Rådhusgatan 76B, Centralt

Accepterat pris

1 050 000 kr

Visningar
 • 25/9
  25/9, 17:30–18:00 Öppen visning - Välkommen!
Rådhusgatan 76B, Centralt (Östersund)

Centralt belägen lägenhet endast en halv trappa upp med stor potential - bredband ingår i avgiften!

 • Typ
  Bostadsrättslägenhet
 • Rum
  2,5 r.o.k.
 • Boarea
  69 m²
 • Våningsplan
  1 av 3
 • Månadsavgift
  4 315 kr

Välkomna till stabila och omtyckta HSB Iden som med sina välrenoverade fastigheter gör detta till en av Östersunds allra populäraste bostadsrättsföreningar att bo och trivas i. Här har vi nu nöjet att erbjuda en mycket rymlig lägenhet på 2,5 rum endast en halv trappa upp och här är det bara fantasin som sätter gränserna, när ni med kärlek och omsorg skapar er framtida drömbostad med en reparationsfond på drygt 5.000kr som ingår.

När ni här kliver över tröskeln till denna lägenhet välkomnas ni av en inbjudande och härlig känsla, med generös takhöjd, djupa fönsternischer med fönsterbänkar i marmor och klassiska ekparkettgolv. I denna rymliga lägenhet på 69 kvadratmeter finner ni en välplanerad hall med tre inbyggda garderober med överskåp för mycket praktisk förvaring i den inre delen. Köket har utrymme för matplats och gott om utrymme i skåp och lådor. Sovrummet erbjuder gott om förvaringsutrymme med sina fyra garderober. Genomgångsrummet är perfekt att använda som kontor eller gästrum ocha har klassiskt parkettgolv precis som i det härliga vardagsrummet med sitt hörnläge och generösa ljusinsläpp. Dessutom kan ni här njuta av en balkong med härligt solläge och sjöutsikt.

För er som önskar så kan här ett ljus och öppen planlösning skapas då väggen mellan kök och sovrum kan tas bort och vardagsrummet istället kan göras om till sovrum.

Bostadsrättsföreningen Iden har en stabil ekonomi och större renoveringar har utförts de senaste åren. Två förråd hör till lägenheten och tvättstugan är belägen i samma hus. Här finns också samlingslokal, utemöbler och grönytor där man gärna samlas för att grilla och umgås.

Välkomna på visning!

Fredrik Berglund
Ansvarig mäklare

Fredrik Berglund

Kontakta mig om du vill veta mer om denna lägenhet eller vill ha en fri värdering av din nuvarande bostad!

Kontoret: 063-10 65 55

Fakta

 • Rum
  2,5 r.o.k.
 • Boarea
  69 m²
 • Våningsplan
  1 av 3
 • Hiss
  Nej
 • Lägenhetsnr
  105

Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Interiör

RUMSBESKRIVNING:
HALL
Här välkomnas ni in i en hall med utrymme för klädavhängning. I den inre hallen finns även 3 inbyggda garderober med överskåp för praktisk förvaring. Hallen har en ljus plastmatta på golvet och ljusa tapetserade väggar.

BADRUM
Direkt till vänster från hallen når ni lägenhetens badrum som är utrustad med dusch, wc och handfat med spegelskåp ovanför. Badrummet har ljus våtrumsmatta på golv och vita kaklade väggar. Här är förberett för tvättmaskin.

KÖK
Med vita luckor och ljus bänkskiva i laminat samt rostfri diskbänk som bänkyta. Vitt kakel som stänkskydd ovanför. Här finns utrymme för matplats och här kan ni enkelt skapa ert drömkök med öppen planlösning genom att öppna upp mot sovrummet och nyttja det nuvarande vardagsrummet som sovrum. Maskinellt är köket utrustat med spis, spisfläkt samt fullstor kyl och frys.

SOVRUM
Med ljus plastmatta på golv och ljusa tapetserade väggar. Fyra garderober finns här för praktisk förvaring.

KONTOR/GÄSTRUM
Detta rum kan med fördel användas som t.ex. ytterligare sovrum eller kontor. Klassiskt ekparkettgolv och ljusa tapetserade väggar. Skjutdörrar delar av mot vardagsrummet. (Dubbeldörrarna med fönster som ska sitta mellan hallen och detta rum finns kvar och ingår i köpet)

VARDAGSRUM
Klassiskt ekparkettgolv och ljusa tapeter även här. Hörnläget ger här ett generöst ljusinsläpp och härifrån nås även balkongen med sjöutsikt och bra solläge.

TV

Ansluten till kabelnät. Grundutbudet ingår i månadsavgiften. Leverantör: Comhem

Internet

Fiberanslutning via Telenor (fd. Bredbandsbolaget) ingår i månadsavgiften.

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

 • Byggår
  1942-1944
 • Fönster
  3-glasfönster
 • Uppvärmning
  Fjärrvärme
Energideklaration
 • Status
  Utförd
 • Datum
  2019-04-15
 • Prestanda
  148 kWh/m²/år
 • Energiklass
  E

Exteriör

Uteplats

Balkong i sydväst med bra solläge.

Bilplats

44 parkeringsplatser med el-uttag. Går att hyra för 200kr/mån. Separat kö till dessa.

Övriga utrymmen

Tvättstuga finns i samma byggnad och är utrustad med 2 nya tvättmaskiner, 1 torktumlare och en tvättmaskin för grovtvätt. Här finns också mangel och ett stort torkrum. Föreningen har en samlingslokal som går att hyra för 100 kr/dygn. Det finns ett stort vindsförråd och ett matkällarförråd.

Ekonomi

 • Månadsavgift
  4 315 kr
 • Andel i BRF
  2,2302 %
 • Andel av årsavg.
  2,2302 %
 • Repfond
  5 758 kr
 • Överlåtelseavg.
  1 163 kr (betalas av köpare)
 • Pantsättningsavg.
  465 kr

i avgiften ingår värme, vatten, kabel-tv, bredband samt fast kostnad för el.

Driftskostnader
 • El
  150 kr
 • Försäkring
  120 kr

Totalt: 270 kr/mån

Observera att driftskostnaden är nuvarande ägares verkliga kostnad, baserad på ett hushåll med en person.

Bostadsrätts­förening

HSB:s brf Iden
 • Lägenheter
  63 st
 • Lokaler
  17 st

Stabil HSB förening bestående av 63 lägenheter och 17 lokaler på adresserna Rådhusgatan 76 A & B, Rådhusgatan 80 A & B, Ringvägen 3 A & B och Förlandsgränd 4 A, B & C. Innergård med grönytor och planteringar. Här finns även ett återvinningshus med källsortering.

Ekonomi

Föreningen har inte beslutat om någon avgiftshöjning.

2019-01-01 höjdes avgiften med 1 %.

2017-01-01 höjdes avgiften med 1 %.

2016-01-01 höjdes avgiften med 1,5 %.

2015-01-01 höjdes avgiften med 1,5 %.

2014-01-01 höjdes avgiften med 2 %.

2013-01-01 höjdes avgiften med 3 %.

2012-01-01 höjdes avgiften med 3 %

2011-10-01 höjdes avgiften med 10%. Orsaken: Fasadrenovering av samtliga hus och även takrenovering på Ringvägen 3.

2010 var avgiften oförändrad.

Renoveringar

Tvättstugan på Ringvägen håller på att renoveras med nytt golv och en ny tvättmaskin, färdigställs under hösten 2019.

Utförda renoveringar:

2019: Föreningen har asfalterat om.

2018/2019: Entrédörrar utbytta.

2017: Avtal om bredband via Bredbandsbolaget undertecknades våren/försommaren. Detta ingår sedan dess i avgiften.

2016: Gemensamhetsmätning på el är införd.

2015: Gemensam belysning i trapphus, källare, vindar och utomhusbelysning blev utbytta till LED-belysning. Alla fyra husen har fått klotterskydd monterat.
2014: Värmeväxlare byts ut. Byte av lägenhetsdörrar (bekostat av de enskilda lägenhetsinnehavarna som valde att byta).

2012: Renovering av fasaderna på samtliga hus. Tak renoverat på Ringvägen 3.

2008: Byte av fönster och balkongdörrar. Dränerat framsida Ringvägen 3.
1999: Miljöhus uppförs.

1998: Renovering av badrum och byte av horisontella stammar fram till den vertikala stammen.

1998: El omgjord.

1986: Varm- och kall vattenledningar utbytta.

Övrigt

HSB´s obligatoriska medlemskap kostar 500 kronor per medlem vilket berättigar till att ta del av HSB´s rabatter och återbetalas vid utträde ur HSB. HSB tar också ut en årsavgift på 300 kr från nya medlemmar för helår, vid köp efter 1/7 tas halva avgiften ut (150 kr), detta endast 1:a året, därefter ingår årsavgiften till HSB i månadsavgiften på bostadsrätten.

Dokument

Övrig information

Accepterat pris
Den här bostaden marknadsförs med "Accepterat pris". Det innebär att priset ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering. Även om ett Accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

Budgivning
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som köper bostaden. I det fall det kommer in bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

Boendekostnadskalkyl
Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna så erbjuder sig ansvarig fastighetsmäklare att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

Sidotjänster
Storsjömäklarna AB erhåller en administrationsersättning om 520 kr exkl moms för förmedling av Hemnets (Hemnet Service HNS AB) annonserbjudande.

Annonsering av slutpris på Internet
Storsjömäklarna publicerar information om slutpriset på Hemnet och vår hemsida.

Information angående hantering av personuppgifter
På en visning behöver vi ta in personuppgifter i form av namn, telefonnummer och mailadress. Anledningen till att vi samlar in uppgifterna är främst för att kunna kontakta dig i efterhand för att höra om du är intresserad av bostaden eller om du önskar bevakning av liknande bostäder. Vi behåller dina uppgifter i två år, men du kan när som helst meddela att du inte vill ha fortsatt kontakt. Det gör du genom att avanmäla dig direkt till mäklaren eller via info@storsjomaklarna.se. Vi behåller dock alltid dina uppgifter fram tills dess att bostaden är såld eftersom ni som spekulant utgör en del av själva affären. Om du går vidare och blir budgivare så är vi skyldiga att arkivera dina uppgifter i tio år
enligt Fastighetsmäklarlagen.

Undersökningsplikt
Som köpare av en bostadsrätt eller fastighet har du en omfattande undersökningsplikt. Det innebär att du inte kan göra säljaren ansvarig för sådana fel som du borde ha upptäckt vid en undersökning, så kallade faktiska fel. Det är därför viktigt att du gör en undersökning av bostadsrätten eller fastigheten. Säljaren kan endast, om inte annat har avtalats, bli ersättningsskyldig för dolda fel, det vill säga sådana fel och brister som man inte kan kräva att du som köpare borde ha upptäckt vid din undersökning av bostadsrätten eller fastigheten och inte heller borde ha kunnat räkna med. Läs mer om köparens undersökningsplikt i frågelistan som du finner på internet eller som du kan få av ansvarig fastighetsmäklare.

Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Bilder

Rådhusgatan 76
Rådhusgatan 76
Balkong i sydväst med bra solläge
Balkong i sydväst med bra solläge
Rådhusgatan 76
Rådhusgatan 76
Välkomna in!
Välkomna in!
Ljust badrum som är förberett för tvättmaskin
Ljust badrum som är förberett för tvättmaskin
Ljust kök med utrymme för matplats
Ljust kök med utrymme för matplats
Kök
Kök
Kök med gott om förvaring
Kök med gott om förvaring
Sovrum
Sovrum
Sovrum med garderober
Sovrum med garderober
Inbyggda garderober med överskåp ger gott om förvaring
Inbyggda garderober med överskåp ger gott om förvaring
Vardagsrum
Vardagsrum
Klassiska skjutdörrar in till vardagsrummet
Klassiska skjutdörrar in till vardagsrummet
Vardagsrum med parkettgolv
Vardagsrum med parkettgolv
Ljust och inbjudande vardagsrum med hörnläge
Ljust och inbjudande vardagsrum med hörnläge

Planlösning

Område

I närheten

I Östersunds centrum finns allt inom bekvämt avstånd. Här finns en livskraftig stadskärna med butiker och företag för alla smaker. Flera populära cafeer och restauranger. Välsorterade matbutiker. Till strandpromenaderna vid Storsjön är det bara några få kvarter. Där finns också båthamnen, välbesökt sommarrestaurang och badhusparken att njuta av både sommar och vintertid.

Skicka intresse­anmälan

Skicka en intresseanmälan så kontaktar mäklaren dig.