Alanäsvägen 12, Strömsund

Pris

595 000 kr

Visningar
 • 24/8
  24/8, 14:00–14:45 Öppen visning - Välkommen!
Alanäsvägen 12, Strömsund (Strömsund)

60-tals villa i populärt område

 • Typ
  Friliggande villa
 • Boarea
  113 m²
 • Tomtarea
  1 183 m²
 • Driftskostnad
  36 865 kr/år

I omtyckt villaområde med närhet till skola, fritids och förskola ligger detta charmiga 1 1/2-plans hus med vidbyggt garage och en härligt uppväxt tomt där barn med spring i benen kan leka. Huset erbjuder generösa fönstersättningar som ger härligt ljusinsläpp och goda umgängesytor i vardagsrum och kök.

När man kommer in genom entrédörren möts ni av en välkomnande hall som öppnar mot våningsplanets samtliga rum. På entréplanet finns stort vardagsrum, två härliga sovrum, badrum och det praktiska köket som har bra arbetsytor och i dess anslutning finns matplats som rymmer matbord för 6-7 personer. På övre plan finner ni ytterligare två rogivande sovrum, ett WC-rum samt två stora förrådsutrymmen. I anslutning till huset ligger garaget och en bagarstuga där ni finner bakbord och gasoldriven bakugn.

Bor man i Strömsund är det nära till service. Inom bara några hundra meter finns både hälsocentral och närlivs. Strömsunds centrum har stor variation av butiker att erbjuda och här bor man nära naturen.

Välkommen!!

Jim Edelsvärd
Ansvarig mäklare

Jim Edelsvärd

Kontakta mig om du vill veta mer om denna villa eller vill ha en fri värdering av din nuvarande bostad!

Kontoret: 063-10 65 55

Fakta

 • Sovrum
  4 st
 • Boarea
  113 m²
 • Biarea
  33 m²
 • Tomtarea
  1 183 m²
 • Beteckning
  Forellen 10
 • Pantbrev
  254 200 kr

Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Interiör

RUMSBESKRIVNING: HALL
En välkomnande hall med tapetserade väggar och plastmatta. Här finns tre garderober och hatthylla.

VARDAGSRUM
Ett ljust vardagsrum med fönster mot två väderstreck. Här ligger en ekparkett, tre väggar är tapetserade och den fjärde kläs med panel.

SOVRUM 1
Innanför vardagsrummet ligger detta sovrum. Här ligger samma parkettgolv som i vardagsrummet. En vägg är panelad och tre har tapet. Väggen mor vardagsrummet går att ta bort. Två garderober.

BADRUM
Detta badrum renoverades 2005 med våtrumsmatta på golv och vägg. Vid badkaret är det kakel på väggen. Badrummet är utrustat med WC, handfat, badar, tvättmaskin (Cylinda) och frysbox (Cylinda). Två garderober samt väggskåp med rörinstallationer. Härifrån kommer man åt groventrén.

GROVENTRÉ
Här är det målat betonggolv och målade väggar. Här finns el/oljepannan (CTC).

MATKÄLLARE
Matkällaren är utrustad med stengolv, målade väggar och hyllor. Här finns frostvakt installerad.

KÖK
Köket ligger i vinkel från matplatsen. Här ligger en plastmatta på golvet, i köket är det träpanel och vid matplatsen är det tapetserade väggar. Köket är utrustat med: Fläkt (Cylinda), kombinerad kyl/frys (Cylinda) och spis med ugn (70 cm, Cylinda). Köket har målade luckor och ovan arbetsbänkar sitter ett kakel som stänkskydd. Matplatsen rymmer bord för 6-7 personer och härifrån går trappan till övervåningen.

SOVRUM 2
Detta sovrum har plastmatta och tapetserade väggar. Här finns två garderober.

RUMSBESKRIVNING - ÖVRE PLAN

HALL
Hallen förgrenar mot våningsplanets samtliga rum. Här är det vävtapet och plastmatta.

SOVRUM 3
Här ligger en plastmatta och det är tapetserade väggar. Här finns utgång till balkong.

WC
Ett mindre WC-rum med plastmatta och våtrumstapet. WC-rummet är utrustat med: Handfat, WC och badrumsskåp.

SOVRUM 4
Här är det plastmatta och väggarna kläs med vävtapet. Två garderober. Detta rum har tidigare haft köksdel så i väggen finns vatten ledningar.

FÖRRÅD
Från hallen kommer ni åt två förrådsutrymmen vilka i sin tur tar er ut på vinden.

TV

Markbunden digital-tv

Internet

Ej anslutet

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

 • Byggnadstyp
  1 ½ plan
 • Byggår
  1961
 • Grund
  Platta på mark
 • Stomme
  Trä
 • Bjälklag
  Trä
 • Fasad
  Trä
 • Tak
  Plåt
 • Fönster
  2-glasfönster
 • Nätbolag
  Eon
 • Elförbrukning
  24 000 kWh/år
 • Uppvärmning
  Luft/Luft värmepump och vattenburen el värme
 • Vatten/avlopp
  Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
 • Ventilation
  Självdrag
Energideklaration
 • Status
  Beställd
Renoveringar

2005 renoverades badrum, hall och kök till vissa delar då det uppkom en vattenskada som åtgärdades.

Exteriör

Tomt

Uppväxt och grönskande tomt med härliga grönytor, buskar, björkar och prunkande blomsterrabatter. Grusad infart.

Uteplats

ALTAN: Vid entrén finns en altan.
UTEPLATS: Vid groventrén finns en stensatt uteplats.
BALKONG: Med utgång från sovrum på övre plan kommer ni åt denna balkong.

Bilplats

GARAGE: Med plats för en bil.
PARKERING: På tomten finns utrymme för parkering för 2-3 bilar.

Övriga byggnader

GARAGE/BAGARSTUGA:
Vidbyggt på huset finns garaget. Garaget har gjuten platta med oljeränna. Här är det spånskiveväggar. I samma byggnad med ingång från motsatt sida finns bagarstugan. Här är det betonggolv och spånskiveväggar. Här finns en gasoldriven bakugn samt bakbord.

Ekonomi

Driftskostnader
 • Värme
  18 900 kr
 • El
  7 200 kr
 • Vatten/avlopp
  5 270 kr
 • Renhållning
  1 595 kr
 • Försäkring
  3 900 kr

Totalt: 36 865 kr/år

Taxering
 • Totalsumma
  429 000 kr
 • Byggnad
  340 000 kr
 • Mark
  89 000 kr
 • Värdeår
  1961
 • Fastställd
  2018
 • Fastighetsavgift
  3 218 kr
 • Typkod
  220, Småhusenhet, bebyggd

Inskrivningar

Plan­bestämmelser

Ändring Av Dp (2016-09-01) Byggnadsplan (1963-03-21) Byggnadsplan (1957-08-30)

Dokument

Övrig information

Lagfartsavgift (stämpelskatt) 1,5% på köpeskilling samt inskrivningsavgift om 825 kr betalas av köparen. Kostnaden för uttagande av nya pantbrev är 2% på pantbrevs beloppet samt en avgift om 375 kr per pantbrev.

Fastigheten har besiktigats av Anticimex och protokoll kommer att delas ut vid visningarna. Kopplad till besiktningen är en ansvarsförsäkring för säljaren avseende fel i fastighet enl. JN 4 kap 19 § (dolda fel) som gäller 10 år efter tillträdesdag.

Accepterat Pris
Den här bostaden marknadsförs med "Accepterat pris". Det innebär att priset ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering. Även om ett Accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

Budgivning
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som köper bostaden. I det fall det kommer in bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

Boendekostnadskalkyl
Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna så erbjuder sig ansvarig fastighetsmäklare att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

Sidotjänster
Storsjömäklarna AB erhåller en administrationsersättning om 240-560 kr exkl moms för förmedling av Hemnets (Hemnet Service HNS AB) annonserbjudande.

Annonsering av slutpris på internet
Storsjömäklarna publicerar information om slutpriset på Hemnet och vår hemsida.

Undersökningsplikt
Som köpare av en bostadsrätt eller fastighet har du en omfattande undersökningsplikt. Det innebär att du inte kan göra säljaren ansvarig för sådana fel som du borde ha upptäckt vid en undersökning, så kallade faktiska fel. Det är därför viktigt att du gör en undersökning av bostadsrätten eller fastigheten. Säljaren kan endast, om inte annat har avtalats, bli ersättningsskyldig för dolda fel, det vill säga sådana fel och brister som man inte kan kräva att du som köpare borde ha upptäckt vid din undersökning av bostadsrätten eller fastigheten och inte heller borde ha kunnat räkna med. Läs mer om köparens undersökningsplikt i frågelistan som du finner på internet eller som du kan få av ansvarig fastighetsmäklare.

Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Information angående hantering av personuppgifter
På en visning behöver vi ta in personuppgifter i form av namn, telefonnummer och mailadress. Anledningen till att vi samlar in uppgifterna är främst för att kunna kontakta dig i efterhand för att höra om du är intresserad av bostaden eller om du önskar bevakning av liknande bostäder. Vi behåller dina uppgifter i två år, men du kan när som helst meddela att du inte vill ha fortsatt kontakt. Det gör du genom att avanmäla dig direkt till mäklaren eller via info@storsjomaklarna.se. Vi behåller dock alltid dina uppgifter fram tills dess att bostaden är såld eftersom ni som spekulant utgör en del av själva affären. Om du går vidare och blir budgivare så är vi skyldiga att arkivera dina uppgifter i tio år enligt Fastighetsmäklarlagen

Bilder

Matplats/kök
Matplats/kök
Vardagsrum
Vardagsrum
Badrum
Badrum
Kök/matplats
Kök/matplats
Sovrum 1
Sovrum 1
Badrum
Badrum
Entré
Entré
Mot entré
Mot entré
Vardagsrum
Vardagsrum
Kök
Kök
Matplats
Matplats
Sovrum 3
Sovrum 3
Vardagsrum
Vardagsrum
Trappa till övre plan
Trappa till övre plan
Sovrum 2
Sovrum 2
Matplats
Matplats
WC
WC
Hall övre plan
Hall övre plan
Sovrum 4
Sovrum 4

Planlösning

Område

Skicka intresse­anmälan

Skicka en intresseanmälan så kontaktar mäklaren dig.