Frimans väg 26, Frösön

Accepterat pris

3 950 000 kr

Visningar
 • 25/8
  25/8, 13:00–13:45 Öppen visning - Välkommen!
Frimans väg 26, Frösön (Östersund)

Sjönära modern funkis!

 • Typ
  Friliggande villa
 • Boarea
  136 m²
 • Tomtarea
  1 002 m²
 • Driftskostnad
  37 575 kr/år

I populärt sjönära bostadsområde på Frösön finner ni denna moderna funkisvilla. Huset är beläget på en lummig och grönskande tomt med ett härligt orangeri som förlänger trädgårdssäsongen med flera veckor. Bostadshuset är mycket tilltalande och erbjuder socialt kök, braskamin, tre sovrum och ett lyxigt stort badrum med jacuzzi och bastu.

Via entrén på husets kortsida välkomnas ni in till en hall som praktiskt förgrenar mot badrum med dusch, en välplanerad tvättstuga och mot det sociala vardagsrummet som har en härligt värmande braskamin. I öppen planlösning med vardagsrummet finner ni det lättarbetade köket och en matplats som är belägen framför stora härliga fönsterpartier vilka erbjuder ett härligt ljusinsläpp och sjöglimt mot Storsjön. Rummet erbjuder två altandörrar som tar er ut i trädgården och till det inbjudande soldäcket. Den öppna planlösningen i kombination med utemiljön gör detta våningsplan till en självklar samlingspunkt för vänner och familj. En trappa upp finns de privata ytorna praktiskt placerade, här finns vardagsrum med öppet upp mot nock, tre trivsamma sovrum samt ett toppmodernt badrum med jacuzzi, dusch och bastu. På den uppväxta och härliga tomten trivs verkligen blommor och buskar och här finns stora möjligheter för den odlingsintresserade. På tomten är det grusade kör och gångytor och här finner ni en carport med förråd.

Det är begränsad trafik i området och det går att cykla eller gå till Vallaskolan utan att passera någon större trafikerad väg. Ett stenkast bort ligger Storsjön där man gärna badar på den allmänna stranden under varma sommardagar. Det finns två förskolor i närheten och Vallaskolan har klasser från F-9. Till Valla centrum är det gångavstånd och där finns en välsorterad matvarubutik. Flera stadsbussar passerar Valla och den närmaste busshållplatsen ligger alldeles i närheten.

Välkommen!!

Jim Edelsvärd
Ansvarig mäklare

Jim Edelsvärd

Kontakta mig om du vill veta mer om denna villa eller vill ha en fri värdering av din nuvarande bostad!

Kontoret: 063-10 65 55

Fakta

 • Sovrum
  3 st
 • Boarea
  136 m²
 • Tomtarea
  1 002 m²
 • Beteckning
  Storskiftet 7
 • Pantbrev
  2 247 000 kr

Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Interiör

RUMSBESKRIVNING - ENTRÉPLAN: HALL
En välkomnande hall som öppnar upp mot det sociala och öppna utrymmet mellan kök, matplats och vardagsrum. Hallen har klinkergolv med golvvärme och ljusa målade väggar. I hallen finns en rymlig garderob och en praktisk hatthylla.

BADRUM
Från hallen når ni detta praktiskt placerade badrum som är utrustat med WC, ett runt handfat och spegel. Här finns dusch med avgränsande glasvägg. Badrummet är stilrent med klinkergolv och kaklade väggar. Golvvärme.

TVÄTTSTUGA/TEKNIKRUM
Här är det klinkergolv med golvvärme och kaklade väggar. Här finns tvättmaskin (Electrolux), torktumlare (Electrolux) och frånluftsvärmepumpen.

VARDAGSRUM
Vardagsrummet ligger modernt i öppen planlösning med matplats och kök. Rummet har ett härligt ljusinsläpp via stora glaspartier både mot väster och söder. I vardagsrummet finns en värmande braskamin (Contura). Här ligger en vitoljad ekparkett och ljusa målade väggar. Härifrån går trappan till övre plan. Golvvärme.

KÖK/MATPLATS
Ett trivsamt kök med öppen planlösning mot matplatsen där gästerna verkligen trivs. Köket är från Vedum och har stenskiva från Granit och form från Ås. Köket är utrustat med Side by side kyl/frys (LG), ugn (Smeg, 90 cm), induktionshäll (Siemens, 90 cm, 2018), diskmaskin (Electrolux) och fläkt (Bosch). Som praktisk yta finns köks ö på hjul. Den stora matplatsen är härligt placerad framför det stora fönsterpartiet som vissa årstider erbjuder en härlig sjöutsikt. Här är det ljusa målade väggar och vitoljad ekparkett med golvvärme.

RUMSBESKRIVNING - ÖVRE PLAN
En vitmålad furutrappa leder er upp till övre plan.

ALLRUM
När ni kommer upp på övre plan möts ni ett allrum som har öppet upp mot nock och fönster i två väderstreck. Här ligger en furuparkett och det är ljusa målade väggar. Här finns fransk balkong.

SOVRUM 1.
Här ligger en furuparkett och det är ljusa målade väggar.

SOVRUM 2
Här ligger en furuparkett och det är ljusa målade väggar.

BADRUM/BASTU
Ett modernt och stilrent badrum som renoverades 2015. Badrummet har spotlights i taket, kaklade väggar och klinkergolv med golvvärme. Badrummet här fönster och känns väldigt modernt. Badrummet är utrustat med: WC (Svedbergs), handfat, badrumsskåp, Jacuzzi (SSWW), och dusch med vikbara glasväggar. Härifrån kommer man åt bastun vilken har klinkergolv och panelade väggar. I bastun finns dold belysning och fönster.

FÖRÄLDRASOVRUM
Detta sovrum är husets största. Här ligger en furuparkett och det är ljusa målade väggar. Rummet erbjuder en fransk balkong och en rymlig skjutdörrsgarderob.

Internet

Fiber

Tillträde

Enligt överrenskommelse

Byggnad

 • Byggnadstyp
  2 plan
 • Byggår
  2002
 • Grund
  Platta på mark
 • Stomme
  Trä
 • Bjälklag
  Trä
 • Fasad
  Trä
 • Tak
  Betongpannor
 • Fönster
  3-glasfönster isoler
 • Nätbolag
  Jämtkraft
 • Uppvärmning
  Frånluftsvärmepump.
 • Vatten/avlopp
  Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
 • Ventilation
  Mekanisk till och frånluft
Energideklaration
 • Status
  Utförd
 • Energiklass
  E
Renoveringar

2019 Målat om fasaden, ställt i ordning sovrum 1 på övre plan. Uppfört soldäck.
2018 uppfört orangeri.
2015 renoverat badrum övre plan

Övrigt

Braskamin
Huset är från Götenehus.

Exteriör

Tomt

Uppväxt och lummig tomt där pioner, roser och annat verkligen trivs. Grusade gång och körytor leder er in till huset.

Uteplats

ALTAN: På husets södra fasad finns ett härligt soldäck där man verkligen trivs sommartid. Härifrån ges sjöglimt. Soldäcket är uppfört i kärnfura.

UTERUM: Vid infarten finns ett trivsamt orangeri med skjutbara glaspartier. Detta rum har trallgolv och härifrån har ni sjöutsikt.

Bilplats

CARPORT: Med plats för en bil
P-PLATS: På tomten finns parkeringsyta för tre bilar.

Övriga byggnader

Orangeri om ca 15 m2
Carport med förråd om totalt ca 15 m2

Ekonomi

Driftskostnader
 • El
  28 000 kr
 • Vatten/avlopp
  4 600 kr
 • Renhållning
  1 475 kr
 • Försäkring
  3 500 kr

Totalt: 37 575 kr/år

I kostnaden för El ingår kostnad för uppvärmning och hushållsström.

Taxering
 • Totalsumma
  2 772 000 kr
 • Byggnad
  2 072 000 kr
 • Mark
  700 000 kr
 • Värdeår
  2002
 • Fastställd
  2018
 • Fastighetsavgift
  8 049 kr
 • Typkod
  220, Småhusenhet, bebyggd

Inskrivningar

Plan­bestämmelser

Detaljplan (2000-06-29)

Dokument

Övrig information

Lagfartsavgift (stämpelskatt) 1,5% på köpeskilling samt inskrivningsavgift om 825 kr betalas av köparen. Kostnaden för uttagande av nya pantbrev är 2% på pantbrevs beloppet samt en avgift om 375 kr per pantbrev.

Fastigheten har besiktigats av Oktopal och protokoll kommer att delas ut vid visningarna. Kopplad till besiktningen är en ansvarsförsäkring för säljaren avseende fel i fastighet enl. JN 4 kap 19 § (dolda fel) som gäller 10 år efter tillträdesdag.

Accepterat Pris
Den här bostaden marknadsförs med "Accepterat pris". Det innebär att priset ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering. Även om ett Accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

Budgivning
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som köper bostaden. I det fall det kommer in bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

Boendekostnadskalkyl
Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna så erbjuder sig ansvarig fastighetsmäklare att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

Sidotjänster
Storsjömäklarna AB erhåller en administrationsersättning om 240-560 kr exkl moms för förmedling av Hemnets (Hemnet Service HNS AB) annonserbjudande.

Annonsering av slutpris på internet
Storsjömäklarna publicerar information om slutpriset på Hemnet och vår hemsida.

Undersökningsplikt
Som köpare av en bostadsrätt eller fastighet har du en omfattande undersökningsplikt. Det innebär att du inte kan göra säljaren ansvarig för sådana fel som du borde ha upptäckt vid en undersökning, så kallade faktiska fel. Det är därför viktigt att du gör en undersökning av bostadsrätten eller fastigheten. Säljaren kan endast, om inte annat har avtalats, bli ersättningsskyldig för dolda fel, det vill säga sådana fel och brister som man inte kan kräva att du som köpare borde ha upptäckt vid din undersökning av bostadsrätten eller fastigheten och inte heller borde ha kunnat räkna med. Läs mer om köparens undersökningsplikt i frågelistan som du finner på internet eller som du kan få av ansvarig fastighetsmäklare.

Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Information angående hantering av personuppgifter
På en visning behöver vi ta in personuppgifter i form av namn, telefonnummer och mailadress. Anledningen till att vi samlar in uppgifterna är främst för att kunna kontakta dig i efterhand för att höra om du är intresserad av bostaden eller om du önskar bevakning av liknande bostäder. Vi behåller dina uppgifter i två år, men du kan när som helst meddela att du inte vill ha fortsatt kontakt. Det gör du genom att avanmäla dig direkt till mäklaren eller via info@storsjomaklarna.se. Vi behåller dock alltid dina uppgifter fram tills dess att bostaden är såld eftersom ni som spekulant utgör en del av själva affären. Om du går vidare och blir budgivare så är vi skyldiga att arkivera dina uppgifter i tio år enligt Fastighetsmäklarlagen

Bilder

Vardagsrum
Vardagsrum
Badrum
Badrum
En tilltalande altan
En tilltalande altan
Kök mot matplats
Kök mot matplats
Kök
Kök
Vardagsrum
Vardagsrum
Matplats/Vardagsrum
Matplats/Vardagsrum
Matplats/Kök
Matplats/Kök
Matplats
Matplats
WC/Dusch
WC/Dusch
Hall
Hall
Tvättstuga/Teknik
Tvättstuga/Teknik
Allrum
Allrum
Föräldrasovrum
Föräldrasovrum
Föräldrasovrum
Föräldrasovrum
Sovrum 3
Sovrum 3
Bastu
Bastu
Badrum
Badrum
Allrum
Allrum
Allrum
Allrum
Sovrum 2
Sovrum 2
Frimans väg 26
Frimans väg 26
Frimans väg 26
Frimans väg 26
Prunkande
Prunkande
Den inbjudande infarten
Den inbjudande infarten

Planlösning

Område

I närheten

På Frösöns "framsida" är det gångavstånd till Östersunds centrum via gångbro samt närhet till Frösöns egna butiker vid bl a populära Tages konditori. I närområdet finns både förskola och skola årskurs 1-9. Här bor ni med närhet till Gustavsbergs och Ladängens slalombackar samt härliga promenadstråk runt Frösöberget.

Skicka intresse­anmälan

Skicka en intresseanmälan så kontaktar mäklaren dig.