer och bidrar med myskänsla. Härifrån når du också den stora altanen med trätrall som rymmer både matbord och grill. På golvet ligger en vitt laminatgolv och på väggarna sitter en ljus tapet.

WC
Direkt till vänster innanför entrén finner du gästtoalett som är utrustad med handfat och wc. På golvet ligger ett laminatgolv i ek och väggarna är vitmålade.

ÖVRE PLAN:
Övre planet rymmer fyra sovrum och ett badrum. Två större sovrum och två lite mindre med praktiska inbyggda garderober.

SOVRUM 1
Stort sovrum som rymmer dubbelsäng, sängbord och byrå/skrivbord. Här finns fyra inbyggda garderober för praktisk klädförvaring. Här finns utgång till den stora balkongen som sträcker sig längs ena kortsidan. På golvet ligger ett laminatgolv i mörkbrunt trä och på väggarna sitter en mönstrad tapet.

SOVRUM 2
Rymligt sovrum med tre inbyggda garderober och plats för dubbelsäng, sängbord och byrå. Även här finns utgång till den stora balkongen. På golvet ligger ett mörkgrått laminatgolv och på väggarna sitter en ljusmönstrad tapet och en svart fondvägg.

SOVRUM 3
Sovrummet rymmer säng och skrivbord. Här finns 2 inbyggda garderober extra förvaring. På golvet ligger ett mörkgrått laminatgolv och på väggarna sitter en grå tapet med fototapet som fond.

SOVRUM 4
Sovrummet rymmer säng, skrivbord och en byrå. Här finns också en stor inbyggd garderob. På golvet ligger ett mörkgrått laminatgolv och på väggarna sitter en ljusmönstrad tapet.

BADRUM
Badrummet är utrustat med dusch, väggfast wc och tvättställ med kommod. På golvet ligger ett mörkgrått klinker och på väggarna sitter ett vitt kakel. Badrummet behöver ses över och renoveras eller alternativt sätta in en duschkabin.

KÄLLARPLAN:
Du når källaren från hallen där du har en groventré. I källaren finns tvättstuga, pannrum/förråd, matkällare och jordkällare.

TV

Tv via fiber

Internet

Bredband via fiber

Byggnad

 • Byggnadstyp
  1 ½ plan med källare
 • Byggår
  1929
 • Grund
  Källare/Grundsula
 • Stomme
  Trä
 • Bjälklag
  Trä
 • Fasad
  Stående träpanel
 • Tak
  Tegelpannor
 • Fönster
  2-glasfönster kopplade i fönsterbågar
 • Elförbrukning
  12 069 kWh/år
 • Uppvärmning
  Elpanna, vedpanna i byggnad intill med kulvert
 • Vatten/avlopp
  Vatten via vattenförening, avlopp via 2-kammarbrunn
 • Ventilation
  Självdrag
Energideklaration
 • Status
  Utförd
 • Datum
  2019-07-15
 • Prestanda
  147 kWh/m²/år
 • Energiklass
  E

Exteriör

Tomt

Tomtarea 1000 m². Trevlig trädgårdstomt med äppelträd och jordgubbsland. Här finns också röda och svarta vinbärsbuskar, rabarber och krusbär.

Uteplats

Altan med plats för matbord och grill.

Bilplats

Parkering på gårdsplan samt garage (2 bilar)

Ekonomibyggnader
Djurstall, maskinhall mm, värdeår före 1980

Area 241 kvm. Beskaffenhet: Enklare.
Garagedelen är isolerad med betonggolv och värmefläkt, även förberett med kulvert från pannan om man vill det varmställt. Här finns även förråd, snickarbod och stora förvaringsytor.

Loge, lada och liknande, värdeår 1980-

Area 75 kvm. Beskaffenhet: Normalt. Här finns möjlighet att ha skotergarage med utfart åt två håll, förråd och ett hönshus.

Bryggstuga

Här finns vedpannan och angränsande vedbod. Här finns också en fullt fungerande bakstuga. På övre plan finns möjlighet att inreda eller använda som förvaring.

Hölada

Enklare hölada som står på åkermarken ovanför huset. I närheten finns också tre bikupor.

Marker
Åkermark

Areal: 7 ha. Brukningsvärde: Normalt. Dränering: Tillfredsställande/Självdränerad.

Skogsmark

Areal: 26 ha.

Impediment

Areal: 10 ha.

Ekonomi

Driftskostnader

Totalt: 33 984 kr/år

Taxering
 • Totalsumma
  2 148 000 kr
 • Fastighetsavgift
  6 690 kr
 • Typkod
  120, Lantbruksenhet, bebyggd
Småhusmark lantbruk

180 000 kr

Småhusbyggnad lantbruk

712 000 kr (värdeår 1929)

Åkermark

122 000 kr

Skogsmark

939 000 kr

Impediment

16 000 kr

Ekonomibyggnader

70 000 kr

Ekonomibyggnader

109 000 kr

Inskrivningar

Rättigheter last

Last: Avtalsservitut: Fiberoptisk Kabel, 2380IM-09/14649.1
Last: Ledningsrätt Starkström, 2380-96/16.1
Last: Officialservitut Avlopp, 23-SUN-586.1
Last: Officialservitut Infiltrationsanläggning, 23-SUN-538.1
Last: Officialservitut Väg, 23-SUN-538.2

Servitut

Avtalsservitut Fiberoptisk Kabel

Gemensamhets­anläggningar

Gemensamhetsanläggning: Östersund Bräcke GA:2, Gemensamhetsanläggning: Östersund Hara GA:8
Skattetal: Mantal 37/300

Dokument

Övrig information

Lagfartsavgift (stämpelskatt) 1,5% på köpeskilling samt inskrivningsavgift om 825 kr betalas av köparen. Kostnaden för uttagande av nya pantbrev är 2% på pantbrevsbeloppet samt en avgift om 375 kr per pantbrev.

Fastigheten har besiktigas av Anticimex 2019-07-17 och protokoll kommer att delas ut vid visningarna. Detsamma gäller energideklarationen som har utförts 2019-07-15. Kopplad till besiktningen är en ansvarsförsäkring för säljaren avseende fel i fastighet enl. JN 4 kap 19 § (dolda fel) som gäller 10 år efter tillträdesdag.

Accepterat Pris
Den här bostaden marknadsförs med "Accepterat pris". Det innebär att priset ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering. Även om ett Accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

Budgivning
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som köper bostaden. I det fall det kommer in bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

Boendekostnadskalkyl
Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna så erbjuder sig ansvarig fastighetsmäklare att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

Sidotjänster
Storsjömäklarna AB erhåller en administrationsersättning om 240-560 kr exkl moms för förmedling av Hemnets (Hemnet Service HNS AB) annonserbjudande.

Annonsering av slutpris på internet
Storsjömäklarna publicerar information om slutpriset på Hemnet och vår hemsida.

Information angående hantering av personuppgifter
På en visning behöver vi ta in personuppgifter i form av namn, telefonnummer och mailadress. Anledningen till att vi samlar in uppgifterna är främst för att kunna kontakta dig i efterhand för att höra om du är intresserad av bostaden eller om du önskar bevakning av liknande bostäder. Vi behåller dina uppgifter i två år, men du kan när som helst meddela att du inte vill ha fortsatt kontakt. Det gör du genom att avanmäla dig direkt till mäklaren eller via info@storsjomaklarna.se. Vi behåller dock alltid dina uppgifter fram tills dess att bostaden är såld eftersom ni som spekulant utgör en del av själva affären. Om du går vidare och blir budgivare så är vi skyldiga att arkivera dina uppgifter i tio år
enligt Fastighetsmäklarlagen.

Undersökningsplikt
Som köpare av en bostadsrätt eller fastighet har du en omfattande undersökningsplikt. Det innebär att du inte kan göra säljaren ansvarig för sådana fel som du borde ha upptäckt vid en undersökning, så kallade faktiska fel. Det är därför viktigt att du gör en undersökning av bostadsrätten eller fastigheten. Säljaren kan endast, om inte annat har avtalats, bli ersättningsskyldig för dolda fel, det vill säga sådana fel och brister som man inte kan kräva att du som köpare borde ha upptäckt vid din undersökning av bostadsrätten eller fastigheten och inte heller borde ha kunnat räkna med. Läs mer om köparens undersökningsplikt i frågelistan som du finner på internet eller som du kan få av ansvarig fastighetsmäklare.

Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Bilder

Kök
Kök
Matplats/vardagsrum
Matplats/vardagsrum
Vardagsrum
Vardagsrum
Sovrum 2
Sovrum 2
Hall
Hall
Braskamin
Braskamin
Gästtoalett
Gästtoalett
Hall
Hall
Kök
Kök
Kök
Kök
Kök
Kök
Hall
Hall
Matplats
Matplats
Vardagsrum
Vardagsrum
Övre hall
Övre hall
Badrum
Badrum
Badrum
Badrum
Sovrum 4
Sovrum 4
Sovrum 3
Sovrum 3
Sovrum 1
Sovrum 1
Sovrum 1
Sovrum 1
Tvättstuga
Tvättstuga
Altan
Altan
Altan med platsbyggd grill
Altan med platsbyggd grill
Garagebyggnad
Garagebyggnad
Garage
Garage
Garage
Garage
Garage
Garage
Bryggstuga m. vedbod
Bryggstuga m. vedbod
Bakstuga
Bakstuga
Bakstuga
Bakstuga
Välkommen till Hara 175
Välkommen till Hara 175
Loge
Loge
Åker på baksidan m. hölada och bikupor
Åker på baksidan m. hölada och bikupor
Åkermark ner mot Storsjön
Åkermark ner mot Storsjön
Strand med möjlighet till brygga
Strand med möjlighet till brygga
Strandremsa vid Storsjön
Strandremsa vid Storsjön
Hara 175
Hara 175

Planlösning

Område

Skicka intresse­anmälan

Skicka en intresseanmälan så kontaktar mäklaren dig.