Kvissle 214, Kvissle

Accepterat pris

2 500 000 kr

Visningar

Är du intresserad av en visning?

Kvissle 214, Kvissle (Berg)

Gård med naturskönt läge och ca 66 ha mark!

 • Typ
  Jordbruk
 • Rum
  6 r.o.k.
 • Boarea
  138 m²
 • Markarea
  65,80 ha
 • Driftskostnad
  40 150 kr/år

Ta tillfället i akt och bli ägare till en underbar gård med många möjligheter och ett händelserikt liv på landet. Fastigheten har fantastisk utsikt över närområdet och fjällen. Redan när man svänger in till fastigheten slås man av lugnet och det öppna ytorna. Stor anlagd gräsmatta med möjligheter att skapa en fridfull oas för både avkoppling och lek. På tomten finns en ladugårdsbyggnad med praktiska förvaringsutrymmen och plats för djurskötsel, stor maskinhall med gjuten platta samt gästhus. Det finns också en loge och två härbren på tomten. Till gården hör ca 66 ha mark. Skogsbruksplan är beställd.

Bostadsbyggnaden är gedigen med en välkomnande entré. Stort kök från Swenova med inredning i ek. Här finns rikligt med förvaring i skåp och lådor. Plats för ett matbord för 4-6 personer. Stort vardagsrum med plats för både soffgrupp och matbord, här finns en värmande braskamin från Handöl och generösa fönsterpartier som ger hela huset ett härligt ljus och via altandörr når ni en altan. På entréplan finns också ett stort badrum med bubbelbadkar, wc och stor tvättställsmöbel med förvaring. Huset har sammanlagt 4 sovrum, på övre plan erbjuds ni två sovrum, badrum med dusch och wc samt förvaringsutrymme. Här finns också en balkong med utsikt över ägorna och fjällen.

Till Svenstavik är det ca 1,5 mil. Där finns förskolor, skola och Svenstaviks centrum erbjuder all tänkbar service såsom affär, bank och hälsocentral. Där finns också elljusspår, strövområden och simhall inom bekvämt avstånd från centrum. I Kövra som är ca 8 km bort finns en byskola med dagis till årskurs 6.

Martin Eriksson
Ansvarig mäklare

Martin Eriksson

Kontakta mig om du vill veta mer om denna gård eller vill ha en fri värdering av din nuvarande bostad!

Kontoret: 063-10 65 55

Fakta

 • Rum
  6 r.o.k.
 • Sovrum
  4 st
 • Boarea
  138 m²
 • Biarea
  62 m²
 • Beteckning
  Kvissle 2:46
 • Pantbrev
  770 000 kr

Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Interiör

Huset disponeras enligt följande:

ENTRÉPLAN:

HALL
Entrén välkomnar er med en stor hall med möjlighet att hänga av sig kläderna till höger och till vänster finns en praktisk klädkammare. På golvet ligger en terrakottamönstrad plastmatta som fortsätter in i köket och kontoret. På väggarna sitter en ljus tapet med bröstpanel i furu.

KÖK
Stor och ljust kök som rymmer ett matbord för 4-6 personer. Köksinredningen från SweNova har skåp- och lådfronter i ek och erbjuder goda förvaringsmöjligheter i skåp och lådor. Bänkskivor i ljus laminat erbjuder gott om arbetsytor för den glade kocken. Ovanför bänkskivan sitter ett ljust kakel. Köket är maskinellt utrustat med spis med häll (Cylinda), Kyl och frys (Electro Helios), diskmaskin (Siemens) och fläkt (Elvita). På väggarna sitter en grå tapet med bård.

VARDAGSRUM
Via köket kommer du in det stora vardagsrummet som har generösa fönsterpartier som ger ett fantastiskt ljusinsläpp. Pricken över i:et är den trevliga braskaminen från Handöl som både värmer och bidrar med myskänsla. Här finns plats för ett matsalsbord, soffgrupp och tv-möbel. Här finns utgång till altanen med trätrall. På golvet ligger ett parkettgolv i ek och på väggarna sitter en ljus tapet.

BADRUM
Badrum med klinkergolv med golvvärme och helkaklade väggar. Badrummet är utrustat med wc (Ifö), bubbelbadkar och en stor tvättställsmöbel med gott om förvaring. Här finns också ett trevligt och praktiskt vädringsfönster.

SOVRUM 1
Sovrummet har plats för dubbelsäng och sängbord. Längs ena kortväggen finns 4 garderober som erbjuder gott om klädförvaring. På ligger en ekmönstrad plastmatta och på väggarna sitter en lila tapet med bård.

SOVRUM 2
Sovrummet har plats för säng, skrivbord och bokhylla/ byrå. Här finns två inbyggda garderober. På golvet ligger en ekmönstrad plastmatta och på väggen sitter en ljus tapet.

KONTOR
Mindre rum som funkar utmärkt som kontor eller barnrum. Här finns plats för ett skrivbord och bokhylla. På väggen sitter en beige tapet med bård.

ÖVRE PLAN:

ÖVRE HALL
Här finns plats för en mindre byrå och härifrån når du båda sovrummen och badrummet. Här finns utgång till balkongen som erbjuder fantastiskt utsikt.

SOVRUM 3
Sovrummet rymmer dubbelsäng, garderober och byrå. På golvet ligger en ljus plastmatta och på väggen sitter en vinröd tapet med vit fondvägg.

SOVRUM 4
Sovrummet rymmer en säng, skrivbord, garderober och byrå. På golvet ligger en ljus plastmatta på väggarna sitter en citrongul tapet med bård.

BADRUM
Enklare badrum med dusch, wc och handfat. På golvet ligger en våtrumsmatta och på väggen sitter en våtrumstapet.

KÄLLARE:
I källaren finns tvättstuga, matkällare, allrum, snickarbod/vallabod (Garage) samt förråd.

GÄSTSTUGA:
Enklare gäststuga med kök, badrum, vardagsrum och ett sovrum.

Byggår: 1969
VA:Har egen trekammarbrunn och vatten via vattenförening.
Uppvärmning: Direktverkande el samt vedspis.

TV

Tv via parabol

Internet

Bredband är beställt via Ip-only. Kostnaden för detta står köparen för.

Byggnad

 • Byggnadstyp
  1 ½ plan med delvis källare
 • Byggår
  1941
 • Grund
  Källare/Grundsula
 • Stomme
  Trä
 • Bjälklag
  Trä
 • Fasad
  Stående träpanel
 • Tak
  Plåt
 • Fönster
  3-glas isolerrutor, 2-glas kopplade
 • Nätbolag
  BTEA
 • Elförbrukning
  21 645 kWh/år
 • Uppvärmning
  Luftvärmepump, direktverkande el och braskamin
 • Vatten/avlopp
  Trekammarbrunn med infiltration (ny 2018) & vattenförening med fast avgift
 • Ventilation
  Självdrag
Energideklaration
 • Status
  Utförd
 • Datum
  2019-04-16
 • Energiklass
  E
Renoveringar

1973 Tillbyggnad boningshus
1988 Ny ladugårdsbyggnad
1990 Nytt tak ladugård
1993 Nytt tak boningshus
1995 Renovering och utbyggnad kök
1995 Ny maskinhall/garage
1996 Nytt badrum entréplan
2018 Ny trekammarbrunn m infiltration

Exteriör

Tomt

Trädgårdstomt med gräsmatta och grusad uppfart.

Uteplats

Altan

Bilplats

Stor gårdsplan med plats för flera bilar samt stor maskinhall. Mindre garage i källaren i boningshuset.

Ekonomibyggnader
Djurstall, maskinhall mm, värdeår före 1980

Area 325 kvm. Beskaffenhet: Normalt.
21 platser och 10 kalvboxar. Foderrum och mjölkrum.
Utbyggt 1988

Maskinhall, gårdsverkstad, mm, värdeår 1980-

Area 80 kvm. Beskaffenhet: Bättre.
Gjuten platta samt enklare avlopp som går ut i trekammarbrunnen. Stor port för traktor.
Luftvärmepump. Byggt 1995-96

Marker
Skogsmark

Areal: 50 ha. Barrskog: 114 kbm/ha. Lövskog: 18 kbm/ha.

Skogsbruksplan är beställd.

Impediment

Areal 4 ha.

Åkermark

Areal 12 ha. Brukningsvärde: Normalt. Dränering: tillfredställande.

Ekonomi

Driftskostnader

Totalt: 40 150 kr/år

För både boninghus, garage och gäststuga.

Taxering
 • Totalsumma
  1 924 000 kr
 • Typkod
  120, Lantbruksenhet, bebyggd
Småhusmark lantbruk

27 000 kr

Småhusmark lantbruk

50 000 kr

Småhusbyggnad lantbruk

474 000 kr (värdeår 1957)

Åkermark

82 000 kr

Skogsmark

1 164 000 kr

Impediment

6 000 kr

Ekonomibyggnader

58 000 kr (värdeår 1995)

Ekonomibyggnader

63 000 kr

Inskrivningar

Rättigheter last

Last: Avtalsservitut: Elledning, 2326IM-07/16191.1
Last: Officialservitut Väg I Samfälld Vägmark, 23-BER-499.1

Servitut

Avtalsservitut Elledning

Gemensamhets­anläggningar

Gemensamhetsanläggning: Berg Kvissle GA:1, Gemensamhetsanläggning: Berg Kvissle GA:2, Gemensamhetsanläggning: Berg Mo GA:1
Skattetal: Mantal 105/1536

Dokument

Övrig information

Förvärvstillstånd krävs från Länsstyrelsen vid förvärv av lantbruksegendom inom glesbygdsområde. Kostnaden för detta står köparen för.

Lagfartsavgift (stämpelskatt) 1,5% på köpeskilling samt inskrivningsavgift om 825 kr betalas av köparen. Kostnaden för uttagande av nya pantbrev är 2% på pantbrevsbeloppet samt en avgift om 375 kr per pantbrev.

Fastigheten har besiktigas av Anticimex 2019-04-16 och protokoll kommer att delas ut vid visningarna. Detsamma gäller energideklarationen som har utförts samma datum. Kopplad till besiktningen är en ansvarsförsäkring för säljaren avseende fel i fastighet enl. JN 4 kap 19 § (dolda fel) som gäller 10 år efter tillträdesdag.

Accepterat Pris
Den här bostaden marknadsförs med "Accepterat pris". Det innebär att priset ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering. Även om ett Accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

Budgivning
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som köper bostaden. I det fall det kommer in bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

Boendekostnadskalkyl
Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna så erbjuder sig ansvarig fastighetsmäklare att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

Sidotjänster
Storsjömäklarna AB erhåller en administrationsersättning om 240-560 kr exkl moms för förmedling av Hemnets (Hemnet Service HNS AB) annonserbjudande.

Annonsering av slutpris på internet
Storsjömäklarna publicerar information om slutpriset på Hemnet och vår hemsida.

Information angående hantering av personuppgifter
På en visning behöver vi ta in personuppgifter i form av namn, telefonnummer och mailadress. Anledningen till att vi samlar in uppgifterna är främst för att kunna kontakta dig i efterhand för att höra om du är intresserad av bostaden eller om du önskar bevakning av liknande bostäder. Vi behåller dina uppgifter i två år, men du kan när som helst meddela att du inte vill ha fortsatt kontakt. Det gör du genom att avanmäla dig direkt till mäklaren eller via info@storsjomaklarna.se. Vi behåller dock alltid dina uppgifter fram tills dess att bostaden är såld eftersom ni som spekulant utgör en del av själva affären. Om du går vidare och blir budgivare så är vi skyldiga att arkivera dina uppgifter i tio år
enligt Fastighetsmäklarlagen.

Undersökningsplikt
Som köpare av en bostadsrätt eller fastighet har du en omfattande undersökningsplikt. Det innebär att du inte kan göra säljaren ansvarig för sådana fel som du borde ha upptäckt vid en undersökning, så kallade faktiska fel. Det är därför viktigt att du gör en undersökning av bostadsrätten eller fastigheten. Säljaren kan endast, om inte annat har avtalats, bli ersättningsskyldig för dolda fel, det vill säga sådana fel och brister som man inte kan kräva att du som köpare borde ha upptäckt vid din undersökning av bostadsrätten eller fastigheten och inte heller borde ha kunnat räkna med. Läs mer om köparens undersökningsplikt i frågelistan som du finner på internet eller som du kan få av ansvarig fastighetsmäklare.

Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Bilder

Maskinhall/garage
Maskinhall/garage
Kök
Kök
Badrum
Badrum
Vardagsrum
Vardagsrum
Sovrum 1
Sovrum 1
Vardagsrum
Vardagsrum
Hall
Hall
Hall
Hall
Badrum
Badrum
Sovrum 2
Sovrum 2
Kök
Kök
Kök
Kök
Kök
Kök
Vardagsrum
Vardagsrum
Sovrum 3
Sovrum 3
Sovrum 3
Sovrum 3
Badrum
Badrum
Sovrum 4
Sovrum 4
Sovrum 4
Sovrum 4
Övre Hall
Övre Hall
Övre Hall
Övre Hall
Tvättstuga
Tvättstuga
Garage i källaren
Garage i källaren
Garage/Maskinhall
Garage/Maskinhall
Garage/Maskinhall
Garage/Maskinhall
Garage/Maskinhall
Garage/Maskinhall
Gäststuga
Gäststuga
Gäststuga
Gäststuga
Gäststuga
Gäststuga
Gäststuga
Gäststuga
Gäststuga
Gäststuga
Gäststuga
Gäststuga
Gäststuga
Gäststuga
Gäststuga
Gäststuga
Gårdsbild
Gårdsbild
Fastighetskarta
Fastighetskarta

Planlösning

Område

Skicka intresse­anmälan

Skicka en intresseanmälan så kontaktar mäklaren dig.