Storgatan 78, Strömsund

Accepterat pris

495 000 kr

Visningar
 • 24/8
  24/8, 11:00–11:45 Öppen visning - Välkommen!
Storgatan 78, Strömsund (Strömsund)

Charmigt boende med verkstad för den motorintresserade.

 • Typ
  Friliggande villa
 • Boarea
  89 m²
 • Tomtarea
  2 484 m²
 • Driftskostnad
  22 133 kr/år

En lantlig dröm med högt och charmigt läge. När du kommer fram till huset och svänger in på gården möts ni av en skyddad gårdsmiljö med ett charmigt boningshus i två plan, gårdsbyggnad med snickarbod, förråd, vedbod, carport och garage. På tomten finns en även praktisk verkstad och en carport som rymmer plats för en husbil. Boningshuset är om 1 1/2-plan och har två sovrum, badrum, vardagsrum med öppen spis och energieffektiv uppvärmning via bergvärme. Huset har moderniseringsbehov men det går att flytta in och börja anpassa boendet utifrån egen smak och behov.

Gårdsbyggnaden har anor från tidigt 1900-tal och användes då som kyrkstall för de som bodde i byn Långåsen. Verkstaden har gjuten platta, arbetsbänk och ställning i taket för motorlyft, verkstaden är perfekt för den motorintresserade och har hög port där även en traktor går in. Tomten är rymlig och uppväxt.

Ett stenkast bort finns ridhus, ridbana, längdskidspår med belysning och skidbacke med lift. Bor man i Strömsund är det nära till service. Inom bara några hundra meter finns både hälsocentral och centrum. I Strömsund finns ett flertal förskolor, två grundskolor, ett högstadium och ett gymnasium. Strömsunds centrum har stor variation av butiker att erbjuda och här bor man nära naturen.

Välkommen på visning!!

Jim Edelsvärd
Ansvarig mäklare

Jim Edelsvärd

Kontakta mig om du vill veta mer om denna villa eller vill ha en fri värdering av din nuvarande bostad!

Kontoret: 063-10 65 55

Fakta

 • Sovrum
  2 st
 • Boarea
  89 m²
 • Tomtarea
  2 484 m²
 • Beteckning
  Gärde 4:8
 • Pantbrev
  34 900 kr

Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Interiör

RUMSBESKRIVNING: HALL
Här ligger ett laminatgolv och det är bröstpanel på väggarna. Ovanför bröstpanelen är det målade väggar. I hallen finns hatthylla och bergvärmepumpen (IVT, 2002). Härifrån går trappan upp till övre plan. Här finns lucka i golvet som tar er ner till en matkällare.

KÖK
Köket är äldre med målade skåpluckor och lådfronter. Här ligger ett laminatgolv och det är bröstpanel på väggarna. Köket är utrustat med: Kyl (Bosch), spis med ugn, fläkt och vedspis.

VARDAGSRUM
Ett rymligt vardagsrum med en värmande öppen spis med insats. Här ligger ett ekparkettgolv och det är tapetserade väggar.

RUMSBESKRIVNING - ÖVRE PLAN

HALL
Här är det målade väggar och plastmatta. Här finns två garderober.

SOVRUM 1
Här ligger en plastmatta och det är tapetserade väggar. Fyra garderober.

BADRUM
Ett äldre badrum som är utrustat med WC, duschplats, handfat och spegelskåp.Här ligger en plastmatta och det är målade väggar.

SOVRUM 2
Här ligger en plastmatta och det är tapetserade väggar. Rummet har fönster mot tre väderstreck och härifrån kommer ni åt balkongen.

TV

Parabol

Internet

ej anslutet

Byggnad

 • Byggnadstyp
  1 ½ plan
 • Byggår
  1909
 • Stomme
  Trä/Timmer
 • Bjälklag
  Trä
 • Fasad
  Trä
 • Tak
  Tegel
 • Fönster
  3-glasfönster
 • Nätbolag
  Eon
 • Elförbrukning
  8 880 kWh/år
 • Uppvärmning
  Bergvärme
 • Vatten/avlopp
  Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
 • Ventilation
  Självdrag
Energideklaration
 • Status
  Utförd
 • Datum
  2019-08-08
 • Prestanda
  99 kWh/m²/år
 • Energiklass
  D
Renoveringar

2002 Bergvärme

Exteriör

Tomt

Uppväxt och rymlig tomt med buskar, träd och gräsmatta.

Uteplats

BALKONG: Med utgång från sovrum 2 kommer ni åt denna balkong. Balkongen har ett renoveringsbehov.

Bilplats

CARPORT 1: En extra hög carport för dig som vill ha husbil eller traktor på gården.
CARPORT 2: Vidbyggt på gårdsbyggnaden finns en carport.
GARAGEPLATS: I Gårdsbyggnaden finns plats för en bil.
GARAGE/VERKSTAD: En verkstadsbyggnad om ca 30m² med gjuten betongplatta, arbetsbänkar och egen uppvärmning via vedkamin. Här ryms plats för en bil.

Finns gott om parkering på tomten.

Övriga byggnader

GARAGE/VERKSTAD: En verkstadsbyggnad om ca 30m² med gjuten betongplatta, arbetsbänkar och egen uppvärmning via vedkamin. Här ryms plats för en bil. Säljaren är villig att lämna kvar de maskiner och redskap som finns i denna byggnad.

GÅRDSBYGGNAD:
En äldre byggnad som i början av 1900-talet användes som kyrkstall för Långåsens bybor. Byggnaden är uppförd i timmer/trä, plåttak och har el. Denna byggnad innehåller: Carport, garage (var tidigare stall), vedbod, förrådsutrymmen och snickarbod. Säljarna är villiga att lämna kvar stora delar av inventarierna.

CARPORT:
På tomten finns en extra hög carport.

Ekonomi

Driftskostnader
 • Värme
  11 000 kr
 • Vatten/avlopp
  4 638 kr
 • Sotning
  1 000 kr
 • Renhållning
  1 595 kr
 • Försäkring
  3 900 kr

Totalt: 22 133 kr/år

I uppvärmningskostnaden ingår kostnad för hushålls el.

Taxering
 • Totalsumma
  307 000 kr
 • Byggnad
  199 000 kr
 • Mark
  108 000 kr
 • Värdeår
  1929
 • Fastställd
  2018
 • Fastighetsavgift
  2 302 kr
 • Typkod
  220, Småhusenhet, bebyggd

Inskrivningar

Rättigheter last

Last: Avtalsservitut: Ledning, 23-IM1-71/5342.1

Servitut

Avtalsservitut Ledning
Nyttjanderätt Tele

Dokument

Övrig information

Lagfartsavgift (stämpelskatt) 1,5% på köpeskilling samt inskrivningsavgift om 825 kr betalas av köparen. Kostnaden för uttagande av nya pantbrev är 2% på pantbrevs beloppet samt en avgift om 375 kr per pantbrev.

Accepterat Pris
Den här bostaden marknadsförs med "Accepterat pris". Det innebär att priset ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering. Även om ett Accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

Budgivning
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som köper bostaden. I det fall det kommer in bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

Boendekostnadskalkyl
Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna så erbjuder sig ansvarig fastighetsmäklare att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

Sidotjänster
Storsjömäklarna AB erhåller en administrationsersättning om 240-560 kr exkl moms för förmedling av Hemnets (Hemnet Service HNS AB) annonserbjudande.

Annonsering av slutpris på internet
Storsjömäklarna publicerar information om slutpriset på Hemnet och vår hemsida.

Undersökningsplikt
Som köpare av en bostadsrätt eller fastighet har du en omfattande undersökningsplikt. Det innebär att du inte kan göra säljaren ansvarig för sådana fel som du borde ha upptäckt vid en undersökning, så kallade faktiska fel. Det är därför viktigt att du gör en undersökning av bostadsrätten eller fastigheten. Säljaren kan endast, om inte annat har avtalats, bli ersättningsskyldig för dolda fel, det vill säga sådana fel och brister som man inte kan kräva att du som köpare borde ha upptäckt vid din undersökning av bostadsrätten eller fastigheten och inte heller borde ha kunnat räkna med. Läs mer om köparens undersökningsplikt i frågelistan som du finner på internet eller som du kan få av ansvarig fastighetsmäklare.

Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Information angående hantering av personuppgifter
På en visning behöver vi ta in personuppgifter i form av namn, telefonnummer och mailadress. Anledningen till att vi samlar in uppgifterna är främst för att kunna kontakta dig i efterhand för att höra om du är intresserad av bostaden eller om du önskar bevakning av liknande bostäder. Vi behåller dina uppgifter i två år, men du kan när som helst meddela att du inte vill ha fortsatt kontakt. Det gör du genom att avanmäla dig direkt till mäklaren eller via info@storsjomaklarna.se. Vi behåller dock alltid dina uppgifter fram tills dess att bostaden är såld eftersom ni som spekulant utgör en del av själva affären. Om du går vidare och blir budgivare så är vi skyldiga att arkivera dina uppgifter i tio år enligt Fastighetsmäklarlagen

Bilder

Storgatan 78
Storgatan 78
Vardagsrum
Vardagsrum
Verkstad
Verkstad
Verkstad
Verkstad
Gårdsbyggnad
Gårdsbyggnad
Vardagsrum
Vardagsrum
Kök
Kök
Kök
Kök
Vardagsrum
Vardagsrum
WC
WC
Hall
Hall
Hall övre plan
Hall övre plan
Badrum
Badrum
Sovrum 2
Sovrum 2
Sovrum 2
Sovrum 2
Sovrum 2
Sovrum 2
Sovrum 1
Sovrum 1
Snickeri i gårdsbyggnad
Snickeri i gårdsbyggnad
Snickeri i gårdsbyggnad
Snickeri i gårdsbyggnad
Verkstad
Verkstad
Storgatan 78
Storgatan 78
Gårdsbild
Gårdsbild
Gårdsbild
Gårdsbild
Carport
Carport

Område

Skicka intresse­anmälan

Skicka en intresseanmälan så kontaktar mäklaren dig.