Kövra 320, Oviken/ Kövra

Pris

2 100 000 kr

Högsta bud

1 900 000 kr

Visa budhistorik
 • Bud Datum
 • 1 900 000 kr 19/09 09:29 1
Visningar

Är du intresserad av en visning?

Kövra 320, Oviken/ Kövra (Berg)

Gård vid Storsjön!

 • Typ
  Jordbruk
 • Rum
  7 r.o.k.
 • Boarea
  140 m²
 • Markarea
  38,49 ha
 • Driftskostnad
  31 990 kr/år

Gård i vacker lantlig miljö vid Storsjön som har gott om ängs- och betesmark för djurhållning med historisk inriktning mot islandshästar. Rymligt bostadshus som har modernt kök och badrum samt uppvärmning med bergvärme. Stall med åtta boxplatser, ridplan och utrymme för lösdrift samt ligghall. Vid Storsjön finns brygga på stenpir. Gångavstånd till privat förskola och skola.

Bostadshus som erbjuder lantligt modernt kök med vedspis som sprider en härlig värme vid frukost- och middagsbordet. Vardagsrum och matrum med fönsterpartier mot Storsjön. Stor altan delvis under tak med platsbyggd soffa för avkoppling. Här ryms både familj och vänner för trevliga grillmiddagar. Renoverat badrum med både badkar och duschhörna. Övre plan har tre sovrum, allrum med balkong och renoverad toalett. På vinden finns det ett extra rum.

Stall med åtta boxplatser anpassat för islandshästar eller ponnys. Indraget vatten och el. Isolerad sadelkammare. Höskulle med tork. I anslutning till stall finns ligghall, hönshus och vedbod. Ridplan med belysning samt rundkorall. Kornlada och fungerande snickarbod med maskiner. Skogsmark och impedement om ca 30 ha med blandad skog. Gott om ängs- betesmark på ca 4 ha. Vid Storsjön finns brygga som inbjuder till bad och lek.

Här bor ni i härlig lantlig miljö med Storsjön i fonden. Gångavstånd till förskola och skola. Trevlig aktiv by som inbjuder till samvaro. Bra bussförbindelser till Svenstavik och Myrviken.

Björn Löfgren
Ansvarig mäklare

Björn Löfgren

Kontakta mig om du vill veta mer om denna gård eller vill ha en fri värdering av din nuvarande bostad!

Kontoret: 063-10 65 55

Fakta

 • Rum
  7 r.o.k.
 • Sovrum
  4 st
 • Boarea
  140 m²
 • Beteckning
  Kövra 3:7
 • Pantbrev
  1 105 000 kr

Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Interiör

ENTRÉPLAN
Entréplanet erbjuder lantligt kök med vedspis, vardagsrum, matsalsrum, sovrum, badrum med badkar och duschhörna, tvättstuga samt rymlig hall.

KÖK
Lantligt renoverat kök, från -08, med plats för stort matbord samt fönsterpartier åt två håll som ger bra ljusinsläpp. Ljusa köksluckor, stort skafferi och gott om förvaringsutrymmen. Vedspis som sprider en härlig värme. Rostfri diskbänk, bänkskivor av oljad ek och engreppsblandare. Kakel ovanför köksbänkarna. Köket är maskinellt utrustat med stor kyl & frys från -08, spis med häll & dubbelugn, från-08 samt diskmaskin från -15. Trämönstrad matta, bröstpanel och tapet. Mot entrésidan och gaveln finns stor altan delvis under tak med fönster som har plats för stor matgrupp. På altanen finns platsbyggd soffa och stort soldäck.

VARDAGSRUM
Vardagsrum och matrum i öppen planlösning med braskamin. Matta, tapet och fönsterpartier mot Storsjön.

SOVRUM/ KONTOR
Sovrum/ kontor med matta, tapet och fönster mot gaveln.

BADRUM
Badrum, renoverat -14, som har våtrumsmatta, golvvärme och väggmatta. Utrustat med badkar, duschhörna, tvättställ med två lådor, wc-stol och handdukstork.

HALL
Inre hallen har matta, tapet och bra utrymme för ytterkläder. Yttre hallen har trägolv, sittbänk och fönster.

TVÄTTSTUGA
Tvättstuga, renoverad -14, som har matta och vit pärlspont på väggarna. Tvättmaskin och torktumlare. Bergvärmepump.

ÖVRE PLAN
Övre plan har tre sovrum, allrum med balkong och renoverad toalett. Trapp till vinden med extra rum och bra förvaringsutrymmen.

SOVRUM
Sovrum (1) har matta, tapet, öppen spis (ej eldningsbar), garderob och fönster mot Storsjön. Sovrum (2) har matta, tapet, två garderober och fönster mot ängsområde. Sovrum (3) har matta, tapet, två garderober och fönster mot ängsmark.

ALLRUM
Allrum som har trägolv, tapet, tre garderober och en klädkammare. Fönster och utgång till balkong mot entrésidan.

TOALETT
Toalett, renoverad -12, som har våtrumsmatta och träpanel. Utrustat med tvättställ med underskåp och wc-stol.

HALL
Hall med stege till vinden som har extra rum samt praktisk förvaringsutrymmen.

TV

Tv via parabol.

Internet

Bredband via telefonjack eller mobilt. Fiber är beställt via Ip-only & Telia. Kostnad 19 500 kr.

Tillträde

Tillträde enligt överenskommelse.

Byggnad

 • Byggnadstyp
  1 ½ planshus
 • Byggår
  1918
 • Grund
  Torpargrund
 • Stomme
  Timmer
 • Bjälklag
  Timmer/ trä
 • Fasad
  Stående träpanel
 • Tak
  Plåt
 • Fönster
  2-glasfönster
 • Nätbolag
  Jämtkraft
 • Elförbrukning
  12 648 kWh/år
 • Uppvärmning
  Bergvärme
 • Vatten/avlopp
  Vatten via Kövras vattenförening och avlopp till 3-kammarbrunn.
 • Ventilation
  Självdrag
Energideklaration

Ingen energideklaration att redovisa

Renoveringar

2008: Renovering kök med nya stommar & köksluckor från Ikea. 2011: Installation av bergvärme. Nytt råspontat yttertak. 2012: Renovering toalett övre plan. 2014: Renovering badrum nedre plan med våtrumsmatta, golvvärme och väggmatta. Renovering tvättstuga.

Exteriör

Tomt

Tomtarea 2000 m².

Uteplats

Stor altan delvis under tak med fönster som har plats för matgrupp. Stort soldäck med eftermiddags- och kvällssol. Platsbyggd soffa.

Ekonomibyggnader
Djurstall, maskinhall mm, värdeår före 1980

Area 237 kvm. Beskaffenhet: Normalt. Stall med åtta boxplatser för mindre hästar. Isolerad sadelkammare. Indraget vatten och el. Höskulle med tork. I anslutning till stall finns ligghall, hönshus och vedbod.

Övriga byggnader: Timrad kornlada. Traktorgarage. Snickarbod med snickerimaskiner.

Marker
Åkermark

Areal: 4 ha. Brukningsvärde: Normalt. Ängs- och betesmark som omgärdas av stängsel/ hagar. På betesmarken finns ligghall för lösdrift.

Skogsmark

Areal: 20 ha. Blandad skog varav ca 1,8 ha är avverkat och ej återplanterat.

Impediment

Areal: 14 ha.

Ekonomi

Driftskostnader

Totalt: 31 990 kr/år

Driftskostnader för nuvarande ägare bestående av fyra personer i hushållet. För specifikation, se driftskostnader bostadsbyggnad.

Taxering
 • Totalsumma
  1 102 000 kr
 • Typkod
  120, Lantbruksenhet, bebyggd
Småhusmark lantbruk

50 000 kr

Småhusbyggnad lantbruk

339 000 kr (värdeår 1929)

Åkermark

37 000 kr

Skogsmark

628 000 kr

Impediment

17 000 kr

Ekonomibyggnader

31 000 kr

Inskrivningar

Rättigheter last

Last: Officialservitut Väg, 23-MYS-540.1

Gemensamhets­anläggningar

Gemensamhetsanläggning: Berg Kövra GA:2

Övrig information

Lagfartsavgift (stämpelskatt) 1,5% på köpeskilling samt inskrivningsavgift om 825 kr betalas av köparen. Kostnaden för uttagande av nya pantbrev är 2% på pantbrevs beloppet samt en avgift om 375 kr per pantbrev.

Fastigheten har besiktigats av Anticimex 2019-06-25 och protokoll kommer att delas ut vid visningarna. Detsamma gäller energideklarationen som har utförts. Kopplad till besiktningen är en ansvarsförsäkring för säljaren avseende fel i fastighet enl. JN 4 kap 19 § (dolda fel) som gäller 10 år efter tillträdesdag.

Accepterat Pris
Den här bostaden marknadsförs med "Accepterat pris". Det innebär att priset ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering. Även om ett Accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

Budgivning
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som köper bostaden. I det fall det kommer in bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

Boendekostnadskalkyl
Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna så erbjuder sig ansvarig fastighetsmäklare att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

Sidotjänster
Storsjömäklarna AB erhåller en administrationsersättning om 760 kr exkl moms för förmedling av Hemnets (Hemnet Service HNS AB) annonserbjudande.

Annonsering av slutpris på internet
Storsjömäklarna publicerar information om slutpriset på Hemnet och vår hemsida.

Undersökningsplikt
Som köpare av en bostadsrätt eller fastighet har du en omfattande undersökningsplikt. Det innebär att du inte kan göra säljaren ansvarig för sådana fel som du borde ha upptäckt vid en undersökning, så kallade faktiska fel. Det är därför viktigt att du gör en undersökning av bostadsrätten eller fastigheten. Säljaren kan endast, om inte annat har avtalats, bli ersättningsskyldig för dolda fel, det vill säga sådana fel och brister som man inte kan kräva att du som köpare borde ha upptäckt vid din undersökning av bostadsrätten eller fastigheten och inte heller borde ha kunnat räkna med. Läs mer om köparens undersökningsplikt i frågelistan som du finner på internet eller som du kan få av ansvarig fastighetsmäklare.

Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Bilder

Välkomna till Kövra!
Välkomna till Kövra!
Gård i lantlig miljö.
Gård i lantlig miljö.
Praktiska byggnader på gården.
Praktiska byggnader på gården.
Ridbana och rundkorall.
Ridbana och rundkorall.
Här trivs både djur & människor!
Här trivs både djur & människor!
Brygga vid Storsjön.
Brygga vid Storsjön.
Storsjön med härlig vy!
Storsjön med härlig vy!
Bara att svalka sig med ett dopp!
Bara att svalka sig med ett dopp!
Bostadshuset.
Bostadshuset.
Lantligt kök med vedspis.
Lantligt kök med vedspis.
Stor matplats och mycket ljus.
Stor matplats och mycket ljus.
Bra förvaringsmöjligheter.
Bra förvaringsmöjligheter.
Altan att koppla av på.
Altan att koppla av på.
Altan.
Altan.
Matgrupp under tak.
Matgrupp under tak.
Ljusa sällskapsutrymmen.
Ljusa sällskapsutrymmen.
Vardagsrum med fönster mot Storsjön.
Vardagsrum med fönster mot Storsjön.
Braskamin.
Braskamin.
Renoverat badrum.
Renoverat badrum.
Badkar.
Badkar.
Tvättstuga
Tvättstuga
Trapp till övre plan.
Trapp till övre plan.
Hall med bra utrymme.
Hall med bra utrymme.
Inbyggd farstukvist.
Inbyggd farstukvist.
Sovrum övre plan.
Sovrum övre plan.
Öppen spis
Öppen spis
Allrum
Allrum
Hall övre plan
Hall övre plan
Renoverad toalett.
Renoverad toalett.
Sovrum övre plan
Sovrum övre plan
Sovrum övre plan
Sovrum övre plan
Sovrum övre plan
Sovrum övre plan
Stall
Stall
Stall med åtta boxplatser.
Stall med åtta boxplatser.
Stall
Stall
Bostadshuset
Bostadshuset
Vy mot Storsjön
Vy mot Storsjön
Växthus
Växthus
Marker för bete
Marker för bete
Härlig inramning
Härlig inramning
Mark mot Storsjön
Mark mot Storsjön
Ridplan
Ridplan
Betesmark vid Storsjön
Betesmark vid Storsjön
Storsjön
Storsjön
Fastighetskarta
Fastighetskarta

Område

Skicka intresse­anmälan

Skicka en intresseanmälan så kontaktar mäklaren dig.