Allégatan 43C, Odenslund

Accepterat pris

2 300 000 kr

Visningar

Är du intresserad av en visning?

Allégatan 43C, Odenslund (Östersund)

Toppfräsch lägenhet i markplan med egen terrass

 • Typ
  Bostadsrättslägenhet
 • Rum
  3 r.o.k.
 • Boarea
  100 m²
 • Våningsplan
  1 av 2
 • Månadsavgift
  5 794 kr

Välkommen till denna drömlägenhet som badar i ljus tack vare de stora fönsterpartierna och den generösa takhöjden på 2,90 m! Genomgående enhetliga och ytskikt med ekparkettgolv och vitmålade väggar. Praktiskt helkaklat badrum med egen tvättavdelning som underlättar vardagen. Lägenheten ligger bekvämt i markplan med egen ingång och solig terrass.

Här bor du i ett lugnt och trivsamt kvarter endast ett stenkast ifrån Tegelplan som erbjuder affär, gym och annan service. Promenadavstånd till campusområdet och stadskärnan.

Du välkomnas av en rymlig hall i vinkel med praktiskt klinkergolv och gott om väggyta för att möblera fritt. Längre in möts du av lägenhetens centrala punkt, köket och vardagsrummet i öppen planlösning med fantastiskt ljusinsläpp och med generös takhöjd, med andra ord ett sällskapsrum i toppklass. Via fina dubbeldörrar når du den stora och lyxiga terrassen med fint solläge från förmiddag till kvällen. Smakfull köksinredning i sobert vitt med matchande maskinell utrustning, på golvet ligger ekparkett.

Badrummet är väl tilltagit och inrymmer även en tvättavdelning med arbetsbänk och tvättho. Litet fönster ger fint ljusinsläpp och frisk luft. Såväl golv som väggar är klädda med kakel och klinker, duschplats med vikbara väggar och inredning från Svedbergs.

Sovrummen harmoniserar med lägenhetens övriga ytskikt, garderober finns i båda och även i hallen strax utanför.
Lägenheten har mycket bra förvaring i form av walk in closet och invändigt förråd. Ytterligare förråd finns i källaren i huset ovanför där även tvättstuga finns.

Stabil förening där bredband ingår i avgiften.

Med andra ord är detta en topplägenhet som måste upplevas på plats, välkommen på visning!

Madeleine Söderström
Ansvarig mäklare

Madeleine Söderström

Kontakta mig om du vill veta mer om denna lägenhet eller vill ha en fri värdering av din nuvarande bostad!

Kontoret: 063-10 65 55

Fakta

 • Rum
  3 r.o.k.
 • Sovrum
  2 st
 • Boarea
  100 m²
 • Våningsplan
  1 av 2
 • Hiss
  Nej
 • Lägenhetsnr
  145

Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Markplan

Interiör

Rumsbeskrivning: ENTRÉ
Lägenheten ligger bekvämt i markplan med egen ingång från den lugna gården. Praktiskt och bekvämt om du t.ex. har hund eller vill rulla in en barnvagn.

HALL
Rymlig möblerbar hall med gott om plats för såväl extra garderober som byrå och fåtölj. På golvet ligger antracitgrått klinker och väggarna är vitmålade.

KÖK & VARDAGSRUM
Fantastiskt rum som utgör kök och vardagsrum i öppen planlösning, här är det luftigt och ljust tack vare takhöjden på 2,90 m. De stora fönsterpartierna och dubbeldörrarna mot terrassen ger rikligt med ljusinsläpp. Detta är helt klart lägenhetens hjärta och här bjuder du mer än gärna hem till trevliga middagar och myskvällar. Köksinredningen består av vita släta luckor som matchas till en grå bänkskiva av laminat. Väggen upptill pryds av ett vitt kakel. Trevlig köksö delar av kök mot vardagsrum. Här kan gästerna umgås medan kocken styr middagen. Bra förvaringsyta och praktiska skåp skapar utrymme för alla köksbestyr. Kökets maskinella utrustning består av kyl, frys, diskmaskin, spis och fläkt allt från Electrolux.
Matplats med rum för matbord och många gäster. Plats finns för soffgrupp och tv-möbel vilket ger en social och trevlig planlösning mot matplatsen och köket.
Ekparkettgolv och vitmålade väggar.

BADRUM
Lyxigt stort badrum med litet fönster som ger både ljusinsläpp och möjlighet till frisk luft. Här inne finns en praktisk tvättavdelning som underlättar vardagen. Tvättmaskin och torktumlare (Electrolux) ramas in av en mörk bänkskiva och utgör arbetsyta tillsammans med en rostfri ho. Badrumsinredningen består av spegelskåp med spotlightsbelysning och tvättställ med underskåp (Svedbergs). Duschplats med gott om plats för dörrar som enkelt fälls in.

SOVRUM 1
Är det större sovrummet och har plats för dubbelsäng och sängbord. Klädförvaring finns i 3 garderober som går att flytta. Ekparkettgolv och vitmålade väggar. Fiberuttag finns för den som exempelvis vill sätta upp en TV.

SOVRUM 2
Används idag som kontor men kan med fördel inredas till barnrum eller gästrum. Även härinne ligger ekparkettgolv och väggarna är vitmålade. Förvaring finns i två garderober.

TV

Grundutbud av tv-kanaler ingår i avgiften via Comhem.

Internet

Bredband via bredbandsbolaget ingår i månadsavgiften.

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

 • Byggår
  1950-52
 • Fönster
  3-glasfönster
 • Nätbolag
  Jämtkraft
 • Uppvärmning
  Fjärrvärme
Energideklaration

Ingen energideklaration att redovisa

Renoveringar

Fönsterbyte, målning trapphus och tilläggsputs av fasad finns med i underhållsplanen med beräknad start 2021.
Anslutning av dagvattenledningar till kommunala nätet utfördes hösten 2017.
2017: byte till rörelsedetektorer för invändig belysning.
2016: Nytt låssystem installerades
2012-2013 Renovering av hissar inom föreningens fastigheter
2010-2014 Tak
2008: OVK
2009: Grovtvättstuga färdigställs
2001: Tre tvättstugor renoveras
1988/ 1989: Omdragning av el, extraglas insatt, trappuppgångar renoverade. Tilläggisolering ytterväggar/ fönster. Stamrenovering horisontella stammar i kök/ badrum, byte av radiatorer.

Exteriör

Uteplats

Stor och härlig terrass med soligt sydväst läge. Trätrall och insynsskyddad spaljé. Här kan du möblera med såväl loungemöbel som matbord och stolar.

Bilplats

9 garageplatser. Går att hyra för 432 kr - 466 kr. Lång kö.
81 parkeringsplatser med uttag för motorvärmare. Går att hyra för 160 kr/mån. Ca 1 års kötid enligt föreningen. Gott om gratis parkering finns intill.

Övriga utrymmen

I källaren på Odensängsvägen finns ett stort källarförråd. Intill finns även tvättstuga och torkrum.

Ekonomi

 • Månadsavgift
  5 794 kr
 • Andel i BRF
  1,0879 %
 • Repfond
  0 kr
 • Överlåtelseavg.
  1 163 kr (betalas av köpare)
 • Pantsättningsavg.
  465 kr
 • Pantsatt
  Ja

Inkl. värme, vatten, kabel-tv och bredband

Driftskostnader
 • El
  300 kr
 • Försäkring
  170 kr

Totalt: 470 kr/mån

Uppgifterna är individuella och kan variera beroende på användning och avtal.

Bostadsrätts­förening

HSB:s Brf Björktrasten

Stabil HSB förening bestående av 145 bostadsrätter, 1 hyresrätt och 10 lokaler på adresserna Skolgatan 40-46 C, Odensängsvägen 4-10, Fagervallsgränd 13-15 A-B samt 17, Allégatan 41-45 A-B samt 47. Innergårdar med grönytor och utemöbler, grillplats och boulebana.

Ekonomi

Ingen avgiftsförändring är beslutad. (men avgiften kommer troligtvis höja med 2-3% per år under de närmaste åren)

Ekonomin i bostadsrättsföreningen är god.
2018-01-01 höjdes avgiften med 2%.
2017-01-01 höjdes avgiften med 2%.
2016-01-01 höjdes avgiften med 2%.

Renoveringar

Fönsterbyte, målning trapphus och tilläggsputs av fasad finns med i underhållsplanen med beräknad start 2021.
Anslutning av dagvattenledningar till kommunala nätet utfördes hösten 2017.
2017: byte till rörelsedetektorer för invändig belysning.
2016: Nytt låssystem installerades
2012-2013 Renovering av hissar inom föreningens fastigheter
2010-2014 Tak
2008: OVK
2009: Grovtvättstuga färdigställs
2001: Tre tvättstugor renoveras
1988/ 1989: Omdragning av el, extraglas insatt, trappuppgångar renoverade. Tilläggisolering ytterväggar/ fönster. Stamrenovering horisontella stammar i kök/ badrum, byte av radiatorer.

Övrigt

HSB´s obligatoriska medlemskap kostar 500 kronor per medlem vilket berättigar till att ta del av HSB´s rabatter. Första året betalas en årsavgift på 300kr som sedan ingår i månadsavgiften på bostadsrätten.

Inom föreningen finns cykelförråd, snickeri, målarrum, vävstuga. Här finns även ett övernattningsrum som går att hyra för 100 kr/dygn, max fem dagar i rad. På Allegatan 45 finns möjlighet för boende att hyra lokal för aktiviteter 400kr för halvdag/600kr för heldag (Via Hjärt & Lungsjukas förening). Det finns tre tvättstugor som renoverades 2001 och grovtvättstugan färdigställdes 2009. Tvättstugan är utrustad med två tvättmaskiner, centrifug, torktumlare och torkskåp.

Dokument

Övrig information

Accepterat pris
Den här bostaden marknadsförs med "Accepterat pris". Det innebär att priset ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering. Även om ett Accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

Budgivning
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som köper bostaden. I det fall det kommer in bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

Boendekostnadskalkyl
Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna så erbjuder sig ansvarig fastighetsmäklare att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

Sidotjänster
Storsjömäklarna AB erhåller en administrationsersättning om 520 kr exkl moms för förmedling av Hemnets (Hemnet Service HNS AB) annonserbjudande.

Annonsering av slutpris på Internet
Storsjömäklarna publicerar information om slutpriset på Hemnet och vår hemsida.

Undersökningsplikt
Som köpare av en bostadsrätt eller fastighet har du en omfattande undersökningsplikt. Det innebär att du inte kan göra säljaren ansvarig för sådana fel som du borde ha upptäckt vid en undersökning, så kallade faktiska fel. Det är därför viktigt att du gör en undersökning av bostadsrätten eller fastigheten. Säljaren kan endast, om inte annat har avtalats, bli ersättningsskyldig för dolda fel, det vill säga sådana fel och brister som man inte kan kräva att du som köpare borde ha upptäckt vid din undersökning av bostadsrätten eller fastigheten och inte heller borde ha kunnat räkna med. Läs mer om köparens undersökningsplikt i frågelistan som du finner på internet eller som du kan få av ansvarig fastighetsmäklare.

Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Information angående hantering av personuppgifter
På en visning behöver vi ta in personuppgifter i form av namn, telefonnummer och mailadress. Anledningen till att vi samlar in uppgifterna är främst för att kunna kontakta dig i efterhand för att höra om du är intresserad av bostaden eller om du önskar bevakning av liknande bostäder. Vi behåller dina uppgifter i två år, men du kan när som helst meddela att du inte vill ha fortsatt kontakt. Det gör du genom att avanmäla dig direkt till mäklaren eller via info@storsjomaklarna.se. Vi behåller dock alltid dina uppgifter fram tills dess att bostaden är såld eftersom ni som spekulant utgör en del av själva affären. Om du går vidare och blir budgivare så är vi skyldiga att arkivera dina uppgifter i tio år enligt Fastighetsmäklarlagen

Bilder

Öppen och ljus planlösning med 2,90 i takhöjd
Öppen och ljus planlösning med 2,90 i takhöjd
Egen ingång och altan
Egen ingång och altan
Stora fönster med dubbeldörrar ut till terrassen
Stora fönster med dubbeldörrar ut till terrassen
Köksö där gästerna kan hänga medan middagen tillagas
Köksö där gästerna kan hänga medan middagen tillagas
Stort badrum med kakel och klinker
Stort badrum med kakel och klinker
Rymlig möblerbar hall med klinkergolv
Rymlig möblerbar hall med klinkergolv
Ljust och stilfullt kök
Ljust och stilfullt kök
Plats finns för att duka långbord
Plats finns för att duka långbord
Bakom dörren finns walk in closet och förråd
Bakom dörren finns walk in closet och förråd
Walk in closet
Walk in closet
Köksö med förvaring och bänkyta
Köksö med förvaring och bänkyta
Rostfri diskbänk dubbla hoar
Rostfri diskbänk dubbla hoar
Vardagsrum
Vardagsrum
Sovrum 1 med garderober
Sovrum 1 med garderober
Plats finns för byrå
Plats finns för byrå
Mellan sovrummen finns två garderober
Mellan sovrummen finns två garderober
Sovrum 2
Sovrum 2
Även här finns två garderober
Även här finns två garderober
Tvättavdelning med praktisk diskho
Tvättavdelning med praktisk diskho
Utrymme för matbord och grill
Utrymme för matbord och grill
Här får familj och vänner plats
Här får familj och vänner plats
Soligt läge mot söder
Soligt läge mot söder

Planlösning

Område

I närheten

I Odenslund bor ni i mycket attraktivt område i uppväxt miljö med stora grönområden och härliga promenadstråk. Närhet till Tegelplan med välsorterad matbutik, gym, restaurang och café. I området finns grundskola, fritids samt förskolor. Bra förbindelser till centrum med både cykel och buss. Gångavstånd till universitetet och Östersunds centrum.

Skicka intresse­anmälan

Skicka en intresseanmälan så kontaktar mäklaren dig.