Nävervägen 16, Torvalla

Accepterat pris

500 000 kr

Högsta bud

500 000 kr

Visningar

Är du intresserad av en visning?

Nävervägen 16, Torvalla (Östersund)

Rymlig 4:a med balkong i soligt läge!

 • Typ
  Bostadsrättslägenhet
 • Rum
  4 r.o.k.
 • Boarea
  92 m²
 • Våningsplan
  2 av 2
 • Månadsavgift
  6 039 kr

Välkommen till Nävervägen 16 och en trevlig fyrarummare som behöver lite omtanke. Lägenheten är välplanerad och är perfekt för en barnfamilj! Här finns två fullt utrustade badrum där ena erbjuder wc, tvättställ samt badkar och det andra har wc, tvättställ och dusch. Köket har rikligt med ljus via fönster och dörr ut till den stora balkongen med trätrall. Här njuter du av solen från morgon till tidig eftermiddag. Med burspråk i vardagsrummet får man en annorlunda planlösning och generösa fönsterpartier ger rummet ett härligt ljus. Tre rymliga sovrum som erbjuder gott om utrymme för sängar, skrivbord och garderober. Goda förvaringsmöjligheter med praktisk klädkammare i hallen samt förråd på samma våningsplan. Här har du även ett extra kallförråd som du hittar på gården.

Här har du allt som Torvalla erbjuder inom gångavstånd. Efter bara några minuters promenad är du i Torvalla centrum där det finns både mataffär och pizzeria. Här finns också BVC-mottagning, bibliotek, frisör och fik. På promenadavstånd finns även kyrka med kyrkis för barnen, förskola och grundskolor F-5 samt 6-9 och fritidsgård. Ett centralt läge med bra förbindelser till Östersund centrum. Två busshållplatser som trafikeras med buss 4, 6 och 14. En härlig närhet till naturen med skid-/löparspår. Ta chansen att förvärva en av få fyror i en av Torvallas mest populära och barnvänliga områden!

Välkommen på visning!

Martin Eriksson
Ansvarig mäklare

Martin Eriksson

Kontakta mig om du vill veta mer om denna lägenhet eller vill ha en fri värdering av din nuvarande bostad!

Kontoret: 063-10 65 55

Fakta

 • Rum
  4 r.o.k.
 • Sovrum
  3 st
 • Boarea
  92 m²
 • Våningsplan
  2 av 2
 • Hiss
  Nej
 • Lägenhetsnr
  61 / 1101

Areauppgifter enligt bostadsföreningen

Våningsplan 2 av 2 (1 trappa).

Interiör

Rumsbeskrivning: Lägenheten disponeras enligt följande:

HALL
Välkomnande hall med möjlighet till klädavhängning till höger och till vänster är det plats för spegel och byrå om man önskar det. På väggen sitter en grön tapet och på golvet ligger en beige plastmatta.

VARDAGSRUM
Stort och luftigt vardagsrum som har ett burspråk med flera fönster som ger rummet ett härligt ljusinsläpp. Här finns plats för en stor soffa, soffbord, tv-möbel och en bokhylla. På golvet ligger ett parkettgolv i ek och på väggarna sitter en tegelröd tapet.

BADRUM 1
Badrummet är utrustat med handfat, wc, badkar och badrumsskåp. På golvet ligger en blå badrumsmatta och väggarna har röd våtrumstapet med vitt kakel i duschutrymmet och ovanför handfatet. Här finns också ett praktiskt vädringsfönster. Det är förberett och plas för tvättmaskin.

KÖK
Rymligt kök med plats för matbord. Köket har vita köksluckor med knoppar och en rostfri diskbänk samt en laminat bänkskiva i ek. Ovanför diskbänken sitter ett vitt kakel. Här finns bra arbetsytor och gott om förvaring i skåp och lådor. Köket är utrustat med kyl och frys (Electro Helios), Spis (Gorenje), diskmaskin (Bosch) samt fläkt. På väggen sitter en ljus tapet och på golvet ligger en ljus plastmatta. Här finns utgång till den stora balkongen med trätrall.

SOVRUM 1
Det största sovrummet har plats för dubbelsäng, sängbord och byrå. Här finns plats för garderobsvägg om man önskar det. På golvet ligger en ljus plastmatta och på väggarna sitter en marinblå tapet.

KLÄDKAMMARE
Till vänster innanför ytterdörren finns en praktisk klädkammare som rymmer en garderob samt hyllor och klädstänger.

SOVRUM 2
Sovrummet rymmer säng, sängbord och ett skrivbord om man önskar det. Garderobsvägg med fyra garderober. På golvet ligger en ljus plastmatta och på väggen sitter en mossgrön tapet.

SOVRUM 3
Sovrummet rymmer säng, sängbord och garderober/byrå. På golvet ligger en ljus plastmatta och på väggen sitter en grön tapet.

BADRUM 2
Badrummet är utrustat med wc, handfat, dusch och badrumsskåp. På golvet ligger en blå badrumsmatta och väggarna är gulmålade med vitt kakel i duschutrymmet och ovanför handfatet.

TV

Ansluten till kabelnät.

Internet

Fiberbredband via Bredbandsbolaget/Telenor ingår i avgiften.

Byggnad

 • Byggnadstyp
  Flerbostadshus
 • Byggår
  1987
Energideklaration
 • Status
  Ej utförd

Exteriör

Uteplats

Stor balkong med trätrall som vetter mot lugn och solig innergård.

Bilplats

Garageplats. Går att hyra för 250 kr/mån.
Parkeringsplats. Går att hyra för 140 kr/mån. F n kort kö.

Det finns totalt 45 st P-platser och 46 garageplatser. Samtliga har eluttag.

Övriga utrymmen

Till lägenheten hör ett stort förråd som nås från trapphuset och ligger bekvämt intill lägenheten samt ett kallförråd som nås från insidan av garagelängan. Tvättstuga finns i huset snett över intill Nävervägen 12.

Ekonomi

 • Månadsavgift
  6 039 kr
 • Andel i BRF
  1,4673 %
 • Andel av årsavg.
  1,4881 %
 • Repfond
  0 kr
 • Överlåtelseavg.
  1 163 kr (betalas av säljare)
 • Pantsättningsavg.
  465 kr
Driftskostnader
 • El
  420 kr
 • Försäkring
  130 kr

Totalt: 550 kr/mån

Bostadsrätts­förening

Riksbyggen Östersundshus 30
 • Lägenheter
  81 st
 • Lokaler
  2 st

Föreningen äger Degtråget med därpå uppförda 20 st byggnader med 81 lägenheter och 2 lokaler. Byggnaderna är uppförda 1987 och fastighetens adress är Splintvägen 30-50 och Nävervägen 2-24. Samlingslokal finns att låna där det får plats 30-40 personer. Här kan man hålla fest eller varför inte dra ihop ett gäng för en LAN-kväll. Föreningen har även en övernattningslägenhet med fyra bäddar. Denna går att hyra för 100 kr/dygn. Här finns WC, dusch och tillgång till kök.

Diskussioner finns om att bygga ett motionsrum och bastu eller en hobbylokal men det är inte i dagsläget klart när. Föreningen anordnar olika aktiviteter efter intresse. Det brukar bl.a. bli vårstädning på våren och julgröt på vintern. Trevliga tillställningar när man får passa på att träffa sina grannar.

Ekonomi

Avgiften höjdes med 2% 2017 pga av installation av fiberanslutning.
Avgiften höjdes med 5 % under 2018 pga installation av gemansemhetsel och planerat takbyte på samtliga fastigheter.
Ingen avgiftshöjning under 2019.

Renoveringar

Under 2019 kommer målning av fasader att påbörjas.
2018 Takbyte på samtliga fastigheter. Gemensamhetsel kommer infördes under året. 2017 installerades fiberanslutning i samtliga lägenheter. 2016 byte av torktumlare i tvättstugan. 2016 målning av fönster. Föreningen har rengjort alla yttertak under 2015. Fläktsystemen ses över löpande under de kommande 5 åren. Föreningen har målat om fönster, bleck och karmar. Lekplats på innergården skall bytas ut. Diskussioner går att installera solpaneler i föreningen samt utbyte av elstolpar för motorvärmare.

Övrig information

Accepterat Pris
Den här bostaden marknadsförs med "Accepterat pris". Det innebär att priset ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering. Även om ett Accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

Budgivning
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som köper bostaden. I det fall det kommer in bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

Boendekostnadskalkyl
Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna så erbjuder sig ansvarig fastighetsmäklare att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

Sidotjänster
Storsjömäklarna AB erhåller en administrationsersättning om 480 kr exkl moms för förmedling av Hemnets (Hemnet Service HNS AB) annonserbjudande.

Annonsering av slutpris på Internet
Storsjömäklarna publicerar information om slutpriset på Hemnet och vår hemsida.

Undersökningsplikt
Som köpare av en bostadsrätt eller fastighet har du en omfattande undersökningsplikt. Det innebär att du inte kan göra säljaren ansvarig för sådana fel som du borde ha upptäckt vid en undersökning, så kallade faktiska fel. Det är därför viktigt att du gör en undersökning av bostadsrätten eller fastigheten. Säljaren kan endast, om inte annat har avtalats, bli ersättningsskyldig för dolda fel, det vill säga sådana fel och brister som man inte kan kräva att du som köpare borde ha upptäckt vid din undersökning av bostadsrätten eller fastigheten och inte heller borde ha kunnat räkna med. Läs mer om köparens undersökningsplikt i frågelistan som du finner på internet eller som du kan få av ansvarig fastighetsmäklare.

Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Information angående hantering av personuppgifter
På en visning behöver vi ta in personuppgifter i form av namn, telefonnummer och mailadress. Anledningen till att vi samlar in uppgifterna är främst för att kunna kontakta dig i efterhand för att höra om du är intresserad av bostaden eller om du önskar bevakning av liknande bostäder. Vi behåller dina uppgifter i två år, men du kan när som helst meddela att du inte vill ha fortsatt kontakt. Det gör du genom att avanmäla dig direkt till mäklaren eller via info@storsjomaklarna.se. Vi behåller dock alltid dina uppgifter fram tills dess att bostaden är såld eftersom ni som spekulant utgör en del av själva affären. Om du går vidare och blir budgivare så är vi skyldiga att arkivera dina uppgifter i tio år enligt Fastighetsmäklarlagen.

Bilder

Kök
Kök
Vardagsrum
Vardagsrum
Sovrum 1
Sovrum 1
Badrum 1
Badrum 1
Badrum 2
Badrum 2
Hall
Hall
Hall
Hall
Vardagsrum
Vardagsrum
Vardagsrum
Vardagsrum
Matplats
Matplats
Sovrum 2
Sovrum 2
Sovrum 2
Sovrum 2
Sovrum 3
Sovrum 3
Sovrum 3
Sovrum 3
Sovrum 3
Sovrum 3
Kök
Kök
Kök
Kök
Kök
Kök
Balkong
Balkong

Planlösning

Område

I närheten

Torvalla är en stor stadsdel ca 7 km söder om Östersunds stadskärna. Området är till stor del uppfört under 1980- och 90-talet och har fina strövområden och gångvägar, elljusspår och stora bevarade natur- och skogsområden. Bra med bussförbindelser, här passerar stadsbussarna 4 och 6 och det finns ett flertal grundskolor och dagis, välsorterad livsmedelaffär, hälsocentral, kyrka, frisör samt ett antal detaljhandlare inom möbler och inredning.

Lokalt i området finns med gångavstånd ett flertal förskolor, skola årskurs 1-5 samt skola årskurs 6-9. Närhet till flers fotbollsplaner och strövområden. I bekvämt avstånd finns också Odensala Sportfält med ett flertal fotbollsplaner samt inomhushall.

Skicka intresse­anmälan

Skicka en intresseanmälan så kontaktar mäklaren dig.