Bydalen Renstigen 1, Bydalen

Accepterat pris

4 250 000 kr

Visningar

Är du intresserad av en visning?

Bydalen Renstigen 1, Bydalen (Åre)

Exklusivt handtimrat fritidshus med fantastiskt läge och hänförande utsikt!

 • Typ
  Fritidshus
 • Boarea
  109 m²
 • Tomtarea
  1 679 m²
 • Driftskostnad
  49 085 kr/år

Vi har det stora nöjet att presentera detta exklusivt handtimrade och påkostade fritidshus med fantastiskt läge uppe på Västfjället där ni kan låta er hänföras av den underbara utsikt över hela dalen och fjällvärlden. Fantastisk rymlig altan där ni under soliga vårdagar njuter av eftermiddagssolen och en härlig afterski i familj och goda vänners lag och passar då självklart även på att ta ett skönt bastubad. Bekvämt belägen mitt i Bydalens stora skidsystem med tilltalande ski-in/ski-outläge. Här är varje detalj noggrant genomtänkt och den lantliga engelsk herrgårdsstil med de rutiga tapeterna, de timrade väggarna och de synliga takbjälkarna skapar en perfekt harmoni med de genomgående moderna och exklusiva materialvalen.

När ni kliver över tröskeln till detta fantastiska fritidshus slås ni direkt av hur välplanerat och genomtänkt allt är. Den rymliga hallen har gott om plats för det större sällskapet och badrummet inrymmer allt som önskas för en bekväm fjällvistelse med både dusch, badkar, bastu och tvättstugedel. Köket har gott om utrymme och i det härliga vardagsrummet värmer den centralt placerade skifferspisen gott efter en lång dag på fjället. Entréplanet har även ett mycket rymligt sovrum och en altan med perfekt söderläge.

Husets övre plan har både badrum med dusch och sovrum samt allrum för umgänge.

I separat byggnad finner ni ett perfekt komplement till bostadshuset där en lägenhet med kök, badrum och loft med två rum välkomnar. Dessutom garage med fjärrstyrd port som passar perfekt, för bil, snöskoter eller kanske fyrhjulingsförvaring.

I Bydalen, i de vackra Bydalsfjällen, bor ni mitt i den storslagna naturen. Känn friheten och ta för er av äventyren. Vandra längs de rösade lederna på fjället och njut av den friska rena bergsluften. Det finns många möjligheter i Bydalsfjällen utöver den fina alpina skidåkningen. Som exempelvis, förstklassigt fiske, skotersafari, fjällridning på nordsvenska hästar med guide och massor av sevärdheter. Eller ta en tur med båt, kanot eller mountainbike. Under vintersäsongen går länstrafikens bussar mellan Östersund och Bydalen.

Ta chansen att bli ägare till ett av Bydalsfjällens finaste fritidshus med påkostade materialval och en lyxig känsla rakt igenom!

Välkomna att anmäla ert intresse för visning!

Fredrik Berglund
Ansvarig mäklare

Fredrik Berglund

Kontakta mig om du vill veta mer om detta fritidshus eller vill ha en fri värdering av din nuvarande bostad!

Kontoret: 063-10 65 55

Fakta

 • Sovrum
  3 st
 • Boarea
  109 m²
 • Tomtarea
  1 679 m²
 • Beteckning
  Hallens-Backen 1:135
 • Pantbrev
  0 kr

Areauppgifter enligt ritning(ar)

Interiör

RUMSBESKRIVNING:
ENTRÉPLAN
Genomgående modernt och slittåligt klinkergolv med träimitation på entréplanet. Främst timmerväggar invändigt tillsammans med matchande tapeter på väl valda ställen.

HALL
Här välkomnas ni in i en rymlig hall med gott om utrymme för klädavhängning på krokar och hatthylla samt dessutom platsbyggda hyllor för skor och ytterligare förvaring. I hallen finns dessutom ett torkskåp som smidigt tar hand om blöta kläder efter en vårdag i backen. Hallen har ett modernt och slittåligt klinkergolv och timmerväggar samt vägg med matchande stående panel.

BADRUM
Badrummet är mycket rymligt och praktiskt planerat med exklusiva materialval. Stilrent klinkergolv med träimitation och timmerväggar tillsammans med en ljust målad vägg. Badrummet är utrustat med både badkar och duschkabin med takdusch samt fristående bastu med glasväggar. Extra bred kommod med handfat samt dubbla moderna och beröringsfria blandare från ORAS med stort spegelskåp med inbyggd belysning ovanför och en handdukstork intill. Badrummet inrymmer även en tvättstugedel med utrustad med både tvättmaskin och torktumlare och wc till höger om entrén.

PANNRUM/TEKNIKRUM
I den inre hallen mittemot badrummet finner ni ett rum som inrymmer värmepump och ytterligare utrymme för förvaring under trappan till övre plan.

KÖK
Centralt placerat och ljust kök gott om plats för matbord för det större sällskapet intill fönster i två väderstreck. Köket går i ljus och lantlig herrgårdsstil som ger en perfekt harmoni med det timrade huset och de synliga timmerbjälkarna i taket. Svart bänkskiva i trä och glasskivor vid vid induktionshäll och diskbänk som stänksskydd. Maskinellt är köket utrustat med induktionshäll, spisfläkt, inbyggd diskmaskin, kylskåp samt inbyggd varmluftsugn och mikrovågsugn.

SOVRUM
Sovrum med gott om utrymme för dubbelsäng och garderob. Den höga takhöjden ger en härlig känsla av rymd. Timmerväggar tillsammans med en tapetserad vägg med rutigt mönster i engelsk stil.

VARDAGSRUM
Den fantastiskt vackra och centralt placerade öppna spisen murad av skiffer värmer här gott efter en lång dag i backen. Här finns gott om plats för soffor fåtöljer och tv-möbler och härifrån nås via dubbel altandörr den härliga altanen i söderläge.

ÖVRE PLAN
Genomgående bruna trägolv på övre planet och timmerväggar tillsammans med två tapetserade väggar.

ALLRUM/SOVRUM
Inrett med soffa och tv-möbel, men kan med fördel användas som sovrum för den som önskar.

BADRUM
Badrum med mörk våtrumsmatta på golv och björkmönstrad på väggen där duschen och väggen där handfatet är placerat. Badrummet är utrustat med dusch, wc och handfat.

SOVRUM
Detta sovrum har gott om plats för dubbla våningssängar finns det här för den som önskar.

TV

Tv-antenn.

Internet

Mobilt bredband.

IP-only har för avsikt att installera fiber i området. Kostnaden för detta står köparen för.

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

 • Byggnadstyp
  1 ½ plan
 • Byggår
  2013-2015
 • Grund
  Platta på mark
 • Stomme
  Timmer
 • Bjälklag
  Trä
 • Fasad
  Timmer
 • Tak
  Torvtak
 • Fönster
  2-glasfönster
 • Nätbolag
  Jämtkraft
 • Elförbrukning
  31 567 kWh/år
 • Uppvärmning
  Frånluftsvärmepump
 • Vatten/avlopp
  Enskilt vatten, Enskilt avlopp. Bydalens Fjällanläggningar sköter i dagsläget drift av V/A i området via Samfällighet. Åre kommun bygger just nu ut V/A-nätet i Bydalen. De kan i dagsläget inte säga exakt när anslutning kommer vara möjlig men när V/A-anläggningen är färdigställd avser V/A-huvudmannen (dvs Åre kommun) att göra avgiftsskyldighet gällande till kommunens V/A-anläggning för alla bebyggda fastigheter. Det går inte i dag att säga exakt vad avgiften blir eftersom kommunen inte vet hur deras VA-taxa ser ut den dagen det är dags för anslutning men med dagens taxa rör det sig om ca 175 000 kr, för både vatten och avlopp, för en normalstor enfamiljsvilla på en normalstor tomt.
 • Ventilation
  Frånluftsvärme
Energideklaration
 • Status
  Behövs ej

Exteriör

Uteplats

Stor altan med bra solläge och utsikt över fjällvärlden.

Bilplats

Garaget har fjärrstyrd takskjutport och gjuten platta på mark. I garaget finns även frysskåp, varmvattenberedare och elcentral för denna byggnad.

Övriga byggnader

Separat timrad byggnad i 1,5 plan på tomten som inrymmer garage med gästhusdel. Torvtak, platta på mark och 2-glasfönster även här. Golvvärme på entréplanet. Även garaget uppvärms av frånluftsvärmepumpen i huvudbyggnaden, via kulvert. Här finns även vedkamin och el/olje radiatorer för uppvärmning.

Gästhuset består av pentry med enhetlig inredning som i huset och är utrustat med kyl, spishäll, fläkt och diskho. Utrymme för matplats vid fönster och contura täljstenskamin som värmer hela lägenheten gott. Badrum med klinkergolv duschkabin, wc och handfat på entréplanet. Övre planet består av allrum som rymmer sällskapsmöbler eller sovplatser och ytterligare ett rymligt sovrum.

Garaget har fjärrstyrd takskjutport och gjuten platta på mark. I garaget finns även frysskåp, varmvattenberedare och elcentral för denna byggnad.

Ekonomi

Driftskostnader
 • Värme
  33 491 kr
 • Vatten/avlopp
  4 900 kr
 • Samfällighet
  2 600 kr
 • Försäkring
  8 094 kr

Totalt: 49 085 kr/år

I kostnaden för värme ingår även hushållsel.
I kostnaden för samfällighet ingår vägavgift och sophämtningsavgift.

Kostnaden är baserad på att hus och lägenhet varit uppvärmda året runt.

Taxering
 • Totalsumma
  451 000 kr
 • Byggnad
  0 kr
 • Mark
  451 000 kr
 • Fastställd
  2018
 • Fastighetsavgift
  4 510 kr
 • Typkod
  210, Småhusenhet, tomtmark

Inskrivningar

Gemensamhets­anläggningar

Gemensamhetsanläggning: Åre Hallens-Backen GA:10, Gemensamhetsanläggning: Åre Hallens-Backen GA:8, Gemensamhetsanläggning: Åre Hallens-Backen GA:9

Plan­bestämmelser

Detaljplan (2010-06-16)

Dokument

Övrig information

Taxeringsvärde på byggnaden har ej fastställts.

Lagfartsavgift (stämpelskatt) 1,5% på köpeskilling samt inskrivningsavgift om 825 kr betalas av köparen. Kostnaden för uttagande av nya pantbrev är 2% på pantbrevsbeloppet samt en avgift om 375 kr per pantbrev.

Accepterat pris
Den här bostaden marknadsförs med "Accepterat pris". Det innebär att priset ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering. Även om ett Accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

Budgivning
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som köper bostaden. I det fall det kommer in bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

Boendekostnadskalkyl
Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna så erbjuder sig ansvarig fastighetsmäklare att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

Sidotjänster
Storsjömäklarna AB erhåller en administrationsersättning om 800kr exkl moms för förmedling av Hemnets (Hemnet Service HNS AB) annonserbjudande.

Information angående hantering av personuppgifter
På en visning behöver vi ta in personuppgifter i form av namn, telefonnummer och mailadress. Anledningen till att vi samlar in uppgifterna är främst för att kunna kontakta dig i efterhand för att höra om du är intresserad av bostaden eller om du önskar bevakning av liknande bostäder. Vi behåller dina uppgifter i två år, men du kan när som helst meddela att du inte vill ha fortsatt kontakt. Det gör du genom att avanmäla dig direkt till mäklaren eller via info@storsjomaklarna.se. Vi behåller dock alltid dina uppgifter fram tills dess att bostaden är såld eftersom ni som spekulant utgör en del av själva affären. Om du går vidare och blir budgivare så är vi skyldiga att arkivera dina uppgifter i tio år enligt Fastighetsmäklarlagen.

Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt ritningar. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Bilder

Fantastisk utsikt över fjällvärlden
Fantastisk utsikt över fjällvärlden
Renstigen 1
Renstigen 1
Högt läge med fantastisk utsikt över dalgången
Högt läge med fantastisk utsikt över dalgången
Välkomna in! - Entréplan
Välkomna in! - Entréplan
Rymlig entré och hall med gott om utrymme för skor och kläder
Rymlig entré och hall med gott om utrymme för skor och kläder
Badrum med dusch, badkar, bastu och tvättstugedel
Badrum med dusch, badkar, bastu och tvättstugedel
Dubbla beröringsfria blandare på handfat
Dubbla beröringsfria blandare på handfat
Ljust och öppet kök
Ljust och öppet kök
Härlig utsikt från matplatsen
Härlig utsikt från matplatsen
Kök - Entréplan
Kök - Entréplan
Lantligt kök
Lantligt kök
Rymligt sovrum - Entréplan
Rymligt sovrum - Entréplan
Vardagsrum med högt i tak och centralt placerad öppen spis som värmer gott - Entréplan
Vardagsrum med högt i tak och centralt placerad öppen spis som värmer gott - Entréplan
Vardagsrum - Entréplan
Vardagsrum - Entréplan
Vardagsrum - Entréplan
Vardagsrum - Entréplan
Altan som nås från vardagsrummet
Altan som nås från vardagsrummet
Härlig utsikt från övre plan
Härlig utsikt från övre plan
Allrum/sovrum - Övre plan
Allrum/sovrum - Övre plan
Badrum med dusch - Övre plan
Badrum med dusch - Övre plan
Sovrum - Övre plan
Sovrum - Övre plan
Sovrum/Allrum - Övre plan
Sovrum/Allrum - Övre plan
Kök med kamin - Gästlägenhet
Kök med kamin - Gästlägenhet
Kök - Gästlägenhet
Kök - Gästlägenhet
Matplats vid fönster - Gästlägenhet
Matplats vid fönster - Gästlägenhet
Badrum - Gästlägenhet
Badrum - Gästlägenhet
Badrum - Gästlägenhet
Badrum - Gästlägenhet
Allrum på övre plan - Gästlägenhet
Allrum på övre plan - Gästlägenhet
Allrum på övre plan - Gästlägenhet
Allrum på övre plan - Gästlägenhet
Sovrum på övre plan - Gästlägenhet
Sovrum på övre plan - Gästlägenhet
Sovrum - Gästlägenhet
Sovrum - Gästlägenhet

Planlösning

Område

I närheten

Bydalsfjällen - En dalgång med svängrum!

Här är det verkligen genuint och gemytligt. Här finns äkta omtanke, ett personligt värdskap som gör det enkelt och trivsamt att vara gäst. Här kan ni få ett personligt möte, bara ni och fjället och ett trevligt äventyr som ger minnen för livet. I Bydalsfjällen ingår destinationerna Höglekardalen, Bydalen, Fjällhalsen och Gräftåvallen.

I Bydalen, mitt i de vackra Bydalsfjällen, bor du mitt i den storslagna naturen. Känn friheten och ta för dig av äventyren. Vandra längs de rösade lederna på fjället och njut av den friska rena bergsluften. Det finns många möjligheter i Bydalsfjällen. Som exempelvis, förstklassigt fiske, skotersafari, fjällridning på nordsvenska hästar med guide och massor av sevärdheter. Eller ta en tur med båt, kanot eller mountainbike. Från Östersund och flygplatsen är det ca 6 mils bilfärd. Under vintersäsongen går länstrafikens bussar mellan Östersund och Bydalen.

Bydalen ligger naturskönt beläget mitt i skidsystemet, och här åker du skidor direkt från stugan ut i hela skidsystemet. Bydalens Wärdshus är en av de naturliga samlingsplatserna i dalen. Hit vänder du dig för mat, dryck, umgänge, information i receptionen, bastu, badtunnebad, underhållning och konferens.
I restaurangen finns allt från lunchmeny med dagens rätt till mycket fina 7-rättersmenyer med lokala råvaror.

Runt restaurangen i centrum finns allt nära till hands. Skidshop/ skiduthyrning, skipassförsäljning, reception och livsmedelsaffär, allt i samma byggnad.

Lite längre in i dalen återfinns restaurang Drommen där det serveras god och vällagad mat, smörgåsar, dagens lunch, våfflor eller varför inte en cappuccino och en kula vaniljglass. Kvällstid förvandlas restaurangen till en mysig fjällrestaurang. På menyn blandas svenska klassiker med Jämtländska inslag av ren, röding och ostar från Skärvången. Mat och goda viner i ljuv harmoni är ett brinnande intresse för sommelieren Marie Sällström. After ski vid brasan efter dagens slut är självklart för både stora och små. Temakvällarna på restaurang Drommen som tyrolerafton, grillafton och pizza buffé ska man inte heller missa.

Läs mer på www.bydalsfjallen.se, www.bydalen.com, www.hoglekardalen.com

Skicka intresse­anmälan

Skicka en intresseanmälan så kontaktar mäklaren dig.