Storgatan 53 B, Centrum

Pris

1 275 000 kr

Visningar
 • 18/6
  18/6, 16:30–17:00 Öppen visning - Välkommen!
Storgatan 53 B, Centrum (Östersund)

Bo centralt i lägenhet med sekelskiftes charm!

 • Typ
  Bostadsrättslägenhet
 • Rum
  2 r.o.k.
 • Boarea
  78 m²
 • Våningsplan
  1 av 3
 • Månadsavgift
  4 009 kr

Välkomna till detta mycket trevliga område i centrala Östersund där allt ligger inom bekvämt avstånd. I detta trivsamma område har vi nöjet att erbjuda en rymlig lägenhet med sekelskifteskaraktär i markplan som erbjuder tidstypiska detaljer med högt i tak och stora vackra fönster. Rymlig lägenhet med stora lättmöblerade rum.

Lägenheten har stort vardagsrum med ekparkettgolv samt generösa fönsterpartier som ger ett bra ljus och högt i tak. Här ryms både soffgrupp, tv-möbel och bokhyllor. Kök med vita luckor och gott om förvaringsutrymmen och arbetsytor. Plats för matbord vid fönster mot lugn gård. Rymligt sovrum med plats för dubbelsäng och garderobsmöbel/skrivbord. Här finns också tre fasta garderober. Praktisk klädkammare som erbjuder förvaring och möjlighet till ett mindre kontor eller sminkhörna. Rymligt badrum med badkar och wc-stol. Hall med bra utrymme och förvaring. Här finns plats för garderobsvägg om man önskar det.

Bostadsrättsförening som bildades under 2015 som följer en långsiktig underhållsplan.

Välkomna till denna trevliga och familjära förening.

Martin Eriksson
Ansvarig mäklare

Martin Eriksson

Kontakta mig om du vill veta mer om denna lägenhet eller vill ha en fri värdering av din nuvarande bostad!

Kontoret: 063-10 65 55

Fakta

 • Rum
  2 r.o.k.
 • Sovrum
  1 st
 • Boarea
  78 m²
 • Våningsplan
  1 av 3
 • Hiss
  Ja
 • Lägenhetsnr
  1003

Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Våningsplan 1 av 3. Lägenhet i markplan.

Interiör

Rumsbeskrivning: Lägenheten disponeras enligt följande:

HALL
Stor hall med där det innanför dörren är en grå klinkermönstrad plastmatta och bra utrymme för ytterkläder. Längre in i hallen ligger ett fint ekparkettgolv och på väggarna sitter en grå tapet. Här finns gott om plats för garderober eller en byrå om man önskar det.

VARDAGSRUM
Vardagsrum med ekparkettgolv, vittapetserade väggar och härlig rymd med högt i tak och vackra fönster med mycket ljusinsläpp. Här finns gott om plats för soffgrupp, tv-möbel och bokhyllor.

BADRUM
Badrum med våtrumsmatta och delvis kaklade väggar. Utrustat med badkar, tvättställ med kommod, badrumskåp och wc-stol.

KÖK
Köksinredningen går i vitt och skåp- och lådor erbjuder goda förvaringsmöjligheter. Bänkskivan i laminat och diskbänk i rostfritt bjuder på goda arbetsytor och ovanför sitter vitt kakel. Köksutrustningen består av spis/ugn från Electrolux, spisfläkt från Franke, kyl/frys Cylinda samt diskmaskin från Siemens. Vid matplatsen finns ett högt fönsterparti mot innegården och rymmer plats för ett matbord för 4-6 personer. På väggarna sitter en vit tapet och på golvet ligger ett linoleumgolv i ek.

SOVRUM
Sovrummet har grå plastmatta, tapet med fondvägg och stort fönster mot Storgatan.

KLÄDKAMMARE
Praktisk klädkammare med hyllor och ett mindre skrivbord.

TV

Basutbud av tv-kanaler ingår i hyran från ComHem.

Internet

Bredband med eget abonnemang.

Tillträde

Omgående

Byggnad

 • Byggnadstyp
  Flerbostadshus med källare
 • Byggår
  1895/ 1931
 • Fönster
  2+1-glasfönster
 • Uppvärmning
  Fjärrvärme
 • Ventilation
  Mekanisk till- och frånluft med värmeåtervinning
Energideklaration
 • Status
  Beställd
Renoveringar

Huset blev tillbyggt 1931. 1990 genomfördes en genomgripande ROT-renovering av stammar, tilläggsisolering av yttervägg/ tak, mekanisk ventilation installerades (FTX), ny el, nya fönster samt installation av hiss.

Exteriör

Bilplats

Föreningen har inga parkeringar att tillgå. Däremot finns det flera parkeringslösningar i området där man kan lösa biljett månadsvis till exempel. För mer information hänvisar vi till kommunens hemsida där du kan läsa mer.
https://www.ostersund.se/trafik-och-infrastruktur/trafik-och-gator/parkering.html

Övriga utrymmen

Till lägenheten hör källarförråd. Den rymliga tvättstugan återfinns i källaren, hit tar du en trappa från innergården. Gott om tider och nya maskiner.

Ekonomi

 • Månadsavgift
  4 009 kr
 • Andel av årsavg.
  6,5686 %
 • Repfond
  0 kr
 • Överlåtelseavg.
  1 163 kr (betalas av köpare)
 • Pantsättningsavg.
  465 kr
 • Pantsatt
  Ja
Driftskostnader
 • El
  250 kr
 • Försäkring
  69 kr

Totalt: 319 kr/mån

Bostadsrätts­förening

Brf Staben 6
 • Lägenheter
  17 st
 • Lokaler
  2 st

Brf Staben 6 registrerades under 2014 och äger fastigheten Östersund Staben 6. Föreningens ändamål är att främja ekonomiska intressen och upplåta bostadsrätter för sina medlemmar. Föreningen har 17 lägenheter på sammanlagt 1 287 m2 och 2 lokaler om sammanlagt 266 m2. Föreningen har upprättat en ekonomisk plan för föreningens verksamhet. Beräkningarna utgår från förhållandena som var kända vid tiden för planens upprättande.

Ekonomi

Föreningen har en långsiktig underhållsplan som bestämmer kommande investeringar och årsavgiftshöjningar. Den årliga avgiften beräknas höjas i snitt med 2%. Föreningen har beslutat om en avgiftshöjning med 2% fr o m 2018-10-01.

Renoveringar

Föreningen har byggt om innergården under 2015/16, renovering av hiss -16, renovering tvättstuga samt byte av tvättmaskin & torktumlare -16, nya ytterdörrar -18, ny belysning i gemensamhetsutrymmen -18. Föreningen följer en långsiktig underhållsplan som kontinuerligt uppdateras. Föreningen planerar för renovering samt byte av fönster.

Gårdsplan

Mycket trevlig innergård med utemöbler, lekplats och grill.

Dokument

Övrig information

Accepterat pris
Den här bostaden marknadsförs med "Accepterat pris". Det innebär att priset ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering. Även om ett Accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

Budgivning
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som köper bostaden. I det fall det kommer in bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

Boendekostnadskalkyl
Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna så erbjuder sig ansvarig fastighetsmäklare att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

Sidotjänster
Storsjömäklarna AB erhåller en administrationsersättning om 520 kr exkl moms för förmedling av Hemnets (Hemnet Service HNS AB) annonserbjudande.

Annonsering av slutpris på Internet
Storsjömäklarna publicerar information om slutpriset på Hemnet och vår hemsida.

Information angående hantering av personuppgifter
På en visning behöver vi ta in personuppgifter i form av namn, telefonnummer och mailadress. Anledningen till att vi samlar in uppgifterna är främst för att kunna kontakta dig i efterhand för att höra om du är intresserad av bostaden eller om du önskar bevakning av liknande bostäder. Vi behåller dina uppgifter i två år, men du kan när som helst meddela att du inte vill ha fortsatt kontakt. Det gör du genom att avanmäla dig direkt till mäklaren eller via info@storsjomaklarna.se. Vi behåller dock alltid dina uppgifter fram tills dess att bostaden är såld eftersom ni som spekulant utgör en del av själva affären. Om du går vidare och blir budgivare så är vi skyldiga att arkivera dina uppgifter i tio år
enligt Fastighetsmäklarlagen.

Undersökningsplikt
Som köpare av en bostadsrätt eller fastighet har du en omfattande undersökningsplikt. Det innebär att du inte kan göra säljaren ansvarig för sådana fel som du borde ha upptäckt vid en undersökning, så kallade faktiska fel. Det är därför viktigt att du gör en undersökning av bostadsrätten eller fastigheten. Säljaren kan endast, om inte annat har avtalats, bli ersättningsskyldig för dolda fel, det vill säga sådana fel och brister som man inte kan kräva att du som köpare borde ha upptäckt vid din undersökning av bostadsrätten eller fastigheten och inte heller borde ha kunnat räkna med. Läs mer om köparens undersökningsplikt i frågelistan som du finner på internet eller som du kan få av ansvarig fastighetsmäklare.

Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Bilder

Kök
Kök
Badrum
Badrum
Vardagsrum
Vardagsrum
Sovrum
Sovrum
Hall
Hall
Vardagsrum
Vardagsrum
Hall
Hall
Vardagsrum
Vardagsrum
Kök
Kök
Kök
Kök
Kök
Kök
Vardagsrum
Vardagsrum
Sovrum
Sovrum
Hall
Hall
Innergård
Innergård
Innergård
Innergård
Entré
Entré
Välkommen till Storgatan 53
Välkommen till Storgatan 53

Planlösning

Område

Skicka intresse­anmälan

Skicka en intresseanmälan så kontaktar mäklaren dig.