Långgatan 77, Föllinge

Accepterat pris

800 000 kr

Visningar

Är du intresserad av en visning?

Långgatan 77, Föllinge (Krokom)

Fastighet på 5 hektar med stor potential, på strandtomt vid Föllingesjön!

 • Typ
  Gård
 • Rum
  4 r.o.k.
 • Boarea
  96 m²
 • Markarea
  4,77 ha
 • Driftskostnad
  12 020 kr/år

Unikt tillfälle att förvärva en fastighet med ett riktigt drömläge på 5 hektar med lugnt och ostört läge på strandtomt vid Föllingesjön. Sjövärmen bidrar här till låga driftskostnader och det passar utmärkt att antingen bosätta er permanent eller att nyttja som ett rymligt fritidsboende året runt med stora utvecklingsmöjligheter. Detta är verkligen en idyll att njuta av där ni tar ett svalkande dopp under varma sommardagar och äter egenfångad fisk till middag! Vintertid har ni här exempelvis goda möjligheter för pimpelfiske, skoteråkning och skidåkning i området.

Bostadshuset erbjuder stora ytor och möjligheter med kök, vardagsrum, matsal och i dagsläget två sovrum, här kan dock enkelt skapas flera rum för den som önskar. Källaren har gott om utrymmen med snickeri, garage, tvättstuga, matkällare och ytterligare förrådsutrymmen.

På den lättskötta tomten runt huset finner ni en gräsmatta och gott om vinbärsbuskar. Här finns även flera ekonomibyggnader med båthus, förråd samt en rymlig ladugård med stort garage och vedbod intill. Här är det mycket enkelt att ta över och flytta in då samtliga möbler och inventarier ingår i köpet!

Ovanför vägen består fastigheten av en del skog där ni finner gott om ved för husbehov.

Här bor ni med närhet till all praktisk service som förskola, skola, hälsocentral och matbutik. Föllinge har även Krokoms kommuns modernaste sporthall. Här finns några av Sveriges bästa flugfisken i strömmande vatten och här finns gott om lättillgängliga jaktmarker.

Välkomna på visning!

Fredrik Berglund
Ansvarig mäklare

Fredrik Berglund

Kontakta mig om du vill veta mer om denna gård eller vill ha en fri värdering av din nuvarande bostad!

Kontoret: 063-10 65 55

Fakta

 • Rum
  4 r.o.k.
 • Boarea
  96 m²
 • Beteckning
  Slätten 1:10
 • Pantbrev
  175 000 kr

Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Interiör

HALL
Här välkomnas ni in i en rymlig hall med utrymme för klädavhängning på hatthylla och en inbyggd garderob. Hallen har plastmatta på golv och panel på vägg.

INRE HALL
Längre in nås en möblerbar hall varifrån både kök och vardagsrum nås. Även här plastmatta på golv och panel på vägg. Här är ett städskåp placerat.

WC
Direkt till höger från hallen nås ett wc-rum. Här är utrustat med wc och handfat. Grön plastmatta på golv och blommig tapet på vägg.

BADRUM
Från wc-rummet når ni vidare badrummet som är utrustat med dusch, wc, handfat och spegelskåp. Grön plastmatta på golv och ljus tapet på väggarna. Härifrån finns dörr även till matsalen.

VARDAGSRUM
Klassiskt parkettgolv och ljus tapet på väggarna. Rummet är mycket rymligt och här finns gott om plats för sällskapsmöbler och dessutom kan här enkelt skapas ytterligare sovrum för den som önskar. Här värmer en vedkamin gott under kyliga höstkvällar. Från vardagsrummet nås balkongen via balkongdörr. Mellan hallen och vardagsrummet finns en skjutdörr när ni önskar stänga mellan dessa.

KÖK
Köket har träfärgade luckor och bänkskiva i laminat med kakel ovanför som stänkskydd. Från köksbänken erbjuds ni en härlig sjöutsikt. Maskinellt är köket utrustat med både spis med glashäll och smal vedspis. Här finns även en kombinerad kyl/frys. Köket har plastmatta på golv och tapetserade väggar.

MATSAL
Innanför köket finner ni ett rum som med fördel nyttjas som matsal. Gediget trägolv och tapetserade väggar. Generöst ljusinsläpp med hörnläge och härifrån nås också den trivsamma balkongen.

ÖVRE PLAN

ALLRUM/SOVRUM
På det övre planet kommer ni via trappan från entréplanets matsal. Här välkomnas ni in i ett allrum/sovrum med gott om utrymme och dessutom utgång till balkong på gaveln. Rummet har plastmatta på golvet och tapetserade väggar. Förvaringsutrymme i snedtaksgarderober på vardera sida om trappan.

SOVRUM
Trägolv och tapetserade väggar. En garderob för praktisk förvaring. Ett mindre wc-rum finns i anslutning med wc och handfat.

KÄLLARPLAN
Källarplanet nås även det ifrån entréplanets matsalsrum.

Detta plan består av förrådsrum, tvättstuga med wc, garage med värmepump och vattenpump, snickeri samt pannrum.

TV

Möjlighet till TV via ADSL.

Internet

Möjlighet till bredband via ADSL.

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

 • Byggnadstyp
  1 ½ planshus med källare
 • Byggår
  1906, 1974-1976
 • Grund
  Källare
 • Stomme
  Trä
 • Bjälklag
  Trä
 • Fasad
  Trä
 • Tak
  Plåt
 • Fönster
  2-glasfönster
 • Nätbolag
  Jämtkraft
 • Uppvärmning
  Värmepump - sjövärme
 • Vatten/avlopp
  Enskilt vatten - vatten från kallkälla med cementringar. Enskilt avlopp - 2-kammarbrunn.
 • Ventilation
  Självdrag
Energideklaration
 • Status
  Behövs ej
Renoveringar

2001 - Ny värmepump Nibe Fighter 1210
2014/2015 - Ny vattenpump

Övrigt

ÖVRIGA BYGGNADER
Ladugård med förrådsutrymme och loft. Garage med stor port vidbyggt där även ved förvaras. Här ryms traktor eller andra större fordon för den som önskar.

Dessutom finns flera båthus, förråd och lador på fastigheten som erbjuder gott om praktiskt förvaringsutrymme.

Exteriör

Tomt

Tomtarea 2000 m².

Lättskött tomt med gräsmatta och vinbärsbuskar runt bostadshuset.

Uteplats

Stor balkong på entréplanet som nås både från vardagsrum och matsal, med vacker utsikt mot Föllingesjön.

Mindre balkong på övre plan som nås från alllrum/sovrum.

Bilplats

Rymligt äldre garage med stora portar tillbyggt på ladugård.

Marker
Betesmark

Areal: 5 ha. Brukningsvärde: 30 % lägre avkastn och kvalitet, ev skogsmark i framtiden.

Ekonomi

Driftskostnader

Totalt: 12 020 kr/år

Uppvärmning och el: 6.500kr
Försäkring: 4302kr
Vatten och avlopp: 325kr
Sophämtning: 669kr
Sotning: 224kr

Utöver detta tillkommer kommunal fastighetsavgift på för närvarande 1185kr/år

Observera att detta är nuvarande ägares verkliga kostnad då fritidshuset nyttjats endast några veckor per år.
Fastigheten har under senare år nyttjats sparsamt av nuvarande ägare, tömning av avloppsbrunn sker därför ca vart 4:e år.
Sotning har utförts vart tredje år.

Taxering
 • Totalsumma
  170 000 kr
 • Fastighetsavgift
  1 185 kr
 • Typkod
  120, Lantbruksenhet, bebyggd
Småhusmark lantbruk

39 000 kr

Småhusbyggnad lantbruk

119 000 kr (värdeår 1948)

Betesmark

12 000 kr

Dokument

Övrig information

Eftersom samtliga möbler och inventarier som finns i huset vid visningen ingår så kommer säljaren ej utföra någon ytterligare flyttstädning.

Dessutom ingår gräsklippare och snöslunga och äldre roddbåt i trä.

Jordförvärvstillstånd
Förvärvstillstånd krävs för fysisk person som varit ej bosatt inom glesbygdsområde i Krokoms kommun senaste året. Förvärvstillstånd krävs alltid för juridisk person. Tillståndspliktigt förvärv söks hos Länsstyrelsen i Jämtlands län. Ansökningsavgift för privatperson 3 700 kr och för juridisk person. Förvärvstillstånd ansökes av köparen i samband med upprättande av köpekontrakt mellan parterna (köpare och säljare). Ansvarig fastighetsmäklare bistår med ansökan som ska lämnas till Länsstyrelsen.

Lagfartsavgift (stämpelskatt) 1,5% på köpeskilling samt inskrivningsavgift om 825 kr betalas av köparen. Kostnaden för uttagande av nya pantbrev är 2% på pantbrevsbeloppet samt en avgift om 375 kr per pantbrev.

Accepterat Pris
Den här bostaden marknadsförs med "Accepterat pris". Det innebär att priset ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering. Även om ett Accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

Budgivning
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som köper bostaden. I det fall det kommer in bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

Boendekostnadskalkyl
Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna så erbjuder sig ansvarig fastighetsmäklare att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

Sidotjänster
Storsjömäklarna AB erhåller en administrationsersättning om 440kr exkl moms för förmedling av Hemnets (Hemnet Service HNS AB) annonserbjudande.

Annonsering av slutpris på internet
Storsjömäklarna publicerar information om slutpriset på Hemnet och vår hemsida.

Undersökningsplikt
Som köpare av en bostadsrätt eller fastighet har du en omfattande undersökningsplikt. Det innebär att du inte kan göra säljaren ansvarig för sådana fel som du borde ha upptäckt vid en undersökning, så kallade faktiska fel. Det är därför viktigt att du gör en undersökning av bostadsrätten eller fastigheten. Säljaren kan endast, om inte annat har avtalats, bli ersättningsskyldig för dolda fel, det vill säga sådana fel och brister som man inte kan kräva att du som köpare borde ha upptäckt vid din undersökning av bostadsrätten eller fastigheten och inte heller borde ha kunnat räkna med. Läs mer om köparens undersökningsplikt i frågelistan som du finner på internet eller som du kan få av ansvarig fastighetsmäklare.

Information angående hantering av personuppgifter
På en visning behöver vi ta in personuppgifter i form av namn, telefonnummer och mailadress. Anledningen till att vi samlar in uppgifterna är främst för att kunna kontakta dig i efterhand för att höra om du är intresserad av bostaden eller om du önskar bevakning av liknande bostäder. Vi behåller dina uppgifter i två år, men du kan när som helst meddela att du inte vill ha fortsatt kontakt. Det gör du genom att avanmäla dig direkt till mäklaren eller via info@storsjomaklarna.se. Vi behåller dock alltid dina uppgifter fram tills dess att bostaden är såld eftersom ni som spekulant utgör en del av själva affären. Om du går vidare och blir budgivare så är vi skyldiga att arkivera dina uppgifter i tio år enligt Fastighetsmäklarlagen.

Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Planlösning

Område

Skicka intresse­anmälan

Skicka en intresseanmälan så kontaktar mäklaren dig.