Rågången 24, Erikslund

Accepterat pris

3 650 000 kr

Visningar
 • 24/8
  24/8, 14:00–15:00 Öppen visning - Välkommen!
Rågången 24, Erikslund (Östersund)

Helrenoverad villa i toppskick med ypperligt läge

 • Typ
  Friliggande villa
 • Boarea
  92 m²
 • Tomtarea
  882 m²
 • Driftskostnad
  33 581 kr/år

Välkommen till Rågången 24 och denna renoverade pärla med mycket låga driftskostnader!
Villan ligger i ett attraktivt område med skidspår mot ÖSK och Spikbodarna runt knuten. Här bor du med ett lugnt och rofyllt läge med allmänning och skogen alldeles intill tomten. Barnvänligt område med förskola och skola i närheten.

Huset är rymligt och smakfullt renoverat med en suverän planlösning som passar det flesta familjer. Genom åren har flera större renoveringar utförts b.la. kan nämnas helt nytt entréplan, nytt kök, nytt badrum, renoverade ytskikt i källaren, nytt tak, ny dränering och nya fönster. Med andra ord är det bara att flytta in och börja njuta av livet i villa.

Den nya fasaden och den väl tilltagna farstubron ger ett inbjudande intryck och välkomnar er in till huset. Redan när ni kliver innanför tröskeln kommer ni känna att hela villan andas hög kvalité. Här har säljaren gjort jobbet och renoverat det mesta från golv till tak. I hallen till höger finns praktisk klädavhängning i skjutgarderob. Vidare in i villan möts ni av ett nytt entréplan som 2016 fick en helt ny skepnad. Här inne flödar ljuset och den öppna planlösningen mellan kök, matplats och vardagsrum bjuder in till härligt umgänge med såväl familj som gäster. I hela våningsplanet ligger ett behagligt vinylgolv. Det nya och stilrena köket är modernt och praktiskt inrett och bjuder på en härlig köksö där familjen kan samlas. Ljus köksinredning från Ballingslöv med rostfri maskinell utrustning. Från vardagsrummet finns utgång till den stora altanen där du kan njuta av det rofyllda läget med sol hela dagen och kvällen.

På entréplanet i övrigt finner ni 2 sovrum, vardagsrum och renoverat badrum. I badrummet erbjuds bekvämligheter som golvvärme, handdukstork och spotlightsbelysning i taket.

Övergången mellan våningsplanen smälter fint ihop tack vare den renoverade trappen och de vitmålade väggarna. Stort fönster ovanför ger extra ljus. Husets nedre plan har 2 inredda sovrum som har renoverats från grunden med ventilerat golv, tvättstuga, wc med äldre duschutrymme, samt förvarings- och hobby utrymmen. Här nere är det mesta renoverat med nya ytskikt som går i grått och vitt.

Tomten är till största del plan och passar utmärkt för studsmatta och småttingar med spring i benen. Här kan familjen njuta av bärbuskar och rabarber som uppskattas av stora som små. Intill finns en spännande skogsdunge som bjuder in till lek. Vidbyggt garage med plats för en bil.

Varmt välkommen på visning!

Madeleine Söderström
Ansvarig mäklare

Madeleine Söderström

Kontakta mig om du vill veta mer om denna villa eller vill ha en fri värdering av din nuvarande bostad!

Kontoret: 063-10 65 55

Fakta

 • Boarea
  92 m²
 • Biarea
  123 m²
 • Tomtarea
  882 m²
 • Beteckning
  Avtryckaren 3
 • Pantbrev
  3 060 000 kr

Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Interiör

Rumsbeskrivning:
HALL
Välkomnande ljus och trevlig hall med fint ljusgenomsläpp från vardagsrummet. Praktisk klädavhängning till vänster via skjutgarderob med spegeldörrar. Fint ljusinsläpp även från trappen där ett extra fönster sitter ovanför. Räcket runt trappen är klätt med plexiglas, allt för att det kännas ljust och luftigt. Under dina fötter ligger ett behagligt vinylgolv och väggarna är målade i vitt.

KÖK
Ett drömkök för dig som gillar att laga mat och baka, den nya öppna planlösningen mot vardagsrum och matplats gör detta till husets hjärta. Påkostat kök från Ballingslöv som helrenoverades så sent som 2017 med vita släta luckor och rostfria handtag, härliga arbetsytor av mörk laminat som fortsätter i vinkel mot matplatsen. Underlimmad diskho i rostfritt med placering under det fina lilla fönstret. Snygg glasskiva pryder väggen ovanför arbetsbänken och fungerar som stänkskydd. Kökets maskinella utrustning består av inbyggd ugn och mikro (märke), kyl och frys (märke?), diskmaskin och fläkt allt i rostfritt utförande från 2016 och Siemens samt induktionshäll också från 2016 och Siemens. Vinylgolv och vitmålade väggar är genomgående i kök, matplats och vardagsrum extra stämningsfullt blir det med infällda spotlight som är dimbara.
Intill fönstren finns matplats med rum för 5-6 personer. Fin tegelvägg runt murstocken bryter snyggt av mot de ljusa väggarna.

VARDAGSRUM
Trevligt vardagsrum med stora fönsterpartier som erbjuder fint ljusinsläpp. Delvis öppen planlösning mot hall och kök ger trevlig gemenskap mellan rummen. Utrymme finns för såväl soffgrupp, fåtöljer och diskret tv-möbel. Dörr tar dig ut till den stora och soliga altanen som delvis är under tak.
Enhetligt vinylgolv som övriga rum och vitmålade väggar.

BADRUM
Renoverat badrum med våtrumsmatta i marrakech mönster och våtrumstapet på väggarna. Behaglig golvvärme (elektrisk) värmer skönt när kylan kryper på. Inredningen består av wc-stol, tvättställ med över- och underskåp (märke?), vikbara duschväggar och handdukstork.

SOVRUM 1
Rofyllt föräldrasovrum med plats för dubbelsäng, sängbord samt byrå. Praktisk klädförvaring finns i skjutgarderob med spegeldörrar. Enhetligt vinylgolv som övriga rum samt vitmålade väggar.

SOVRUM 2
Ett perfekt barnrum intill föräldrasovrummet. Ljust och trevligt tack vare det liggande extra fönstret. Utrymme finns för enkelsäng och lekhörna. Klädförvaring finns i inbyggd garderob bakom dörren. Vinylgolv och vitmålade väggar.

NEDRE PLAN
Den renoverade trappen binder samman de båda våningsplanen och snabbt infinner sig ombonad och trivsam känsla. Väl nere möts du av en stor hall med god överblick mot samtliga rum. ypperlig klädförvaring finns i hel garderobsvägg som givetvis följer med huset. Under dina fötter ligger et ventilerat golv och väggarna är vitmålade.

SOVRUM 3
Charmigt tonårsrum med vitmålad murad öppen spis som pryder rummet. (ej använd senaste åren). Här finns plats för allt en tonåring önskar, stor dubbelsäng, tv, garderob som lämnas kvar och skrivbord. Rummet är renoverat med ventilerat golv och vitmålade väggar varav två med liggande träpanel. Fint ljusinsläpp från två håll.

SOVRUM 4
Även detta används som tonårsrum och har helrenoverats. Stort rum som förutom säng, skrivbord och garderob även har plats för soffa och tv-möbel, med andra ord en tonårsdröm. Rummet är renoverat med ventilerat golv och väggarna är vitmålade. Rummet når du från tvättstugan.

TVÄTTSTUGA
Praktisk tvättstuga med rejält med arbetsyta för att tvätten enkelt skall kunna sorteras och vikas. På väggen sitter konsoler med korgar och häng möjlighet för tvätten som lämnas kvar (IKEA Algot). Praktisk med tvättho samt tvättpelare med tvättmaskin (2014) och torktumlare (äldre modell). Grått klinkergolv och vitmålade väggar.

BADRUM
Till höger från trappen finns ett äldre badrum med toalett och duschhörna som ej används. Äldre våtrumsmatta och kaklade väggar. I samband med renovering finns möjlighet att utöka badrummets storlek.

FÖRRÅD
Innanför badrummet finns ett öppet förråd förvaringsmöjlighet, garderober (lämnas). Nytt laminatgolv och vitmålade väggar.

PANNRUM
Innanför tvättstugan ligger pannrummet med bergvärmepumpen (2016). Ytterligare förvaring finns även i detta rum. Målat betonggolv och målade väggar.

TV

Fiberanslutning

Internet

Fiberanslutning

Tillträde

Hösten eller enligt överenskommelse

Byggnad

 • Byggår
  1962
 • Grund
  Källare
 • Fasad
  Liggande träpanel
 • Tak
  Betongpannor
 • Fönster
  3-glasfönster
 • Uppvärmning
  Bergvärme
 • Vatten/avlopp
  Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
 • Ventilation
  Självdrag
Energideklaration
 • Status
  Utförd
 • Datum
  2015-05-28
 • Energiklass
  A
Renoveringar

2018
- Nya källarfönster

2017
- Ny panel + målat vägg utvändigt
- Nya ytskikt i stora sovrummet i källaren

2016 renoverades hela entréplanet
- Nytt kök
- Tilläggsisolering vägg och tak
- Badrum
- Ny el + 52 spotlights
- Nya golv
- Nytt innertak

2016
- Nivellgolv källare, rum nedanför trapp samt sovrum
- Nydränerat med thermodränisolering
- Ny bergvärmepump
- Nytt yttertak
- Nya altaner

Exteriör

Tomt

Mycket trivsam tomt med gräsmatta och utrymme för studsmatta och barn med spring i benen. På tomten finns torkvinda samt enklare planteringar som rabarber och bärbuskar. Perfekt sydväst läge för dig önskar en solig och ljus. Tomten vetter mot allmänning och skogen vilket bjuder in till lek eller trivsamma promenader, perfekt om du har hund.

Uteplats

Stor altan i vinkel med gott om utrymme för matbord, planteringar och loungemöbler. Altanen ligger delvis under tak där exempelvis en barnvagn eller en cafémöbel står skyddat. Vid husets entré finns en rejäl bro med gott om utrymme.

Bilplats

Kallgarage med utrymme för en bil. I garaget finns enklare hyllsystem och arbetsbänk.

Ekonomi

Driftskostnader
 • Värme
  17 200 kr
 • Vatten/avlopp
  6 690 kr
 • Renhållning
  3 445 kr
 • Försäkring
  6 246 kr

Totalt: 33 581 kr/år

Uppgifterna är individuella och kan variera beroende på användning och avtal. I kostnaden för uppvärmning ingår hushållsel.

Taxering
 • Totalsumma
  2 121 000 kr
 • Byggnad
  1 296 000 kr
 • Mark
  825 000 kr
 • Värdeår
  1962
 • Fastställd
  2018
 • Fastighetsavgift
  8 049 kr
 • Typkod
  220, Småhusenhet, bebyggd

Inskrivningar

Plan­bestämmelser

Stadsplan (1968-05-20)

Dokument

Övrig information

Lagfartsavgift (stämpelskatt) 1,5% på köpeskilling samt inskrivningsavgift om 825 kr betalas av köparen. Kostnaden för uttagande av nya pantbrev är 2% på pantbrevsbeloppet samt en avgift om 375 kr per pantbrev.

Fastigheten har besiktigas av Anticimex och protokoll kommer att delas ut vid visningarna. Detsamma gäller energideklarationen som har utförts vid ett tidigare tillfälle. Kopplad till besiktningen är en ansvarsförsäkring för säljaren avseende fel i fastighet enl. JN 4 kap 19 § (dolda fel) som gäller 10 år efter tillträdesdag.

Accepterat Pris
Den här bostaden marknadsförs med "Accepterat pris". Det innebär att priset ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering. Även om ett Accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

Budgivning
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som köper bostaden. I det fall det kommer in bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

Boendekostnadskalkyl
Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna så erbjuder sig ansvarig fastighetsmäklare att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

Sidotjänster
Storsjömäklarna AB erhåller en administrationsersättning om 240-560 kr exkl moms för förmedling av Hemnets (Hemnet Service HNS AB) annonserbjudande.

Annonsering av slutpris på internet
Storsjömäklarna publicerar information om slutpriset på Hemnet och vår hemsida.

Undersökningsplikt
Som köpare av en bostadsrätt eller fastighet har du en omfattande undersökningsplikt. Det innebär att du inte kan göra säljaren ansvarig för sådana fel som du borde ha upptäckt vid en undersökning, så kallade faktiska fel. Det är därför viktigt att du gör en undersökning av bostadsrätten eller fastigheten. Säljaren kan endast, om inte annat har avtalats, bli ersättningsskyldig för dolda fel, det vill säga sådana fel och brister som man inte kan kräva att du som köpare borde ha upptäckt vid din undersökning av bostadsrätten eller fastigheten och inte heller borde ha kunnat räkna med. Läs mer om köparens undersökningsplikt i frågelistan som du finner på internet eller som du kan få av ansvarig fastighetsmäklare.

Information angående hantering av personuppgifter
På en visning behöver vi ta in personuppgifter i form av namn, telefonnummer och mailadress. Anledningen till att vi samlar in uppgifterna är främst för att kunna kontakta dig i efterhand för att höra om du är intresserad av bostaden eller om du önskar bevakning av liknande bostäder. Vi behåller dina uppgifter i två år, men du kan när som helst meddela att du inte vill ha fortsatt kontakt. Det gör du genom att avanmäla dig direkt till mäklaren eller via info@storsjomaklarna.se. Vi behåller dock alltid dina uppgifter fram tills dess att bostaden är såld eftersom ni som spekulant utgör en del av själva affären. Om du går vidare och blir budgivare så är vi skyldiga att arkivera dina uppgifter i tio år enligt Fastighetsmäklarlagen.

Bilder

Välkommen till Rågången 24
Välkommen till Rågången 24
Fint ljusinsläpp med delvis öppen planslösning
Fint ljusinsläpp med delvis öppen planslösning
Charmig tegelvägg
Charmig tegelvägg
Solig och välbyggd altan
Solig och välbyggd altan
Öppen och ljus hall
Öppen och ljus hall
Välkommen in!
Välkommen in!
Ett drömkök för kocken
Ett drömkök för kocken
Trevlig matplats
Trevlig matplats
Lyxigt kök med härliga ytor
Lyxigt kök med härliga ytor
Murstocken i tegel har tagits fram
Murstocken i tegel har tagits fram
Trevligt vardagsrum
Trevligt vardagsrum
Sovrum 1 på entréplanet
Sovrum 1 på entréplanet
Sovrum 2 med extra ljusinsläpp
Sovrum 2 med extra ljusinsläpp
Badrum
Badrum
Garderobsvägg lämnas kvar
Garderobsvägg lämnas kvar
Nedre hall med garderober
Nedre hall med garderober
Fin murad öppen spis
Fin murad öppen spis
Sovrum 3
Sovrum 3
Sovrum 4
Sovrum 4
Tvättstuga
Tvättstuga
Passage i källaren med förråd och garderob
Passage i källaren med förråd och garderob
Rejäl altan med perfekt solläge
Rejäl altan med perfekt solläge
Solig och fin tomt med plats för lek
Solig och fin tomt med plats för lek
Ypperligt läge med skogen och allmänning som granne
Ypperligt läge med skogen och allmänning som granne
Ett stenkast bort finns välpreparerade längdskidspår
Ett stenkast bort finns välpreparerade längdskidspår

Planlösning

Område

Skicka intresse­anmälan

Skicka en intresseanmälan så kontaktar mäklaren dig.