Ärtvägen 71, Odensala

Utgångspris

975 000 kr

Högsta bud

975 000 kr

Visa budhistorik
 • Bud Datum
 • 975 000 kr 12/06 13:56 1
Visningar

Är du intresserad av en visning?

Ärtvägen 71, Odensala (Östersund)

Smakfull gavellägenhet!

 • Typ
  Bostadsrättslägenhet
 • Rum
  2 r.o.k.
 • Boarea
  66 m²
 • Våningsplan
  2 av 2
 • Månadsavgift
  3 055 kr

Här bor man lugnt och bekvämt i en smakfull och mycket välplanerad gavellägenhet på övre plan. Bostaden är i mycket gott skick med genomgående moderna ytskikt. Lägenheten har en välkomnande hall som där ni möts av ljuset som vandrar fritt från vardagsrummets härliga fönsterparti. Hallen förgrenar mot lägenhetens samtliga rum och här finns gott om yta till klädavhängning. Lägenhetens sovrum rymmer plats för stor dubbelsäng och har praktiska fönster som ger rummet ett härligt ljusinsläpp utan generande insyn. Badrummet har ljusa ytskikt och modern inredning. Det finns en stor och lyxig klädkammare med praktisk förvaring. Lägenhetens vardagsrum rymmer plats för stor soffa och här finns fransk balkong för vädring. Köket är trivsamt med moderna färgsättningar och här ryms plats för matbord. Vid entrén finns stor loftgång/balkong som avgränsas mot grannen. Här ryms plats för matgrupp om så önskas.

HSB Brf Lillsjön ligger i östra Odensala, en stadsdel med goda kommunikationer med Östersunds centrum genom busslinje 2 & 4 samt nattbuss. Bostadsområdet gränsar till den verkliga naturen för att endast ett stenkast bort ligger Lillsjön med badplats och gott om fisk. Här finns också fantastiska strövområden och skidspår med belysning i skogarna upp mot Spikbodarna. Alldeles i närheten finns också ”stora lekplatsen” med linbana, slänggunga, rutschkanor, fotbollsplan och andra spännande attraktioner. Här finns också en härlig kälkbacke.

I det absoluta närområdet finns Odensala Hälsocentral, apotek, pizzeria, kyrka och äldreboende. Det finns flera dagis i området och skolorna i området är Lillsjöskolan F-6 och Storsjöskolan 6-9

Jim Edelsvärd
Ansvarig mäklare

Jim Edelsvärd

Kontakta mig om du vill veta mer om denna lägenhet eller vill ha en fri värdering av din nuvarande bostad!

Kontoret: 063-10 65 55

Fakta

 • Rum
  2 r.o.k.
 • Boarea
  66 m²
 • Våningsplan
  2 av 2
 • Hiss
  Nej
 • Lägenhetsnr
  328

Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Interiör

RUMSBESKRIVNING:
HALL
En välkomnande hall med utrymme till klädavhängning. Hallen förgrenar mot lägenhetens samtliga rum. Här ligger en plastmatta, det är vita tapetserade väggar och vitmålat furutak. Trivsamt elementskydd.

SOVRUM
Ett rogivande sovrum med ogenerade fönster som ger rummet ett härligt ljusinsläpp. Här ligger ett laminatgolv, tre av väggarna är vitmålade och den fjärde kläs med en trivsam fondtapet.

KLÄDKAMMARE
En modern klädkammare med organiserad förvaring. Här ligger en heltäckningsmatta, två av väggarna är vitmålade väggar och två kläs med en stilren tapet.

BADRUM
Ett ljust och välplanerat badrum. Badrummet är utrustat med duschväggar, WC, handfat med kommod och badrumsskåp med spegel. I badrummet finns garderob, arbetsbänk och skåp till förvaring. Här ligger ett klinkergolv och väggarna kläs i vitmålad plastmatta.

VARDAGSRUM
Ett rymligt vardagsrum med stort fönsterparti som ger ett härligt ljusinsläpp. I vardagsrummet är det ljusa tapetserad väggar och på golvet ligger ett laminatgolv i ljus ek. Här finns fransk balkong.

KÖK
Ett trivsamt kök med matplats där bord för 4-6 personer får plats. Köket har moderniserats under de senaste åren och erbjuder gott om plats till förvaring i skåp och lådor. Köket har vita luckor, bänkskiva i ek och kakel som stänkskydd. Köket är utrustat med fullstor kyl och fullstor frys (Bosch), diskmaskin (Elektro Helios), spis med häll och ugn (Husqvarna) och fläkt (Cylinda).

TV

Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem. Föreningen håller också en egen TV-kanal i kabel-TV nätet, som i övrigt är anslutet till ComHem med alla sina radio och tv-kanaler. I LillsjöVisionen visas rullande textinformation från styrelsen samt medlemmarnas annonsering av köpes/säljes, grattisannonser m.m.

Internet

Bredband via fiber.
Det finns uttag för tv-antenn och internetuttag i vardagsrum och sovrum.

Tillträde

enligt överenskommelse

Byggnad

 • Byggnadstyp
  Flerfamiljshus
 • Byggår
  1976-77
 • Fönster
  3-glasfönster
 • Uppvärmning
  Fjärrvärme
Energideklaration

Ingen energideklaration att redovisa

Övrigt

Det finns ett varmförråd tillhörande lägenheten på samma plan som lägenheten, förrådet är 133*288 cm. Det finns en stor välskött tvättstuga i en fristående byggnad nära lägenheten. Här är det lätt att få tvättid. Det finns garage i föreningen som fungerar som gemensamma cykelförråd. Föreningen har en gästlägenhet som man kan hyra för 200:-/dygnet, en kvarterslokal för ca 45 personer som går att hyra för 300:-/dygnet, bagarstuga som går att hyra för 100:-/dygnet samt en släpvagn som kostar 50:-/halvdag. för mer information: www.lillsjon.net.

Exteriör

Uteplats

Balkong, läge väster i anslutning till entrén.

Bilplats

287 garageplatser. Går att hyra för 250kr/mån. Det är fn en mindre kö till garagen (väntetid 3-6 månader). 72st platser med motorvärmaruttag. Går att hyra för 150kr/mån. För närvarande är det lång kö till parkeringsplatserna.

Ekonomi

 • Månadsavgift
  3 055 kr
 • Andel i BRF
  0,2442 %
 • Andel av årsavg.
  0,2442 %
 • Repfond
  614 kr
 • Överlåtelseavg.
  1 137 kr (betalas av köpare)
 • Pantsättningsavg.
  455 kr
 • Pantsatt
  Ja
Driftskostnader
 • El
  200 kr
 • Försäkring
  80 kr

Totalt: 280 kr/mån

Föreningen har s.ka gemensamhets el vilket innebär att hushållsström faktureras via bostadsrättsföreningen

Bostadsrätts­förening

HSB:s brf Lillsjön
 • Lägenheter
  388 st
 • Lokaler
  2 st

Mycket välskött, lugn och stabil förening. Föreningen har en egen hemsida www.lillsjon.net samt ett eget intranät som kan ses på TV av föreningens medlemmar.

Ekonomi

Föreningen har god och stabil ekonomi.

Renoveringar

Föreningen målar om samtliga fasader och detta kommer att pågå från sommaren 2012 med ett kvarter per år. Beräknas vara klart 2016. Samtidigt görs takrenovering och förbättringar på taken.
2007 gjorde Anticimex en fuktkontroll av samtliga badrum. Protokoll finns hos vicevärden.
2009/2010 byttes alla fönster och altan/balkongdörrar i föreningen.
2010 byttes alla garageportar i föreningen. OVK (obligatorisk ventilationskontroll) utfördes samt rensning av ventilationskanaler i fastigheterna.
2012 Ommålning av fasaderna samt takrenovering påbörjades

Övrigt

Inom föreningen finns en renoverad bastu, snickarbod, festlokal, bakstuga, hobbyrum (går att hyra för 50kr/vecka), släpvagn och övernattningslägenhet att tillgå för föreningens medlemmar.

Föreningen håller en egen TV-kanal i kabel-TV nätet, som i övrigt är anslutet till Com Hem med alla sina radio- och TV-kanaler. I LillsjöVisionen visas rullande textinformation från styrelsen samt medlemmarnas annonsering av köpes/säljes, grattisannonser m.m.

Föreningen är ansluten till s.k gemensamhetsel. Detta innebär att föreningen står för samtliga abonnemangskostnader men att respektive lägenhet betalar för den faktiska förbrukningen. Elavläsning sker en gång per kvartal. Skulle man förbrukat mindre eller mer el så justeras detta på nästa faktura.
Hösten 2007 gjorde Anticimex en fuktkontroll av samtliga badrum. Protokoll finns hos vicevärden.

I föreningen finns även festlokal med porslin för 45 personer. Denna går att hyra för 300 kr/dygn. En övernattningslägenhet med 2 rum och kök med plats för 5-6 personer går att hyra för 200 kr/dygn (var 5:e natt gratis). Här finns täcken och kuddar och även spjälsäng att låna. En bastu, hobbyrum, bagarstuga, styrelserum samt förvaringsrum för cyklar och barnvagnar finns också att tillgå.
Behöver man låna en släpvagn kan man göra det för 100 kr/dygn.

Föreningen brukar anordna gemensamma aktiviteter som bland annat bussresor till IKEA i Sundsvall, gårdsstädning på våren och surströmmingsätande på sensommaren.

Boende och styrelsen strävar alltid efter att kvalitén på boendet skall bli så god som möjligt. För att befästa föreningens ambitioner har föreningen låtit certifiera sig genom HSB Certifiering, vilket garanterar att styrelsen fortsättningsvis också kommer att hålla en hög nivå på sitt kunnande, medlemmarna får en ökad insyn i föreningens ekonomi, skötsel och framtida ekonomiska utveckling samt att tilltänkta lägenhetsköpare får en lättillgänglig bild över föreningens status.

HSB´s obligatoriska medlemskap kostar 500 kronor per medlem vilket berättigar till att ta del av HSB´s rabatter och återbetalas vid utträde ur HSB. HSB tar också ut en årsavgift på 300 kr från nya medlemmar för helår, vid köp efter 1/7 tas halva avgiften ut (150 kr), detta endast 1:a året, därefter ingår årsavgiften till HSB i månadsavgiften på bostadsrätten.

Dokument

Övrig information

Budgivning
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som köper bostaden. I det fall det kommer in bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

Boendekostnadskalkyl
Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna så erbjuder sig ansvarig fastighetsmäklare att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

Sidotjänster
Storsjömäklarna AB erhåller en administrationsersättning om 240kr exkl moms för förmedling av Hemnets (Hemnet Service HNS AB) annonserbjudande.
Annonsering av slutpris på InternetStorsjömäklarna publicerar information om slutpriset på Hemnet och vår hemsida.

Undersökningsplikt
Som köpare av en bostadsrätt eller fastighet har du en omfattande undersökningsplikt. Det innebär att du inte kan göra säljaren ansvarig för sådana fel som du borde ha upptäckt vid en undersökning, så kallade faktiska fel. Det är därför viktigt att du gör en undersökning av bostadsrätten eller fastigheten. Säljaren kan endast, om inte annat har avtalats, bli ersättningsskyldig för dolda fel, det vill säga sådana fel och brister som man inte kan kräva att du som köpare borde ha upptäckt vid din undersökning av bostadsrätten eller fastigheten och inte heller borde ha kunnat räkna med. Läs mer om köparens undersökningsplikt i frågelistan som du finner på internet eller som du kan få av ansvarig fastighetsmäklare.

Information angående hantering av personuppgifter
På en visning behöver vi ta in personuppgifter i form av namn, telefonnummer och mailadress. Anledningen till att vi samlar in uppgifterna är främst för att kunna kontakta dig i efterhand för att höra om du är intresserad av bostaden eller om du önskar bevakning av liknande bostäder. Vi behåller dina uppgifter i två år, men du kan när som helst meddela att du inte vill ha fortsatt kontakt. Det gör du genom att avanmäla dig direkt till mäklaren eller via info@storsjomaklarna.se. Vi behåller dock alltid dina uppgifter fram tills dess att bostaden är såld eftersom ni som spekulant utgör en del av själva affären. Om du går vidare och blir budgivare så är vi skyldiga att arkivera dina uppgifter i tio år enligt Fastighetsmäklarlagen.

Bilder

Ärtvägen
Ärtvägen
Matplats i kök
Matplats i kök
Badrum
Badrum
Från hall
Från hall
Kök
Kök
Vardagsrum
Vardagsrum
Vardagsrum
Vardagsrum
Hall
Hall
Matplats i kök
Matplats i kök
Hall
Hall
Badrum
Badrum
Hall
Hall
Matplats i kök
Matplats i kök
Vardagsrum
Vardagsrum
Sovrum
Sovrum
Sovrum
Sovrum
Hall
Hall
Klädkammare
Klädkammare
Vardagsrum
Vardagsrum
Matplats i kök
Matplats i kök
Ärtvägen
Ärtvägen
Balkong vid entrén
Balkong vid entrén
Ärtvägen
Ärtvägen

Planlösning

Område

I närheten

Närmaste matvarubutik är ICA Supermarket Odenhallen som ligger inom gångavstånd. Lillänge med gratis parkering har goda shoppingmöjligheter. I övre Odensala finns Lillsjöns centrum som nås via gång/ cykelvägar och erbjuder hälsocentral, apotek, pizzeria, kyrka, fritidsgård och äldreboende.
Det tar endast 15 minuter med bussen in till stan. Både buss 2, 4, 6 & 9 samt nattbussen stannar vid närliggande busshållplatser.

Det finns flera dagis i området. Vid Lillsjöskolan finns Lillgården. Övriga dagis i Odensala är Luktärtan, Stallet, Lingonet, Bäcken och kopperativet Solögat. Skolorna i området mot Lillsjön är Lillsjöskolan F-6 och Storsjöskolan 6-9. Det finns två öppna förskolor i området, en kommunal som bedrivs i hälsocentralens lokaler och en som drivs av Odensalakyrkan. Vid Odensala centrum finns Tavelbäcksskolan som är en F-6.

Skicka intresse­anmälan

Skicka en intresseanmälan så kontaktar mäklaren dig.