Vikenvägen 23, Frösön

Accepterat pris

5 500 000 kr

Visningar

Är du intresserad av en visning?

Vikenvägen 23, Frösön (Östersund)

Drömboende vid vattnet!

 • Typ
  Friliggande villa
 • Boarea
  170 m²
 • Tomtarea
  4 063 m²
 • Driftskostnad
  33 921 kr/år

På strandtomt i närheten av Rödösundet ligger denna fastighet som skapar möjligheten till ett aktivt båtliv vid Storsjön samt för den som önskar både möjligheten till bad- och soldyrkande vid vattnet. Här får ni tillgång till stora välplanerade grönytor som inspirerar till lek och spel. Duka upp en härlig grillmiddag tillsammans med släkt och vänner på altanen där ni kan njuta av solen hela dagen och närheten till vattnet.

Bostadshuset är ursprungligen uppfört 2001/ 02 och har under senare år byggts till med en övervåning som då ger plats för stora sällskapsutrymmen och flera trevliga sovrum på övervåningen som kommer att ge er en behaglig nattsömn. Kök och vardagsrum i öppen planlösning med stora fönsterpartier mot Storsjön där ni kan studera hur landskapet förändras under de olika årstiderna. Köket är välutrustat och har plats för ett stort matsalsbord. Braskaminen som är placerad centralt i sällskapsutrymmena sprider en härlig värme och bidrar till trivseln. Vardagsrummet har plats för stor soffgrupp och soffbord. Kombinerad relax och tvättstuga med bastu. Tillbyggd stor hall med gott om plats för ytterkläder samt strand- och båtkläder. Entréplanet har vattenburen golvvärme i samtliga utrymmen utom hallen som har el golvvärme. Här har ni totalt fyra sovrum för inkvartering av familj och vänner. Garage med förrådsdel samt carport.

Här bor ni i en miljö med strandtomt vid Storsjön som får er att känna både lugn och frid i kroppen. Här är allt välordnat där ni tillsammans med grannarna kan samarbeta avseende skötsel och dela på kostnader för vägunderhåll och snöröjning. Närhet till skog och mark. Till Frösön och Östersunds centrala delar är det ca 10 minuter.

Välkomna på visning.

Björn Löfgren
Ansvarig mäklare

Björn Löfgren

Kontakta mig om du vill veta mer om denna villa eller vill ha en fri värdering av din nuvarande bostad!

Kontoret: 063-10 65 55

Fakta

 • Boarea
  170 m²
 • Tomtarea
  4 063 m²
 • Beteckning
  Frösö-Berge 21:191
 • Pantbrev
  2 862 000 kr

Areauppgifter enligt säljaren

Interiör

PLANLÖSNING: ENTRÈPLANET
Entréplanet har golvvärme och erbjuder kök och vardagsrum i öppen planlösning med utgång till altan mot Storsjön. Relax och tvättstuga med bastu, två duschar och tvättavdelning. Sovrum med walk-in-closet och stor hall med gott om plats.

KÖK
Kök som har massiva köksluckor och gott om förvaringsutrymmen. Kakel ovanför köks. och diskbänkar. Laminatbänkskivor och engreppsblandare. Köket är maskinellt utrustat med kombinerad rostfri kyl/ frys, spis med glashäll, köksfläkt och diskmaskin. Trägolv och tapet.

VARDAGSRUM
Vardagsrum och kök i öppen planlösning med generösa fönsterpartier som ger ett fantastiskt ljus och utsikt mot Storsjön samt trädgårdstomten. Braskaminen som är centralt placerad sprider en härlig värme. Utgång till altan mot Storsjön som erbjuder eftermiddags- och kvällssol. Vardagsrumsdelen har klinker, golvvärme och målade väggar.

RELAX/ TVÄTTSTUGA
Relax och tvättstuga som har klinker, golvvärme och helkaklade väggar. Utrustat med två duschhörnor med skjutbara glaspartier och bastu. Tvättstugedel med praktisk bänkskiva ovanför tvättmaskin och torktumlaren.

SOVRUM
Sovrum (1) har trämönstrad matta, målade väggar, trätak och stort fönster. Walk-in-closet för praktisk förvaring.

HALL
Stor tillbyggd hall som har klinker, golvvärme och målade väggar. Gott om utrymme för ytterkläder.

ÖVRE PLAN
Övre plan, tillbyggt -17, har tre sovrum, hall och toalett.

SOVRUM
Sovrum (2) har trägolv, målade väggar, trätak och dubbla fönster. Sovrum (3) har trägolv, målade väggar, takfönster och utgång till stor längsgående balkong med vacker utsikt över Storsjön. Sovrum (4) har trägolv, målade väggar och takfönster.

TOALETT
Toalett som har matta och målade väggar. Utrustat med tvättställ och wc-stol.

HALL
Hall med trägolv och målade väggar.

TV

Antenn.

Internet

Förnärvarande mobilt bredband. Fiber är beställt via Ip-only.

Tillträde

Tillträde enligt överenskommelse.

Byggnad

 • Byggnadstyp
  1 ½ planshus
 • Byggår
  2014
 • Grund
  Krypgrund/ platta på mark
 • Stomme
  Trä
 • Bjälklag
  Trä
 • Fasad
  Stående träpanel
 • Tak
  Plåt
 • Fönster
  3-glasfönster isoler
 • Nätbolag
  Jämtkraft
 • Elförbrukning
  15 000 kWh/år
 • Uppvärmning
  El - vattenburen värme
 • Vatten/avlopp
  Vatten via borrad gemensam brunn. Avlopp till sluten tank för toalettvatten installerad -02. Avlopp till 3-kammarbrunn för dusch- & diskvatten installerad -02.
 • Ventilation
  Självdrag
Energideklaration
 • Status
  Utförd
 • Datum
  2019-05-21
 • Energiklass
  D
Renoveringar

2017: Tillbyggnad av stor hall på entréplanet med golvvärme. Övre plan som har tre sovrum och toalett. Allmänt målning av ytskikt.

Exteriör

Tomt

Välplanerad trädgårdstomt.

Uteplats

Altan mot trädgårdstomten och vacker utsikt över Storsjön med kvällssol.

Bilplats

Garage på betongplatta med förrådsdel samt separat carport.

Ekonomi

Driftskostnader
 • Värme
  15 715 kr
 • Vatten/avlopp
  1 500 kr
 • Sotning
  450 kr
 • Samfällighet
  4 000 kr
 • Vägavgift
  1 560 kr
 • Renhållning
  4 336 kr
 • Försäkring
  6 360 kr

Totalt: 33 921 kr/år

Driftskostnader för nuvarande ägare. I uppvärmning ingår hushållsström.

Observera att driftskostnader kan skilja sig åt beroende på avtal och användning.

Taxering
 • Totalsumma
  4 896 000 kr
 • Byggnad
  2 348 000 kr
 • Mark
  2 548 000 kr
 • Värdeår
  2014
 • Fastställd
  2018
 • Typkod
  220, Småhusenhet, bebyggd

Inskrivningar

Rättigheter förmån

Förmån: Officialservitut Vattenledning, 2380K-2018/5.4
Förmån: Officialservitut Vattentäkt, 2380K-2018/5.6
Förmån: Officialservitut Väg, 2380K-2018/5.3
Förmån: Officialservitut Väg, 2380K-961FRÖ.1

Rättigheter last

Last: Officialservitut Avlopp, 2380K-2018/5.5
Last: Officialservitut Avlopp, 2380K-2018/5.7
Last: Officialservitut Väg, 2380K-2018/5.1

Gemensamhets­anläggningar

Gemensamhetsanläggning: Östersund Frösö-Berge GA:3

Övrig information

Lagfartsavgift (stämpelskatt) 1,5% på köpeskilling samt inskrivningsavgift om 825 kr betalas av köparen. Kostnaden för uttagande av nya pantbrev är 2% på pantbrevs beloppet samt en avgift om 375 kr per pantbrev.

Fastigheten har besiktigats av Anticimex 2019-05-21 och protokoll kommer att delas ut vid visningarna. Detsamma gäller energideklarationen som har utförts. Kopplad till besiktningen är en ansvarsförsäkring för säljaren avseende fel i fastighet enl. JN 4 kap 19 § (dolda fel) som gäller 10 år efter tillträdesdag.

Accepterat Pris
Den här bostaden marknadsförs med "Accepterat pris". Det innebär att priset ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering. Även om ett Accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

Budgivning
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som köper bostaden. I det fall det kommer in bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

Boendekostnadskalkyl
Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna så erbjuder sig ansvarig fastighetsmäklare att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

Sidotjänster
Storsjömäklarna AB erhåller en administrationsersättning om 760 kr exkl moms för förmedling av Hemnets (Hemnet Service HNS AB) annonserbjudande.

Annonsering av slutpris på internet
Storsjömäklarna publicerar information om slutpriset på Hemnet och vår hemsida.

Undersökningsplikt
Som köpare av en bostadsrätt eller fastighet har du en omfattande undersökningsplikt. Det innebär att du inte kan göra säljaren ansvarig för sådana fel som du borde ha upptäckt vid en undersökning, så kallade faktiska fel. Det är därför viktigt att du gör en undersökning av bostadsrätten eller fastigheten. Säljaren kan endast, om inte annat har avtalats, bli ersättningsskyldig för dolda fel, det vill säga sådana fel och brister som man inte kan kräva att du som köpare borde ha upptäckt vid din undersökning av bostadsrätten eller fastigheten och inte heller borde ha kunnat räkna med. Läs mer om köparens undersökningsplikt i frågelistan som du finner på internet eller som du kan få av ansvarig fastighetsmäklare.

Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Bilder

Välkomna till denna pärla vid Storsjön!
Välkomna till denna pärla vid Storsjön!
Välrenoverat bostadhus.
Välrenoverat bostadhus.
Fastighet på strandtomt!
Fastighet på strandtomt!
Vardagsrum för avkoppling och samvaro.
Vardagsrum för avkoppling och samvaro.
Vardagsrum med utsikt mot Storsjön.
Vardagsrum med utsikt mot Storsjön.
Vardagsrum.
Vardagsrum.
Kök och vardagsrum med fantastisk rymd.
Kök och vardagsrum med fantastisk rymd.
Kök med stor matplats.
Kök med stor matplats.
Kök för matlagning och samvaro.
Kök för matlagning och samvaro.
Altan med sol hela dagen.
Altan med sol hela dagen.
Kök och gott om förvaringsutrymmen.
Kök och gott om förvaringsutrymmen.
Relax med bastu.
Relax med bastu.
Bastu och dusch.
Bastu och dusch.
Tvättavdelning.
Tvättavdelning.
Relax med härlig vy.
Relax med härlig vy.
Sovrum på entréplan.
Sovrum på entréplan.
Sovrum med walk-in-closet.
Sovrum med walk-in-closet.
Hall med golvvärme som rymmer allt.
Hall med golvvärme som rymmer allt.
Hall
Hall
Hall övre plan.
Hall övre plan.
Hall övre plan.
Hall övre plan.
Sovrum med ryggåstak.
Sovrum med ryggåstak.
Sovrum med längsgående balkong mot Storsjön.
Sovrum med längsgående balkong mot Storsjön.
Sovrum
Sovrum
Sovrum med takfönster.
Sovrum med takfönster.
Toalett
Toalett
Storsjön som närmaste granne.
Storsjön som närmaste granne.
Stor välplanerad tomt.
Stor välplanerad tomt.
Mot Storsjön.
Mot Storsjön.
Entrésidan.
Entrésidan.
Fastighetskarta
Fastighetskarta

Planlösning

Område

I närheten

På Frösöns "framsida" är det gångavstånd till Östersunds centrum via gångbro samt närhet till Frösöns egna butiker vid bl a populära Tages konditori. I närområdet finns både förskola och skola årskurs 1-9. Här bor ni med närhet till Gustavsbergs och Ladängens slalombackar samt härliga promenadstråk runt Frösöberget.

Skicka intresse­anmälan

Skicka en intresseanmälan så kontaktar mäklaren dig.