Fritzhemsgatan 61D, Frösön

Accepterat pris

875 000 kr

Högsta bud

985 000 kr

Visa budhistorik
 • Bud Datum
 • 985 000 kr 20/09 11:42 2
 • 950 000 kr 19/09 18:32 1
Visningar

Är du intresserad av en visning?

Fritzhemsgatan 61D, Frösön (Östersund)

Ljus och modern 2:a med balkong!

 • Typ
  Bostadsrättslägenhet
 • Rum
  2 r.o.k.
 • Boarea
  58 m²
 • Våningsplan
  0 av 4
 • Månadsavgift
  3 249 kr

Välkommen till denna ljusa och moderna tvåa med renoverat badrum och solig balkong. Lägenheten ligger bekvämt belägen på markplan och erbjuder ett rymligt vardagsrum, ett rogivande sovrum och ett praktiskt arbetskök, Badrummet är toppmodernt med alla de bekvämligheter som önskas.

När ni kliver in i lägenheten möts ni av en välkomnande hall med klinkergolv och utrymme för klädavhängning. Hallen förgrenar praktiskt mot både kök, badrum och vardagsrum. Badrummet har kaklade väggar och på golvet ligger ett matchande klinkergolv. Här finns dusch, WC, tvättmaskin och handfat. Köket är praktiskt planerat och här finns plats för mindre klaffbord där frukosten smidigt intas. Vardagsrummet är rymligt och här finns plats för både tv-hörna och matbord. Från vardagsrummet kommer ni åt den trivsamma balkongen i västerläge som har trallgolv och platsbyggd hörnsoffa. Sovrummet är rogivande och här ryms plats för dubbelsäng. Lägenheten har genomgående eklaminatgolv och vita målade väggar som prydligt bryts av med fondväggar.

Lägenheten ligger i en välskött och stabil bostadsrättsförening i lugna kvarter med närhet till matvaruaffär, pizzeria, gym, förskola, skola och grönområden. In till Östersunds centrum är det ca 2 km och bussförbindelse med 9:ans buss. Alternativt buss 1 och 4:a från Frösödalstorg ca 400 m ifrån.

Lägenheten är modern och inflyttningsklar. Välkommen på visning.

Jim Edelsvärd
Ansvarig mäklare

Jim Edelsvärd

Kontakta mig om du vill veta mer om denna lägenhet eller vill ha en fri värdering av din nuvarande bostad!

Kontoret: 063-10 65 55

Fakta

 • Rum
  2 r.o.k.
 • Boarea
  58 m²
 • Våningsplan
  0 av 4
 • Hiss
  Nej
 • Lägenhetsnr
  0042 / 1002

Markplan (- 3 trappsteg)

Interiör

RUMSBESKRIVNING: HALL
En välkomnande hall med klinkergolv och vita målade väggar.

BADRUM
Badrummet renoverades 2018 med stilrent kakel ock klinkergolv. Badrummet är utrustat med WC, spegelskåp med belysning, dusch med vikbar duschvägg, högskåp, handdukstork (vattenburen), golvvärme (el), handfat med underskåp och tvättmaskin (Whirlpool).

KÖK
Ett praktiskt arbetskök med plats för klaffbord som frukosten med fördel kan intas vid. Köket har målade väggar och på golvet ligger ett laminatgolv. Köket har vita köksluckor och vitt kakel som stänkskydd. Köket är utrustat med: kombinerad kyl/frys (Siemens), fläkt (Franke, 2017) och spis med ugn (Siemens). Bänkdiskmaskin kan ingå om köpare önskar.

VARDAGSRUM
Vardagsrummet har eklaminatgolv och målade väggar. I vardagsrummets första del finns sex garderober samt väggfast skåp till förvaring. I vardagsrummet ryms plats för både matgrupp och vardagsrumsdel och härifrån finns utgång till balkongen som erbjuder ett soligt västerläge.

SOVRUM
Ett rogivande sovrum med eklaminatgolv och målade väggar. Här ryms plats för dubbelsäng om så önskas.

TV

Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem. (Basutbudet ingår i månadsavgiften).

Internet

Bredband. Leverantör: Comhem. (ingår ej i avgiften)

Tillträde

Oktober/november 2019

Byggnad

 • Byggnadstyp
  Flerbostadshus
 • Byggår
  1960
 • Fönster
  3-glasfönster
 • Nätbolag
  Jämtkraft
 • Uppvärmning
  Fjärrvärme
Energideklaration
 • Status
  Utförd
 • Datum
  2019-07-09
 • Energiklass
  D
Renoveringar

Under 20172018 har följande renoverats i lägenheten: Nytt helkaklat badrum med tvättmaskin, trädäck på balkongen, köksfläkt, flyttat entrédörr till sovrum samt allmänt nya golv, väggar och tak.

Exteriör

Uteplats

Trivsam balkong i västerläge som har trallgolv och platsbyggd hörnsoffa.

Bilplats

18 parkeringsplatser. Går att hyra för 150 kr/mån. Till parkeringsplatsen är det separat kö.

Övriga utrymmen

I B-uppgångens finns tvättstuga med 2 st maskiner, 1 st torktumlare och torkrum. I huset finns också ett källarförråd på ca 4 kvm och ett matkällarförråd som hör till lägenheten. Hobbyrum/vallabod finns på 61 A och cykelförråd finns i 61 A+C.

Ekonomi

 • Månadsavgift
  3 249 kr
 • Andel i BRF
  2,8656 %
 • Andel av årsavg.
  2,7764 %
 • Repfond
  0 kr
 • Överlåtelseavg.
  1 138 kr (betalas av säljare)
 • Pantsättningsavg.
  455 kr
 • Pantsatt
  Ja

I avgiften ingår: Värme, vatten, avlopp och kabel-tv

Driftskostnader
 • El
  250 kr
 • Försäkring
  100 kr

Totalt: 350 kr/mån

Driftskostnader för nuvarande ägare bestående av en person i hushållet.

Observera att driftskostnader kan skilja sig åt beroende på avtal och förbrukning/ användning.

Bostadsrätts­förening

Brf Åkern
 • Lägenheter
  43 st
 • Hyresrätter
  1 st

Bostadrättsföreningen Åkern äger fastigheten Åkern 1 med adresserna Fritzhemsgatan 61 A-D med sammanlagt 43 st lägenheter, varav 3 st är uthyrningslägenheter. I föreningen finns gemensam tvättstuga, hobbyrum, vallabod och cykelrum.

Ekonomi

Ingen beslutad avgiftshöjning.

Renoveringar

1992 Fasadrenovering, fönster och balkonger
2001 Dagvattenledningar
2005 Nya lägenhetsdörrar
2007 Nytt tak och förnyad ventilation
2009 Relining avloppsstammar
2012 Målning tvättstuga och soprum
2014 Målning fönster och balkonger
2016 Byte motorvärmarstolpar
2016 Markarbeten parkeringsplatser
2017-2018 OVK samt åtgärdande av brister
2019 - Sanering av elanläggningar

Övrigt

Medlemmarna förväntas deltaga vid stämmor och städdagar 1-2 ggr/år. Föreningen har en arvoderad styrelse, ledamöter väljs in vid årsstämma. Ingen badrumsrenovering är utförd eller kommer att utföras av föreningen. D.v.s bostadsrättsinnehavaren ansvarar för att hålla badrummet i gott skick så att inga vattenskador uppkommer. Om så sker på grund av bristande underhåll får bostadsrättsinnehavaren stå för de uppkomna kostnaderna.

Dokument

Övrig information

Accepterat pris
Den här bostaden marknadsförs med "Accepterat pris". Det innebär att priset ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering. Även om ett Accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

Budgivning
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som köper bostaden. I det fall det kommer in bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

Boendekostnadskalkyl
Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna så erbjuder sig ansvarig fastighetsmäklare att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

Sidotjänster
Storsjömäklarna AB erhåller en administrationsersättning om 240kr exkl moms för förmedling av Hemnets (Hemnet Service HNS AB) annonserbjudande.
Annonsering av slutpris på InternetStorsjömäklarna publicerar information om slutpriset på Hemnet och vår hemsida.

Undersökningsplikt
Som köpare av en bostadsrätt eller fastighet har du en omfattande undersökningsplikt. Det innebär att du inte kan göra säljaren ansvarig för sådana fel som du borde ha upptäckt vid en undersökning, så kallade faktiska fel. Det är därför viktigt att du gör en undersökning av bostadsrätten eller fastigheten. Säljaren kan endast, om inte annat har avtalats, bli ersättningsskyldig för dolda fel, det vill säga sådana fel och brister som man inte kan kräva att du som köpare borde ha upptäckt vid din undersökning av bostadsrätten eller fastigheten och inte heller borde ha kunnat räkna med. Läs mer om köparens undersökningsplikt i frågelistan som du finner på internet eller som du kan få av ansvarig fastighetsmäklare.

Information angående hantering av personuppgifter
På en visning behöver vi ta in personuppgifter i form av namn, telefonnummer och mailadress. Anledningen till att vi samlar in uppgifterna är främst för att kunna kontakta dig i efterhand för att höra om du är intresserad av bostaden eller om du önskar bevakning av liknande bostäder. Vi behåller dina uppgifter i två år, men du kan när som helst meddela att du inte vill ha fortsatt kontakt. Det gör du genom att avanmäla dig direkt till mäklaren eller via info@storsjomaklarna.se. Vi behåller dock alltid dina uppgifter fram tills dess att bostaden är såld eftersom ni som spekulant utgör en del av själva affären. Om du går vidare och blir budgivare så är vi skyldiga att arkivera dina uppgifter i tio år enligt Fastighetsmäklarlagen.

Bilder

Badrum
Badrum
Mot hallen
Mot hallen
Vardagsrum
Vardagsrum
Balkong
Balkong
Entré
Entré
Mot hallen
Mot hallen
Hall
Hall
Kök
Kök
Kök
Kök
Frukostbord i köket
Frukostbord i köket
Kök
Kök
Sovrum
Sovrum
Sovrum
Sovrum
Sovrum
Sovrum
Förvaring
Förvaring
Sovrum/Vardagsrum
Sovrum/Vardagsrum
Vardagsrum
Vardagsrum
Matplats i vardagsrum
Matplats i vardagsrum
Vardagsrum
Vardagsrum
Badrum
Badrum
Badrum
Badrum
Balkong
Balkong

Planlösning

Område

I närheten

På Frösöns "framsida" är det gångavstånd till Östersunds centrum via gångbro samt närhet till Frösöns egna butiker vid bl a populära Tages konditori. I närområdet finns både förskola och skola årskurs 1-9. Här bor ni med närhet till Gustavsbergs och Ladängens slalombackar samt härliga promenadstråk runt Frösöberget.

Skicka intresse­anmälan

Skicka en intresseanmälan så kontaktar mäklaren dig.