Hallonvägen 55, Gräftåvallen

Eller högstbjudande

750 000 kr

Visningar

Är du intresserad av en visning?

Hallonvägen 55, Gräftåvallen (Berg)

Timmerhus i Klevfjällsbyn!

 • Typ
  Fritidshus
 • Boarea
  53 m²
 • Tomtarea
  2 008 m²
 • Driftskostnad
  21 347 kr/år

Varmt välkomna till ett fritidshus i timmer med altan som rymmer solstolarna och grillen. Tomten är 2 008 kvm och ligger med ett lugnt läge nästan längst in på Hallonvägen.

Fritidshuset är uppfört 1977 och har renoverats till viss del de senaste åren. Timmerhuset är målat i en grå/blå kulör och smälter in i omgivningen på ett fint sätt. En stor altan med tak välkomnar er fram till stugan och entrén ligger till vänster med en egen liten altan. I anslutning till entrén finns ett praktiskt förråd. Redan när du kliver in över tröskeln infinner sig den riktiga stugkänslan och hallen välkomnar med goda avhängningsmöjligheter i en hatthylla. Intill finns ett renoverat badrum med plastmatta, kommod, spegelskåp, toalett och duschhörna.

Storstugan imponerar med högre takhöjd och den öppna planlösningen gör att det känns extra ljust och luftigt. Stora fönster släpper in ljus och ger en trevlig utsikt. Braskaminen pryder sin plats och både värmer gott och ger en extra mysfaktor. Det är öppet mellan kök och storstuga och gott om plats finns för ett större matbord. Skåp och lådor rymmer förvaring och bänkskivan erbjuder goda arbetsytor för den glade kocken. Förutom detta så finns även två rymliga sovrum varav ett rymmer dubbelsäng.

På altanen finns plats för både solstolar, ved och grillen. Här sitter man på första parkett och kan njuta av lugnet och den Jämtländska fjällvärlden!

I Gräftåvallen finns natursköna upplevelser och olika aktiviteter att sysselsätta sig med. Under hösten finns det möjligheter för svampplockning och småviltsjakt. Man kan vandra fler mil efter markerade leder sommartid och vintertid kan man gå på tur eller varför inte ta ett åk i backen. Skidspåren är välskötta och det finns en 3 km slinga med elljus. I Gräftåvallen är det snösäkert så spåren brukar kunna användas redan i november. Det finns välskötta skoterleder som tar er ända upp på fjället. Fina fiskevatten finns i närområdet och till Bydalen är det endast 1,7 mil. Restaurang, affär och slalombacke finns inom promenadavstånd och är beläget på Fjällgården där det också finns tillgång till bastu/badtunna.

Marcus Ahlqvist
Ansvarig mäklare

Marcus Ahlqvist

Kontakta mig om du vill veta mer om detta fritidshus eller vill ha en fri värdering av din nuvarande bostad!

Kontoret: 063-10 65 55

Fakta

 • Boarea
  53 m²
 • Biarea
  4 m²
 • Tomtarea
  2 008 m²
 • Beteckning
  Ovikens-Rörön 1:159
 • Pantbrev
  182 000 kr

Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Interiör

Entré/hall: En hatthylla erbjuder avhängningsmöjligheter och plats finns för skohylla och byrå. Väggar består av timmer och på golvet ligger ett trägolv.

Badrum: Badrumsinredningen består av toalett, kommod, spegelskåp och duschhörna med vikbara glasdörrar.

Kök/matplats: Köksinredningen består av skåp- och lådfronter i furu och erbjuder gott om förvaring. Köksutrustningen består spis/ugn, spisfläkt, rostfri diskho och kyl/frys. Matplatsen rymmer ett bord för 4-6 personer. Väggarna består av timmer och på golvet ligger ett trägolv.

Storstuga: Gott om plats finns för soffa, fåtöljer och tv-möbel. Pricken över i:et eldstaden som ger en extra mysfaktor och även värmer gott. Härifrån nås även altan. Väggarna består av timmer och på golvet ligger ett trägolv.

Sovrum: Det mindre sovrummet rymmer två våningssängar och en garderob. Väggar består av timmer och på golvet ligger ett trägolv.

Sovrum: Det större sovrummet rymmer dubbelsäng och sängmöbler. Väggar består av timmer och på golvet ligger ett trägolv.

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

 • Byggnadstyp
  1 plan
 • Byggår
  1977
 • Stomme
  Timmer och trä
 • Fasad
  Timmer
 • Tak
  Plåt
 • Fönster
  2-glasfönster
 • Uppvärmning
  Luftvärmepump, braskamin och el
 • Vatten/avlopp
  Enskilt vatten, Enskilt avlopp.
 • Ventilation
  Självdrag
Energideklaration
 • Status
  Behövs ej

Exteriör

Uteplats

Altan

Ekonomi

Driftskostnader
 • Värme
  10 600 kr
 • Vatten/avlopp
  3 000 kr
 • Sotning
  1 953 kr
 • Samfällighet
  2 750 kr
 • Försäkring
  3 044 kr

Totalt: 21 347 kr/år

I siffran för uppvärmning ingår hushållsel.

Taxering
 • Totalsumma
  567 000 kr
 • Byggnad
  302 000 kr
 • Mark
  265 000 kr
 • Värdeår
  1977
 • Fastställd
  2018
 • Fastighetsavgift
  4 252 kr
 • Typkod
  220, Småhusenhet, bebyggd

Inskrivningar

Gemensamhets­anläggningar

Gemensamhetsanläggning: Berg Ovikens-Rörön GA:1, Gemensamhetsanläggning: Berg Ovikens-Rörön GA:2

Plan­bestämmelser

Byggnadsplan (1974-07-17)

Övrig information

Lagfartsavgift (stämpelskatt) 1,5% på köpeskilling samt inskrivningsavgift om 825 kr betalas av köparen. Kostnaden för uttagande av nya pantbrev är 2% på pantbrevsbeloppet samt en avgift om 375 kr per pantbrev.

Budgivning
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som köper bostaden. I det fall det kommer in bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

Boendekostnadskalkyl
Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna så erbjuder sig ansvarig fastighetsmäklare att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

Sidotjänster
Storsjömäklarna AB erhåller en administrationsersättning om 240-560 kr exkl moms för förmedling av Hemnets (Hemnet Service HNS AB) annonserbjudande.

Annonsering av slutpris på internet
Storsjömäklarna publicerar information om slutpriset på Hemnet och vår hemsida.

Undersökningsplikt
Som köpare av en bostadsrätt eller fastighet har du en omfattande undersökningsplikt. Det innebär att du inte kan göra säljaren ansvarig för sådana fel som du borde ha upptäckt vid en undersökning, så kallade faktiska fel. Det är därför viktigt att du gör en undersökning av bostadsrätten eller fastigheten. Säljaren kan endast, om inte annat har avtalats, bli ersättningsskyldig för dolda fel, det vill säga sådana fel och brister som man inte kan kräva att du som köpare borde ha upptäckt vid din undersökning av bostadsrätten eller fastigheten och inte heller borde ha kunnat räkna med. Läs mer om köparens undersökningsplikt i frågelistan som du finner på internet eller som du kan få av ansvarig fastighetsmäklare.

Information angående hantering av personuppgifter
På en visning behöver vi ta in personuppgifter i form av namn, telefonnummer och mailadress. Anledningen till att vi samlar in uppgifterna är främst för att kunna kontakta dig i efterhand för att höra om du är intresserad av bostaden eller om du önskar bevakning av liknande bostäder. Vi behåller dina uppgifter i två år, men du kan när som helst meddela att du inte vill ha fortsatt kontakt. Det gör du genom att avanmäla dig direkt till mäklaren eller via info@storsjomaklarna.se. Vi behåller dock alltid dina uppgifter fram tills dess att bostaden är såld eftersom ni som spekulant utgör en del av själva affären. Om du går vidare och blir budgivare så är vi skyldiga att arkivera dina uppgifter i tio år enligt Fastighetsmäklarlagen.

Bilder

Välkommen till Hallonvägen 55
Välkommen till Hallonvägen 55
Vy mot framsidan med altan
Vy mot framsidan med altan
Matplats
Matplats
Storstuga
Storstuga
Plats finns för soffa och fåtöljer
Plats finns för soffa och fåtöljer
Badrum med duschhörna
Badrum med duschhörna
Badrum
Badrum
Braskaminen ger en extra mysfaktor
Braskaminen ger en extra mysfaktor
Kök
Kök
Matplats
Matplats
Vy mot matplats och hall
Vy mot matplats och hall
Sovrum
Sovrum
Sovrum
Sovrum

Planlösning

Område

I närheten

Gräftåvallen ligger vid vackra och snösäkra Oviksfjällen med liftar samt nedfarter för både stora och små. Här finns välpreparerade milsvida längdskidpår, skoterleder och fjäll att vandra i på sommaren. Här finns också en mycket populär badplats vid långgrunda Häggsåssjön med härlig sandstrand.

Gräftåvallen är en mycket barnvänlig skidanläggning med 3 liftar och flertalet nedfarter, från grönt till blått. Anläggningen är ett vinterparadis för barnfamiljen och med all tänkbar service endast en timmes bilfärd från Östersund. Förutom utförsåkning finns det flera andra aktiviteter t ex längdåkning, toppturer, skoter eller varför bara äta något gott i på restaurang Fjällgården. Skidanläggningen har 3 liftar och flertal gröna och blå nedfarter. Vid fjällgården finns matbutik.

Gräftåvallen ligger naturskönt på 700 m ö h vid Österfjällets trädgräns. Här kan man vandra miltals efter markerade leder eller strosa lite lätt på fjället.

Skicka intresse­anmälan

Skicka en intresseanmälan så kontaktar mäklaren dig.