Västra Egnahemsgatan 4, Strömsund

Pris

495 000 kr

Visningar

Är du intresserad av en visning?

Västra Egnahemsgatan 4, Strömsund (Strömsund)

Familjevilla i omtyckt område.

 • Typ
  Friliggande villa
 • Boarea
  115 m²
 • Tomtarea
  1 510 m²
 • Driftskostnad
  38 266 kr/år

Charmigt 1-plans hus med källare i omtyckt villaområde med närhet till skola, fritids och förskola. Här erbjuds ni en grönskande och uppväxt tomt där barn med spring i benen kan leka. Huset har härliga fönstersättningar som ger ett trivsamt ljusinsläpp. Huset har generösa umgängesytor i vardagsrum, kök, gillestuga och en stor altan med tak. I gillestugan finns en värmande braskamin där man gärna samlar släkt och vänner för att mysa under kalla vinterdagar.

När man kommer in genom entrédörren möts ni av en välkomnande hall som öppnar mot våningsplanets samtliga rum. På entréplanet finns stort vardagsrum, fyra härliga sovrum, badrum och kök med matplats. Vardagsrummet och matplatsen vid köket ligger i delvis öppen planlösning och avgränsas av en spaljé. Det ljusa köket är fullutrustat och har bra arbetsytor för den glada kocken. I anslutning till köket finns groventré och trappan ner till källarplanet.

Källaren är inredd med stor gillestuga med öppen spis, teknikrum/verkstad, tvättstuga, matkällare, förråd, wc och dusch med relaxhörna. På den uppväxta tomten finns goda parkeringsytor för bilar och här finns en förrådsbod där även snöskotern får plats.

Bor man i Strömsund är det nära till service. Inom bara några hundra meter finns både hälsocentral och centrum. Strömsunds centrum har stor variation av butiker att erbjuda och här bor man nära naturen.

Välkommen!!

Jim Edelsvärd
Ansvarig mäklare

Jim Edelsvärd

Kontakta mig om du vill veta mer om denna villa eller vill ha en fri värdering av din nuvarande bostad!

Kontoret: 063-10 65 55

Fakta

 • Sovrum
  4 st
 • Boarea
  115 m²
 • Biarea
  115 m²
 • Tomtarea
  1 510 m²
 • Beteckning
  Spiggen 4
 • Pantbrev
  412 500 kr

Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Interiör

RUMSBESKRIVNING – ENTRÈPLAN: HALL:
En välkomnande hall med plats för avhängning av ytterklätter på hatthylla. Hallen förgrenar mot våningsplanets samtliga rum. Här ligger en plastmatta på golvet och väggarna har tapet.

SKRUBB/TIDIGARE WC
Detta utrymme var tidigare ett wc-rum så här finns förberett för vatten och avlopp. Här ligger en plastmatta och det är tapetserade väggar.

BADRUM
Här är det våtrumsmatta på golvet och väggarna kläs med väggskivor. Badrummet är utrustat med: Handfat, spegel, WC, och badkar. Fönster.

FÖRÄLDRASOVRUM
Detta sovrum är våningsplanets största sovrum. Här finns fem platsbyggda garderober till förvaring. Här ligger en plastmatta på golvet och väggarna kläs i strukturtapet.

SOVRUM 2
Detta sovrum har målad vävtapet på väggarna och på golvet ligger en plastmatta. Här finns två garderober till förvaring.

SOVRUM 3
Detta sovrum har målad vävtapet på väggarna och på golvet ligger en plastmatta. Här finns två garderober till förvaring

SOVRUM 4
Detta sovrum har tapetserade väggar och på golvet ligger en plastmatta.

KLÄDKAMMARE
I anslutning till hallen finns en praktisk klädkammare. Här är det tapetserade väggar och på golvet ligger en plastmatta.

VARDAGSRUM
Ett ljust och rymligt vardagsrum som avgränsas mot köket med en spaljé. Härifrån finns utgång till altanen med tak. Vardagsrummet har laminatgolv och målade väggar.

KÖK
Ett rymligt kök med bra yta för matplats. Köket har gott om förvaring i skåp och lådor och här erbjuds bra bänkyta på arbetsbänkarna. Köket är mycket ljust och har fönster mot två väderstreck. Köket är utrustat med: Spis med ugn (Husqvarna), kyl (Siemens), fläkt (Futurum), och diskmaskin (Cylinda). Från köket kommer ni åt trappan som tar er ner i källaren. Vid trappan till källaren finns groventré.

RUMSBESKRIVNING – KÄLLAREN: Med trappa från köket kommer ni ner i källaren.

FÖRRÅD
Här är det betonggolv och målade väggar. Här finns varmvattenberedare, golvbrunn och hyllor till förvaring.

MATKÄLLARE
Här är det betonggolv och betongväggar. Här finns hyllor till förvaring.

DUSCH/RELAX/WC
Här finns dusch med våtrumsmatta på vägg och golv, wc med handfat och utrymme till relaxhörna. Här finns utrymme som kan användas som bastu om så önskas.

TVÄTTSTUGA
Här är det betonggolv och målade väggar. Här finns tvättho, golvbrunn och tvättmaskin (Cylinda)

GILLESTUGA
En stor gillestuga med öppen spisen centralt i rummet. Halva rummet har heltäckningsmatta och andra halvan har trägolv. I hela rummet är det bröstpanel och däröver är det tapet.

FÖRRÅD
I detta förråd finns frysboxen. Här är det målade väggar och på golvet ligger en plastmatta. Här finns en ribbstol.

TV

Parabol (ingår)

Internet

Ej anmäld för fiber.

Tillträde

Enligt överrenskommelse

Byggnad

 • Byggnadstyp
  1 plan med källare
 • Byggår
  1974
 • Grund
  Källargrund (betongplatta på mark)
 • Grundmur
  Betong
 • Fasad
  Trä
 • Tak
  Plåt
 • Fönster
  2-glasfönster
 • Nätbolag
  Eon
 • Uppvärmning
  Direktverkande el / Luft-luft värmepump
 • Vatten/avlopp
  Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
 • Ventilation
  Självdrag
Energideklaration
 • Status
  Utförd
 • Datum
  2018-10-31
 • Prestanda
  105 kWh/m²/år
 • Energiklass
  D
Renoveringar

1999 dränerades huset.

Pump finns i tvättstugan som pumpar ut avloppsvatten till avloppsledning i gatan. Pumpen byttes ut 2018.

Den öppna spisen i källaren är eldningsbar, nytt rör i skorstenen installerades för några år sedan

Övrigt

.De möbler och inventarier som finns i huset ingår vid förvärvet.

Exteriör

Tomt

Uppväxt och grönskande tomt med bärbuskar, äppelträd, björkar och rabatter. Gräsklipparen ingår vid förvärvet. Grusad infart och parkeringsyta.

Uteplats

Uteplats 1: Med tak och delvis inglasad.
Uteplats 2: Stenlagd yta för bord och stolar.

Bilplats

På tomten finns plats för ett flertal bilar.

Övriga byggnader

På tomten finns en förrådsbod om ca 15m2. Boden har två förrådsdelar där den ena delen passar perfekt som skotergarage. I boden finns el.

Ekonomi

Driftskostnader
 • Värme
  29 500 kr
 • Vatten/avlopp
  5 000 kr
 • Renhållning
  1 200 kr
 • Försäkring
  2 566 kr

Totalt: 38 266 kr/år

Taxering
 • Totalsumma
  554 000 kr
 • Byggnad
  460 000 kr
 • Mark
  94 000 kr
 • Värdeår
  1974
 • Fastställd
  2018
 • Fastighetsavgift
  4 155 kr
 • Typkod
  220, Småhusenhet, bebyggd

Inskrivningar

Rättigheter last

Last: Avtalsservitut: Gata, 23-IM1-73/978.1

Servitut

Avtalsservitut Gata

Gemensamhets­anläggningar

Skattetal: Mantal 13/45900

Plan­bestämmelser

Ändring Av Dp (2016-09-01) Byggnadsplan (1963-03-21) Byggnadsplan (1957-08-30)

Övrig information

Lagfartsavgift (stämpelskatt) 1,5% på köpeskilling samt inskrivningsavgift om 825 kr betalas av köparen. Kostnaden för uttagande av nya pantbrev är 2% på pantbrevs beloppet samt en avgift om 375 kr per pantbrev.

Fastigheten har besiktigats av Anticimex och protokoll kommer att delas ut vid visningarna. Kopplad till besiktningen är en ansvarsförsäkring för säljaren avseende fel i fastighet enl. JN 4 kap 19 § (dolda fel) som gäller 10 år efter tillträdesdag.

Budgivning
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som köper bostaden. I det fall det kommer in bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

Boendekostnadskalkyl
Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna så erbjuder sig ansvarig fastighetsmäklare att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

Sidotjänster
Storsjömäklarna AB erhåller en administrationsersättning om 240-560 kr exkl moms för förmedling av Hemnets (Hemnet Service HNS AB) annonserbjudande.

Annonsering av slutpris på internet
Storsjömäklarna publicerar information om slutpriset på Hemnet och vår hemsida.

Undersökningsplikt
Som köpare av en bostadsrätt eller fastighet har du en omfattande undersökningsplikt. Det innebär att du inte kan göra säljaren ansvarig för sådana fel som du borde ha upptäckt vid en undersökning, så kallade faktiska fel. Det är därför viktigt att du gör en undersökning av bostadsrätten eller fastigheten. Säljaren kan endast, om inte annat har avtalats, bli ersättningsskyldig för dolda fel, det vill säga sådana fel och brister som man inte kan kräva att du som köpare borde ha upptäckt vid din undersökning av bostadsrätten eller fastigheten och inte heller borde ha kunnat räkna med. Läs mer om köparens undersökningsplikt i frågelistan som du finner på internet eller som du kan få av ansvarig fastighetsmäklare.

Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Information angående hantering av personuppgifter
På en visning behöver vi ta in personuppgifter i form av namn, telefonnummer och mailadress. Anledningen till att vi samlar in uppgifterna är främst för att kunna kontakta dig i efterhand för att höra om du är intresserad av bostaden eller om du önskar bevakning av liknande bostäder. Vi behåller dina uppgifter i två år, men du kan när som helst meddela att du inte vill ha fortsatt kontakt. Det gör du genom att avanmäla dig direkt till mäklaren eller via info@storsjomaklarna.se. Vi behåller dock alltid dina uppgifter fram tills dess att bostaden är såld eftersom ni som spekulant utgör en del av själva affären. Om du går vidare och blir budgivare så är vi skyldiga att arkivera dina uppgifter i tio år enligt Fastighetsmäklarlagen

Bilder

Västra Egnahemsgatan 4
Västra Egnahemsgatan 4
Kök
Kök
Vardagsrum mot kök
Vardagsrum mot kök
Kök
Kök
Vardagsrum
Vardagsrum
Fönsterparti i vardagsrummet mot altanen
Fönsterparti i vardagsrummet mot altanen
Sovrum 3
Sovrum 3
Sovrum 4
Sovrum 4
Spaljé
Spaljé
Föräldrasovrummet
Föräldrasovrummet
Tvättstuga
Tvättstuga
Sovrum 2
Sovrum 2
Sovrum 2
Sovrum 2
Matplats
Matplats
Badrum
Badrum
Förråd i källaren
Förråd i källaren
Hall
Hall
Hall
Hall
Föräldrasovrummet
Föräldrasovrummet
Matplats
Matplats
Gillestuga
Gillestuga
Hall i källare
Hall i källare
Gillestuga
Gillestuga
Altan
Altan
Gillestuga
Gillestuga
WC i källaren
WC i källaren
Gillestuga
Gillestuga
Västra Egnahemsgatan 4
Västra Egnahemsgatan 4
Bod
Bod
Altan med tak
Altan med tak

Område

Skicka intresse­anmälan

Skicka en intresseanmälan så kontaktar mäklaren dig.