Strandbodarna 159, Stugun

Accepterat pris

795 000 kr

Visningar
 • 19/6
  19/6, 17:00–18:00 Öppen visning - Välkommen!
 • 23/6
  23/6, 11:30–12:30 Vänligen kontakta mäklaren för anmälan om ni vill titta!!
Strandbodarna 159, Stugun (Ragunda)

 • Typ
  Friliggande villa
 • Boarea
  83 m²
 • Tomtarea
  3 670 m²
 • Driftskostnad
  24 107 kr/år

Välkommen till denna trevliga fastighet strax utanför Stugun som går att använda både som fritidshus/villa. Med högt läge på stor tomt med utsikt över Indalsälven har du alla möjligheter att skapa ett trivsamt liv på landet. På tomten finns en stor anlagd gräsmatta med möjligheter att skapa en fridfull oas för både avkoppling och lek. På tomten finns också en hundgård med hundhus, praktiska förrådsutrymmen och ett öppet garage med plats för 2 bilar. Med fastigheten följer rätt till båtplats vid Indalsälven samt erforderlig väg ner dit.

Huset har genomgått löpande renoveringar genom åren. Huset är väl underhållet med en välkomnande entré på en delvis inglasad altan. Trevligt kök från med vit köksinredning. Här finns rikligt med förvaring i skåp och lådor. Plats för ett matbord för 4-6 personer. Stort vardagsrum med plats för både soffgrupp och matbord. På entréplan finns också ett badrum med golvvärme som rymmer dusch, wc, handdukstork och tvättställ. Här finns också vardagsrum och 3 sovrum. Samtliga sovrum har rikligt med förvaring i inbyggda garderober. Ena sovrummet har också en utgång till baksidan där det finns möjlighet att bygga en trevlig altan med utsikt över Indalsälven. Källarplanet erbjuder badrum/tvättstuga, matkällare, pannrum samt förråd/snickarbod med frys.

I Stugun finns restauranger, vandrarhem, frisör, bageri, bensinstation och ICA-butik. Här finns barnomsorg i form av två förskolor; den kommunala ”Humlan” och föräldrakooperativet ”Åtegården”. Hansåkerskolan ligger mitt i Stugun och har årskurs F-5 samt 6-9. Stuguberget sägs vara Jämtlands populäraste klätterberg och för fiskeintresserade är det inte svårt att hitta vatten då det vimlar av tjänar, sjöar och bäckar för detta ändamål – både sommar och vintertid.

Välkommen på visning!

Martin Eriksson
Ansvarig mäklare

Martin Eriksson

Kontakta mig om du vill veta mer om denna villa eller vill ha en fri värdering av din nuvarande bostad!

Kontoret: 063-10 65 55

Fakta

 • Sovrum
  3 st
 • Boarea
  83 m²
 • Biarea
  53 m²
 • Tomtarea
  3 670 m²
 • Beteckning
  Stugubyn 5:184
 • Pantbrev
  425 000 kr

Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Interiör

Rumsbeskrivning: Huset disponeras enligt följande:

ENTRÉPLAN:

HALL
Hallen erbjuder avhängningsmöjligheter till vänster och till höger har du trapp till källarvåningen. Längre in i hallen finns en garderob för extra förvaring. På golvet ligger ett laminatgolv i grått klinker och väggarna är målade i en ljusgrå ton.

KÖK
Köket är ljust med generösa arbetsytor och gott om förvaring i skåp och lådor. Köksinredningen består av vita luckor och landfronter med rostfria knoppar och bänkskivor i mörkgrå laminat och en rostfri diskho. Köket är maskinellt utrustat med spis (Electrolux), diskmaskin (Cylinda), fläkt (Franke) samt kyl (Electrolux). Här finns plats för matbord för 4-6 personer. På golvet ligger ett vit/grå schackrutigt vinylgolv och på väggarna sitter en blommig tapet.

VARDAGSRUM
Vardagsrummet är ljust och luftigt. Här finns plats för soffmöbel, soffbord och tv-möbel. Här finns även plats för matbord och bokhyllor om man skulle önska det. På golvet ligger en plastmatta i ek och väggarna har en ljus strukturtapet.

BADRUM
Renoverat badrum med el golvvärme. Badrummet är utrustat med wc (Ifö), handfat med kommod, handukstork, spegelskåp och dusch. På golvet ligger ett grått klinkergolv och på väggarna sitter vitt kakel. Utrustat med mekanisk ventilation.

SOVRUM 1
Sovrummet rymmer dubbelsäng, sängbord och byrå. Här finns gott om förvaring i fem inbyggda garderober. På golvet ligger en beige plastmatta och väggarna är ljusmålade.

SOVRUM 2
Sovrummet rymmer säng, sängbord och skrivbord. Här finns gott om förvaring i fyra inbyggda garderober. På golvet ligger en beige plastmatta och väggarna är ljusmålade.

SOVRUM 3
Sovrummet rymmer säng, sängbord, skrivbord/bokhylla. På golvet ligger ett gråmålat trägolv och på väggarna sitter en blommig tapet. Här finns utgång till baksidan.

KÄLLARE:
Källaren rymmer badrum/tvättstuga, pannrum, förråd med källarutgång samt matkällare. Badrum/tvättstuga har kaklade väggar och klinkergolv.

TV

Tv via bredband

Internet

Bredband via fiber

Byggnad

 • Byggnadstyp
  1 plan med källare
 • Byggår
  1958
 • Grund
  Krypgrund/Källare
 • Grundmur
  Betong med gråstenskivor
 • Stomme
  Trä
 • Bjälklag
  Trä
 • Fasad
  Stående träpanel
 • Tak
  Plåt
 • Fönster
  3-glasfönster
 • Uppvärmning
  Pelletspanna med elpatron
 • Vatten/avlopp
  Enskilt vatten, Enskilt avlopp. Borrad brunn och trekammarbrunn med infiltration
 • Ventilation
  Självdrag
Energideklaration
 • Status
  Utförd
 • Datum
  2019-06-14
 • Energiklass
  C
Renoveringar

2007 Renovering av badrum. (Tidigare ägare)
2013 Renovering badrum/tvättstuga i källare. (Tidigare ägare)
2013 Ny trekammarbrunn med infiltration. (Tidigare ägare)
2014 Hundhus/förråd med hundgård.
2015 Renovering av förrådsbyggnad.
2015 Tilläggsisolerat huset och satt ny panel.
2015 Nya fönster.
2016 Fiber indraget.
2018 Nytt tak på altanen.
2019 Monterat ventilationsventiler ovan fönster i kök, vardagsrum, två sovrum.

Exteriör

Uteplats

Altan på framsidan med trätrall som är delvis inglasad.
Förberett med altandörr mot baksidan om man vill bygga en altan på baksidan.

Bilplats

Grusplan samt carport för 2 bilar. Möjlighet att bygga om till garage.

Övriga byggnader

Hundhus/förråd med angränsande hundgård.
Förrådsbyggnad med två rymliga förråd samt två carportar/öppet garage.
Vedbod.

Ekonomi

Driftskostnader
 • Värme
  9 984 kr
 • El
  4 460 kr
 • Sotning
  512 kr
 • Renhållning
  1 266 kr
 • Försäkring
  3 572 kr
 • Övrigt
  4 313 kr

Totalt: 24 107 kr/år

Övriga avgifter är för fiberförening.

Observera att driftskostnaderna kan skilja sig åt beroende på användning och avtal.

Taxering
 • Totalsumma
  192 000 kr
 • Byggnad
  169 000 kr
 • Mark
  23 000 kr
 • Värdeår
  1958
 • Fastställd
  2018
 • Fastighetsavgift
  1 440 kr
 • Typkod
  220, Småhusenhet, bebyggd

Dokument

Övrig information

Lagfartsavgift (stämpelskatt) 1,5% på köpeskilling samt inskrivningsavgift om 825 kr betalas av köparen. Kostnaden för uttagande av nya pantbrev är 2% på pantbrevsbeloppet samt en avgift om 375 kr per pantbrev.

Fastigheten har besiktigas av Anticimex 2019-04-16 och protokoll kommer att delas ut vid visningarna. Detsamma gäller energideklarationen som har utförts samma datum. Kopplad till besiktningen är en ansvarsförsäkring för säljaren avseende fel i fastighet enl. JN 4 kap 19 § (dolda fel) som gäller 10 år efter tillträdesdag.

Accepterat Pris
Den här bostaden marknadsförs med "Accepterat pris". Det innebär att priset ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering. Även om ett Accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

Budgivning
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som köper bostaden. I det fall det kommer in bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

Boendekostnadskalkyl
Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna så erbjuder sig ansvarig fastighetsmäklare att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

Sidotjänster
Storsjömäklarna AB erhåller en administrationsersättning om 240-560 kr exkl moms för förmedling av Hemnets (Hemnet Service HNS AB) annonserbjudande.

Annonsering av slutpris på internet
Storsjömäklarna publicerar information om slutpriset på Hemnet och vår hemsida.

Information angående hantering av personuppgifter
På en visning behöver vi ta in personuppgifter i form av namn, telefonnummer och mailadress. Anledningen till att vi samlar in uppgifterna är främst för att kunna kontakta dig i efterhand för att höra om du är intresserad av bostaden eller om du önskar bevakning av liknande bostäder. Vi behåller dina uppgifter i två år, men du kan när som helst meddela att du inte vill ha fortsatt kontakt. Det gör du genom att avanmäla dig direkt till mäklaren eller via info@storsjomaklarna.se. Vi behåller dock alltid dina uppgifter fram tills dess att bostaden är såld eftersom ni som spekulant utgör en del av själva affären. Om du går vidare och blir budgivare så är vi skyldiga att arkivera dina uppgifter i tio år
enligt Fastighetsmäklarlagen.

Undersökningsplikt
Som köpare av en bostadsrätt eller fastighet har du en omfattande undersökningsplikt. Det innebär att du inte kan göra säljaren ansvarig för sådana fel som du borde ha upptäckt vid en undersökning, så kallade faktiska fel. Det är därför viktigt att du gör en undersökning av bostadsrätten eller fastigheten. Säljaren kan endast, om inte annat har avtalats, bli ersättningsskyldig för dolda fel, det vill säga sådana fel och brister som man inte kan kräva att du som köpare borde ha upptäckt vid din undersökning av bostadsrätten eller fastigheten och inte heller borde ha kunnat räkna med. Läs mer om köparens undersökningsplikt i frågelistan som du finner på internet eller som du kan få av ansvarig fastighetsmäklare.

Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Bilder

Strandbodarna 159
Strandbodarna 159
Förråd/garage
Förråd/garage
Kök
Kök
Vardagsrum
Vardagsrum
Badrum
Badrum
Sovrum 1
Sovrum 1
Sovrum 2
Sovrum 2
Hall
Hall
Hall
Hall
Sovrum 1
Sovrum 1
Svorum 3
Svorum 3
Sovrum 3
Sovrum 3
Sovrum 3
Sovrum 3
Badrum
Badrum
Kök
Kök
Matplats
Matplats
Vardagsrum
Vardagsrum
Vardagsrum
Vardagsrum
Tvättstuga/Badrum
Tvättstuga/Badrum
Hall
Hall
Sovrum 2
Sovrum 2
Källarförråd
Källarförråd
Tvättstuga/Badrum
Tvättstuga/Badrum
Altan
Altan
Altan
Altan
Hundgård
Hundgård
Baksidan
Baksidan
Välkommen till Strandbodarna 159
Välkommen till Strandbodarna 159
Utsikt över Indalsälven
Utsikt över Indalsälven
Fastighetskarta
Fastighetskarta

Planlösning

Område

Vägbeskrivning

Från Östersund kör du riksväg 87 mot Stugun. Strax innan bron i Stugun svänger man av till höger mot Bomsund på väg Z 731. Efter ca 4 km ligger huset på vänster sida.

Skicka intresse­anmälan

Skicka en intresseanmälan så kontaktar mäklaren dig.