Prästgatan 65A, Centralt

Accepterat pris

3 290 000 kr

Visningar
 • 20/11
  20/11, 16:30–17:00 Öppen visning - Välkomna! Föranmäl er gärna till visningen.
Prästgatan 65A, Centralt (Östersund)

Njut av fantastisk utsikt.

 • Typ
  Bostadsrättslägenhet
 • Rum
  3 r.o.k.
 • Boarea
  127 m²
 • Våningsplan
  3 av 3
 • Månadsavgift
  5 524 kr

Nu finns en unik möjlighet att förvärva en av sekelskiftesvåningarna i Hellströmska palatset med toppenläge som erbjuder magnifik utsikt över Storsjön och Oviksfjällen samt en härlig balkong att koppla av på. Flytta in i denna representativa hörnlägenhet med innerstadskänsla direkt från söder som har takhöjd på tre meter, öppen spis, generösa fönsterpartier med tidsenliga detaljer samt allmänt vackra utsmyckningar.

Välkomna in i denna lägenhet som ni når med hiss via den pompösa entrén och trapphuset. Här har ni fantastiska sällskapsutrymmen som har vackra trägolv, högt i tak och en storslagen utsikt mot Storsjön och Oviksfjällen. Njut av trevligt sällskap där ni har plats för både familj och vänner. Det nyrenoverade köket med moderna vitvaror har plast för ett rejält matsalsbord och har en öppen planlösning mot de stora sällskapsutrymmena. Balkongen ligger med utsikt över Oviksfjällen och takåsarna och har eftermiddags- och kvällssol. Master bedroom ger en kunglig känsla och har högt i tak och fönsterpartier med brett synfält mot Storsjön. Badrum med dusch och separat toalett. Hall med braskamin.

Här bor ni i centrala Östersund med gångavstånd till all tänkbar service.

Björn Löfgren
Ansvarig mäklare

Björn Löfgren

Kontakta mig om du vill veta mer om denna lägenhet eller vill ha en fri värdering av din nuvarande bostad!

Kontoret: 063-10 65 55

Fakta

 • Rum
  3 r.o.k.
 • Sovrum
  2 st
 • Boarea
  127 m²
 • Våningsplan
  3 av 3
 • Hiss
  Ja
 • Lägenhetsnr
  44

Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Interiör

RUMSBESKRIVNING: PLANLÖSNING
Sekelskifteslägenhet som har högt i tak, stora fönster, breda fönstersmygar och tidsenliga vackra detaljer. Modernt kök med plast för ett matbord av större modell med skjutdörrar till den stora salen som badar i ljus och har vackert fiskbensmönstrat ekparkettgolv samt utgång till balkong med bedårande utsikt över Storsjön och Oviksfjällen. Master bedroom med hörnläge där utsikten är fantastisk. Båda sovrum har fiskbensmönstrat ekparkettgolv och härlig snickarglädje, I hallen finns ingång till badrum med dusch, toalett och klädkammare. Braskamin som behöver godkännas för att elda i. Hallen har bra utrymme för ytterkläder.

KÖK
Modernt kök, renoverat -15, med högt i tak och plats för stort matbord. Släta köksluckor, utdragslådor och överskåp. Gott om förvaringsutrymmen. Kakel ovanför köks- och diskbänkar. Laminatbänkskiva, dubbelho och engreppsblandare. Köket är maskinellt utrustat med rostfri stor kyl & frys, inductionshäll, fläkt, inbyggnadsugn & micro samt rostfri diskmaskin. Samtliga vitvaror är från -15. Stora fönsterpartier med utsikt över Storsjön, Gustavsbergsbacken och takåsarna. Trägolv och målade väggar samt vackra tidsenliga detaljer. Allmogedörrar mot hallen och höga spegeldörrar mot salen.

SAL
Fantastisk sal som har fiskbensmönstrat ekparkettgolv, målade väggar och generösa fönsterpartier som ger rummet ett fantastiskt ljus. Utgång till balkong med vacker utsikt över sjö & fjäll samt härligt med eftermiddags- och kvällssol. Höga dubbeldörrar mot master bedroom.

MASTER BEDROOM
Master bedroom har fiskbensmönstrat ekparkettgolv, tapet, valvat tak, två garderober och fönsterpartier mot hörnläge vilket ger en härlig utsikt över landskapet, Storsjön och Oviksfjällen.

SOVRUM (2)
Sovrum (2) har fiskbensmönstrat ekparkettgolv, tapet och fönster med utsikt mot Storsjön.

BADRUM
Badrum som har våtrumsmatta och helkaklade väggar. Utrustat med duschhörna, tvättställ med underskåp, inbyggd spegel, tvättställ och wc-stol.

TOALETT
Toalett som har matta, målade väggar och kakel vid handfatet. Utrustat med tvättställ, spegelskåp och wc-stol.

HALL
Hall med trägolv och tapet. Öppen spis som inte är kontrollerad och godkänd som eldstad. Ingång till klädkammare. Vid entrén finns två garderober som har skjutbara spegeldörrar. Bra utrymme för ytterkläder.

TV

Basutbud av tv.kanaler ingår i månadsavgiften. Leverantör ComHem.

Internet

Bredband ingår i månadsavgiften.

Tillträde

Tillträde enligt överenskommelse

Byggnad

 • Byggår
  1929
 • Fönster
  2-glasfönster
 • Uppvärmning
  Fjärrvärme
 • Ventilation
  Mekanisk ventilation
Energideklaration
 • Status
  Utförd
 • Datum
  2009-11-25
 • Prestanda
  167 kWh/m²/år
Renoveringar

2015: Renovering kök med nya vitvaror. Nya golv i kök och hall.

Exteriör

Uteplats

Balkong med utsikt mot Storsjön, Oviksfjällen och takåsarna. Eftermiddags- och kvällssol.

Övriga utrymmen

Vinds- och källarförråd tillhör lägenheten. Tvättstuga finns på entréplanet.

Ekonomi

 • Månadsavgift
  5 524 kr
 • Andel i BRF
  4,3848 %
 • Repfond
  0 kr
 • Överlåtelseavg.
  1 163 kr (betalas av köpare)
 • Pantsättningsavg.
  465 kr

I månadsavgiften ingår värme, vatten, tv och bredband.

Driftskostnader
 • El
  400 kr
 • Försäkring
  100 kr

Totalt: 500 kr/mån

Uppskattade driftskostnader för nuvarande ägare.

Observera att driftskostnaderna kan skilja sig åt beroende på avtal och användning.

Bostadsrätts­förening

Brf Hellströmska Palatset
 • Lägenheter
  30 st
 • Lokaler
  3 st
 • Äkta förening
  Ja

Föreningen har under 2015 förvärvat fastigheten Monopolet 4 och har som ändamål att främja medlemmarnas ekonomiska intressen genom att upplåta bostadslägenheterna som bostadsrätter.

Ekonomi

Föreningen har finansierat köpet av fastigheten med 2/3 insatskapital från medlemmarna och 1/3 bottenlån via föreningen. Årsavgiften höjdes med 5% för 2019. Föreningen har förnärvarande inte tagit något beslut om att förändra årsavgifterna för nästa år.

Renoveringar

Föreningen följer en långsiktig underhållsplan med utgångspunkt för gjord statusbesiktning i samband med förvärvet. Föreningen närmaste planerade renoveringsåtgärder är att renovera tvättstugan, göra om innergården till en ombonad och trivsam oas med växtligheter, platser att umgås på samt en låsbar grind för en privat sfär på innergården.

Gemensamma utrymmen

Tvättstuga i entréplanet.

Gårdsplan

Trevlig lugn innergård.

Dokument

Övrig information

Budgivning
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som köper bostaden. I det fall det kommer in bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

Boendekostnadskalkyl
Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna så erbjuder sig ansvarig fastighetsmäklare att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

Sidotjänster
Storsjömäklarna AB erhåller en administrationsersättning om 600 kr exkl moms för förmedling av Hemnets (Hemnet Service HNS AB) annonserbjudande.

Annonsering av slutpris på Internet
Storsjömäklarna publicerar information om slutpriset på Hemnet och vår hemsida.

Undersökningsplikt
Som köpare av en bostadsrätt eller fastighet har du en omfattande undersökningsplikt. Det innebär att du inte kan göra säljaren ansvarig för sådana fel som du borde ha upptäckt vid en undersökning, så kallade faktiska fel. Det är därför viktigt att du gör en undersökning av bostadsrätten eller fastigheten. Säljaren kan endast, om inte annat har avtalats, bli ersättningsskyldig för dolda fel, det vill säga sådana fel och brister som man inte kan kräva att du som köpare borde ha upptäckt vid din undersökning av bostadsrätten eller fastigheten och inte heller borde ha kunnat räkna med. Läs mer om köparens undersökningsplikt i frågelistan som du finner på internet eller som du kan få av ansvarig fastighetsmäklare.

Hantering av personuppgifter
Information angående hantering av personuppgifter På en visning behöver vi ta in personuppgifter i form av namn, telefonnummer och mailadress. Anledningen till att vi samlar in uppgifterna är främst för att kunna kontakta dig i efterhand för att höra om du är intresserad av bostaden eller om du önskar bevakning av liknande bostäder. Vi behåller dina uppgifter i två år, men du kan när som helst meddela att du inte vill ha fortsatt kontakt. Det gör du genom att avanmäla dig direkt till mäklaren eller via info@storsjomaklarna.se. Vi behåller dock alltid dina uppgifter fram tills dess att bostaden är såld eftersom ni som spekulant utgör en del av själva affären. Om du går vidare och blir budgivare så är vi skyldiga att arkivera dina uppgifter i tio år enligt Fastighetsmäklarlagen.

Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt utdrag ur bostadsrättsföreningens lägenhetsregister. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Bilder

Representativa utrymmen.
Representativa utrymmen.
Njut av utsikten över Oviksfjällen.
Njut av utsikten över Oviksfjällen.
Utsikt mot Storsjön!
Utsikt mot Storsjön!
Utsikt mot staden.
Utsikt mot staden.
Välkomna till vackra Hellströmska palatset
Välkomna till vackra Hellströmska palatset
Modernt kök i sekelskifteslägenhet
Modernt kök i sekelskifteslägenhet
Stort matbord och mycket ljus.
Stort matbord och mycket ljus.
Kök med stil & elegans!
Kök med stil & elegans!
Bra utrymme.
Bra utrymme.
Utgång till balkong.
Utgång till balkong.
Vacker utsikt!
Vacker utsikt!
Utsikt mot Frösön.
Utsikt mot Frösön.
Sal att umgås i.
Sal att umgås i.
Sal mot sovrum.
Sal mot sovrum.
Vackra detaljer.
Vackra detaljer.
Vy mot sal & kök.
Vy mot sal & kök.
Vackra dörrar.
Vackra dörrar.
Hall
Hall
Öppen spis
Öppen spis
Öppen spis för trivsel.
Öppen spis för trivsel.
Hall mot entrén.
Hall mot entrén.
Stor hall.
Stor hall.
Master bedroom med fantastisk utsikt.
Master bedroom med fantastisk utsikt.
Master bedroom.
Master bedroom.
Sovrum
Sovrum
Badrum med dusch.
Badrum med dusch.
Gästtoalett
Gästtoalett
Hellströmska palatset
Hellströmska palatset
Balkong med fantastisk utsikt.
Balkong med fantastisk utsikt.
Mäktig entré
Mäktig entré
Entrén till lägenheten.
Entrén till lägenheten.

Planlösning

Område

I närheten

I Östersunds centrum finns allt inom bekvämt avstånd. Här finns en livskraftig stadskärna med butiker och företag för alla smaker. Flera populära cafeer och restauranger. Välsorterade matbutiker. Till strandpromenaderna vid Storsjön är det bara några få kvarter. Där finns också båthamnen, välbesökt sommarrestaurang och badhusparken att njuta av både sommar och vintertid.

Skicka intresse­anmälan

Skicka en intresseanmälan så kontaktar mäklaren dig.