Grytan 720, Grytan - Brunflo

Utgångspris

3 975 000 kr

Visningar

Är du intresserad av en visning?

Grytan 720, Grytan - Brunflo (Östersund)

Lantligt och modernt!

 • Typ
  Friliggande villa
 • Boarea
  170 m²
 • Tomtarea
  20 000 m²
 • Driftskostnad
  32 800 kr/år

Välkommen till denna stora villafastighet med lantlig charm i modern stil. Här presenteras en rymlig fastighet om ca 2 HA med härliga möjligheter och gott om utrymme för barn med spring i benen, avskilt läge men endast 15 minuter från stan. Den vackra bostadsbyggnaden är uppförd 2006 med bl.a. 4 sovrum, stort vardagsrum med öppet upp i nock, lantligt kök och badrum med spakänsla. På fastigheten finns nybyggd gårdsbyggnad från 2009 med gästlägenhet om 1 rum, sovalkov och modernt badrum. I denna gårdsbyggnad finns garage med förråd. På gårdsbyggnaden finns en gammaldags gällbro som leder er upp till rymligt loft med fantastisk förvaring. En tilltalande tomt med grönytor, träd, grusade körytor och härlig utsikt ner mot Storsjön.

Bostadsbyggnaden är gedigen med en välkomnande entré med vackra dubbeldörrar. Lantligt kök med gasspis från ILVE, skafferi och vedspis. Stort vardagsrum med plats för både soffgrupp och matbord, här finns en värmande braskamin och nästan 5 meters takhöjd upp mot nock. Stora fönster som ger hela huset ett härligt ljus och via altandörr når ni en vindskyddad altan. På entréplan finns också tvättstuga, ett stort badrum med dusch, separat WC, badkar på lejonfötter och bastu. Huset har sammanlagt 4 sovrum, på övre plan erbjuds ni ett extra vardagsrum, WC-rum och två klädkammare. Uppvärmning via energieffektiv jordvärme som även servar lägenheten.

Gårdsbyggnadens moderna lägenhet är uthyrningsbar med möjlighet till goda intäkter. Här finns en murad vedeldad bakugn som både kan användas vid tunnbrödsbak eller som pizzaugn vid festligare tillfällen. I samma byggnad finns det praktiska garaget verkligen tilltalar den bilintresserade. Med uppgång utvändigt via den gammaldags gällbron finns stort loft som erbjuder bra förvaring eller vid midsommar kan användas som festlokal. På den uppväxta tomten finns även en rymlig carport med plats för tre bilar.

Nu när möjligheten äntligen ges, passa på och kom på visning av denna fantastiska fastighet.
Välkommen!!

Jim Edelsvärd
Ansvarig mäklare

Jim Edelsvärd

Kontakta mig om du vill veta mer om denna villa eller vill ha en fri värdering av din nuvarande bostad!

Kontoret: 063-10 65 55

Fakta

 • Sovrum
  4 st
 • Boarea
  170 m²
 • Biarea
  5 m²
 • Tomtarea
  20 000 m²
 • Beteckning
  Grytan 4:15
 • Pantbrev
  0 kr

Areauppgifter enligt säljaren

Interiör

RUMSBESKRIVNING - BOSTADSHUSET: HALL:
Med entré via vackra dubbeldörrar möts ni av en rymlig hall. Här ligger ett klinkergolv med golvvärme, väggarna kläs med träpanel som målats med äggoljetempera i naturnära toner. Högre takhöjd och synliga takbjälkar ger rummet en härlig karaktär.

BADRUM/DUSCH/BASTU:
Ett modernt och rymligt badrum med allt man önskar. Badrummet har vackert ljusinsläpp från två väderstreck, väggar med träpanel och i duschen är det kakel. Klinker på del av golvet och detta matchas fint mot ett laminatgolv på andra delen. I badrummet finns ett separat WC utrymme, bastu med tonad glasdörr, handfat med underskåp, spegel och badkar på lejontassar. Här är det trätak med synliga timmerbjälkar.

SOVRUM/KONTOR:
Detta rum används idag som kontor men passar lika bra som sovrum. Ekparkettgolv, bröstpanel och tapet. Trätak med synliga takbjälkar.

VARDAGSRUM/ALLRUM:
Ett stort och rymligt vardagsrum med plats för både soffgrupp och matbord. Här finns stora härliga fönster mot söder som ger rummet ett härligt ljusinsläpp. En modern och värmande braskamin ger rummet en extra trivselkänsla. Det är öppet upp mot nock med synlig takbjälke och från rummet finns dörr till altanen som ligger i vindskyddat läge. Rummet har tapetserade väggar och ekparkettgolv. Vid dörren till altanen och framför braskaminen ligger ett stilrent klinkergolv.

KÖK:
Ett lantligt och trivsamt arbetskök med ljusa luckor och lådfronter. I köket ligger ett klinkergolv och det är målad träpanel på väggarna. Köket har gott om utrymme på arbetsbänkar och här finns en 90 cm bred gasspis från ILVE med 5 lågor och dubbla ugnar som verkligen tillfredsställer den bak och matlagningsintresserade. En vacker och värmande vedspis med spiskåpa samt vitputsad murad vägg. Köket är även utrustat med kombinerad kyl/frys (Electrolux) infälld diskmaskin (Bosch), fläkt (Fjäråskåpan), vitrinskåp och diskho i porslin. Ovan diskhon och gasspisen sitter ett vitt kakel som stänkskydd. Från köket kommer ni åt ett härligt skafferi med hyllförvaring. Köket ligger i delvis öppen planlösning mot vardagsrummet. I köket finns tv-uttag som passar perfekt för frukost tv`n.

TVÄTTSTUGA/GROVENTRÉ:
Med access från hallen kommer ni åt tvättstugan. Härifrån finns även groventré som tar er ut på husets kortsida. På golvet ligger ett klinker, det är träpanel på väggarna och det är trätak med synliga takbjälkar. Här finns tvättmaskin (LG), tvättho, ventilations aggregatet, utrymme för tvättsortering, arbetsbänk och utrymme för upphängning av ytterkläder vid groventrén. Ovan arbetsbänk och tvättho sitter kakel som stänkskydd.

TEKNIKRUM/FÖRRÅD:
Detta utrymme ligger innanför tvättstugan/groventrén. Här finns jordvärmeanläggningen (Nibe) och centraldammsugaren. Här är det betonggolv och gipsklädda väggar. Här finns gott om utrymme till förvaring.

ÖVRE PLAN:
En spiraltrappa tar er upp till övre plan.

ALLRUM:
Här är det öppet upp mot nock och härifrån vandrar ljuset fritt ner mot vardagsrummet på nedre plan. Här ligger ett trägolv och det är träpanel på väggarna. Här finns plats för soffgrupp och datahörna om så önskas. Snedtak på del av rummet.

SOVRUM 1 & 2:
Två rogivande sovrum med plats för säng och skrivbord. Här är det två panelade och två tapetserade väggar. Ljust laserat trägolv och trätak. Snedtak på del av rummen.

SOVRUM 3:
Husets största sovrum med plats för dubbelsäng om så önskas. Ljust laserat trägolv, trätak och tapetserade väggar. Snedtak på del av rummet. Härifrån finns access till klädkammare 1.

KLÄDKAMMARE 1:
En rymlig klädkammare med goda utrymmen för kläder. Här ligger ett trägolv och det är målade väggar. Fönster som ljusinsläpp.

WC:
Ett ljust WC-rum med klinkergolv, två väggar har träpanel och en kläs med kakel. Här finns WC, handfat och spegel.

KLÄDKAMMARE 2:
Från allrummet på detta plan kommer ni åt en praktisk klädkammare med hyllförvaring. Det är målade väggar och trägolv.

BESKRIVNING - GÅRDSHUS: Byggår 2009. Area 84 kvm. Beskaffenhet: Bättre.

Denna fantastiska gårdsbyggnad innehåller bostadsdel om ca 39m², garage med invändigt förråd om ca 45m² och via gällbro tar ni er upp på loftet som erbjuder mycket bra förvaringsytor. I garaget ligger ett invändigt förråd.

BYGGNADSSÄTT:
Plåttak, platta på mark, 2-glasfönster, vattenburen golvvärme i gästlägenhet (ingår i bostadsbyggnadens jordvärmeanläggning, i garaget finns fördraget för vattenburen golvvärme den är ej inkopplad), träpanel och putsad fasad. Trästomme.

BOSTADEN:
Bostadsdelen är om 1 rum, sovalkov och kök. Här finns modernt badrum och i rummet finns en murad bakugn. I bostadsdelen ligger vattenburen golvvärme (från jordvärmeanläggningen)

Rum:
Ett trevligt rum med ekparkett, två väggar har tapet och två väggar har vitmålad bröstpanel och däröver är det vitmålat. Detta rymliga rum går i vinkel där säng får plats. I rummet finns en murad bakugn och här ryms plats för soffa, tv och matbord. Framför bakugnen ligger ett mörkgrått klinkergolv.

Kök:
Ett praktiskt och lättarbetat kök med vita luckor och lådfronter. Här ligger samma ekparkett som i rummet och väggarna är vitmålade. I köket finns diskmaskin, mikrovågsugn, spis med ugn (Husqvarna) och kombinerad kyl/frys. Ovan diskho och arbetsbänk sitter ett vitt kakel som stänkskydd.

Badrum:
Ett stilrent och modernt badrum med kaklade väggar och klinkergolv. Badrummet är utrustat med: WC, dusch med vikbara glasväggar, handfat och badrumsskåp med spegel. Fönster som ger badrummet ett härligt ljus.

GARAGE:
Et rymligt garage med betonggolv, panelade väggar och innertak av träpanel. Här finns arbetsbänk och garderob till förvaring. Garaget har dubbeldörrar av trä.

Förråd i garage:
I garaget finns detta invändiga förråd med hyllor till förvaring, frysskåp och varmvattenberedare. Här finns fördelarplats för golvvärmen.

LOFT:
Med ingång via gammaldags gällbro kommer ni åt det rymliga loftet. Här ligger ett trägolv och det finns gott om utrymme till förvaring eller varför inte använda det som festlokal.

TV

via fiber

Internet

Fiber finns indraget

Övrigt

Huset har braskamin, vedspis, centraldammsugare och det är energieffektiv uppvärmning via jordvärmeanläggning. De målade väggarna som är målade i naturnära färger av äggoljetempera. Golvsocklar, lister och foder är målade med linoljefärg. Jordvärmeanläggningen har 800 m nedgrävd slang och den servar även gästlägenheten med värme.

Fastigheten är under avstyckning, ca 5500m² skall avskiljas från tomten, hänsyn till detta är upptaget vid angiven tomtarea i annonsen, för mer information kontakta fastighetsmäklaren

Tillträde

Oktober/november 2019

Byggnad

 • Byggnadstyp
  1 ½ plan
 • Byggår
  2006
 • Grund
  Platta på mark
 • Stomme
  Trä
 • Bjälklag
  Trä
 • Fasad
  Stående träpanel
 • Tak
  Tegel
 • Fönster
  2-glasfönster isoler
 • Nätbolag
  Jämtkraft
 • Elförbrukning
  20 000 kWh/år
 • Uppvärmning
  Jordvärme
 • Vatten/avlopp
  Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
 • Ventilation
  Mekanisk till- och frånluft
Energideklaration
 • Status
  Beställd
Renoveringar

Gårdsbyggnad uppfördes 2009.
Förråd vidbyggt på bostadsbyggnad uppfördes 2014

Övrigt

Huset har braskamin, vedspis, centraldammsugare och det är energieffektiv uppvärmning via jordvärmeanläggning. De målade väggarna som är målade i naturnära färger av äggoljetempera. Golvsocklar, lister och foder är målade med linoljefärg. Jordvärmeanläggningen har 800 m nedgrävd slang och den servar även gästlägenheten med värme.

Fastigheten är under avstyckning, ca 5500m² skall avskiljas från tomten, hänsyn till detta är upptaget vid angiven tomtarea i annonsen, för mer information kontakta fastighetsmäklaren.

Exteriör

Tomt

Total area på fastigheten är ca 20 000 m², varav 2000 m² är tomtarea. Uppväxt och grönskande tomt med gräsmattor och grusade körytor. Vidbyggt på huset finns ett förråd och vidbyggt på carporten finns vedförvaring. På tomten ett hönshus.

Fastigheten är under avstyckning och två tomter (se bilagd karta) kommer att avstyckas. Uppgiven tomtarea är preliminärt beräknad utifrån vad som kommer att vara framtida tomtarea efter avstyckning.

Uteplats

En vindskyddad altan i anslutning till vardagsrummet. Från altanen erbjuds ni utsikt mot Storsjön

Bilplats

Rymlig carport med plats för 3 bilar
Garage med plats för 1 bil
På tomten finns gott om utrymmen för parkering.

Övriga byggnader

Carport med plats för 3 bilar. Gårdsbyggnad med gästlägenhet, garage och loft.

Ekonomi

Driftskostnader
 • Värme
  22 000 kr
 • Sotning
  800 kr
 • Vägavgift
  500 kr
 • Underhåll
  3 500 kr
 • Renhållning
  2 000 kr
 • Försäkring
  4 000 kr

Totalt: 32 800 kr/år

I driftskostnaden ingår även kostnad för driften av gästlägenheten.

Taxering
 • Totalsumma
  2 435 000 kr
 • Byggnad
  1 806 000 kr
 • Mark
  629 000 kr
 • Värdeår
  2006
 • Fastställd
  2017
 • Fastighetsavgift
  8 049 kr
 • Typkod
  220, Småhusenhet, bebyggd

Inskrivningar

Gemensamhets­anläggningar

Gemensamhetsanläggning: Östersund Grytan GA:2, Samfällighet: Östersund Grytan S:2, Samfällighet: Östersund Grytan S:3
Skattetal: Mantal 1/120

Dokument

Övrig information

Lagfartsavgift (stämpelskatt) 1,5% på köpeskilling samt inskrivningsavgift om 825 kr betalas av köparen. Kostnaden för uttagande av nya pantbrev är 2% på pantbrevs beloppet samt en avgift om 375 kr per pantbrev.

Fastigheten har besiktigats av Oktopal och protokoll kommer att delas ut vid visningarna. Kopplad till besiktningen är en ansvarsförsäkring för säljaren avseende fel i fastighet enl. JN 4 kap 19 § (dolda fel) som gäller 10 år efter tillträdesdag.

Budgivning
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som köper bostaden. I det fall det kommer in bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

Boendekostnadskalkyl
Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna så erbjuder sig ansvarig fastighetsmäklare att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

Sidotjänster
Storsjömäklarna AB erhåller en administrationsersättning om 240-560 kr exkl moms för förmedling av Hemnets (Hemnet Service HNS AB) annonserbjudande.

Annonsering av slutpris på internet
Storsjömäklarna publicerar information om slutpriset på Hemnet och vår hemsida.

Undersökningsplikt
Som köpare av en bostadsrätt eller fastighet har du en omfattande undersökningsplikt. Det innebär att du inte kan göra säljaren ansvarig för sådana fel som du borde ha upptäckt vid en undersökning, så kallade faktiska fel. Det är därför viktigt att du gör en undersökning av bostadsrätten eller fastigheten. Säljaren kan endast, om inte annat har avtalats, bli ersättningsskyldig för dolda fel, det vill säga sådana fel och brister som man inte kan kräva att du som köpare borde ha upptäckt vid din undersökning av bostadsrätten eller fastigheten och inte heller borde ha kunnat räkna med. Läs mer om köparens undersökningsplikt i frågelistan som du finner på internet eller som du kan få av ansvarig fastighetsmäklare.

Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Information angående hantering av personuppgifter
På en visning behöver vi ta in personuppgifter i form av namn, telefonnummer och mailadress. Anledningen till att vi samlar in uppgifterna är främst för att kunna kontakta dig i efterhand för att höra om du är intresserad av bostaden eller om du önskar bevakning av liknande bostäder. Vi behåller dina uppgifter i två år, men du kan när som helst meddela att du inte vill ha fortsatt kontakt. Det gör du genom att avanmäla dig direkt till mäklaren eller via info@storsjomaklarna.se. Vi behåller dock alltid dina uppgifter fram tills dess att bostaden är såld eftersom ni som spekulant utgör en del av själva affären. Om du går vidare och blir budgivare så är vi skyldiga att arkivera dina uppgifter i tio år enligt Fastighetsmäklarlagen.

Avstyckning
Fastigheten är under avstyckning och två tomter (se bilagd karta) kommer att avstyckas. Uppgiven tomtarea är preliminärt beräknad utifrån vad som kommer att vara framtida tomtarea efter avstyckning.

Bilder

Grytan 720
Grytan 720
Grytan 720
Grytan 720
Braskaminen mitt i vardagsrummet
Braskaminen mitt i vardagsrummet
Vardagsrum/Matplats
Vardagsrum/Matplats
Gas och vedspis i köket
Gas och vedspis i köket
Köket
Köket
Braskaminen mitt i vardagsrummet
Braskaminen mitt i vardagsrummet
Kök
Kök
Kök
Kök
Vardagsrum/Matplats
Vardagsrum/Matplats
Hall
Hall
Hall
Hall
Badrum
Badrum
Bastu
Bastu
WC
WC
Tvättstuga med groventré
Tvättstuga med groventré
Mot vardagsrummet
Mot vardagsrummet
Allrum övre plan
Allrum övre plan
Allrum
Allrum
WC övre plan
WC övre plan
Föräldrasovrum
Föräldrasovrum
Föräldrasovrum
Föräldrasovrum
Sovrum 1
Sovrum 1
Sovrum 2
Sovrum 2
Gästlägenhet
Gästlägenhet
Kök i Gästlägenhet
Kök i Gästlägenhet
Alkov i gästlägenhet
Alkov i gästlägenhet
Gästlägenhet
Gästlägenhet
Badrum i gästlägenhet
Badrum i gästlägenhet
Gästlägenhet
Gästlägenhet
Tomten
Tomten
Sjöglimt
Sjöglimt
Grytan 720
Grytan 720
fasad söder
fasad söder

Planlösning

Område

Skicka intresse­anmälan

Skicka en intresseanmälan så kontaktar mäklaren dig.