Odensalagatan 57A, Marielund

Eller högstbjudande

1 475 000 kr

Visningar
 • 25/8
  25/8, 10:00–10:30 Visning
Odensalagatan 57A, Marielund (Östersund)

Fyrarummare i populära Marielund!

 • Typ
  Bostadsrättslägenhet
 • Rum
  4 r.o.k.
 • Boarea
  103 m²
 • Våningsplan
  1 av 3
 • Månadsavgift
  4 366 kr

I rofyllda Marielund kan vi nu erbjuda en trevlig fyrarummare i markplan. Här bor du med bekvämt avstånd till det mesta, bussar, livsmedelsbutik, universitet, gym, badhuset och fina strövområden.

Bostadsrätten har ett nyrenoverat kök med nya vitvaror, snyggt vitt kakel och en matplats som rymmer både matbord och vitrinskåp. Ett flertal fönster ger ett trevligt ljusinsläpp och i anslutning finns vardagsrummet och utgången till balkongen. På balkongen finns plats för både bord och stolar samt krukväxter. Genom en mindre öppning i muren på balkongen kan barnen enkelt springa ut till lekplatsen t.ex.

Badrummet är utrustat med badkar och tvättmaskin. En mindre toalett finns i anslutning till entrén och längre in i hallen finns ett flertal garderober och en stor klädkammare som underlättar förvaringen.

Sovrummen är alla tre stora, ligger i norrläge och får plats med dubbelsäng. Förråd och tvättstuga ligger bekvämt endast en trappa ner i souterrängplanet under lägenheten.

I Brf Marielund finns gott om gemensamhetslokaler såsom samlingslokal, bastu med relaxavdelning, pingisrum, bakstuga mm. Skyddat i området finns ett par roliga lekplatser för de små med gungor och klätterställningar, stora ytor som lämpar sig för lek på cykeln och en ”pitch” som är en inhägnad mindre fotbollsplan med konstgräs mål och basketkorgar.

Tegelplan ligger endast ett stenkast bort från lägenheten och erbjuder bra service såsom matvarubutik, gym, restaurang och kiosk. Vill du ta dig till centrum, skola och universitet tar du dig enkelt dit med buss, cykel eller varför inte en promenad. Strax intill bostadsområdet ligger också travet och Storsjöbadet.

Här bor och trivs människor i alla åldrar!

Marcus Ahlqvist
Ansvarig mäklare

Marcus Ahlqvist

Kontakta mig om du vill veta mer om denna lägenhet eller vill ha en fri värdering av din nuvarande bostad!

Kontoret: 063-10 65 55

Fakta

 • Rum
  4 r.o.k.
 • Boarea
  103 m²
 • Våningsplan
  1 av 3
 • Hiss
  Nej
 • Lägenhetsnr
  9-4 / 1004
Interiör

Entré/hall: Entrén välkomnar med en ny ytterdörr som är utrustat med ett digitalt titthål,
avhängningsmöjligheter i en hatthylla med krokar, plastmatta på golv och tapet på väggar. Den inre hallen erbjuder dessutom gott om förvaring i sex garderober med tillhörande överskåp samt en stor klädkammare som är inredd med hyllor och klädstång.

Toalett: I anslutning till entrén finns en toalett som är inredd med handfat, spegelskåp, väggfast hylla och toalett från Gustavsberg. Väggarna är målade och på golvet ligger ett grått klinker.

Badrum: Badrumsinredningen består av toalett, handfat, två st badrumsskåp, badkar och en tvättmaskin från Cylinda. Väggarna är klädda i ljust kakel och på golvet ligger ett terrakottafärgat klinker.

Vardagsrum: Detta rum rymmer soffa, tv-möbel, soffbord och bokhylla. Väggarna är klädda i ljus tapet och på golvet ligger ett parkettgolv i ek. Härifrån nås även balkongen som rymmer utemöbler och krukväxter. En öppning finns i muren på balkongen ifall man vill nå innergården den vägen.

Kök/matplats: Köksinredningen har ljusa luck- och lådfronter och gott om förvaring finns i skåp och lådor. Ovanför bänkskivan sitter ett vitt kakel och under överskåpen sitter infällda spotlights som ger ett bra arbetsljus. Köksutrustningen består av ugn från Cylinda, mikro från Cylinda, induktionshäll från Cylinda, diskmaskin från Husqvarna, kyl/frys från Husqvarna och rosfri diskho. Matplatsen rymmer ett större matbord för sex personer och plats finns även för vitrinskåp om så önskas. Väggarna är tapetserade och på golvet ligger ett trestavigt parkettgolv i ask.

Sovrum: Plats finns för dubbelsäng, sängmöbler och byrå. Väggarna är klädda i tapet och på golvet ligger en plastmatta.

Sovrum: Plats finns för dubbelsäng, sängmöbler och byrå. Väggarna är klädda i tapet och på golvet ligger en plastmatta.

Sovrum: Plats finns för säng, sängmöbler och byrå. En furugarderob med två dörrar underlättar förvaringen. Väggarna är klädda i tapet och på golvet ligger en plastmatta.

TV

Ansluten till kabel-TV via Com Hem, 17 kanaler. Kabel-TV ingår i månadsavgiften.
Brf Marielund har även en egen intern TV-kanal. På den finns information från styrelsen, öppettider, annonser från de boende m.m .

Internet

Ansluten till bredband via Com Hem. 250/50 Mbit/s bredband ingår i månadsavgiften. IP-telefoni ingår, samtal betalas av medlemmen själv. Lägenheten är även ansluten via fiber till Tele 2 och väljer man det alternativet så betalar man hela månadskostnaden själv.

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

 • Byggår
  1964
 • Fönster
  3-glasfönster
 • Nätbolag
  Jämtkraft
 • Uppvärmning
  Fjärrvärme
Energideklaration
 • Status
  Utförd

Exteriör

Uteplats

Stor balkong med plats för utemöbler och krukväxter. En öppning finns i muren på balkongen som innergården kan nås ifrån.

Bilplats

I föreningen finns det 150 garageplatser (4 separat MC garage & 3 moped garage) som går att hyra för 280 kr/mån med motordriven port samt 138 parkeringsplatser med eller utan motorvärmarstolpe för 50 och 150 kr/mån. Fn. finns det motorvärmarplatser lediga men till garagen är det kortare kö.

Övriga utrymmen

Till lägenheten hör ett källarförråd om ca 8 kvm samt ett matkällarförråd om ca 1 kvm belägen i samma trappuppgång i souterrängplanet.
På souterrängplanet finns även en gemensam tvättstuga med 2 tvättmaskiner, 1 torktumlare, 1 mangel och 1 torkrum.

Ekonomi

 • Månadsavgift
  4 366 kr
 • Andel i BRF
  0,5175 %
 • Repfond
  0 kr
 • Överlåtelseavg.
  600 kr (betalas av säljare)
 • Pantsättningsavg.
  250 kr
 • Pantsatt
  Ja
Driftskostnader
 • El
  321 kr
 • Försäkring
  127 kr

Totalt: 448 kr/mån

Bostadsrätts­förening

Brf Marielund
 • Lägenheter
  249 st
 • Lokaler
  28 st

Hela området byggdes under åren 1963 - 1964. Föreningen äger kvarteret Valhall 3 som består av 12 flerbostadshus med 249 lägenheter, 3 uthyrningsrum, 28 lokaler, samlingslokal, styrelserum, bakstuga, grovtvättstuga, pingisrum, bastu & relax & solarium. Flerbostadshusen har adresserna Krondikesvägen 72,74,76 och 80, Odensalagatan 51, 53, 55, 57, 59, 61 och 65. Föreningen har utöver detta 129 garage, 148 parkeringsplaster och 28 lokaler.

Ekonomi

Avgiften höjdes med 70kr/månad per den 1/10 2017.
Inga beslutade avgiftshöjningar.

Renoveringar

Föreningen är i slutfasen av ombyggnad av hela fjärrvärmesystemet, kostnad om ca 6 Mnkr. Under 2019 byts samtliga lägenhetsdörrar och samtliga entrépartier. Tilläggsisolering med ekofiber 1993, Fönsterbyte (lågenergi glas) byttes 1994-1996, Badrumsrenovering och byte av avloppsstammar i kök samt stående avloppsrör 1997- 2000, Förvaltningsbyggnad med kontor, samlingslokal, bakstuga, bordtennisrum, grovtvättstuga, relax /bastu och solarium 2001-2002, Helt nytt fläktsystem 2008-2009, Ny ytterbelysning 2009, Ny trapphus- och källarbelysning 2010, Fiber i samtliga lägenheter. ComHem ingår i avgiften. 2017 Renoverat garagelängorna.

Övrigt

Föreningen anordnar en hel del trivselaktiviteter för medlemmarna såsom, Musikcaféer, Luciakaffe, Julbord, Surströmmingsfest, Krogshow, Vår-& Höststäddagar med trivselaktiviteter på kvällen mm. För att föreningen ska kunna hålla en så låg avgift som möjligt sköter man en del enklare sysslor själv såsom gräsklippning och snöskottning framför porten.

Dokument

Övrig information

Budgivning
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som köper bostaden. I det fall det kommer in bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

Boendekostnadskalkyl
Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna så erbjuder sig ansvarig fastighetsmäklare att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

Sidotjänster
Storsjömäklarna AB erhåller en administrationsersättning om 520 kr exkl moms för förmedling av Hemnets (Hemnet Service HNS AB) annonserbjudande.

Annonsering av slutpris på Internet
Storsjömäklarna publicerar information om slutpriset på Hemnet och vår hemsida.

Undersökningsplikt
Som köpare av en bostadsrätt eller fastighet har du en omfattande undersökningsplikt. Det innebär att du inte kan göra säljaren ansvarig för sådana fel som du borde ha upptäckt vid en undersökning, så kallade faktiska fel. Det är därför viktigt att du gör en undersökning av bostadsrätten eller fastigheten. Säljaren kan endast, om inte annat har avtalats, bli ersättningsskyldig för dolda fel, det vill säga sådana fel och brister som man inte kan kräva att du som köpare borde ha upptäckt vid din undersökning av bostadsrätten eller fastigheten och inte heller borde ha kunnat räkna med. Läs mer om köparens undersökningsplikt i frågelistan som du finner på internet eller som du kan få av ansvarig fastighetsmäklare.

Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Information angående hantering av personuppgifter
På en visning behöver vi ta in personuppgifter i form av namn, telefonnummer och mailadress. Anledningen till att vi samlar in uppgifterna är främst för att kunna kontakta dig i efterhand för att höra om du är intresserad av bostaden eller om du önskar bevakning av liknande bostäder. Vi behåller dina uppgifter i två år, men du kan när som helst meddela att du inte vill ha fortsatt kontakt. Det gör du genom att avanmäla dig direkt till mäklaren eller via info@storsjomaklarna.se. Vi behåller dock alltid dina uppgifter fram tills dess att bostaden är såld eftersom ni som spekulant utgör en del av själva affären. Om du går vidare och blir budgivare så är vi skyldiga att arkivera dina uppgifter i tio år enligt Fastighetsmäklarlagen

Bilder

Välkommen till Odensalagatan 57 A
Välkommen till Odensalagatan 57 A
Matplats med trevligt ljusinsläpp
Matplats med trevligt ljusinsläpp
Gott om plats för vitrinskåp och matbord
Gott om plats för vitrinskåp och matbord
Kök med gott om förvaring och arbetsytor
Kök med gott om förvaring och arbetsytor
Utsikt från balkongen
Utsikt från balkongen
Gott om plast för utemöbler och krukväxter
Gott om plast för utemöbler och krukväxter
Vy mot balkongen
Vy mot balkongen
Kök
Kök
Vy från matplats
Vy från matplats
Ny inredning och nya vitvaror
Ny inredning och nya vitvaror
Vardagsrum
Vardagsrum
Gott om plats för soffa och tv-möbel
Gott om plats för soffa och tv-möbel
Vy mot hall från vardagsrum
Vy mot hall från vardagsrum
Vardagsrum
Vardagsrum
Inre hall
Inre hall
Inre hall
Inre hall
Hall
Hall
Entré/hall
Entré/hall
Badrum
Badrum
Toalett
Toalett
Sovrum
Sovrum
Sovrum
Sovrum
Sovrum
Sovrum
Sovrum
Sovrum
Sovrum
Sovrum
Lekplats
Lekplats

Planlösning

Område

Skicka intresse­anmälan

Skicka en intresseanmälan så kontaktar mäklaren dig.