Färgargränd 41, Lugnvik

Accepterat pris

895 000 kr

Visningar
 • 18/6
  18/6, 17:00–17:30 Öppen visning - Välkommen!
Färgargränd 41, Lugnvik (Östersund)

Renoverad trea med moderna stilrena ytskikt, inglasad balkong och mycket bra läge!

 • Typ
  Bostadsrättslägenhet
 • Rum
  3 r.o.k.
 • Boarea
  75 m²
 • Våningsplan
  2 av 2
 • Månadsavgift
  4 335 kr

Vi har nu nöjet att erbjuda en stilrent renoverad trea med ett av Lugnviks bästa lägen. Här bor ni i lugna och omtyckta kvarter i en populär och välskött bostadsrättsförening. Lägenheten är perfekt belägen längst in i området på andra våningen med utsikt över ett större grönområde. Under sommarhalvåret skiner solen på balkongen stora delar av dagen. Lägenheten är mycket rymlig och välplanerad och erbjuder stora fönster som ger generöst med ljusinsläpp i alla rum. Hela lägenheten har nyare ytskikt och är stilrent renoverad med enhetliga ekgolv och ljusa väggar.

Köket går i vitt med dekorativt kakel som bänkskiva och stänkskydd. Här finns plats för ett matbord med fyra-sex stolar intill det stora köksfönstret som vetter mot innergården. Vardagsrummet är ljust och trivsamt och har gott om plats för både soffa, bokhyllor och tv-möbel. Lägenheten har två rymliga och ljusa sovrum med flertalet garderober som erbjuder gott om förvaringsmöjligheter. Det renoverade badrummet är modernt renoverat med svart golv och ljusa väggar och är utrustat med badkar samt förberett för tvättmaskin. Lägenhetsförrådet ligger på mycket bekvämt avstånd vägg i vägg med bostaden.

I föreningen finns tillgång till gym, samlingslokal och övernattningsrum som alla renoverades 2013/2014. Här finns även ett hobbyrum (snickeri) och rum för cykel/barnvagnsförvaring samt tvättstugor.

Mycket trivsamt område där ni finner skola, förskola, Ica-butik med bensinstation, pizzeria, elljusspår/skidspår, fotbollsplan och närhet till både Storsjön och ”Mötesplats Lugnvik” med pulkabacke och grillplats.

Från Lugnvik erbjuds goda kommunikationer med buss in till Östersunds centrum och busshållplats nås en kort promenad från lägenheten.

Välkomna på visning!

Fredrik Berglund
Ansvarig mäklare

Fredrik Berglund

Kontakta mig om du vill veta mer om denna lägenhet eller vill ha en fri värdering av din nuvarande bostad!

Kontoret: 063-10 65 55

Fakta

 • Rum
  3 r.o.k.
 • Boarea
  75 m²
 • Våningsplan
  2 av 2
 • Hiss
  Nej
 • Lägenhetsnr
  175 / 1101

Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Interiör

RUMSBESKRIVNING:
HALL
Här välkomnas ni i en rymlig hall med utrymme för klädavhängning. Hallen har vid entrén ett slittåligt mörkt klinkergolv och längre in ligger ett ekparkettgolv. Detta kompletteras perfekt av de målade väggarna i ljus nyans. Här finns ett inbyggt städskåp för praktisk fövaring.

KÖK
Till vänster från hallen når ni lägenhetens kök. Köket har vita luckor och kaklade bänkskivor samt stänkskydd i grå nyans. Trägolv i ek och ljusa tapetserade väggar. Gott om utrymme för matplats i köket vid fönster. Maskinellt är köket köket utrustat med fullstor kyl och frys (Whirlpool), Spis med glashäll och fläkt samt varmluftsugn (Electrolux) samt diskmaskin (Bosch).

VARDAGSRUM
Ljust och inbjudande vardagsrum med gott om utrymme för sällskapsmöbler. Vardagsrummet har ett parkettgolv i ek och ljusa tapetserade väggar tillsammans med en matchande mönstrad ljus fondvägg.

BADRUM
Badrummet som renoverades 2011 har en modern svart våtrumsmatta som matchas perfekt av den ljusa våtrumsmattan på väggarna. Här är utrustat med badkar, wc, handfat, spegel med belysning ovanför. Badrummet är förberett för tvättmaskin.

SOVRUM 2
Det större sovrummet är beläget till höger från hallen vid badrummet. Även härfinner det stilrena trägolvet i ek som matchas med ljusa målade väggar och en mönstrad fondtapet i turkos nyans. Detta sovrum har inbyggda garderober och linneskåp för praktisk förvaring.

SOVRUM 1
Direkt till höger från hallen finner ni ytterligare ett sovrum som även har utgång till den rymliga inglasade balkongen. Enhetligt trägolv som i de andra rummen och ljusa målade väggar tillsammans med en snyggt mönstrad fondtapet. Två inbyggda garderober för praktisk förvaring även här.

TV

Kabel tv via bredbandsbolaget ingår i avgiften (T-2 flex).

Internet

Fiber finns indraget och kostar 150 kr/mån (100/100 mb/s). Föreningens eget nät.

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

 • Byggår
  1973
 • Fönster
  3-glasfönster
 • Uppvärmning
  Fjärrvärme
 • Ventilation
  Mekanisk ventilation
Energideklaration
 • Status
  Utförd
 • Datum
  2009-05-19

Exteriör

Uteplats

Nybyggd och mycket rymlig inglasad balkong.

Bilplats

269 garageplatser. Går att hyra för 350 kr/mån. Till garageplatsen är det separat kö.
235 parkeringsplatser. Går att hyra för 150 kr/mån med eluttag och 50kr/mån utan eluttag. Till parkeringsplatsen är det separat kö. Relativt kort kö enligt föreningen.

Föreningen har påbörjat en renovering av garage och ska även bygga carportplatser på en stor del av parkeringsplatserna.
Efter detta färdigställts kommer carportplatser att erbjudas för 250kr/ månad och det kommer även finnas ett fåtal parkeringsplatser kvar att hyra för 150kr/månad.

Övriga utrymmen

Till lägenheten följer ett förråd som ligger praktiskt placerat intill lägenhetens entré.

Gemensam tvättstugor finns i separat byggnad vid vändplanen på Färgargränd samt i höghuset.

Ekonomi

 • Månadsavgift
  4 335 kr
 • Andel i BRF
  0,2162 %
 • Andel av årsavg.
  0,2200 %
 • Repfond
  0 kr
 • Överlåtelseavg.
  1 163 kr (betalas av köpare)
 • Pantsättningsavg.
  465 kr
 • Pantsatt
  Ja

I avgiften ingår värme, vatten, kabel-tv, balkongavgift och bostadsrättstilläggsförsäkring.

Driftskostnader
 • El
  100 kr
 • Försäkring
  110 kr

Totalt: 210 kr/mån

Observera att angiven driftskostnad är nuvarande ägares verkliga kostnad. Denna kan variera beroende på användning och avtal.

Lägenheterna har separata el mätare. Vilket innebär att lägenhetsinnehavaren endast betalar för förbrukad el, fasta avgifterna till Jämtkraft ingår i månadsavgiften till föreningen.

Bostadsrätts­förening

Riksbyggens brf Östersundshus 18
 • Lägenheter
  492 st
 • Lokaler
  14 st

Bostadsrättsföreningen Riksbyggen Östersundshus nr 18 äger fastigheten Sprängaren 5-7 och 9-11 i Östersunds kommun med 30 st byggnader med 492 lägenheter och 14 lokaler. Byggnaderna är uppförda 1974/75. Fastigheternas adress är Färgargränd 1-43, Kopparslagargränd 1-43 och 2-44 samt Stenhuggargränd 2-26 i Östersund.

Ekonomi

I Riksbyggen Östersundshus nr 18. Lägenheterna har separata el mätare. Vilket innebär att lägenhetsinnehavaren betalar för förbrukad el, fasta avgifterna till Jämtkraft ingår i månadsavgiften till föreningen.

Föreningen har inte beslutat om någon avgiftshöjning i dagsläget.

Renoveringar

Under 2019 kommer garagen att renoveras och carportar kommer att uppföras på de flesta parkeringsplatserna.
Föreningen kommer att se över och fräscha upp utomhusmiljön löpande de närmaste åren i samarbete med samtliga bostadsrättsföreningar i Lugnvik.

Inglasning och ombyggnation av balkongerna är gjort under 2018. En balkongavgift om 400kr/månad har lagts på avgiften i samband med detta.
Lägenhetsdörrar i lofthusen är utbytta 2015 och i låghusen är detta gjort under 2017-2018.
Låghusen har målats om och byte av nyckelsystem har genomförts på alla lägenheter 2015.
Elen är renoverad.
Taket lades om 2010-2011.
2006 byttes samtliga fönster och altandörrar i föreningen.
Ventilationen är utbytt för några år sedan.

Gemensamma utrymmen

I föreningen finns det gemensam tvättstuga, gym med dusch och bastu, uthyrningslägenhet som går att boka för 150kr/dygn, samlingslokal, pingisrum, snickarverkstad samt cykelförråd.

Övrigt

Föreningens innergårdar är gröna och välskötta. Det finns lekplatser, lekstuga och på våren ställs trädgårdsmöbler ut.

Dokument

Övrig information

Accepterat pris
Den här bostaden marknadsförs med "Accepterat pris". Det innebär att priset ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering. Även om ett Accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

Budgivning
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som köper bostaden. I det fall det kommer in bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

Boendekostnadskalkyl
Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna så erbjuder sig ansvarig fastighetsmäklare att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

Sidotjänster
Storsjömäklarna AB erhåller en administrationsersättning om 440 kr exkl moms för förmedling av Hemnets (Hemnet Service HNS AB) annonserbjudande.

Annonsering av slutpris på Internet
Storsjömäklarna publicerar information om slutpriset på Hemnet och vår hemsida.

Undersökningsplikt
Som köpare av en bostadsrätt eller fastighet har du en omfattande undersökningsplikt. Det innebär att du inte kan göra säljaren ansvarig för sådana fel som du borde ha upptäckt vid en undersökning, så kallade faktiska fel. Det är därför viktigt att du gör en undersökning av bostadsrätten eller fastigheten. Säljaren kan endast, om inte annat har avtalats, bli ersättningsskyldig för dolda fel, det vill säga sådana fel och brister som man inte kan kräva att du som köpare borde ha upptäckt vid din undersökning av bostadsrätten eller fastigheten och inte heller borde ha kunnat räkna med. Läs mer om köparens undersökningsplikt i frågelistan som du finner på internet eller som du kan få av ansvarig fastighetsmäklare.

Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Information angående hantering av personuppgifter
På en visning behöver vi ta in personuppgifter i form av namn, telefonnummer och mailadress. Anledningen till att vi samlar in uppgifterna är främst för att kunna kontakta dig i efterhand för att höra om du är intresserad av bostaden eller om du önskar bevakning av liknande bostäder. Vi behåller dina uppgifter i två år, men du kan när som helst meddela att du inte vill ha fortsatt kontakt. Det gör du genom att avanmäla dig direkt till mäklaren eller via info@storsjomaklarna.se. Vi behåller dock alltid dina uppgifter fram tills dess att bostaden är såld eftersom ni som spekulant utgör en del av själva affären. Om du går vidare och blir budgivare så är vi skyldiga att arkivera dina uppgifter i tio år enligt Fastighetsmäklarlagen

Bilder

Färgargränd 41
Färgargränd 41
Nybyggd inglasad balkong
Nybyggd inglasad balkong
Rymlig inglasad balkong med mycket bra läge
Rymlig inglasad balkong med mycket bra läge
Rymligt vardagsrum med generöst ljusinsläpp
Rymligt vardagsrum med generöst ljusinsläpp
Ljust och tilltalande kök med gott om utrymme för matplats
Ljust och tilltalande kök med gott om utrymme för matplats
Kök
Kök
Hall
Hall
Entré
Entré
Sovrum med inbyggda garderober
Sovrum med inbyggda garderober
Stilrent renoverat badrum
Stilrent renoverat badrum
Vardagsrum
Vardagsrum
Vardagsrum
Vardagsrum
Sovrum
Sovrum
Sovrum med utgång till balkong
Sovrum med utgång till balkong
Inglasad balkong
Inglasad balkong

Planlösning

Område

Skicka intresse­anmälan

Skicka en intresseanmälan så kontaktar mäklaren dig.