Höjsvevägen 5

Eller högstbjudande

595 000 kr

Visningar
 • 29/9
  29/9, 14:00–15:00 Vänligen kontakta mäklaren för anmälan!
Höjsvevägen 5 (Krokom)

Stort hus i Föllinge med fantastisk utsikt!

 • Typ
  Friliggande villa
 • Boarea
  120 m²
 • Tomtarea
  2 343 m²
 • Driftskostnad
  35 786 kr/år

Varmt välkomna till denna charmiga fastighet som ligger med ett högt och fint läge och med vacker utsikt över sjön och skogen. Mer lantligt läge än såhär får man inte och samtidigt är det cykelavstånd ner till Föllinge centrum.

En trevlig brokvist tar er in till boningshuset som bjuder på vackra detaljer såsom breda golvtiljor och synliga timmerväggar. Det är öppen planlösning mellan kök och matrum vilket gör att rummen känns extra ljusa och luftiga. Från vardagsrummet nås en stor balkong, med delvis tak, där det finns gott om plats för utemöbler. Härifrån har man den bästa utsikten över landskapet. Pricken över i:et är braskaminen som inte bara ger en extra mysfaktor utan även värmer gott om sena höstkvällar. På entréplanet finns även en rymlig hall och en renoverad toalett. Övre planet erbjuder tre rymliga sovrum och en toalett. I källarplanet finns ett helkaklat badrum, matkällare, två sovrum och tvättstuga.

På fastigheten står även ett garage med carport och vedbod. Trädgården är lättskött med gräsmatta, buskar och björkar som ramar in tomten på ett trevligt sätt.

Föllinge är ett levande samhälle med fullgod service. Här finns skola, hälsocentral, livsmedelsbutik, bensinstation och flertalet affärer. Skolan har idag ca 125 elever i årskurs F-9. Stora möjligheter finns till ett aktivt friluftsliv med bl.a. skidåkning, skoterkörning, jakt och fiske.

Ta chansen att bli ägare till detta smultronställe med perfekt läge som bjuder på lantliga kvalitéer och vacker utsikt över landskapet.

Marcus Ahlqvist
Ansvarig mäklare

Marcus Ahlqvist

Kontakta mig om du vill veta mer om denna villa eller vill ha en fri värdering av din nuvarande bostad!

Kontoret: 063-10 65 55

Fakta

 • Sovrum
  5 st
 • Boarea
  120 m²
 • Biarea
  61 m²
 • Tomtarea
  2 343 m²
 • Beteckning
  Slätten 2:5
 • Pantbrev
  500 000 kr

Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Interiör

Entré/hall: Två hatthyllor välkomnar med avhängningsmöjligheter. Väggarna är klädda i svartmönstrad tapet och vit liggande panel. På golvet ligger ett grått laminatgolv.

Toalett: Inredningen består av toalett, handfat, hylla och spegel. Väggar är klädda i svart panel och vitt kakel. På golvet ligger en plastmatta.

Vardagsrum: Här finns gott om plats för soffa och tv-möbel. Pricken över i:et är braskaminen som både ger en mysfaktor och värmer gott. Väggarna består av timmer och även panelklädda väggar samt ljus tapet. På golvet ligger breda gedigna golvtiljor. Här sitter även en luftvärmepump. Härifrån nås även den stora balkongen som har tak över större delen och gott om plats finns för utemöbler.

Matrum: Gott om plats finns för matbord. Väggar består av timmer samt bröstpanel och ljus tapet. på golvet ligger gråmålade golvtiljor. Öppen planlösning mot kök.

Kök: Köksinredningen består av ljusgröna låd-och luckfronter. I ett av hörnen finns ett stort skafferi som rymmer det mesta. Gott om arbetsyta finns för kocken. Köksutrustning består av diskmaskin från Bosch, spis/ugn från Husqvarna, spisfläkt från Cylinda och rostfri diskho. Väggarna är klädda i bröstpanel och ljus tapet och på golvet ligger gråmålade golvtiljor.

Toalett övre plan: Inredningen består av toalett , handfat och spegel. Väggar är klädda i grå väv och vit bröstpanel. På golvet ligger en plastmatta.

Sovrum: Detta sovrum rymmer säng, skrivbord och två garderober med dubbeldörrar erbjuder förvaring. Väggarna är klädda i tapet och på golvet ligger ett trägolv.

Sovrum: Detta sovrum rymmer säng, skrivbord och två garderober, varav en med dubbeldörr, erbjuder förvaring. Väggarna är klädda i tapet och på golvet ligger ett trägolv.

Sovrum: Detta sovrum rymmer dubbelsäng, byrå och en skjutgarderob erbjuder förvaring. Här finns även en barnkammare och en klädkammare. Väggarna är klädda i tapet och på golvet ligger ett laminatgolv.

Övre hall: Plastmatta på golv och vit liggande panel på väggar. Härifrån nås även en balkong.

Badrum källare: Helkaklat badrum i ljusblå kulör. Badrumsinredningen består av badkar, kommod, handdukstork, badrumsskåp och toalett.

Sovrum källare: Vitmålade stående träpanel på väggar och laminatgolv på golv. Plats finns för säng och byrå.

Sovrum källare: Stående träpanel på väggar och laminatgolv på golv. Plats finns för säng och byrå. Tre garderober erbjuder förvaring.

Tvättstuga: Inredning består av tvättmaskin från Bosch, tvättho och klädstreck. Vitputsade väggar och betonggolv. Här sitter även en luftvärmepump.

Matkällare: Gott om plats finns för potatis, saft och syltburkar.

Internet

Fiber indraget.

Tillträde

Enligt övereskommelse

Byggnad

 • Byggnadstyp
  1 ½ plan med källare
 • Byggår
  1909
 • Stomme
  Timmer
 • Fasad
  Stående träpanel
 • Tak
  Plåt
 • Fönster
  3-glasfönster
 • Nätbolag
  Jämtkraft
 • Elförbrukning
  19 286 kWh/år
 • Uppvärmning
  Direktverkande el, braskamin och luftvärmepump
 • Vatten/avlopp
  Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
 • Ventilation
  Självdrag
Energideklaration

Ingen energideklaration att redovisa

Ekonomi

Driftskostnader
 • Värme
  22 094 kr
 • Vatten/avlopp
  5 705 kr
 • Sotning
  456 kr
 • Vägavgift
  2 200 kr
 • Renhållning
  1 461 kr
 • Försäkring
  3 870 kr

Totalt: 35 786 kr/år

I siffran för uppvärmning ingår hushållsel.

Taxering
 • Totalsumma
  286 000 kr
 • Byggnad
  219 000 kr
 • Mark
  67 000 kr
 • Värdeår
  1929
 • Fastställd
  2018
 • Fastighetsavgift
  2 145 kr
 • Typkod
  220, Småhusenhet, bebyggd

Inskrivningar

Gemensamhets­anläggningar

Gemensamhetsanläggning: Krokom Föllinge-Backen GA:5

Plan­bestämmelser

Byggnadsplan (1947-11-06)

Dokument

Övrig information

Fastigheten säljs med friskrivningsklausul. En friskrivningsklausul i ett köpekontrakt innebär att en köpare inte kan ställa krav på säljaren för fel som omfattas av friskrivningen. Köparen kan t. ex. inte åberopa säljarens ansvar för dolda fel, som annars gäller i tio år efter köpet. För mer information kontakta fastighetsmäklaren.

Lagfartsavgift (stämpelskatt) 1,5% på köpeskilling samt inskrivningsavgift om 825 kr betalas av köparen. Kostnaden för uttagande av nya pantbrev är 2% på pantbrevsbeloppet samt en avgift om 375 kr per pantbrev.

Energideklaration är beställd hos Anticimex och kommer att delas ut på visningarna.

Budgivning
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som köper bostaden. I det fall det kommer in bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

Boendekostnadskalkyl
Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna så erbjuder sig ansvarig fastighetsmäklare att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

Sidotjänster
Storsjömäklarna AB erhåller en administrationsersättning om 240-560 kr exkl moms för förmedling av Hemnets (Hemnet Service HNS AB) annonserbjudande.

Annonsering av slutpris på internet
Storsjömäklarna publicerar information om slutpriset på Hemnet och vår hemsida.

Undersökningsplikt
Som köpare av en bostadsrätt eller fastighet har du en omfattande undersökningsplikt. Det innebär att du inte kan göra säljaren ansvarig för sådana fel som du borde ha upptäckt vid en undersökning, så kallade faktiska fel. Det är därför viktigt att du gör en undersökning av bostadsrätten eller fastigheten. Säljaren kan endast, om inte annat har avtalats, bli ersättningsskyldig för dolda fel, det vill säga sådana fel och brister som man inte kan kräva att du som köpare borde ha upptäckt vid din undersökning av bostadsrätten eller fastigheten och inte heller borde ha kunnat räkna med. Läs mer om köparens undersökningsplikt i frågelistan som du finner på internet eller som du kan få av ansvarig fastighetsmäklare.

Information angående hantering av personuppgifter
På en visning behöver vi ta in personuppgifter i form av namn, telefonnummer och mailadress. Anledningen till att vi samlar in uppgifterna är främst för att kunna kontakta dig i efterhand för att höra om du är intresserad av bostaden eller om du önskar bevakning av liknande bostäder. Vi behåller dina uppgifter i två år, men du kan när som helst meddela att du inte vill ha fortsatt kontakt. Det gör du genom att avanmäla dig direkt till mäklaren eller via info@storsjomaklarna.se. Vi behåller dock alltid dina uppgifter fram tills dess att bostaden är såld eftersom ni som spekulant utgör en del av själva affären. Om du går vidare och blir budgivare så är vi skyldiga att arkivera dina uppgifter i tio år enligt Fastighetsmäklarlagen.

Bilder

Välkommen till Höjsvevägen 5
Välkommen till Höjsvevägen 5
Vy mot framsidan
Vy mot framsidan
Utsikt mot sjön och skogslandskapet
Utsikt mot sjön och skogslandskapet
Vy mot hus och balkong
Vy mot hus och balkong
Boningshus och garage med carport
Boningshus och garage med carport
Garage och carport
Garage och carport
Vy mot tomt och gavel
Vy mot tomt och gavel
Boningshuset
Boningshuset
Kök
Kök
Vy mot kök
Vy mot kök
Kök
Kök
Hörnskafferi i kök
Hörnskafferi i kök
Vardagsrum med braskamin
Vardagsrum med braskamin
Vy mot hallen från vardagsrum
Vy mot hallen från vardagsrum
Vardagsrum
Vardagsrum
Balkongen
Balkongen
Utsikt från balkongen
Utsikt från balkongen
Matrum
Matrum
Matrum
Matrum
Toalett
Toalett
Entré/hall
Entré/hall
Entré/hall
Entré/hall
Toalett övre plan
Toalett övre plan
Sovrum
Sovrum
Sovrum
Sovrum
Sovrum
Sovrum
Sovrum
Sovrum
Sovrum
Sovrum
Sovrum
Sovrum
Barnkammare
Barnkammare
Övre hall
Övre hall
Hall källare
Hall källare
Sovrum källare
Sovrum källare
Sovrum källare
Sovrum källare
Badrum
Badrum
Tvättstuga
Tvättstuga

Område

Skicka intresse­anmälan

Skicka en intresseanmälan så kontaktar mäklaren dig.