Skidspåret 23, Eriksberg

Accepterat pris

6 500 000 kr

Visningar

Är du intresserad av en visning?

Skidspåret 23, Eriksberg (Östersund)

Drömboende med läge som är svårt att överträffa!

 • Typ
  Friliggande villa
 • Boarea
  124 m²
 • Tomtarea
  795 m²
 • Driftskostnad
  30 700 kr/år

Med fantastiskt läge högst upp i mycket attraktiva Eriksberg ligger denna påkostade friliggande villa som har renoverats med fokus på kvalité, moderna praktiska lösningar och smakfulla påkostade materialval. Här kommer ni inte sakna någonting varken i bostadshuset eller i omgivningarna med närhet till skolor, föreningsverksamhet och i direkt anslutning till milsvida skidspår vid Östersunds skidstadion.

Välkomna in i detta välrenoverade bostadshus som är något utöver det vanliga. På översta etaget kommer ni att kunna koppla av i det härliga vardagsrummet som har golvvärme, en värmande braskamin samt fantastisk ljusinsläpp och utsikt över området och delar av Oviksfjällen. Utgång till den möblerbara balkongen som har mycket sol och härlig utsikt. Bygglov finns för att bredda balkongen med 2,5 meter vilket ger en stor terrass och carport för flera bilar. Nytt modernt kök i öppen planlösning mot matrumsdel med utgång till en stor altan som rymmer både loungemöbler och matgrupp. Trivsam miljö mot skogsområde och förmiddagssol. Kök och matrum har moderna stora fönsterpartier för maximalt ljusinsläpp och utsikt. Här kommer ni med glädje tillbringa mycket tid och laga mat tillsammans med både släkt och vänner. Köksluckor från Ballingslöv, granitbänkskiva från Granit & form samt vitvaror av hög kvalité. På samma plan som kök och matrum har ni fyra renoverade sovrum med nya 3-glasfönster med läge som skapar lugn och harmoni. Exklusivt badrum med klinker, golvvärme och helkaklade väggar. Koppla av med ett bad när tillfälle ges. I nedre etage har ni ett praktiskt hobbyrum eller extra sovrum/ gästrum. Rymlig tvättstuga, relaxavdelning med dusch & bastu samt bra förrådsutrymmen. Välkomnande entré med ny ytterdörr, klinker & golvvärme i yttre hall och nyrenoverad gästtoalett. Bostadshuset har genomgående enhetliga trägolv med golvvärme i kök, matrum och vardagsrum. Ny el med Plejd smart system för både invändig och utvändig belysning samt nya ytskikt i mjuka stilrena färger. Garage i byggnaden med betonggolv och användbar förrådsdel.

Här bor ni med tillgång till all tänkbar service inom bekvämt avstånd. Gångavstånd till förskola och skola. Här har ni ett lekfullt skogsområde i anslutning till bostaden. Tillgång till hela rekreationsområdet runt skidstadion och milsvida välpreparerade skidspår. Strategiskt läge för aktiv idrottsutövning i olika föreningar samt stora arenor för fotboll, ishockey och gymnastik. Närhet till stadens puls med utbud av restauranger och affärer. Detta är helt enkelt ett perfekt boende för hela familjen.

Välkomna på visning.

Björn Löfgren
Ansvarig mäklare

Björn Löfgren

Kontakta mig om du vill veta mer om denna villa eller vill ha en fri värdering av din nuvarande bostad!

Kontoret: 063-10 65 55

Fakta

 • Sovrum
  4 st
 • Boarea
  124 m²
 • Biarea
  100 m²
 • Tomtarea
  795 m²
 • Beteckning
  Geten 2
 • Pantbrev
  2 208 800 kr

Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Interiör

RUMSBESKRIVNING: ENTRÉPLAN & ÖVRE PLAN I ETAGE
Stentrapp till entré med ny ytterdörr med tillhörande sidoljus. Välkomnande hall med klinker och golvvärme. Gästtoalett med klinker och golvvärme. Trapp till plan med kök och vardagsrum i öppen planlösning med enhetligt trägolv och golvvärme. Kök från Ballingslöv och vitvaror från Siemens. Utgång till längsgående altan mot trädgårdstomten och angränsande skogsområde mot skidspår. Fyra sovrum samt lyxigt badrum med klinker och golvvärme. Trapp till etage med vardagsrum som har trägolv, golvvärme, braskamin och generösa fönsterpartier som ger fantastiskt ljus och vacker utsikt. Utgång till balkong som har mycket sol och utsikt över Oviksfjällen.

HALL
Nyrenoverade hall som har klinker, golvvärme och målade väggar. Bra utrymme för ytterkläder.

TOALETT
Nyrenoverad toalett som har klinker, golvvärme och målade väggar. Utrustat med tvättställ, två lådor, spegel och wc-stol.

KÖK/ MATRUM
Ombyggt renoverat kök och matrum i öppen planlösning med enhetligt trägolv, vattenburen golvvärme, målade väggar samt fondvägg av 60-tals träfanér som trivsam detalj. Fantastiskt ljus från generösa fönsterpartier. Kök från Ballingslöv med varmgråa köksluckor och gott om förvaringsutrymmen. Dämpade lådor i underskåp och överskåp. Bänkskiva i grå granit från Granit & form. Bra arbetsytor, stor underlimmad ho och planlimmad häll. Fönster i köksdel för bra ljus och trevlig utsikt. Vitvaror från Siemens. Köket är maskinellt utrustat med stor rostfri kyl & frys, induktionshäll, köksfläkt, varmluftsugn, inbyggd micro och integrerad diskmaskin. Plats för stort matbord i matrumsdel. Utgång till stor längsgående altan som har plats för både matgrupp och loungemöbel. Rikligt med sol fram till tidig eftermiddag. Trapp till trädgårdstomten i anslutning till skogsområde mot skidspår. Belysning till kök och matrum är bekvämt placerat i vägg vid matrum.

SOVRUM
Samtliga sovrum har nya ytskikt. Sovrum (1), master bedroom, har trägolv, målade väggar, stort fönster samt altandörr mot den längsgående altanen. Sovrum (2) har trägolv, målade väggar och stort fönster med insynsskyddat läge. Sovrum (3) har har trägolv, målade väggar, en garderob och stort fönster med insynsskyddat läge. Sovrum (4) har trägolv, målade väggar, en garderob och stort fönster mot gården.

BADRUM
Nyrenoverat lyxigt badrum med klinker, golvvärme och helkaklade väggar. Utrustat med badkar, takdusch samt duschvägg av glas. Infällda hyllor för badrumsartiklar. Dubbla tvättställ med två stora lådor från Ballingslöv i peppargrå kulör, handdukstork och wc-stol. Fönster som ger bra ljusinsläpp.

VARDAGSRUM
Ny trapp med glasräcke till etage med vardagsrum som har trägolv, vattenburen golvvärme, målade väggar, värmande braskamin och maximalt med fönsterpartier som ger fantastisk ljus och utsikt över området samt Oviksfjällen. Utgång till möblerbar balkong som erbjuder eftermiddags- och kvällssol. Bygglov finns för att förlänga balkongen med 2,5 meter vilket kommer att skapa en terrass på ca 25 kvm samt carport för bilarna vid entrén.

KÄLLARPLAN
Källarplanet i etage från entréplanet har hobbyrum, tvättstuga, relax med bastu, matkällare samt stora förrådsutrymmen.

HALL
Hall i källarplan har nytt trägolv och målade väggar.

HOBBYRUM
Rymligt hobbyrum som har laminatgolv, målade väggar, bröstpanel samt ommålat tak med infällda spotlights med dimmerfunktion. Bra ljusinsläpp från fönster mot entrésidan.

TVÄTTSTUGA
Äldre tvättstuga med matta och delvis kaklade väggar/ tapet. Rostfri tvättho och torkskåp. Tvättmaskin.

RELAX
Relax som har våtrumsmatta och våtrumstapet. Utrustat med duschhörna och stor bastu.

FÖRRÅD
Med ingång från hallen ligger pannrummet med bergvärmepump och praktisk snickar/ vallabod. I nedre delen av hallen finns ingång till förråd och matkällare.

TV

Antenn/ fiber

Internet

Bredband vi fiber för internet, tv och telefoni.

Tillträde

Tillträde enligt överenskommelse.

Byggnad

 • Byggnadstyp
  2-planshus i etage
 • Byggår
  1964
 • Grund
  Betong
 • Grundmur
  Betonghålsten
 • Stomme
  Trä
 • Bjälklag
  Betong
 • Fasad
  Tegel
 • Tak
  Betongtakpannor
 • Fönster
  3-glasfönster isoler
 • Uppvärmning
  Bergvärme
 • Vatten/avlopp
  Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
 • Ventilation
  Självdrag
Energideklaration
 • Status
  Utförd
 • Datum
  2016-05-17
 • Prestanda
  52 kWh/m²/år
 • Energiklass
  B
Renoveringar

2009: Nytt yttertak. Följande renoveringar har genomförts mellan åren 2017-2019: Utvändigt är alla fönster utbytta till 3-glasfönster med energiglas, all panel samt vindskivor är målade, stuprör är målade, takpannor bytta och puts lagad. Ny ytterdörr med tillhörande sidoljus. Nytt klinkergolv i hall med golvvärme, enhetligt med nyrenoverad toalett med golvvärme. Nytt trägolv i hall på källarplan samt spotlights i hobbyrum. Alla golv på övre plan är omgjorda från grunden och har enhetligt trägolv. I kök, matrum och vardagsrum är det vattenburen golvvärme. Nya innerväggar och extra ljudisolerade innerdörrar. Nytt kök från Ballingslöv med vitvaror från Siemens, stenskiva från Granit & form med underlimmad diskho och planlimmad induktionshäll. Nytt badrum från grunden som har elgolvvärme. Ballingslöv badrumsinredning & vattenburen handdukstork. Ny trappa till vardagsrum med nytt trappräcke i glas. Samtliga vattenledningar är bytta. Ny el samt ny elcentral med automatsäkringar. Samtliga lysknappar har dimmerfunktion. Plejd smart system för all invändig & utvändig belysning.

Exteriör

Tomt

Tomtarea 795 m² (friköpt). Välplanerad trädgårdstomt mot skogsområde.

Uteplats

Stor längsgående altan i anslutning till skogsområde. Balkong med vacker utsikt.

Bilplats

Garage i byggnaden med bettonggolv och förrådsdel.

Övriga byggnader

Förrådsbyggnad och växthus.

Ekonomi

Driftskostnader
 • Värme
  19 200 kr
 • Vatten/avlopp
  6 500 kr
 • Försäkring
  5 000 kr

Totalt: 30 700 kr/år

Uppskattade driftskostnader för fyra personer. I uppvärmning ingår hushållsström. I vatten/ avlopp ingår renhållning.

Observera att driftskostnader kan skilja sig åt beroende på avtal och användning.

Taxering
 • Totalsumma
  2 890 000 kr
 • Byggnad
  1 824 000 kr
 • Mark
  1 066 000 kr
 • Värdeår
  1964
 • Fastställd
  2018
 • Fastighetsavgift
  8 049 kr
 • Typkod
  220, Småhusenhet, bebyggd

Inskrivningar

Plan­bestämmelser

(1963-12-19)

Övrig information

Lagfartsavgift (stämpelskatt) 1,5% på köpeskilling samt inskrivningsavgift om 825 kr betalas av köparen. Kostnaden för uttagande av nya pantbrev är 2% på pantbrevs beloppet samt en avgift om 375 kr per pantbrev.

Fastigheten har besiktigats av Anticimex 2018-10-24 och protokoll kommer att delas ut vid visningarna. Detsamma gäller energideklarationen som har utförts. Kopplad till besiktningen är en ansvarsförsäkring för -säljaren avseende fel i fastighet enl. JN 4 kap 19 § (dolda fel) som gäller 10 år efter tillträdesdag.

Accepterat Pris
Den här bostaden marknadsförs med "Accepterat pris". Det innebär att priset ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering. Även om ett Accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

Budgivning
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som köper bostaden. I det fall det kommer in bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

Boendekostnadskalkyl
Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna så erbjuder sig ansvarig fastighetsmäklare att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

Sidotjänster
Storsjömäklarna AB erhåller en administrationsersättning om 760 kr exkl moms för förmedling av Hemnets (Hemnet Service HNS AB) annonserbjudande.

Annonsering av slutpris på internet
Storsjömäklarna publicerar information om slutpriset på Hemnet och vår hemsida.

Undersökningsplikt
Som köpare av en bostadsrätt eller fastighet har du en omfattande undersökningsplikt. Det innebär att du inte kan göra säljaren ansvarig för sådana fel som du borde ha upptäckt vid en undersökning, så kallade faktiska fel. Det är därför viktigt att du gör en undersökning av bostadsrätten eller fastigheten. Säljaren kan endast, om inte annat har avtalats, bli ersättningsskyldig för dolda fel, det vill säga sådana fel och brister som man inte kan kräva att du som köpare borde ha upptäckt vid din undersökning av bostadsrätten eller fastigheten och inte heller borde ha kunnat räkna med. Läs mer om köparens undersökningsplikt i frågelistan som du finner på internet eller som du kan få av ansvarig fastighetsmäklare.

Information angående hantering av personuppgifter På en visning behöver vi ta in personuppgifter i form av namn, telefonnummer och mailadress. Anledningen till att vi samlar in uppgifterna är främst för att kunna kontakta dig i efterhand för att höra om du är intresserad av bostaden eller om du önskar bevakning av liknande bostäder. Vi behåller dina uppgifter i två år, men du kan när som helst meddela att du inte vill ha fortsatt kontakt. Det gör du genom att avanmäla dig direkt till mäklaren eller via info@storsjomaklarna.se. Vi behåller dock alltid dina uppgifter fram tills dess att bostaden är såld eftersom ni som spekulant utgör en del av själva affären. Om du går vidare och blir budgivare så är vi skyldiga att arkivera dina uppgifter i tio år enligt Fastighetsmäklarlagen.

Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Bilder

Välkomna till Eriksberg och detta drömläge!
Välkomna till Eriksberg och detta drömläge!
Här bor ni nära naturen vid Östersunds skidstadion!
Här bor ni nära naturen vid Östersunds skidstadion!
Vardagsrum med fantastiskt ljus.
Vardagsrum med fantastiskt ljus.
Vardagsrum att koppla av i med en värmande brasa.
Vardagsrum att koppla av i med en värmande brasa.
Öppet och ljust!
Öppet och ljust!
Kök mot hall.
Kök mot hall.
Kök och matrum i öppen planlösning.
Kök och matrum i öppen planlösning.
Nytt Ballingslöv kök med mycket ljus.
Nytt Ballingslöv kök med mycket ljus.
Smakfull färgsättning.
Smakfull färgsättning.
Altan med soffgrupp & gott om sol.
Altan med soffgrupp & gott om sol.
Koppla av i lugn underbar miljö.
Koppla av i lugn underbar miljö.
Master bedroom.
Master bedroom.
Master bedroom.
Master bedroom.
Sovrum
Sovrum
Sovrum
Sovrum
Sovrum
Sovrum
Påkostat badrum.
Påkostat badrum.
Hall med klinker & golvvärme.
Hall med klinker & golvvärme.
Toalett
Toalett
Hobbyrum
Hobbyrum
Hobbyrum
Hobbyrum
Hall
Hall
Relax med bastu.
Relax med bastu.
Högt vackert läge nära i anslutning till skidspår & all service.
Högt vackert läge nära i anslutning till skidspår & all service.
Välplanerad tomt mot skogsområde.
Välplanerad tomt mot skogsområde.
Skidspåret 23
Skidspåret 23
Skymningsbild.
Skymningsbild.
Områdesbild med Arctura på Skidstadion.
Områdesbild med Arctura på Skidstadion.
Fastighetskarta
Fastighetskarta

Planlösning

Område

Skicka intresse­anmälan

Skicka en intresseanmälan så kontaktar mäklaren dig.