Sofiavägen 5B, Brunflo

Accepterat pris

950 000 kr

Högsta bud

800 000 kr

Visningar

Är du intresserad av en visning?

Sofiavägen 5B, Brunflo (Östersund)

Stilrent renoverad trea med hörnläge och egen ingång i markplan. Balkong med bra solläge!

 • Typ
  Bostadsrättslägenhet
 • Rum
  3 r.o.k.
 • Boarea
  77 m²
 • Våningsplan
  2 av 2
 • Månadsavgift
  4 307 kr

Välkommen till denna ljusa och trivsamma 3:a med hörnläge och härlig radhuskänsla som är belägen i ett trivsamt område med närhet till det mesta. Stilrent renoverad med ljusa ytskikt och fantastiskt gott om förvaring med klädkammare och garderober. Här bor ni med perfekt läge, lugnt och stilla i ett bilfritt område men ändå med närhet till det mesta.

En charmig farstukvist med vit ytterdörr och stilfullt halvmånefönster välkomnar er in i denna rymliga trerummare. Hörnläget ger ett mycket generöst ljusinsläpp via de stora fönstren. Det stilrent renoverade köket går i vitt och har en trevlig matplats vid fönster. Matplatsen rymmer ett sällskap på 4-6 personer.

Vardagsrummet har gott om plats för soffa, tv-möbel och bokhylla om så önskas. Sovrummen med renoverade ytskikt är rymliga och båda har plats för dubbelsäng. Även förvaringsutrymme är det gott om i sovrummen där det ena har en hel garderobsvägg och det andra en inbyggda garderob. Dessutom erbjuds en rymlig klädkammare som även kan användas som barnrum eller kontor. Badrummet renoverades 2006 av föreningen och har badkar och egen tvättmaskin. I källaren finns ett eget förråd med goda förvaringsmöjligheter och självklart även gemensam tvättstuga.

Bostadsrättsföreningen har dessutom egen bagarstuga, lekpark, verkstad, tvätthall och samlingslokal som rymmer både släkt och vänner. I det absoluta närområdet finns hälsocentral, apotek, folktandvård, dagis och förskola. Gångavstånd till skola, service och affär. Här bor och trivs människor i alla åldrar!

Passa på att bli ägare till ett trivsamt och bekvämt boende med egen ingång i lugna kvarter!

Välkomna på visning!

Fredrik Berglund
Ansvarig mäklare

Fredrik Berglund

Kontakta mig om du vill veta mer om denna lägenhet eller vill ha en fri värdering av din nuvarande bostad!

Kontoret: 063-10 65 55

Fakta

 • Rum
  3 r.o.k.
 • Boarea
  77 m²
 • Våningsplan
  2 av 2
 • Hiss
  Nej
 • Lägenhetsnr
  110

Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Egen ingång i markplan

Interiör

RUMSBESKRIVNING:
HALL
Här välkomnas ni in i en rymlig hall med utrymme för klädavhängning. Hallen har ett slittåligt klinkerlaminatgolv och målade väggar i beige ton tillsammans med vitmålad panel.

SOVRUM
Direkt till höger från hallen nås ett sovrum med mörkt laminatgolv och vitmålade väggar tillsammans med en fondvägg i beige nyans. En inbyggd garderob för praktisk förvaring.

KÖK
Köket som renoverats 2019 erbjuder gott om förvaring i skåp och lådor med vita luckor från Härjedalskök. Gott om arbetsyta på matchande mörk bänkskiva i stenmönstrad laminat med infälld ho och vitt kakel som stänkskydd ovanför. Ljust laminatgolv och ljusa målade väggar. Maskinellt är köket utrustat med Kyl, frys, 70cm spis med glashäll, fläkt samt inbyggd 45cm diskmaskin. Rymlig matplats vid fönster i köket.

INRE HALL och KLÄDKAMMARE
Inre hall innan badrummet med två inbyggda garderober. Dessutom en mycket rymlig klädkammare med 160cm garderob. Ljust laminatgolv och ljusa tapeter samt fondvägg i klädkammare. Klädkammaren är rymlig och kan användas som kontor eller extra sovrum för den som önskar.

BADRUM
Badrum som renoverats av föreningen med ljus våtrumsmatta på golv och vägg tillsammans med matchande bård. Badrummet är utrustat med badkar, handfat med kommod, spegelskåp med belysning samt tvättmaskin med badrumsskåp ovanför.

VARDAGSRUM
Vardagsrummet erbjuder generöst ljusinsläpp via stora fönster. Ljust laminatgolv och målade väggar.

SOVRUM
Ljust laminatgolv och vitmålade väggar tillsammans med fondvägg i marinblå. Praktisk förvaring i skjutdörrsgarderob samt dubbelgarderob med vanliga dörrar. Från balkongen nås balkongen med trätrall och mycket bra solläge.

TV

Basutbud av tv-kanaler ingår i månadsavgiften. Leverantör: Sappa.

Internet

Bredband via Telenor (fd. Bredbandsbolaget) finns, ingår ej i månadsavgiften

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

 • Byggår
  1969
 • Uppvärmning
  Fjärrvärme
 • Ventilation
  Mekanisk frånluft
Energideklaration
 • Status
  Utförd
 • Datum
  2019-06-04
 • Prestanda
  151 kWh/m²/år
 • Energiklass
  D
Renoveringar

Utfört i denna bostadsrätt av nuvarande ägare:

2018-2019
Renoverat kök med nya luckor, bänkskiva och kakel
Nya golv i hall, kök, matplats, vardagsrum och klädkammare.
Målade väggar i vardagsrum
Garderober monterade i klädkammare
Jordfelsbrytare installerad
Nya strömbrytare och eluttag monterade

Exteriör

Uteplats

Balkong med sydvästligt läge, kvällssol. På altanen ligger ett trallgolv.

Bilplats

44 garageplatser. Går att hyra för 225 kr/mån. Till garageplatsen är det separat kö. Fn. är det kö.
P-plats 1: 77 parkeringsplatser med eluttag. Går att hyra för 130 kr/mån. Till parkeringsplatsen är det separat kö. Finns lediga platser.
22 carportplatser med eluttag. Går att hyra för 180 kr/mån. Till carportplatsen är det separat kö. Fn. är det kö.
P-plats 2: 5 parkeringsplatser. Går att hyra för 60 kr/mån. Till parkeringsplatsen är det separat kö.

Övriga utrymmen

Förråd som följer med lägenheten och gemensam tvättstuga är belägen i källaren i samma hus.

Ekonomi

 • Månadsavgift
  4 307 kr
 • Andel i BRF
  0,8230 %
 • Andel av årsavg.
  0,8294 %
 • Repfond
  0 kr
 • Överlåtelseavg.
  1 183 kr (betalas av köpare)
 • Pantsättningsavg.
  473 kr
 • Pantsatt
  Ja

I avgiften ingår värme, vatten och kabel-tv

Driftskostnader
 • El
  300 kr
 • Försäkring
  217 kr

Totalt: 517 kr/mån

Bostadsrätts­förening

Riksbyggen brf Brunflohus nr 3
 • Lägenheter
  130 st
 • Lokaler
  34 st
 • Äkta förening
  Ja

Föreningen äger fastigheten Brunflo-Änge 1:145, 1:146 med därpå uppförda 1 st friliggande panncentral, 3 st miljöhus, 13 st byggnader med 130 lägenheter och 34 lokaler. Fastighetens adress är Ängevägen 20-34 A-G och Sofiavägen 1-9 A-G i Brunflo.

Ekonomi

Föreningen har en stabil ekonomi.
Månadsavgiften kommer att höjas med 2% i september 2020.
Månadsavgiften höjdes med 2,5% september 2019.

Höjning på mellan 1,5 - 2,5 %/år är planerat i den senast beslutade 5 års budgeten.
Föreningen har s.ka. helförvaltning via Riksbyggen.

Renoveringar

Kommande och gjorda renoveringar:
Byte av termostater och kontroll av vattenledningar pågår.

2020: Relining av avloppsstammarna från i 2:orna i markplan har utförts och relining av avloppsstammarna från badrum i 3:orna på Sofiavägen är utförd och slutförande pågår i föreningen.
2017: Byte av köksstammarna i 3:orna.
2015: Ombyggnad av ventilation/fläkt
2012. Renoveringar av gården.
2011: Renovering av uteplatser m.m.
2011: Treglasfönster sattes in.
2010: Nya ytterdörrar installerades.
2010: Reparation och målning av farstukvistar.
2006: Badrum renoveras.
2006: Dränering utförs.

Övrigt

Inom föreningen finns cykelförråd, barnvagnsförråd, tvätt/mek hall, bagarstuga och samlingslokal som rymmer ca 40 personer. Det finns totalt 8 st tvättstugor. De är utrustade med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp och en mangel i varje tvättstuga. Släpvagn för uthyrning. Föreningens samlingslokal, tvätt/mek hallen och bagarstugan disponeras fritt av föreningens medlemmar. Föreningen har ett antal hobbyrum som uthyres till föreningens medlemmar. F.N finns inga lediga.

Dokument

Övrig information

Accepterat pris
Den här bostaden marknadsförs med "Accepterat pris". Det innebär att priset ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering. Även om ett Accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

Budgivning
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som köper bostaden. I det fall det kommer in bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

Boendekostnadskalkyl
Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna så erbjuder sig ansvarig fastighetsmäklare att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

Sidotjänster
Storsjömäklarna AB erhåller en administrationsersättning om 520 kr exkl moms för förmedling av Hemnets (Hemnet Service HNS AB) annonserbjudande.

Annonsering av slutpris på Internet
Storsjömäklarna publicerar information om slutpriset på Hemnet och vår hemsida.

Undersökningsplikt
Som köpare av en bostadsrätt eller fastighet har du en omfattande undersökningsplikt. Det innebär att du inte kan göra säljaren ansvarig för sådana fel som du borde ha upptäckt vid en undersökning, så kallade faktiska fel. Det är därför viktigt att du gör en undersökning av bostadsrätten eller fastigheten. Säljaren kan endast, om inte annat har avtalats, bli ersättningsskyldig för dolda fel, det vill säga sådana fel och brister som man inte kan kräva att du som köpare borde ha upptäckt vid din undersökning av bostadsrätten eller fastigheten och inte heller borde ha kunnat räkna med. Läs mer om köparens undersökningsplikt i frågelistan som du finner på internet eller som du kan få av ansvarig fastighetsmäklare.

Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Information angående hantering av personuppgifter
På en visning behöver vi ta in personuppgifter i form av namn, telefonnummer och mailadress. Anledningen till att vi samlar in uppgifterna är främst för att kunna kontakta dig i efterhand för att höra om du är intresserad av bostaden eller om du önskar bevakning av liknande bostäder. Vi behåller dina uppgifter i två år, men du kan när som helst meddela att du inte vill ha fortsatt kontakt. Det gör du genom att avanmäla dig direkt till mäklaren eller via info@storsjomaklarna.se. Vi behåller dock alltid dina uppgifter fram tills dess att bostaden är såld eftersom ni som spekulant utgör en del av själva affären. Om du går vidare och blir budgivare så är vi skyldiga att arkivera dina uppgifter i tio år enligt Fastighetsmäklarlagen

Planlösning

Område

I närheten

I centrala Brunflo finns skolorna Kastalskolan (årskurs 6-9), Storvikenskolan (årskurs 1-5) och Sörgårdsskolan (årskurs 1-5). Här finns även ett flertal förskolor i närområdet.

I Brunflo finns också badhus, ishall, sporthall, elljusspår, bibliotek, matbutiker, hälsocentral, två bensinstationer, ett flertal restauranger, goda busskommunikationer samt ett flertal aktiva idrottsföreningar.

Skicka intresse­anmälan

Skicka en intresseanmälan så kontaktar mäklaren dig.