Ringstavägen 3, Oviken

Accepterat pris

1 675 000 kr

Visningar

Är du intresserad av en visning?

Ringstavägen 3, Oviken (Berg)

 • Typ
  Friliggande villa
 • Boarea
  170 m²
 • Tomtarea
  943 m²
 • Driftskostnad
  36 140 kr/år

Välkomna till vackra Oviksbygden och detta genomgående renoverade bostadshus som erbjuder fantastisk utsikt över ängsområde, Storsjön och Oviksfjällen. Här bor ni på uppväxt trädgårdstomt på återvändsgata med fjällen i fonden.

Rymligt lantligt kök med moderna vitvaror. Köket har plats för både den stora och den lilla familjen. Stort vardagsrum att umgås i med utgång till en stor längsgående balkong som har makalös utsikt över både land och fjäll. Tre rymliga sovrum på entréplanet samt trevlig renoverad hall med gott om plats för både sommar och vinterkläder. Renoverat badrum som har granitkeramik, golvvärme och helkaklade väggar. Utrustat med dusch med vikväggar av glas. På entrésidan finns en nybyggd trevlig altan med förmiddagssol. Källarplanet har allrum med öppen spis. Renoverad tvättstuga med tvättmaskin och tumlare. Renoverat badrum med bastu. Stora förrådsutrymmen.

Bostadshuset har genomgått stora förändringar och är bl a omdränerat samt uppvärmning med bergvärme som ger låg boendekostnad. Här bor ni i en vacker familjär del av Oviken där alla hjälps åt för att alla ska trivas samt utveckla bygden på bästa sätt. I Myrviken finns en nybyggd multihall som har badhus, sporthall, bowlingbanor och trevligt café. Här finns även en nybyggd förskola och skola årskurs F-9. Trivsam välsorterad Ica-Butik, byggbutik, bensinstation och pizzeria finns också i centrum. Bra bussförbindelser till Östersund och Svenstavik.

Björn Löfgren
Ansvarig mäklare

Björn Löfgren

Kontakta mig om du vill veta mer om denna villa eller vill ha en fri värdering av din nuvarande bostad!

Kontoret: 063-10 65 55

Fakta

 • Sovrum
  3 st
 • Boarea
  170 m²
 • Biarea
  32 m²
 • Tomtarea
  943 m²
 • Beteckning
  Ovikens Prästbord 1:25
 • Pantbrev
  1 190 000 kr

Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Interiör

RUMSBESKRIVNING: ENTRÉPLAN
Entréplanet erbjuder modernt kök med plats för stort matbord. Vardagsrum med utgång till balkong som har fantastiskt utsikt över Oviksfjällen. Tre rymliga sovrum där master bedroom har utgång till balkongen. Renoverat badrum med både badkar och duschvägg. Välkomnande renoverad hall med bra förvaringsutrymmen och klädkammare in den inre delen.

KÖK
Trevligt lantligt kök med plats för stort matbord vid fönster mot den nybyggda altanen med förmiddagssol samt återvändsgatan. Ljusa köksluckor med gott om förvaringsutrymmen i skafferi, under- och överskåp. Kakel ovanför köks. och diskbänkar. Bänkskivor i oljad ek, dubbelho och engreppsblandare. Köket är maskinellt utrustat med stor kyl & frys, spis med häll, köksfläkt och diskmaskin. Slitstark matta, målade väggar och vitt trätak.

VARDAGSRUM
Vardagsrummet har vackert trägolv som fortsätter in i hallen, målade väggar med fondvägg av sten, vitt trätak och generösa fönsterpartier som ger rummet mycket bra ljus och härlig utsikt. Stenmur finns för installation av braskamin. Utgång till stor längsgående balkong som har fantastisk utsikt över bygden och Oviksfjällen.

BADRUM
Nyrenoverat badrum som har granitkeramik, golvvärme och helkaklade väggar med pelare av granitkeramik i duschutrymmet. Utrustat med duschhörna med vikväggar av glas, takdusch, badkar, tvättställ med två stora lådor, spegelskåp och wc-stol. Bra ljusinsläpp från badrumsfönstret.

MASTER BEDROOM
Master bedroom har trägolv i ek, tapet med fondvägg av liggande träpanel och vitt tak. Tre garderober och fönster samt balkongdörr mot Oviksfjällen.

SOVRUM
Sovrum (2) har trägolv, tapet med fondvägg, vitt trätak, tre garderober och fönster mot Oviksfjällen. Sovrum (3) har trägolv, tapet, vitt trätak och fönster mot entrésidan.

HALL
Renoverad hall i vinkel som i yttre delen har granitkeramik, golvvärme och vacker fondvägg. Bra förvaring i hall praktisk hallmöbel. Inre hallen har trägolv, tapet och klädkammare.

SOUTERRÄNGPLANET
Souterrängplanet har allrum med öppen spis, renoverad tvättstuga, renoverat badrum med bastu, sovrum/ hobbyrum och bra förrådsutrymmen.

ALLRUM
Allrum som har vackert trägolv med breda golvtiljor, träpanel på väggarna, ljust tak och generösa fönsterpartier som ger mycket ljusinsläpp.

BADRUM
Renoverat badrum som har klinker, golvvärme och helkaklade väggar. Utrustat med duschhörna med vikväggar av glas, tvättställ, spegel och wc-stol. Rymlig bastu för avkopplande bastubad.

TVÄTTSTUGA
Renoverad tvättstuga som har våtrumsmatta och målade väggar. Laminatbänkskiva med tvättho och blandare med duschfunktion. Lådor under bänkskivan och hyllsystem för praktisk förvaring. Modern tvättmaskin och torktumlare.

FÖRRÅD/ RUM
Rum med groventré som har våtrumsmatta, tapet samt fönster och dörr till altanen, trädgårdstomten med den fantastiska utsikten.

SOVRUM
Sovrum som har matta, målade väggar och fönster mot trädgårdstomten.

PANNRUM/ FÖRRÅD
Pannrum som har bergvärmepump med dubbla acc.tankar på totalt 300 liter och gott om förrådsutrymmen.

TV

Tv via parabol. Abonnemang går att överta för Viasat.

Internet

Bredband via ADSL eller mobilt. Fiber beställt via Ip-only.

Tillträde

Tillträde enligt överenskommelse.

Byggnad

 • Byggnadstyp
  2-plan i souterräng
 • Byggår
  1980
 • Grund
  Betong
 • Grundmur
  Betong
 • Stomme
  Trä
 • Bjälklag
  Betong/ trä
 • Fasad
  Liggande träpanel
 • Tak
  Plåt
 • Fönster
  3-glasfönster
 • Uppvärmning
  Bergvärme
 • Vatten/avlopp
  Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
 • Ventilation
  Självdrag
Energideklaration
 • Status
  Utförd
 • Datum
  2019-09-04
 • Prestanda
  112 kWh/m²/år

Exteriör

Tomt

Tomtarea 943 m² (friköpt).

Uteplats

Altan på entrésidan mot återvändsgata med förmiddagssol. Stor längsgående balkong med fantastisk utsikt över Oviksfjällen samt eftermiddags- och kvällssol. Mot källarutgång finns altan mot trädgårdstomten.

Bilplats

Garage på betongplatta med förrådsdel.

Ekonomi

Driftskostnader
 • Värme
  18 850 kr
 • Vatten/avlopp
  10 400 kr
 • Samfällighet
  600 kr
 • Försäkring
  6 290 kr

Totalt: 36 140 kr/år

Driftskostnader för nuvarande ägare. I uppvärmning ingår hushållsström. I VA ingår även renhållning.

Observera att driftskostnader kan skilja sig åt beroende på avtal och användning.

Taxering
 • Totalsumma
  868 000 kr
 • Byggnad
  760 000 kr
 • Mark
  108 000 kr
 • Värdeår
  1980
 • Fastställd
  2018
 • Fastighetsavgift
  6 510 kr
 • Typkod
  220, Småhusenhet, bebyggd

Inskrivningar

Gemensamhets­anläggningar

Berg Ovikens Prästbord GA:1

Plan­bestämmelser

(1995-05-11)

Övrig information

Lagfartsavgift (stämpelskatt) 1,5% på köpeskilling samt inskrivningsavgift om 825 kr betalas av köparen. Kostnaden för uttagande av nya pantbrev är 2% på pantbrevs beloppet samt en avgift om 375 kr per pantbrev.

Fastigheten har besiktigats av Anticimex 2019-08-13 och protokoll kommer att delas ut vid visningarna. Detsamma gäller energideklarationen som har utförts. Kopplad till besiktningen är en ansvarsförsäkring för säljaren avseende fel i fastighet enl. JN 4 kap 19 § (dolda fel) som gäller 10 år efter tillträdesdag.

Accepterat Pris
Den här bostaden marknadsförs med "Accepterat pris". Det innebär att priset ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering. Även om ett Accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

Budgivning
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som köper bostaden. I det fall det kommer in bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

Boendekostnadskalkyl
Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna så erbjuder sig ansvarig fastighetsmäklare att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

Sidotjänster
Storsjömäklarna AB erhåller en administrationsersättning om 760 kr exkl moms för förmedling av Hemnets (Hemnet Service HNS AB) annonserbjudande.

Annonsering av slutpris på internet
Storsjömäklarna publicerar information om slutpriset på Hemnet och vår hemsida.

Undersökningsplikt
Som köpare av en bostadsrätt eller fastighet har du en omfattande undersökningsplikt. Det innebär att du inte kan göra säljaren ansvarig för sådana fel som du borde ha upptäckt vid en undersökning, så kallade faktiska fel. Det är därför viktigt att du gör en undersökning av bostadsrätten eller fastigheten. Säljaren kan endast, om inte annat har avtalats, bli ersättningsskyldig för dolda fel, det vill säga sådana fel och brister som man inte kan kräva att du som köpare borde ha upptäckt vid din undersökning av bostadsrätten eller fastigheten och inte heller borde ha kunnat räkna med. Läs mer om köparens undersökningsplikt i frågelistan som du finner på internet eller som du kan få av ansvarig fastighetsmäklare.

Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Bilder

Rymligt bostadshus och garage.
Rymligt bostadshus och garage.
Utsikten är magnifik.
Utsikten är magnifik.
Oviksfjällen i fonden.
Oviksfjällen i fonden.
Stor balkong med makalös utsikt.
Stor balkong med makalös utsikt.
Bara att koppla av.
Bara att koppla av.
På återvändsgata ligger detta trevliga bostadshus.
På återvändsgata ligger detta trevliga bostadshus.
Välskött både invändigt och utvändigt.
Välskött både invändigt och utvändigt.
Entrésidan med trevlig altan.
Entrésidan med trevlig altan.
Ljust trivsamt kök.
Ljust trivsamt kök.
Gott om förvaringsutrymmen.
Gott om förvaringsutrymmen.
Plats för stort matbord.
Plats för stort matbord.
Lantlig känsla.
Lantlig känsla.
 Vardagsrum med fantastiskt ljus och utsikt.
Vardagsrum med fantastiskt ljus och utsikt.
Koppla av i trevlig miljö.
Koppla av i trevlig miljö.
Lättmöblerat.
Lättmöblerat.
Rymmer både soffgrupp och fåtöljer.
Rymmer både soffgrupp och fåtöljer.
Matplats rymmer det också.
Matplats rymmer det också.
Vardagsrum mot hall.
Vardagsrum mot hall.
Master bedroom med vy mot Oviksfjällen.
Master bedroom med vy mot Oviksfjällen.
Barnrum
Barnrum
Barnrum
Barnrum
Barnrum
Barnrum
Barnrum
Barnrum
Renoverat badrum med dusch och badkar.
Renoverat badrum med dusch och badkar.
Renoverad praktisk hall.
Renoverad praktisk hall.
Inre hallen.
Inre hallen.
Bra förvaringsutrymmen.
Bra förvaringsutrymmen.
Hall
Hall
Allrum för avkoppling.
Allrum för avkoppling.
Allrum
Allrum
Braskamin
Braskamin
Allrum
Allrum
Relax med dusch och bastu.
Relax med dusch och bastu.
Härlig bastu.
Härlig bastu.
Praktisk tvättstuga med bra förvaring.
Praktisk tvättstuga med bra förvaring.
Renoverad tvättstuga.
Renoverad tvättstuga.
Rum mot tomten.
Rum mot tomten.
Många olika ändamål är möjligt.
Många olika ändamål är möjligt.
Sovrum/ gästrum.
Sovrum/ gästrum.
Nedre hall.
Nedre hall.
Fastighetskarta
Fastighetskarta

Planlösning

Område

I närheten

Här bor ni mitt i lantlig idyll med fantastisk utsikt över Storsjön och Oviksfjällen. I Myrviken finns grundskola, nybyggd allakivitetshall med bowlingbanor och gym, välsorterad livsmedelsbutik, bensinmack, pizzeria och bygghandel. I Oviken finns också populära Fröjdholmen med dans och artister. I Oviken finns an aktiv idrottsklubb för bla a fotboll och skidåkning.

Stora förutsättningar ges till ett aktivt friluftsliv med närhet till skoterleder, skidåkning i Bydalsfjällen, fjällfiske samt fiske i Storsjön. I Gräftåvallen finns preparerade skidspår och ellljus. Bussförbindelser finns till bl.a. Östersund och Svenstavik. Till Frösö flygplats är det 30 minuters bilfärd.

Skicka intresse­anmälan

Skicka en intresseanmälan så kontaktar mäklaren dig.