Björkbackavägen 2B, Karlslund

Accepterat pris

1 575 000 kr

Visningar

Är du intresserad av en visning?

Björkbackavägen 2B, Karlslund (Östersund)

Fin 3:a med lugnt läge på 1:a våningen

 • Typ
  Bostadsrättslägenhet
 • Rum
  3 r.o.k.
 • Boarea
  69 m²
 • Våningsplan
  1 av 3
 • Månadsavgift
  2 979 kr

Trevlig lägenhet som känns ljus och rymlig tack vare takhöjden på hela 2,70! Här finner ni ett bekvämt boende på 1:a våningen endast 0,5 trappa upp utan direkt insyn.

Till höger från hallen ligger det ljusa och trevliga köket som har ljusa släta luckor med svart bänkskiva av laminat och mosaik beklädd vägg ovanför. Utrymme finns för barstolar där middag för två kan intas med ett insynsskyddat läge mot entrén. Båda sovrummen har björkgolv och ljusa väggar. Bra förvaring finns i två platsbyggda garderober. Fräscht badrum med kakel och klinker i vitt där bekvämligheter som tvättmaskin och duschhörna med vikbara väggar finns. Vardagsrummet är stort och rymligt med plats för rejäl soffa och matsalsbord för 4 personer. Utgång till balkong med lugnt och soligt läge mot innergården.

Här bor du i hjärtat av Karlslund vid lugn gata. Perfekt mellan stan och ÖSK området med fina preparerade längdspår samt strövområden. Matvarubutik och lunchrestaurang finns endast ett stenkast bort. Varmt välkommen på visning!

Madeleine Söderström
Ansvarig mäklare

Madeleine Söderström

Kontakta mig om du vill veta mer om denna lägenhet eller vill ha en fri värdering av din nuvarande bostad!

Kontoret: 063-10 65 55

Fakta

 • Rum
  3 r.o.k.
 • Boarea
  69 m²
 • Våningsplan
  1 av 3
 • Hiss
  Nej
 • Lägenhetsnr
  C4:1 / 1103

Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Våningsplan 1 av 3.

Interiör

Rumsbeskrivning:
HALL
Välkomnade hall med klädavhängning till vänster. Till höger finns en inbyggd garderob där kläder och skor kan gömmas undan. Antracitgrått klickgolv som fortsätter in i den inre hallen. På väggarna sitter vitmålad bröstpanel och upptill sitter en tapet. Längre in utanför badrummet finns ytterligare en platsbyggd garderob.

KÖK
Till höger från hallen ligger köket som har ljusa luckor med rostfria handtag. Till det matchas en bänkskiva i svart laminat och väggen ovanför pryds av grå mosaik. Till vänster om dörren inrymmer ett praktiskt städskåp. På golvet ligger ett Alloc skeppargolv och väggarna är målade. Kökets maskinella utrustning består av kyl och frys (2003), diskmaskin (2007), spis och fläkt (2005).

SOVRUM 1
Intill köket finns ett mindre sovrum med plats för enkelsäng och mindre möblemang. Två platsbyggda garderober finns på var sida om dörren. På ena väggen sitter en mönstrad fondtapet och övriga väggar är klädda med tapet. Under dina fötter ligger ett björkgolv.

SOVRUM 2
Är det större sovrummet och har plats för dubbelsäng och sängbord. Förvaring finns i garderob med skjutdörrar. Målade väggar i beige ton och björkgolv. Fönster mot entrén och lugn gata.

BADRUM
Rakt fram från hallen ligger badrummet som är ljust och fräscht med kakel och klinker i vitt. Inredningen består av vikbara duschväggar, tvättställ med underskåp (2012), wc-stol (2019), tvättmaskin (2012) samt väggskåp.

VARDAGSRUM
Stort och härligt vardagsrum med generös takhöjd som genomsyrar hela lägenheten. Här finns gott om utrymme för rejäl soffhörna och matsalsbord för 4 personer. Utgång finns till balkong som vetter mot den lugna innergården. Fin original parkett i ek och svart mönstrad fondtapet vid soffhörnan och vit tapet på övriga väggar.

TV

Com Hem

Internet

Com Hem

Tillträde

Omgående

Byggnad

 • Byggår
  1944
 • Fönster
  3-glasfönster
Energideklaration
 • Prestanda
  152 kWh/m²/år

Exteriör

Uteplats

Nyrenoverad balkong som ligger mot den lugna innergården. Här kan du njuta av solen i söder.

Bilplats

Föreningen har 48 parkeringsplatser varav 13 i carports. Dessa kostar 100 kr/mån, respektive 350 r/mån + elförbrukning enligt mätare. Separat kö och f n är det kö.

Övriga utrymmen

Till lägenheten hör ett källarförråd och matkällarförråd. Tvättstuga finns i källaren längre bort.

Ekonomi

 • Månadsavgift
  2 979 kr
 • Andel i BRF
  1,4304 %
 • Repfond
  0 kr
 • Överlåtelseavg.
  1 163 kr (betalas av köpare)
 • Pantsättningsavg.
  465 kr
 • Pantsatt
  Ja

Inklusive värme, vatten, bredband, kabel-tv och bostafsrättsförsäkring

Driftskostnader
 • El
  250 kr
 • Försäkring
  100 kr

Totalt: 350 kr/mån

Bostadsrätts­förening

Brf Björkbacken nr 1
 • Lägenheter
  72 st
 • Lokaler
  4 st

Bostadsrättsföreningens fastighet har beteckningen Illern 1, Östersund. 1944 uppfördes fyra huskroppar med 72 bostadsrätter och 4 lokaler varav 3 hyrs ut till externt och genererar goda intäkter.
Ekonomisk och teknisk förvaltning sköts av Riksbyggen. Föreningen har en vicevärd som nås under kontorstider.

Ekonomi

Föreningen har mycket god ekonomi. Det finns inga större renoveringar planerade. Under året kommer bara mindre underhåll att ske.
Föreningen har en kollektiv bostadsrättsförsäkring ingår för medlemmarna i månadsavgiften.

Renoveringar

Föreningen är mycket välskött och har genomfört en många stora renoveringar.

1979 Renovering fasad
1990 Renovering tak
1992 Renovering tvättstugor
1994 Byte avloppsstammar
1994 Ombyggnad kö-och parkeringsytor
1995 Byte horisontella & vertikala ledningar i kök & badrum
1996 Isolering vindsbjälklag
1998 Bytelägenhetsdörrar
1998 Renovering balkonger
2000 Byte fönster
2001 Källsorteringsanläggning
2001 Byte radiatorventiler och termostater
2002 Renovering källare och förråd
2005 Byte elstigare & ledningar i bostäder
2008 Ventilationskontroll
2008 Byte undercentral fjärrvärme
2009 Installation dörrautomatik
2010 Energideklaration
2012/2013 Byte samtliga kulvertar
2012 Radonmätning 30-70 bq

Gemensamma utrymmen

Tvättstuga finns i varje hus. Cykelförråd finna också att tillgå.

Gårdsplan

Fin innergård med gräsmatta, lekplats och gemensam grillplats.

Övrig information

Accepterat pris
Den här bostaden marknadsförs med "Accepterat pris". Det innebär att priset ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering. Även om ett Accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

Budgivning
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som köper bostaden. I det fall det kommer in bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

Boendekostnadskalkyl
Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna så erbjuder sig ansvarig fastighetsmäklare att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

Sidotjänster
Storsjömäklarna AB erhåller en administrationsersättning om 240-560 kr exkl moms för förmedling av Hemnets (Hemnet Service HNS AB) annonserbjudande.

Annonsering av slutpris på Internet
Storsjömäklarna publicerar information om slutpriset på Hemnet och vår hemsida.

Information angående hantering av personuppgifter
På en visning behöver vi ta in personuppgifter i form av namn, telefonnummer och mailadress. Anledningen till att vi samlar in uppgifterna är främst för att kunna kontakta dig i efterhand för att höra om du är intresserad av bostaden eller om du önskar bevakning av liknande bostäder. Vi behåller dina uppgifter i två år, men du kan när som helst meddela att du inte vill ha fortsatt kontakt. Det gör du genom att avanmäla dig direkt till mäklaren eller via info@storsjomaklarna.se. Vi behåller dock alltid dina uppgifter fram tills dess att bostaden är såld eftersom ni som spekulant utgör en del av själva affären. Om du går vidare och blir budgivare så är vi skyldiga att arkivera dina uppgifter i tio år
enligt Fastighetsmäklarlagen.

Undersökningsplikt
Som köpare av en bostadsrätt eller fastighet har du en omfattande undersökningsplikt. Det innebär att du inte kan göra säljaren ansvarig för sådana fel som du borde ha upptäckt vid en undersökning, så kallade faktiska fel. Det är därför viktigt att du gör en undersökning av bostadsrätten eller fastigheten. Säljaren kan endast, om inte annat har avtalats, bli ersättningsskyldig för dolda fel, det vill säga sådana fel och brister som man inte kan kräva att du som köpare borde ha upptäckt vid din undersökning av bostadsrätten eller fastigheten och inte heller borde ha kunnat räkna med. Läs mer om köparens undersökningsplikt i frågelistan som du finner på internet eller som du kan få av ansvarig fastighetsmäklare.

Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Bilder

Rymligt vardagsrum
Rymligt vardagsrum
Björkbackavägen 2B
Björkbackavägen 2B
Kök med utrymme för matbord eller byrå
Kök med utrymme för matbord eller byrå
Möblerbar hall
Möblerbar hall
Välkommen in!
Välkommen in!
Ljusinsläpp från trevligt fönster
Ljusinsläpp från trevligt fönster
Sovrum 1
Sovrum 1
Sovrum 2
Sovrum 2
Vardagsrum med utrymme för matbord för 4-6 stolar
Vardagsrum med utrymme för matbord för 4-6 stolar
Lugnt och rofyllt läge mot innergården
Lugnt och rofyllt läge mot innergården
Badrum
Badrum
Lugn och fridfull innergård
Lugn och fridfull innergård
Planritning
Planritning

Område

Skicka intresse­anmälan

Skicka en intresseanmälan så kontaktar mäklaren dig.